Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › çat çat korna
- Bu konu 6 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 13 yıl 4 ay önce Mustafa YÜKSEL tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
31 Mayıs 2011: 12:23 #1324CihatKatılımcı
Mrb aracımda 2 adet uzun çat çat birde ferrari kornası var.konsolun altındaki 3 kademeli anahtarla çat ı veya ferrari kornasını kullanabilyodun durup dururken çat çat çalışmamaya başladı ama diğer korna çalışıyor.korna kablolarının bağlandığı bir parça var akünün yanında bazı kamyonlarda ısıtıcı olarakda kullanılıyormuş 10 tl lik birşey onu değiştirdim olmadı kabloları değiştirdim olmadı konsolun altındaki sigorta tablosuna baktım cam sigortalar var ama bişey anlamadım patlak yok gibi çat çat ın sigorta olayı varmı onuda bilmiyorum diğer kornayı aktif halr getirip bastığımda altta role den tık tık diye ses geliyor çat çata aldığımda tık yok.bi kablo parçasıyla korna kablolarının bağlı olduğu parçaya(ısıtıcı denilen) artı eksi deydirdiğimde çalışıyor.
-
1 Haziran 2011: 16:00 #16948piyuAnahtar yönetici
hiç anladığım konu değil
forum hareketlense anlayan arkadaşlar var….
-
13 Haziran 2011: 20:51 #16951DoğuhanKatılımcı
Bir olasılık çat çatların akordu bozulmuştur, o durumda sesi boğuk ve çok az çıkar. Başka bir ihtimal ise röle yanmıştır. Eski tip röle varsa hala kaliteli bir marka kullanmanı tavsiye ederim. Aynı sorun bende de vardı röleyi değiştirdim ancak benim akord da gitmiş, sırası gelince ya akord ya yenisini takıcam.
-
8 Temmuz 2011: 17:03 #16954Mustafa YÜKSELKatılımcı
son cümlende kabloyu direk değdirdiğinde çalıştığını söylemişsin, korna sağlam ozaman. elektrik devresinde sorun var. 12V luk ampul ile devrenin nerde kesildiğini kontrol edebilirsin.
şöyleki; korna çalışacak durumdayken, yani kornayı çalarken
ampulün bir ucu şaseye bağlanacak
diğer ucu kornalar için elektriği aldığın yere bağlanacak yandıysa sonraki adım (yanmadıysa elektriği aldığın yer kontaktır büyük ihtimal oradaki bağlantıda sorun olabilir
sonraki adım röle varsa röle kontaklarına ve bobinine bakılacak aynı şekilde
bobinde ampul yanıyomu? (yanmıyosa sigorta atmış, yada göğüsden motor bölümüne giden kablo sorunlu)
kontaklarda yanıyormu? kkorna çalışırken kontaklar birbirine değer durumda olur her iki kontakta da elektrik görülmedilir. bir kontakta var diğerinde yoksa röle bozuk, iki kontakta da var korna ötmüyosa kornaya giden kablo sorunlu, iki kontakta da yoksa aküden gelen elektrik kablosu sorunluiki de sorum var
ısıtıcı denen porselen iki fişe sahip çamurluğa bağlı olan zımbırtımı?
arada röle varmı?karışık anlattıysam detaylı bilgi için m.yuksel@hotmail.com.tr den ulaşabilirsin gelişmeleri ve çözümü buraya aktarırız
-
14 Temmuz 2011: 19:18 #16965CihatKatılımcı
tşk ederim ilginiz için
sorun role den kaynaklanıyormuş role yanmış ısıtıcı dediğim şey resimde görülen siyah parça bi kablosu aküden geliyo şase var birde kornalarla aynı kablo ya bağlı direksiyona gidiyo.elektrikçiye gittim adam bana dediki bu kornaların çalmasını istiyormusun evet dedim siyah zımbırtının yanına 10 liralık tofaş rolesi taktı ve çalıştı
-
20 Temmuz 2011: 14:39 #16949piyuAnahtar yönetici
konuyu neticelendirdiğin için sağol.
Forumlar çok hareketli olmamasına rağmen bilgi deposu gibi oluyor.
Benzer sorun yaşayanlar eski yazılanlardan faydalanıyor…
-
23 Temmuz 2011: 06:38 #16987Mustafa YÜKSELKatılımcı
sevindim çözmenize,
yine arıza yaparsa daha güçlü bir röle kullan büyük ihtimal kontaklar küçük kalmış eskisinde
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.