1989 mod ford econolıne aracım var.7.3 lt v8 dizel motora sahip ilk aldığımdaki performansı yağ filitre bakımı yapıldıkdan sonra alamadım sollamalarda pasif kalıyor sizce sebebi ne olabilir.saygılarımla
araca yabancı olmam la birlikte genel bilgilerimle cevaplamaya çalışıcam, buji buji kablolarını gözden geçirmek gerekebilir çekiş düştüyse. eski yağı kalın yeni yağı ince geldiyse ve motor yağ yakmışsa bu durumun olabileceğini düşünüyorum.
ilginize tşkkrler lakin bnm aracım dizel buji sistemli değil motor gayet bakımlı orginal 15 40 dizel motor yağı kullanıyorum ve zamanından önce yağını değiştiriyorum şanzumandan olduğunu düşünüyorum araç otomadik D de kalkış yaptıkdan sonra ilk vitesden ikincisine geçişte sert bir vurma yapıyor sonraki viteslerdede güç kaybı yaşıyorum..
iyi okuyamamışım kusura bakmayın, bizim otomatik şanzuman yağı eksikse vurma yapardı, iki kez hortum patlatıp acı tecrübe etmiştik bunu. ilk aklıma gelen bu
ikinci olarakta, şanzuman yıpranmış olabilir, otomatik şanzumanlarda contaya benzer küçük balatacıklar var bunlar eskidiğinde tam kavrayamıyor sanırım, bi şanzumancıya göstermekte fayda var
Merhabalar, görüyorumki yaptığınız yazışmalarda tecrübe eksikliğiniz had safhada, dizel motorunuz düzğün bir çalışma içindeyse sorununuz şanzımanda olması büyük ihtimal aracı aldığınızdan bu yana hiç şanzıman yağına baktınızmı veyahut değiştirdinizmi? bu işlemleri bi yapın bilahare baktınız arıza devam ediyor türbin’izi(tork converter)değiştirmenizi tavsiye ederim.
Saygılar
Yahya
Yazar
Yazılar
6 yanıt dizini görüntüleniyor
Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.