Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › 95-96 model jeep cherokee hakkında bilgi
- Bu konu 12 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 17 yıl 8 ay önce İNFERNUSS tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
5 Mart 2007: 20:53 #888ilker1Katılımcı
iyi günler arkadaşlar sonunda bende hayalim olan bir amerikana sahip olmak üzereyim.sizlerden istediğim 95-96 model jeep cherokee hakkında bilgi.araştırmalarım biraz tutarsız kaldı,bu araç hakkında teknik bilgisi veya kullanıpta tecrübesi olan arkadaşların bu konuda yardımlarını bekliyorum.bu bilgiler aracı alıp almamamda etkili olacaktır lütfen gercek bilgiler vermeniz dileğiyle.şimdiden teşekkürler.
-
5 Mart 2007: 22:45 #12346exonotzorKatılımcı
bildiklerim ,, 120000km civarında olanını 18000lira civarında alabilirsin ,, v8olanı , sıralı sistem lpg ile 20 ila 25 kuruş arasında yakıyor. walla bu aralar banada çok cazip geliyor
-
6 Mart 2007: 18:08 #12347İNFERNUSSKatılımcı
grand cherokee mi ??
bizde 96 grand cherokee var şu an,oldukça memnunuz,srularınızı cevaplayabilirim
-
6 Mart 2007: 19:16 #12348ilker1Katılımcı
tüm arkadaşlara iyi günler dilerim.96 model grand cherokee sahibi arkadaşım.ilk önce araç hakkında parça veya kronik arızalar oluşuyormu.bende frontera var bu araç beni çok üzdü,rahat bir kullanım yapamadım.hep korku veya tedirginlikle aracı kullandım.fakat bunun tamircimden kaynaklandığını anladığımda çok gec olmuştu.araçtan soğudum.şimdi ise hayalim olan bir aracı alıp zevkle ve o gücü hissederek kullanmak istiyorum.gecen gün 95 model cherokee gördüm ve şok oldum aracın altı komple çürümüş.şasede aşırı paslanmalar oluşmuş.neyse,kullanım hatasıda olabilir.önemli olan motor problemleri rahatlıkla çözüme kavuşuyormu.lpg kullanımında motor nasıl davranıyor.hissedilir bir değişiklik oluyormu.size daha çok sorum olacak inşallah sizi sıkmam.malum çekinmede kalmam doğal bu araçlar hele benim için çok özel sonucta insanın hayalini kurup daha sonra yıkılması ,kötü oluyor.şimdiden teşekkür ederim.cevabınızı bekliyorum.
-
6 Mart 2007: 23:55 #12349İNFERNUSSKatılımcı
merak etmeyin,sorularınızı cevaplarken zevk alacağım,bizde arabamızı almadan önce bu tip korkular içindeydik,babam bu arabaları yıllardır çok severdi.almadan önce araba çok yakar,onların ön takımı çabuk arıza verir,elektronik beyin,bi bozulursa pahalıya çıkarsınız falan dediler..alırken çok korktuk,ama daha sonra cesaret aldık ve aldık,şimdi çok memnunuz,arabamız 96 model amerikan versiyon grand cherokee..
avrupa versiyonların daha çabuk arızalandığını ve amerikan versiyona göre daha pahalı olduğunu söylemişlerdi..aslında amerikan araba parçacısı dayımdan da cesaret aldık arabayı alırken şu anda arabamızın hiçbir sorunu yok..gerçi aldığımızda da çok temizdi.arabanın kullanımı gerçekten çok zevkli,biraz sürat yapmak içn gaza biraz dokunmanız yetiyor.arabamda çürük yok,altının çürümesi bakımsızlıktan ve nemli bir iklimdeyse araba garaj değil dışarıda yatıyorsa doğaldır,benimki garaj arbasıydı..
otomatik vitesi düz gibi kullanırsanız arabada çok çabuk şanzıman problemleri çıkıyor.hele ki kalkışta yavaş kalkıp sonra yüklenseniz hiçbir problem çıkmıyor şanzımanda..
motor problemleri de elektronik olduğu için bir bilgisayara bağlanıp problemi buluyorlar ve hemen halloluyor.durduk yere asla hiçbiyeri bozulmaz bu arabların,hor kullanırsanız tabiki motor problemleri artacaktır..
sıralı sistem olduğu için takılan lpg,nerdeyse çekişte hiçbir fark olmuyor..ama motorun ömrünü kısalttığı bilinen bir olay.
biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
96 ve üstü bir cherokee almanızı tavsiye ederim,biliyorsunuz ki dışta da içte de gözle görülür makyajlar arabaya daha bir güzellik veriyor.zaten sunroof un keyfi de bambaşka ,,96 ya kadar ki cherokee lerde sunroof yok yada ben hiç görmedim,,
eğer benzin olayına çok fazla kafayı takmıyorsanız bence sşz de bir cherokee sahibi olun
-
7 Mart 2007: 00:07 #12350ilker1Katılımcı
çok teşekkür ederim,sağolun benim içimi rahatlattınız. ben elektirik teknisyeniyim,mekaniktende iyi anlarım bu sebebten dolayı fronteradaki hatayı yani bir tarafı kırılmadıkca aracımın bakımlarını kendim yapmaya karar verdim.tamircilerle uğraşmak istemiyorum.arkadaşım şuan sistemden çıkmak zorundayım yarın inşallah görüşmek dileğiyle iyi akşamlar.
-
7 Mart 2007: 00:49 #12351İNFERNUSSKatılımcı
ne demek rica ederim,biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
fazla detaylı bilgim yok işte bildiklerim duyduklarım bunlar
-
7 Mart 2007: 15:42 #12352ilker1Katılımcı
iyi günler tüm arkadaşlar. infernuss arkadaş bugün nasılsın.muhabbetimiz arasında bir şey dikkatimi çekti,sanırım amerikan parcacısı olan bir akrabanız var buda sizin için büyük bir şans,tabiki sanırım sizin cherokee kullanmanız bir problem yaratmıyacaktır.inşallah ilerideki günlerde bende bir araç alabilirsem sizin bu konularda bana yardımcı olmanızı ,en azından yol göstermenizi,çok isterim.benim adım:ıLKER yaşım 36. sizin adınız nedir mümkünse?birde 96 model altı neden almamam gerekiyor.arada büyük farklar varmı,ben açık konuşmayı severim,belli bir maaşa çalışan bir kişiyim.böyle araçları gelir düzeyleri yüksek olan kişiler kullandığından ben böyle bir konumda değilim.malum her insanın bir hayali ulaşmak istediği bir şeyler vardır.bu hayal bir çok ödün vermemi gerektirecek,kadar ağır ,ben ise denemekte fayda var diyenlerdenim.büyük allahım inşallah bu konuda beni yanlız bırakmaz.neyse,ilk önce aracımı satmam gerekiyor.enkısa sürede bir cherokee sahibi olmak istiyorum.elimdeki olanaklar kısıtlı elimden geleni yapıcam.birde malum vergi problemi var ben vergiden düşmüş olmasından yanayım.malum olanaklar kısıtlı.görüşmek dileğiyle şuan bir arıza çıktı hallettikten sonra görüşmek dileğiyle.
-
8 Mart 2007: 22:16 #12353İNFERNUSSKatılımcı
merhaba,saolun iyiym,siz nasılsınız,
akrabam var ama dediğim gibi şimdiye kadar arabada bir problem çıkmadığı için akrabamdan bir parça almadım,bir tek tanıdığı serviste yağ bakımları fln yapıldı,babamın sayılır zaten araba,o da 38 yaşında,babam da devlet memuru,kredi çekip aldık arabayı,çat pat ödüyoruz işte aylık,vergisi 96 ların bu sene 1.500 ytl ye düştü,95-96 cherokee arıyorsunuz ama ikisi aynı değil bunların,96 da arabanın ön panjuru 8 boşluktan 7 boşluğa iniyor,panjur da bir daha uzuyor,bu da daha hoş bir görüntü katıyor.tamponlardaki şeritler kalkıyor,sunroof standard oluyor,95 de isteğe bağlı sunroof çıkıyordu,türkiyedekilerin hiçbirinde de yok,iç kısım zaten bambaşka,göğüs,direksiyon,koltuklar değişiyor.bu araba babamın hayaliydi,aldı şimdi çok memnun,iyi fiyat veren müşteriler çıkıyor,satalım diyorum kem küm yapıyor
96 biraz daha gösterişli kanımca am 95 in de 96 dan vergisi biraz daha düşük.
arabanız nedir?
-
11 Mart 2007: 01:27 #12354Pontiac301Katılımcı
bende 97 grand cherokee var,borca karşılık aldım.Arabam gayet temiz,bakımları sabit yetkili servisinde yapılmış bir araba.Ama hakikaten çok kalitesiz.En kötü özelliği arabanın monoblock olması.Ayrıca arabadan çok olduğu için yedekparçaları piyasada bolca ve en kalitesizi mevcut.ınsanlarda onları takıp devam ediyor arabalar turşu.Ayrıca 93-98 yıllarında chrysleri iflastan kurtaran araba grand cherokee dir.Çünkü sağlam değildir,dengesizdir,çürür,ve ucuz işçiliği vardır. Eğer illa cherokee almak istiyorsanız 84-2001 arası üretilen 4.0 litre köşeli kasa cherokee alın.Hem vergisi bir alt kademe daha düşük.Hem sorunsuz hemde gerçek bir arazi aracı.Ayrıca grand cherokee sürekli 4 çeker.Ama köşeli kasa cherokeede 2 çeker konumuda var.Yakıt tüketiminiz düşer haliyle.Ama ben olsam Chevrolet Blazer veya Chevrolet Tahoe dan başka bir arazi aracı türkiye şartlarında gündelik kullanım için hiç bir şeye değişmem.ıyi bir blazer sizi yıllarca üzmeden pırıl pırıl hiç bir yerini bozmadan götürür.Ama iyi bir grand cherokee 200.000 km tamamen biter ve nefret edip komik paraya satarsınız. Kolay gelsin…
-
11 Mart 2007: 14:02 #12355İNFERNUSSKatılımcı
mehmet abi almadan önce seninle de konuşmuştuk hatırlarsan ama şimdi çok memnunuz,düzgün parça takıp kaliteli serviste arabanı yaptırdıktan sonra hçbirsorun çıkmıyor.zaten asfaltta kullanıyoruz,ön takımın durumu gayet iyi,şimdilik sorunlu bi tarafı yok,belki de bize temizi denk geldi,bu yüzden o kadar memnunuzdur.
-
12 Mart 2007: 05:52 #12356ilker1Katılımcı
arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgileriniz için ,bu cherokee konusunda eniyisi acele etmemek galiba.bende aracımla problem yaşadım,bu sorunlar hele hele servis tarafından halledilemiyorsa ve çok uzun zaman problemli olarak kalıyorsa insanda yıkım,en önemlisi pişmanlık ortaya çıkıyor.ve bir süre sonra soğuyup lanet olsun dediğinizde olay sonlanmış oluyor.ben bunları yaşadım,işte bu sebebten ötürü,istediğim ve hayalini kurduğum,bir araçı almaya karar verdim,en azından yaptıklarımın, uğraşıp didinmemin,strese girmemin,karşılığını alabileceğim bir kaç marka var.bunlardan biri jeep cherokee– tabiki chevrolet blazer ve taho– ve unutmamak gerekiyorki üretildiği tarihlerde en dayanıklı ve en iyi arazi taşıtı secilen ford explorer. kararımı iyice araştırıp ve sizlerin yardımıyla en kısa sürede verip bu araçlardan bir tanesine sahip olmak istiyorum.herkese kazasız ,belasız günler dilerim.
-
12 Mart 2007: 19:11 #12357İNFERNUSSKatılımcı
BıRAZ FAZLA KULLANIM BıLGıSı VERDıM GALıBA KUSURA BAKMAYIN :
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.