Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › chevy blazer alaca?ım, kafama takılan sorular var.
- Bu konu 9 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 17 yıl 9 ay önce
Pontiac301 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
1 Şubat 2007: 04:32 #859
AnonimZiyaretçiarkadaşlar selamlar, siteyi google da arama yaparken buldum.
lada niva kullanıyorum.
8şubatta doğum günüm ve kendime doğum günü hediyesi olarak 1990-94 arası bir chevy blazer almayı planlıyorum…
ilk amerikanım olacak. ama kafama takılan 3-5 soru var.1. servisi kolay ulaşılabilir midir? bu aracı herhangi bir chevrolet servisinemi götüreceğiz yoksa başka servisler var mı? (klasik amerikanların marka servisi olmadığını biliyorum… ama sonuç olarak eski nesil karburatörlü vs bir araç değil bu… hemen hemen sıfır km bir sıradan araba kadar donanımları var… enjeksiyonu, kliması, abs’si, ısıtmalı koltuğu, sunroof’u vs vs vs…) yani özellikle chevy suv’larla ilgili servisler var mı? (soru biraz garip oldu ama, ismi bende saklı bir chevrolet servisiyle konuştum. mırın kırın ettiler)
2. aracın kronik sorunları var mıdır? çözülemeyecek radikal dertler açabilir mi başıma. (bunu da neden soruyorum; opel frontera’m vardı, ve aldıktan 1ay sonra problemler çıkmaya başladı. 1.5yıl boyunca abartısız 30kere servise gitti ama bir türlü tamamen iyileşemedi, araçla 1 gün mutlu olamadım. blazer’la da aynı şeyi yaşamak istemiyorum)
3. 3-5 aday araç var… differansiyel, şanzıman, yürürü ve motoru kontrol ettirebileceğim güvenilir bir servis/usta tavsiye edebilir misiniz? veya bu aracı alırken özellikle şurasını kontrol ettir diye tavsiye vereceğiniz atladığım bir nokta?
4. incelediğim blazer’ların hepsi LPG’li… ben şahsen lpg’Li bir araca çok sıcak bakmıyorum, veya nötr’üm diyelim. benzinli bir araç alsam asla LPG takmaya uğraşmam… ama LPG’li gelen araçtan da çıkartmaya uğraşmak istemiyorum. araç belki yıllardır lpg ile çalışıyor olacak ve yıllardır çalışan şeyler kurcalandığında başka problemlerin çıkacağı gerçeği tecrübeyle sabit… Blazer’ın LPG’li olmasına yorumunuz nedir?
5. açıkca söylemek gerekirse benim ille de amerikan diye bir diretmem yok… lada niva’mla pek mutsuz da değilim. ama niva’nın en ufak bir konforu ve heybeti olmadığı için başka bir jip arıyordum… bir sürü marka/model inceledim… ama hiç biri çok hoşuma gitmedi… fakat V6 4300cc chevy blazer’ı görünce tam aradığım araç olduğuna karar verdim… amaaaa;
hemen hemen hiç mekanik problemi olmayan 2000 model bir lada niva’dan inip, performans ve özellik olarak niva’dan çok daha üstün ama 7-10yıl daha yaşlı bir chevy’ye binmek adamı mutlu eder mi, yoksa illallah der miyim? aslında en önemli soru bu
şimdilik kafama takılanlar bunlar… forum kurallarına aykırı birşey yazdıysam özür dilerim. ve vaktini harcayıp cevap verecek bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
1 Şubat 2007: 05:18 #12093
XLR-VKatılımcıOncelikler hosgeldin .
Aracla ilgili servis olarak AVK Servis’i tavsiye ederim .
0212 276 95 69 (Maslak’ta )
Orada bir cok Amerikan SUV’una servis verilir ve her turlu bakim yapilir.
LPG ile ilgili olarak ben pek sicak bakmiyorum bu tip seylere jiplerde yakit ekonomisi isteyen gitsin dizel motorlu bir arac alsin mesela sorento gibi . Ne kadar zamandir LPG ile kullanildigi bilinmedigi icin tahminde bulunmak guc ama valve lere yakit kuru oldugu icin mutlaka zarar verir tabii bununla kalmaz bir cok seye zarar verir.
Frontera ile Blazer elma ile portakal benzetmesi gibi . Blazer ile ilgili pek bir sikayete rastlamadim ama 2.el oldugu icin butun mekanik parcalarin bilhassa on takimin iyice incelenmesi gerekir .
Ben Tahoe’yi daha cok begenirim eger imkan olursa bence onu sec bir de mekanik olarak daha ustun en basitinden o bir V8 -
2 Şubat 2007: 02:43 #12094
piyuAnahtar yöneticiChevrolet saglamdır…Sana fazla sorun çıkaracağını düşünmüyorum ama önemli olan daha önce nasıl kullanıldığıdır. Senden öncekiler kötü kullandı ise problem çıkarabilir ama iyi bakılmıs bakımlı bir arac sorunsuz olabilir…
Kaliteli bir Lpg sistemi ve bakımlı ise temiz olabilir ama bilincsiz ellerde sadece ekonomi amaclı ise motor tursu olabilir…
arastırmayı aman bırakma… ingilizce biliyorsan yabancı forum’lara girebilirsin… vs…
-
2 Şubat 2007: 14:52 #12095
ann71Katılımcıben ce de arkdaşıımın dediği gibi tahoe daha ii bi seçimdir.a ncak para yoksa blazer da iidir hatta bnm tavsiye edebileceğim çok temiz bir araç da war. bunun dışında lpg yi sevmem lpg yi seveni sevmem lpg li aracı hiç sevmem. gerçi suv tarzı araçlarda düzgün çalışıo ancak motorun ömrünü herşeyi değiştirio. bana mantıksız gelio. uzun süre lpg takılmış bir aracı kesinlijle tavsiye etmiorm.
-
2 Şubat 2007: 20:32 #12096
AnonimZiyaretçiarkadaşlar, cevaplar için teşekkürler.
ingilizcem var, yabancı forumları 2-3gündür inceledim ve blazer hakkında kötü konuşan yok
bu açıdan şanslıyız… kısacası amerika’da yaşasak can sıkacak hiçbir şey yok… 1sn düşünmeden alınır bu SUV.
ama Türkiye’de olduğumuza göre benim gerçekten canımı sıkan tek şey şu: klasik amerikanlara parça bulmak zor bildiğim kadarıyla. genelde çıkma/hurda vs arıyor insanlar. veya kendileri uğraşıyorlar. ben buna saygı duymakla beraber böyle şeylere pek ilgim ve vaktim yok… ve de bu blazer bir “klasik” amerikan değil. 10-15 yaşında yeni nesil bir araç… (yeni nesilden kastım, karburatörlü, baştan aşağı mekanik bir araç değil… enjeksiyonlu, elektronik vs. günümüz standart araçlarından pek farkı olmayan bir suv)
yani problem çıktığında parça gerektiğinde veya kaza yaptığımda ben servise götürüp parasını verip neyse yaptırıp yoluma devam etmek istiyorum… parça aramak / usta kaprisi ile uğraşacak vaktim yok
bu 1990-1995 arası blazer ile durum ne olacak. illa “işten anlayan usta” lara mı götürmek zorundayım? yetkili servis var mı. veya parçasıyla bireysel olarak benim mi uğraşmam gerekecek? (yani amerikada tanıdık bul getirt vsr vsr vsr) yoksa dediğim gibi türkiye ayağında bu blazer ile uğraşacak bir servis var mı. -
2 Şubat 2007: 21:15 #12097
krasivaKatılımcıbende 1995 blazer var siyah 58000 milde çok temiz araçtan hiçbir şikayetim yok.çok fazlada yakmıyor bostancıda jeep garage var orada bakımını yaptırıyorum bütün parçaları mevcut hatta soruyorlar bile orjinalmi yan sanayimi istersin diye düşün artık doğan şahin gibi parça sorunun olmaz.en süper 530 bmwlerle kapışıyorum banamıssın demiyor.çok konforlu bir araç ne minibüs gibi olan jeepler gibi büyük nede araba gibi duran jeepler gibi tam ortası ayrıca karizman oluyor o dur kalkta motor sesini duyan kafa çevirip bakıyor kısacası tavsiye ederim blazer kullanan biri olarak.yalnız eğer imkanın varsa lpg li araç özellikle amerikan almanı tavsiye etmem muhtemelen motor yıpranmış olur.alacağın araç çok yeni olmayacak çünkü.ayrıca bulabilirsen koyu renk mesela siyah koyu lacivert ve bugibi renkleri al satması daha kolay olur.kronik sorunu pek yok dedi usta sadece ben balatalarını ve şanzıman yağını değiştirdim başka bişey yapmadım ve amerikanımı çok seviyorum…
-
7 Şubat 2007: 17:24 #12098
AnonimZiyaretçikrasiva, sana özelden mesaj attım ama görmedin sanırım, kontrol edebilir misin?
-
8 Şubat 2007: 05:10 #12099
Pontiac301KatılımcıBenimde 95 blazerım var,ikinci sahibiyim, daha doğrusu babam sahibidir ve satıyor.16 ytl yede veriyor. Vortec makinalıdır,ıçi ve dışı siyah renktir.Body kiti vardır fanrika opsiyonlu.Kaputunda uzun yoldaki taşların izinden dolayı boya vardır, boyanmadan önceki fotorafı ve işlem esnası fotoraflarıda vardır, onun dışında nokta boyası yoktur. Düşünebilirsiniz, piyasada 14-15 16 dolar diyorlar temiz ile yorgun olan blazerlara,
-
8 Şubat 2007: 12:15 #12100
krasivaKatılımcıkaç milde blazer cd changer falan varmı
-
8 Şubat 2007: 13:30 #12101
Pontiac301Katılımcı61.000 milde LT modeli, changer var,
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.