Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Silverado 10

• Bu konu 20 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 18 yıl önce v8ciyiz tarafından güncellenmiştir.
20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      murat116
      Katılımcı

Selam arkadaşŸlar,Foruma istanbul’dan katılıyorum.Uzun yıllar ızmir’de yaşŸadım son 6 yıldır ıstanbul’dayım.LJocukluğum Amerikan arabarda geçti dedemin 56 station chevrolet’i vardı.YaşŸ 37,daha sonra Amerikanlara olan tutkum giderek arttı.Askerlik dönüşŸü bir pontiac ventura aldım 76 model.Uzun bir zaman onu kullandım.Şu sıralar bir silverado almayı düşŸünüyorum ve tamamen özel bir Amerikan olmasını istiyorum.Yani bir monster truck tarzı birşŸey düşŸünüyorum.Model olarak 80 li modeller var aklımda.Piyasaya baktığımda uçuk ve orantısız rakamlar gördüm.Tabii herkesin arabası kendine kıymetli bunu kabul ediyorum.Benim bütçem 8 en fazla 10 ytl civarında.Eğer fikir ve görüşŸlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.Birde bilen varsa alırken bilinen şŸeyler dışŸında extra neye dikkat etmem gerekiyor.Tüm üyelere ve AMERıKAN SEVENLERE SEVGıLER SAYGILAR.

piyu
      Anahtar yönetici

Selamlar,

Fiyatlar konusunda ya da silverado’lar konusunda detaylı bilgim yok ama bugune kadar gordugum en buyuk Kavacık’ta duruyor… lastikleri bayag buyuk ve yerden bayag yuksek ama monster truck’la uzaktan yakında alakası yok… sadece diger arazi araclarından cok yuksek… hem yuksek hem uzun cok degisik duruyor ama muhtemelen araba üzerinden gecebilir :)

murat116
      Katılımcı

Monster truck derken öyle birşŸeyden bahsetmişŸtim.

piyu
      Anahtar yönetici

fot. mak. olursa ceker gonderirim…

murat116
      Katılımcı

LJok iyi olur teşŸekkürler.

murat116
      Katılımcı

Aslında kafamdaki tam olarak fotoğrafta görünen gibi birşŸey

piyu
      Anahtar yönetici

e bu inanılmaz zor degil… once arabayı bulup al, daha sonra kaldırma kitleri ile kaldırabilirsin… kalan hersey kullanılır…

murat116
      Katılımcı

Aynen dediğiniz gibi.Aslında 80 li modellerden bulabilirsem gmc de olabilir.

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

zaten hepsi anı gibi bişŸey ama böle bişŸi yapcaksan boyu çok kısa olmasın derim mesela bunların üstü açılır sport modelleri var virajlarda zorluk çekersin hatta viraja giremeye bilirsin. lastikleri biraz daha büyültüp aynayı değişŸtirebilirsin daha hoşŸ bir hava katar . herşŸey umduğun gibi olsun

murat116
      Katılımcı

Birkaç tane site buldum parça satışŸı yapan.LJok değişŸik parçalar var özellikle body kit olarak.Tamamen dediğiniz gibi biraz daha yüksek düşŸünüyoruz.Viraj derseniz onu çok kafama takmıyorum çünki aynı zamanda uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum.Honda cbr xx 1100 var bende,sürat ve viraj keyfini onunla yeterince yaşŸıyorum zaten.Amaç dört tekerlekte gücü hissetmek.Kuzenim var eski amerikancı aklımı çelmeye çalışŸıyor camaro alalım diye ama ben truck seviyorum.Bakalım ne yapabileceğiz zaman gösterecek.Alttaki benim motorun fotosu.

murat116
      Katılımcı

Aslında tam olarak yapmayı düşŸündüğüm alttaki fotoğraftaki gibi birşŸey.Bu benim uzun bir süredir kurduğum hayaldir.Sormak istediğim bununla trafiğe çıkmamda bir sakınca olurmu?Yada vize yaptırmaya gidince sorun olurmu.Trafikten men cezası alırmıyım?Konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Bizim burda aynı kondisyonda siyah bir tahoe var, spor 2 kapı, 95 model olması lazım, hergun sahibi işŸe gelip gidiyor…

piyu
      Anahtar yönetici

murat hiçbir sakıncası yok ama biliyorsun ülkemizde “değişŸik” duran herşŸeye maydonoz olunabiliyor, muhtemelen birkaç kez durdurulup çorba parası takep edenler olacaktır….

sende gaza asılır ustlerinden gecersin :)

murat116
      Katılımcı
      piyu wrote:
      murat hiçbir sakıncası yok ama biliyorsun ülkemizde “değişŸik” duran herşŸeye maydonoz olunabiliyor, muhtemelen birkaç kez durdurulup çorba parası takep edenler olacaktır….

sende gaza asılır ustlerinden gecersin :)

Bende öyle düşŸünüyorum. :D Yapılacak işŸlemlerin maliyeti ne tutar acaba.Jant lastik,amortisör ve uzatma aparatları dışŸında başŸka ne var?

piyu
      Anahtar yönetici

Amerikalılar senin benim düşŸündüklerimi uzun zaman önce düşŸünüp hayata geçirdiklerinden hepsinin çözümü vardır…

2 tip modifiye var… birincisi fabrika cıkısı arabaya direk uygulanabilenler, uygulanırken bağlantılı olduğu parçaların da değişŸtirilmesi gerekenler…

mesela sen üstündeki jant+lastikleri kullanarak yükseltebilirsin ama yük illaki büyük lastik cant dersen o zaman ona göre plan yapmak lazım… hersey onceden ne istediğine karar vermekte…

mesela bunu istiyorum diyorsun ama trafikteki sakıncaları nedir biliyormusun… mesela bana yüksekliğinden dolayı inip-binmesi zor gibi geldi… sorun degil dersen parketmeside zordur muhtemelen… sorun degil dersen trafikte giderken cok dikkat etmek lazım derim.. sorun degil dersen sen bunu cok istiyorsun derim 😉

bir fırsat bulunca amerika fiyatlarına bakıcam… yazarım…

murat116
      Katılımcı

Aslında evet çok istiyorum,sadece manevralar konusunda tereddütlüyüm.Bundan daha kısa bir tahoe ile geri geri gelirken 5 20 bmw nin kaputuna çıkmışŸtım.Kesinlikle arkanı göremiyorsun.Ama artık sensörler var oda dert değil.Rakamlar konusunda yardımlarınız için şŸimdiden teşŸekkürler.

piyu
      Anahtar yönetici

:)

sensörleri diferansiyel’e mi takacaksın :)

murat116
      Katılımcı
      piyu wrote:
      :)

sensörleri diferansiyel’e mi takacaksın :)

Sanırım, yoksa çok yukarıda kalacaklar. 😆 Belki bir kamera daha iyi işŸ görür. :D

piyu
      Anahtar yönetici

biraz arastırdım… tahmin ettiğim gibi…

mesela 2”(5cm) kaldırmak icin 4-5 parca kullanılırken 6” (15cm) kaldırmak icin 40 parca satılıyor… fiyatlarda aynı o sekilde… 5cm = 500usd ama icinde amortisor yok…orjinaller kullanılabiliyor…

ama 15cm’de amortisorlerde degisiyor ki zaten tanesi 150-200usd olmalı toplam kit 1800-2000usd gibi bisi… ama bu benim arastırıp gordugum biryer, fiyatı eskidir azdır coktur bilemem tabiki…

http://www.rockymountainsusp.com/GM_S10_4wd.htm

murat116
      Katılımcı

LJok teşŸekkürler, girip bir bakayım.

v8ciyiz
      Katılımcı

murat 116 ‘ ya: dallaslarda makaslarla oynadıkları için difransiyel sorunu çıkabiliyor buna da dikkaaaatt…!

20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.