Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar DMC DELOREAN

20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      YUNUS_EMRE
      Katılımcı

BANA BU KONUDA YARDIM EDEBıLECEK VARSA ULAŞSIN LǜTFEN…
      80 VE YUKARISI MODELDE DMC DELOREAN ARIYORUM…
      ANKARA OLURSA DAHA ıı OLUR…

piyu
      Anahtar yönetici

:)

ǖncelikle aramıza hoşŸgeldin.

Türkiye’de olduğŸunu hiç sanmıyorum, sanırım back to şŸe future seyrettin :)

YUNUS_EMRE
      Katılımcı

hoşŸbulduk:) evet film efsanelerimdendir…
      aynı zmanda bu otomobilede çok büyük tutkum var…
      yani almanya veya daha yakın avrupa ülkelerinden getirtebilrim…

Memo
      Katılımcı

Walla Avrupa da da cok ole kolay bulundugunu sanmiyorum. USA dan bulursun bulursan ancak aracin yasi kurtariyor mu bilmiyorum. Bu arada aracin ozelliklerini biliyorsun dimi? Gozuktugu kadar guclu bir arac degil.

YUNUS_EMRE
      Katılımcı

nasıl yani?
      güçlü değŸil mi?
      yani biraz ağŸır bi araba 1,5-2 ton arası bişŸi ama
      çok güçlü bir motıora sahip
      motoru peguet,renault ve bi marka daha birleşŸip yapmışŸ
      die biliorum…

gtagucu
      Katılımcı

2.8L 130bg bir motoru var. ǖyle abartı giden bir araba değŸil hatta ağŸırlığŸı yüzünden bayağŸı hantal. Ama sağŸlam araba , komple paslanmaz çelik şŸasesi var.

Yedek parçası falanda üretilmiyor artık. Zaten 8300 küsür üretilmişŸ toplamda. Yani bulupta alsan bile büyük ihtimalle elinde patlar.

oldsmobile
      Katılımcı

selamlar
      bu arac ilk cikacagi zaman aslinda 170-200 beygir civari planlanmis ancak emisyon olaylari yuzunden 130 hp ye indirilmek zorunda kalinmis… Peugeot, Renault, ve Volvo nun isbirligiyle yapilan bu motorun istatistikleri ise tam olarak soyle;

De Lorean DMC-12;

2.8 L (2849 cmǂ³) PRV V6 fuel injected
      130 hp(97 kW) 5,500 rpm
      208 Nm torque (153 ft lbf) 2750 rpm
      8.8:1 sikistirma orani
      sanziman opsiyonlari ise: 3.44:1 oranli 3 ileri otomatik ve 5 ileri duz varmisayrica arac 1230 kg…
      ya aslinda daha detay var ama gerekenler bunlar diye dusundum biraz karisik olduysa kusura bakmasin kimse ayrica zaten bu sitede bu degerler vardi sanirim bir postta :)

oldsmobile
      Katılımcı

ya bu arac icin heryerde 1200-1300 kg yaziyor internette :)
      bu bir bucuk ton 2 ton olmasi bir soylentiden kaynaklaniyor olabilirmi?
      yada belki film cekilirken ustune bya bir sey eklemislerdirde ondan o hale gelmistir agirligi oyle anilmistir.. akim kapasitoru agir birsey herhalde :D

acmecamaro
      Katılımcı

Oncelikle foruma hos geldin.

Dalga gecmek gibi olmasin ama gecen hafta atlas pasajinda cok guzel maketini gordum… filmdekinin aynisini yapmislar guzel de yapmislar…

Gercegini bulmak cok zor…

Angelus
      Katılımcı

Delorean iyi araba hoşŸ araba şŸu an sadece meraklılarında olan bir araba ayrıca kurucusunu-fabrikasını iflas ettirmişŸ bir araba. Amerika fiyatları bildiğŸim kadarıyla 20-25.000$ civarında Amerikada bile müşŸişŸ bir yedek parça problemi var.. Bence başŸka güzelliklere bak :)

piyu
      Anahtar yönetici

fabrikayı kuran delorean pontiac gto’nun yaratıcısı (judge) muscle car camiasında buyuk yeri vardır… (arada bilgi gectim :) )

acmecamaro
      Katılımcı

hatta gecen sene rahmetli oldu ;)

Doguhan
      Katılımcı

ben daha once araşŸtırmışŸtım.. ikinci el amerikada 26.000 $ http://www.delorean.com

Pontiac301
      Katılımcı

çöp!

Angelus
      Katılımcı

Olay bumudur budur :D 😆

Pontiac301 wrote:
      çöp!
      XLR-V
      Katılımcı

Gonul akada copede konarmis lol

Szopen
      Katılımcı

Bende çok seviyorum bu delorean’ı ya, bu arada 3 filmde var bende, ilk filmde burnout falan yapıyor doktor kumanda ile, motor sesi çok güzel arabanın.

XLR-V
      Katılımcı

Knight Rider hepsinin uzerinden atlar

theunforguven
      Katılımcı

fabrikanın iflası arabadan değil sahibinin kumar tutkusundan…

Önder Yýldýz
      Katılımcı

2 ay öncesinde yeniden üretileceği hakkında bir haber okumuşŸtum.

Bir araşŸtır istersen.

Ayrıca bahsedilen modelden bende var, tekerlekleri altına falan kıvrılıyo.

Akım kapasitörü, mr. fusion falan hepsi var üstünde.

Filmi izleyenler görünce aklı çıkıyo B)

Bi ara ben de düşŸünmüşŸtüm delorean, hatta bi tane opel monza bulmuşŸtum(2500ytl 1, sene önce), ki bilen bilir tip olarak baya benziyolar, filmdeki renge benzer bi boya atıp, lambo kapı falan yaptırmayı düşŸünmütüm. ǖn ızgara değişŸimi, atom farlar, logoları siparişŸ ettikmiydi işŸlem tamam, çakma delorean :)

Ama tabi öğrencilik, pederin zaten Manta’ya sıcak bakmaması falan derken, bi tane daha 80 küsür model aldıramayacağımızdan, hayallerimizi şŸimdilik rafa kaldırmışŸtık ;)

Vedat
      Katılımcı

şŸeunforguven yazan:

Quote:
      fabrikanın iflası arabadan değil sahibinin kumar tutkusundan…

..ve sonunda firmasını kurtarmak icin beyaz/toz işŸine girişŸdi – yalnızca işŸcilerin paralarını/maaşŸlarını ödeyebilmek icin, ama FBI’den yakalandı ve DeLorean böyle battı…

20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.