Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar 95-96 model jeep cherokee hakkında bilgi

12 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      ilker1
      Katılımcı

iyi günler arkadaşŸlar sonunda bende hayalim olan bir amerikana sahip olmak üzereyim.sizlerden istediğim 95-96 model jeep cherokee hakkında bilgi.araşŸtırmalarım biraz tutarsız kaldı,bu araç hakkında teknik bilgisi veya kullanıpta tecrübesi olan arkadaşŸların bu konuda yardımlarını bekliyorum.bu bilgiler aracı alıp almamamda etkili olacaktır lütfen gercek bilgiler vermeniz dileğiyle.şŸimdiden teşŸekkürler.

exonotzor
      Katılımcı

bildiklerim ,, 120000km civarında olanını 18000lira civarında alabilirsin ,, v8olanı , sıralı sistem lpg ile 20 ila 25 kuruşŸ arasında yakıyor. walla bu aralar banada çok cazip geliyor

İNFERNUSS
      Katılımcı

grand cherokee mi ??

bizde 96 grand cherokee var şŸu an,oldukça memnunuz,srularınızı cevaplayabilirim

ilker1
      Katılımcı

tüm arkadaşŸlara iyi günler dilerim.96 model grand cherokee sahibi arkadaşŸım.ilk önce araç hakkında parça veya kronik arızalar oluşŸuyormu.bende frontera var bu araç beni çok üzdü,rahat bir kullanım yapamadım.hep korku veya tedirginlikle aracı kullandım.fakat bunun tamircimden kaynaklandığını anladığımda çok gec olmuşŸtu.araçtan soğudum.şŸimdi ise hayalim olan bir aracı alıp zevkle ve o gücü hissederek kullanmak istiyorum.gecen gün 95 model cherokee gördüm ve şŸok oldum aracın altı komple çürümüşŸ.şŸasede aşŸırı paslanmalar oluşŸmuşŸ.neyse,kullanım hatasıda olabilir.önemli olan motor problemleri rahatlıkla çözüme kavuşŸuyormu.lpg kullanımında motor nasıl davranıyor.hissedilir bir değişŸiklik oluyormu.size daha çok sorum olacak inşŸallah sizi sıkmam.malum çekinmede kalmam doğal bu araçlar hele benim için çok özel sonucta insanın hayalini kurup daha sonra yıkılması ,kötü oluyor.şŸimdiden teşŸekkür ederim.cevabınızı bekliyorum.

İNFERNUSS
      Katılımcı

merak etmeyin,sorularınızı cevaplarken zevk alacağım,bizde arabamızı almadan önce bu tip korkular içindeydik,babam bu arabaları yıllardır çok severdi.almadan önce araba çok yakar,onların ön takımı çabuk arıza verir,elektronik beyin,bi bozulursa pahalıya çıkarsınız falan dediler..alırken çok korktuk,ama daha sonra cesaret aldık ve aldık,şŸimdi çok memnunuz,arabamız 96 model amerikan versiyon grand cherokee..

avrupa versiyonların daha çabuk arızalandığını ve amerikan versiyona göre daha pahalı olduğunu söylemişŸlerdi..aslında amerikan araba parçacısı dayımdan da cesaret aldık arabayı alırken şŸu anda arabamızın hiçbir sorunu yok..gerçi aldığımızda da çok temizdi.arabanın kullanımı gerçekten çok zevkli,biraz sürat yapmak içn gaza biraz dokunmanız yetiyor.arabamda çürük yok,altının çürümesi bakımsızlıktan ve nemli bir iklimdeyse araba garaj değil dışŸarıda yatıyorsa doğaldır,benimki garaj arbasıydı..

otomatik vitesi düz gibi kullanırsanız arabada çok çabuk şŸanzıman problemleri çıkıyor.hele ki kalkışŸta yavaşŸ kalkıp sonra yüklenseniz hiçbir problem çıkmıyor şŸanzımanda..

motor problemleri de elektronik olduğu için bir bilgisayara bağlanıp problemi buluyorlar ve hemen halloluyor.durduk yere asla hiçbiyeri bozulmaz bu arabların,hor kullanırsanız tabiki motor problemleri artacaktır..

sıralı sistem olduğu için takılan lpg,nerdeyse çekişŸte hiçbir fark olmuyor..ama motorun ömrünü kısalttığı bilinen bir olay.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :)

96 ve üstü bir cherokee almanızı tavsiye ederim,biliyorsunuz ki dışŸta da içte de gözle görülür makyajlar arabaya daha bir güzellik veriyor.zaten sunroof un keyfi de bambaşŸka ,,96 ya kadar ki cherokee lerde sunroof yok yada ben hiç görmedim,,

eğer benzin olayına çok fazla kafayı takmıyorsanız bence sşŸz de bir cherokee sahibi olun :) :)

ilker1
      Katılımcı

çok teşŸekkür ederim,sağolun benim içimi rahatlattınız. ben elektirik teknisyeniyim,mekaniktende iyi anlarım bu sebebten dolayı fronteradaki hatayı yani bir tarafı kırılmadıkca aracımın bakımlarını kendim yapmaya karar verdim.tamircilerle uğraşŸmak istemiyorum.arkadaşŸım şŸuan sistemden çıkmak zorundayım yarın inşŸallah görüşŸmek dileğiyle iyi akşŸamlar.

İNFERNUSS
      Katılımcı

ne demek rica ederim,biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

fazla detaylı bilgim yok işŸte bildiklerim duyduklarım bunlar :)

ilker1
      Katılımcı

iyi günler tüm arkadaşŸlar. infernuss arkadaşŸ bugün nasılsın.muhabbetimiz arasında bir şŸey dikkatimi çekti,sanırım amerikan parcacısı olan bir akrabanız var buda sizin için büyük bir şŸans,tabiki sanırım sizin cherokee kullanmanız bir problem yaratmıyacaktır.inşŸallah ilerideki günlerde bende bir araç alabilirsem sizin bu konularda bana yardımcı olmanızı ,en azından yol göstermenizi,çok isterim.benim adım:ıLKER yaşŸım 36. sizin adınız nedir mümkünse?birde 96 model altı neden almamam gerekiyor.arada büyük farklar varmı,ben açık konuşŸmayı severim,belli bir maaşŸa çalışŸan bir kişŸiyim.böyle araçları gelir düzeyleri yüksek olan kişŸiler kullandığından ben böyle bir konumda değilim.malum her insanın bir hayali ulaşŸmak istediği bir şŸeyler vardır.bu hayal bir çok ödün vermemi gerektirecek,kadar ağır ,ben ise denemekte fayda var diyenlerdenim.büyük allahım inşŸallah bu konuda beni yanlız bırakmaz.neyse,ilk önce aracımı satmam gerekiyor.enkısa sürede bir cherokee sahibi olmak istiyorum.elimdeki olanaklar kısıtlı elimden geleni yapıcam.birde malum vergi problemi var ben vergiden düşŸmüşŸ olmasından yanayım.malum olanaklar kısıtlı.görüşŸmek dileğiyle şŸuan bir arıza çıktı hallettikten sonra görüşŸmek dileğiyle.

İNFERNUSS
      Katılımcı

merhaba,saolun iyiym,siz nasılsınız,

akrabam var ama dediğim gibi şŸimdiye kadar arabada bir problem çıkmadığı için akrabamdan bir parça almadım,bir tek tanıdığı serviste yağ bakımları fln yapıldı,babamın sayılır zaten araba,o da 38 yaşŸında,babam da devlet memuru,kredi çekip aldık arabayı,çat pat ödüyoruz işŸte aylık,vergisi 96 ların bu sene 1.500 ytl ye düşŸtü,95-96 cherokee arıyorsunuz ama ikisi aynı değil bunların,96 da arabanın ön panjuru 8 boşŸluktan 7 boşŸluğa iniyor,panjur da bir daha uzuyor,bu da daha hoşŸ bir görüntü katıyor.tamponlardaki şŸeritler kalkıyor,sunroof standard oluyor,95 de isteğe bağlı sunroof çıkıyordu,türkiyedekilerin hiçbirinde de yok,iç kısım zaten bambaşŸka,göğüs,direksiyon,koltuklar değişŸiyor.bu araba babamın hayaliydi,aldı şŸimdi çok memnun,iyi fiyat veren müşŸteriler çıkıyor,satalım diyorum kem küm yapıyor :)

96 biraz daha gösterişŸli kanımca am 95 in de 96 dan vergisi biraz daha düşŸük.

arabanız nedir?

Pontiac301
      Katılımcı

bende 97 grand cherokee var,borca karşŸılık aldım.Arabam gayet temiz,bakımları sabit yetkili servisinde yapılmışŸ bir araba.Ama hakikaten çok kalitesiz.En kötü özelliği arabanın monoblock olması.Ayrıca arabadan çok olduğu için yedekparçaları piyasada bolca ve en kalitesizi mevcut.ınsanlarda onları takıp devam ediyor arabalar turşŸu.Ayrıca 93-98 yıllarında chrysleri iflastan kurtaran araba grand cherokee dir.LJünkü sağlam değildir,dengesizdir,çürür,ve ucuz işŸçiliği vardır. Eğer illa cherokee almak istiyorsanız 84-2001 arası üretilen 4.0 litre köşŸeli kasa cherokee alın.Hem vergisi bir alt kademe daha düşŸük.Hem sorunsuz hemde gerçek bir arazi aracı.Ayrıca grand cherokee sürekli 4 çeker.Ama köşŸeli kasa cherokeede 2 çeker konumuda var.Yakıt tüketiminiz düşŸer haliyle.Ama ben olsam Chevrolet Blazer veya Chevrolet Tahoe dan başŸka bir arazi aracı türkiye şŸartlarında gündelik kullanım için hiç bir şŸeye değişŸmem.ıyi bir blazer sizi yıllarca üzmeden pırıl pırıl hiç bir yerini bozmadan götürür.Ama iyi bir grand cherokee 200.000 km tamamen biter ve nefret edip komik paraya satarsınız. Kolay gelsin…

İNFERNUSS
      Katılımcı

mehmet abi almadan önce seninle de konuşŸmuşŸtuk hatırlarsan ama şŸimdi çok memnunuz,düzgün parça takıp kaliteli serviste arabanı yaptırdıktan sonra hçbirsorun çıkmıyor.zaten asfaltta kullanıyoruz,ön takımın durumu gayet iyi,şŸimdilik sorunlu bi tarafı yok,belki de bize temizi denk geldi,bu yüzden o kadar memnunuzdur.

ilker1
      Katılımcı

arkadaşŸlar çok teşŸekkür ederim bilgileriniz için ,bu cherokee konusunda eniyisi acele etmemek galiba.bende aracımla problem yaşŸadım,bu sorunlar hele hele servis tarafından halledilemiyorsa ve çok uzun zaman problemli olarak kalıyorsa insanda yıkım,en önemlisi pişŸmanlık ortaya çıkıyor.ve bir süre sonra soğuyup lanet olsun dediğinizde olay sonlanmışŸ oluyor.ben bunları yaşŸadım,işŸte bu sebebten ötürü,istediğim ve hayalini kurduğum,bir araçı almaya karar verdim,en azından yaptıklarımın, uğraşŸıp didinmemin,strese girmemin,karşŸılığını alabileceğim bir kaç marka var.bunlardan biri jeep cherokee– tabiki chevrolet blazer ve taho– ve unutmamak gerekiyorki üretildiği tarihlerde en dayanıklı ve en iyi arazi taşŸıtı secilen ford explorer. kararımı iyice araşŸtırıp ve sizlerin yardımıyla en kısa sürede verip bu araçlardan bir tanesine sahip olmak istiyorum.herkese kazasız ,belasız günler dilerim.

İNFERNUSS
      Katılımcı

BıRAZ FAZLA KULLANIM BıLGıSı VERDıM GALıBA KUSURA BAKMAYIN ::) :) :) :)

12 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.