Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › Chevrolet Lacetti,Evanda AA(sı) ruhunu yansıtıyor mu.?
- Bu konu 12 yanıt içerir, 10 izleyen vardır ve en son 19 yıl 3 ay önce illetyus tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
4 Mart 2005: 15:56 #141facelessKatılımcı
Çncelikle söyle baslıyayım konuya:
1900 yılında genç bir Avrupalı mühendis Amerika’nın yolunu tuttu.
Adı Louis Chevrolet idi. Gerisi bir tarih.
Kurduğu şirket Chevrolet, hızla büyüyerek güven, emniyet ve paranın karşılığı kavramlarına yeni standartlar getirdi.
O zamandan bu yana, tüm dünyada milyonlarca Chevrolet araç üretildi ve satıldı.
Hong Kong’daki mağaza sahiplerinden Kanada’daki ev kadınlarına,
Texas’taki çiftçilerden Latin Amerika’daki ailelere kadar…
ıçinin rahat olmasını isteyen herkes ama herkes için Chevrolet daima mühendislik ve yolcu güvenliği kavramlarının öncüsü olmuştur.Ancak, modellerimiz doğuşunu ve gelişimini kime ve nereye borçlu olursa olsun, bu markanın özündeki kültür her zaman için onu ilk yaratan kişinin vizyonuna sadık kalacaktır: Louis Chevrolet.
(Alıntı: Chevrolet’in sitesinden alınmıstır)Yukarıda yazanlar tamam Chevrolet kendi sitesinde bunu yayınlıyor.
Lacetti’nin Tanıtımınıda şöyle yapıyorlar..:
Pratik ve her bütçeye uygun bir araçta [u:434c89dfdf]ıtalyan tasarımını [/u:434c89dfdf]sağlam bir teknoloji ile birleştiren yepyeni bir konsept. Çevik önden çekiş özelliği sayesinde Lacetti şehir merkezinde, otoyollarda ve virajlı kırsal yollarda akıllı bir arkadaştır.
Şimdi lütfen Louis Chevrolet’in sözünü tekrar okuyun….Anlamıssınızdır nedemek istediğimi…Ayrıca performans kısmına gelelim..:
Motor ve Şanzıman SE 1,4 16vMotor Tipi DOHC
Motor Hacmi (cc) 1399
Silindir Sayısı Sıralı 4 silindirli 16V
Silindir Çapı (mm) 77,9
Strok (mm) 73,4
Maks. güç (kW / PS) / Motor devri (dev/dak) 70/ 95 @ 6300 dev/dak
Maks. tork (Nm) / Motor devri (dev/dak) 131 @ 4400
Maksimum Hız (km/s) 175
0-100 (km/s) Hızlanma Süresi (sn) 11,6
Çok Noktalı Yakıt Enjeksiyon Sistemi Standart
Şanzıman 5 ileri düz
Son Tahrik Dişlisi Oranı 3,722
[u:434c89dfdf]Çnden Çekişli Standart [/u:434c89dfdf]
Çn Süspansiyon McPherson gergili
Arka Süspansiyon Çift kollu
Jant Çlçüsü 15×6.0J çelik jant
Lastik Çlçüleri 195 / 55 R15
Amerikan arabasında önden çekiş!!!!(Evanda modelide önden çekişli)
Benim kanıma göre yeni nesil chevroletler kesinlikle AmerikanAraba(sı) ruhunu yansıtmıyor.. -
4 Mart 2005: 16:54 #2592Chevy_Killer_89Katılımcı
Bencede kesinlikle kesinlikle AMERıKAN RUHUNU YANSITMIYOR.
Zaten onlar amerikan degil deawo uretıyo sanırım chevrolet deyıp piyasaya suruyo!!!!!
-
4 Mart 2005: 18:48 #2593SzopenKatılımcı
Amerikada ki yeni nesil Chevrolet’lerle bir tutmamak lazım..
-
4 Mart 2005: 23:01 #2594ozzKatılımcı
beyler o arabalarl chevrolet`lerle bir tutmazsanlz sevinirim, malum arkadaslmda yazmls onlar barls manconun daewoolarl
-
5 Mart 2005: 19:50 #2595Pontiac301Katılımcı
Bizim milletimiz geçmişini çok çabuk unutur.Bu yeni chevroletler hepsi birbirinden beter çöp.Bir arabaların içine bakıldığı zman resmen bir ucuzluk görünümü var….Cezbedici bir tarafları yok.Ama bizim halkımız chevrolet çok sever ya herkes sazan gibi atladı…Ama şimdi bir çoğu ben ne yaptım deyip arabalar kilemetreleri yükselmeden satmaya çalışıyor… Çzücü olan şu.Ford bile doğru yolu bulup yeniden mustangi 67 yılındakini makyajlayarak piyasaya sundu ,dünya devi chevrolet hala kılla tüyle uğraşıyor….
[quote:7a1bab0177=”faceless”]Çncelikle söyle baslıyayım konuya:
1900 yılında genç bir Avrupalı mühendis Amerika’nın yolunu tuttu.
Adı Louis Chevrolet idi. Gerisi bir tarih.
Kurduğu şirket Chevrolet, hızla büyüyerek güven, emniyet ve paranın karşılığı kavramlarına yeni standartlar getirdi.
O zamandan bu yana, tüm dünyada milyonlarca Chevrolet araç üretildi ve satıldı.
Hong Kong’daki mağaza sahiplerinden Kanada’daki ev kadınlarına,
Texas’taki çiftçilerden Latin Amerika’daki ailelere kadar…
ıçinin rahat olmasını isteyen herkes ama herkes için Chevrolet daima mühendislik ve yolcu güvenliği kavramlarının öncüsü olmuştur.Ancak, modellerimiz doğuşunu ve gelişimini kime ve nereye borçlu olursa olsun, bu markanın özündeki kültür her zaman için onu ilk yaratan kişinin vizyonuna sadık kalacaktır: Louis Chevrolet.
(Alıntı: Chevrolet’in sitesinden alınmıstır)Yukarıda yazanlar tamam Chevrolet kendi sitesinde bunu yayınlıyor.
Lacetti’nin Tanıtımınıda şöyle yapıyorlar..:
Pratik ve her bütçeye uygun bir araçta [u:7a1bab0177]ıtalyan tasarımını [/u:7a1bab0177]sağlam bir teknoloji ile birleştiren yepyeni bir konsept. Çevik önden çekiş özelliği sayesinde Lacetti şehir merkezinde, otoyollarda ve virajlı kırsal yollarda akıllı bir arkadaştır.
Şimdi lütfen Louis Chevrolet’in sözünü tekrar okuyun….Anlamıssınızdır nedemek istediğimi…Ayrıca performans kısmına gelelim..:
Motor ve Şanzıman SE 1,4 16vMotor Tipi DOHC
Motor Hacmi (cc) 1399
Silindir Sayısı Sıralı 4 silindirli 16V
Silindir Çapı (mm) 77,9
Strok (mm) 73,4
Maks. güç (kW / PS) / Motor devri (dev/dak) 70/ 95 @ 6300 dev/dak
Maks. tork (Nm) / Motor devri (dev/dak) 131 @ 4400
Maksimum Hız (km/s) 175
0-100 (km/s) Hızlanma Süresi (sn) 11,6
Çok Noktalı Yakıt Enjeksiyon Sistemi Standart
Şanzıman 5 ileri düz
Son Tahrik Dişlisi Oranı 3,722
[u:7a1bab0177]Çnden Çekişli Standart [/u:7a1bab0177]
Çn Süspansiyon McPherson gergili
Arka Süspansiyon Çift kollu
Jant Çlçüsü 15×6.0J çelik jant
Lastik Çlçüleri 195 / 55 R15
Amerikan arabasında önden çekiş!!!!(Evanda modelide önden çekişli)
Benim kanıma göre yeni nesil chevroletler kesinlikle AmerikanAraba(sı) ruhunu yansıtmıyor..[/quote:7a1bab0177] -
5 Mart 2005: 22:29 #2596piyuAnahtar yönetici
General Motors Daewoo firmasını satınaldıktan sonra zaten Türkiye’de satışta olan bu markayı çok daha güçlü olan Chevrolet markası altında satışa çıkarttılar. Kesin olarak Daewoo’dan daha kaliteli olduğuna eminim fakat bizim bildiğimiz ve düşündüğümüz Chevrolet tabiki değil. Zaten bunu anlamak için http://www.chevrolet.com sitesine girmeniz yeterli Amerika’da o aracların satıldıgını sanmıyorum.
Bu sadece bir pazarlama taktiğidir. Ve bencede başarılı olmuştur.
Amerikan ruhu var mı? tabiki yok…
-
7 Mart 2005: 16:41 #2597facelessKatılımcı
Şöyle bişeyvar yalnız.. sıfır ve ikinci el fiyatlarını incelediniz mi hiç..??Lacettinin..?
Sıfırı: 2005 Model
HB 1.6 SE 16V 28.300,00
2. Eli: 2005 Model
HB 1.6 SE 16V 23.000 YTL (1.800 km’de)
Yani bence piyu pazarlama müsteriye sadece mal satmak değildir sanırım.(bende pazarlamacıyım) simdi fiyat farkları ortada 1. prim yapmıyor araba. ikiside 2005 model, şimdi söyle düsünün bu arabayı almaya niyetlendiniz. sıfırının fiyatını görüyorsunuz sonra 2. elinin fiyatını tamam ilk basta aradaki 5.300 Ytl lik fark insanı cez beder ucuza alıyorum diye ama birde söyle düşünün. 2005 model araba ve aradaki bu fiyat farkı varkı bişey adam elden çıkartıyor ??(adamla konustum arayıp paraya sıkışık değil 250 milyon indedim inmedi.) piyu senin dediğin gibi bir pazarlama taktiği ama bence çok yanlış bir taktik. Neyse biz satış biz taktikleri konusmuyoruz arabayı konusuyoruz. servisi tabirimi mazur görün ama TIRT hava civa yani. Şöyle bişey vardır. Bir insana FORD’un hangi arabası dersin sana MUSTANG der.Olayı birde bu yönden düşünün..Bence yeni nesil Chevroletler(Lacetti, Evanda vs) markanın ismini karalıyor.. -
8 Mart 2005: 08:07 #2598Pontiac301Katılımcı
kesinlikle katılıyorum…….
-
6 Nisan 2005: 11:40 #259965chevelleKatılımcı
Ben bir Chevrolet servisine gidip denesemmi acaba, diyeyim ki “şunun bi yağına suyuna baksanıza” yapabilirlermi acaba???
Arabalara gelince, kıytırık kore arabalarını sokuyorlar yurdumuza chevrolet diye. Alan onu ucuz diye alıyor işte.
Araçları otomobil sınıfına sokmadığım için özelliklerini bile bilmiyorum.
Gerçi ben pek çok amerikan arabasınıda otomobil sınıfına sokmam ama bunlar kesinlikle daha beter…
-
7 Nisan 2005: 18:45 #2600facelessKatılımcı
65chevelle zaten baska bir forumda vardı chevrolet corsaları brezilyada chevrolet amblemiyle satıyormus, bu konu gecmisti.Bence Türkiyedede Daewo ları chevrolet amblemiyle satıyorlar.
-
11 Nisan 2005: 13:14 #260176camaroKatılımcı
bence onlar amerikan değilki……kore malı gereksiz arabalar
-
5 Ağustos 2005: 21:59 #2602XLR-VKatılımcı
Bence sadece bunlar degil orjinal USA Impala gibi versiyonlar da işal edilmeli.Chevy-Vette nin USA da da kucuk modelleri var ama onlar Daewoo nun modelleri degil.Sanirim esas orjinal Chevy modelleri işal edilmeli.
Daha once de Meksika da Opel Omega Chevrolet Omega diye pazarlanmisti.Son durumu bilmiyorum ama Turkiye ye bir an once Daewoo yerine Chevrolet nin orjinal USA modelleri işal edilmeli cunku Chevy nin imaji zedelenebilir o yuzden bunu soyluyorum -
5 Ağustos 2005: 23:05 #2603illetyusKatılımcı
Arkadaslar, [b:39ef26a784]( chevrolet si olanlara duyrulur…. )[/b:39ef26a784] basligi altinda yazdigim yaziyi aynen tekrarliyorum….Demekki uc asagi bes yukari her kez ayni seyi dusunuyormus….!
Bu arada [b:39ef26a784]regnant22[/b:39ef26a784]’ nin bahsettigi o imaj, 1.800 Km.de derhal degistirme yoluna gidilip ustelik 5.3 milyar bir farkla satiliyorsa…….
Turkiye piyasasinda cokdan zedelendi demektir…..Yazik..!
Chevroletin modern ticaret mantigi ile hareket edip Daewoo yu almasi ve farkli kesimlere farkli arac secenekleri sunmasi akillica ama saglam bir gecmisinin oldugu Turkiye ye bu arabalarla yeniden gelmesi aptalca….!
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.