Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › 1995-1996 pontiac genel bilgi
- Bu konu 10 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 17 yıl 9 ay önce ann71 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
29 Ocak 2007: 02:06 #856ali7772Katılımcı
ben 1995-96 pontiac trnsam almayı düşünüyorum aslında kesin kararımı vermiştim ama yakın zamanda amerikada olan bi arkadaşıma danıştım fakat o arabaların yol tutuşunun çok kötü olduğunu ve göründüğünün aksine çok sağlam ve güvenli bi araba olmadığını lpg de bile çok yakacağını söyledi. bu arabaya lpg taktırmadan kullanmam imkansız zaten ben öğrenviyim ek arabamda yok bu komik olurmu taktırsam ne kadar yakar. yardımlarınızı bekliyorum.
-
29 Ocak 2007: 03:18 #12065ali7772Katılımcı
bi allahın kulu cevap versin yaa lütfen
-
29 Ocak 2007: 04:11 #12066piyuAnahtar yönetici
uzman olarak yazmıyorum…
yol tutuşu kötü dediğinde başka bir araba ile kıyaslaman gerekiyor… transam alıyorsan bence gereksiz bir konu… tabi senin icin önemli ise bilemem…
diger konu yakıt… yaklasık 12-16lt arası tuketimleri vardır… hic lpg’lisini görmedim…bence yaptırma… zaten komik olur ama ayrıca yazıkta olur…
Amerika’daki tanıdıklarından fikir alma… seni yanıltır…
-
31 Ocak 2007: 06:41 #12067XLR-VKatılımcı
Eger “insan” gibi viraja girilmezse araba ne yapsin ?
Istedigin kadar ESP koy arabaya fizik kaidesi hic bir zaman ye-ni-le-mez . -
2 Şubat 2007: 02:37 #12068ann71Katılımcı
yaa lütfen arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim
birincisi bu tarz bir araç türkiye kosullarında lükstür bunu unutmayın. öğrenciyim param yok trans am kullanmak istioyrm demek terstir. öğrenci arabası değil çünkü. vergisi kaskosu benzini parçasıyla pahalı bir oyuncak. ikincisi 300 bglik araca lpg taktırma fikri çok kötü. ücüncüsü ben hiç 12 litre yakan trans am görmedim bnmki şehir içi 25 litrenin altına inmiyor. hadi bnmkini boşverin ben 20nin altında dolaşan lt 1 hiç duymadım. söyleyen de yalan söylüyordur.
-
2 Şubat 2007: 02:41 #12069ann71Katılımcı
yol tutuşu problmi trans ama özgü bişi deildir. f bodyler çok iyi yol tutmaz. ancak gidip şase tamamlama veraj demiri spor amortisör ve spor yay takarsan tahmini 3000 4000 dolar harcarsan aracın çok iyi yol tutar ama hiç bir zman 4 çeker bir japon olamazsın. zira bu araçlar 1600 kilo ve fazlasıyla uzun. bu araçtan çok iyi yol tutmak beklentisi içindeo lmayın bu araç önününüz açık oldugu otobanda 270 280 gidebileceğiniz keyif aracıdır.
-
2 Şubat 2007: 02:52 #12070piyuAnahtar yönetici
ıllaki yol tususun iyileştirilmesi sözkonu ise bu konuda en basarılı lastikler alınır… sonradan amortisorler degistirseniz (bu durumda konfordan fedakarlık edilecektir) cok daha iyi yol tutar…
ben bu isin tekniğini cok iyi bilmiyorum ama 1977 model Camaro’mu kullanarak Fenerbahce stadının oradaki virajda lastikleri bayag bagırttırarak, diger aracların yanlarından geciyordum ve enfeste yol tutuyordu… sanırım transam bundan cok cok daha iyidir
-
2 Şubat 2007: 05:44 #12071exonotzorKatılımcı
lpg kötü birşey degil ,, hatta bilgisayarla gaz ayarlarını yaparken ,, pedela az basarken az gaz gidişi , çok basarkende aşırı besleme yaptırarak belki standart gücünün bile üstüne çıkabilirsin.. benim 2.0 mondeom 150kuruş civarı yakıyor ,, seninkide 3katı hacimde ,, birazda yapısı geregi dersek , gazda 500kuruş/km civarında yakarsın.
gelelim lüks konusuna. arkdaşım bence dogru yoldasın. yani bence bir ögrenci 96transam alıp tüptaktırıp gezebilir. ilk bakışta pahalı gibi geliyor ama bi sürü tunner tanıyorum. çocuklar ögrenci ,, gidiyolar 35000e sıfır alıyolar ,, sonra bi 5000daha harcıyolar. sonuçta aşırı besleme chip egzantirik derken arabaları km de 500kuruştan çokta az yakmıyor. hele bi golf alayım filan derse fatura zaten 50000den başlıyor. bunun yerine arkadaş diyorki , ben 3000veririm 5000de masraf ederim, sefamı sürerim. benimde param olsa bende öyle yaparım, gidip golfe 50000 saymam.
lpg kötü birşey degil dostlar. italyada vs vergi indirimi var lpgli araçlarda.devletler teşvik ediyor. gaz emisyonu benzinin yarısı bile degil. yurt dışında paralı parklara lpg li araçlar ücretsiz parkediyor. bizde parka almazlar o ayrı. hele kalite sıralı sistemi taktırırsan, ayarlarına hareket halinde kafana göre düzenlersen. tadından yenmez.
şöyle diyim. benim mondeo benzinde max 190 yapıyor, gazda ise 220 gaz enjektörleri yakıt pompamdan daha başarılı. tabi bide ayarlarını ben yaptım
-
2 Şubat 2007: 06:09 #12072ali7772Katılımcı
exonotzoe sana özellikle teşekkür ediyorum beni tam anlamıyla anlamışsın. bende öyle düşünümüştüm bu arabaların fiyatları 0 km 1.6 arabadan daha ucuz. benim daha önce golf üm vardı sonra megan aldım dediiğinz gibi megana bi dünya para harcadım bide aldığım fiyatın 10 milyar altına sattım üstelik hiç zevk alarak bindiğim arabalar değillerdi. bu defada aynı parayı verip hiç değilse adam gibi bi arabaya binmek istiyorum ama benzinde kullanmamda imkansız bu arabayı günlük hayatta kullanmak zorundayım eğer 2. arabam olmuş olsa hiç sorun olmazdı
-
2 Şubat 2007: 06:23 #12073ali7772Katılımcı
aslında ben 2. bmw320ci veya audi a3 almayı düşünüyodum ama bunlar için üzerine kredi çekecektik fakat düşündümki bu araca param yetiyor bankaya faiz ödeyeceğime bu aracıma benzin alırım üstelik bi dünya parada onlara harcıyacaktım zaten 2 sene sonra onlarında değeri düşecek verdiğim parada boşuna gidecek ama bu araba yıllarca binilebilecek özel bi araba, kasko ya gelince çok yakın tanıdığıma yarı fiyatına yaptırabilirim ama vergi konusunda biraz detaylı bilgi verirseniz sewinirim
-
2 Şubat 2007: 14:15 #12074ann71Katılımcı
eheheh peki arkadaşlar 1.6 alacagınıza trans am camaro corvette alın
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.