Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › Merhabalar – Sorum Var
- Bu konu 2 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 14 yıl 10 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
3 Ocak 2010: 00:28 #1270AnonimZiyaretçi
Herkese merhaba. 1 senedir Amerikan arabalarına karşı bir sempatim vardı ama aşırı değildi. 3-4 ay önce ise bu bir tutkuya dönüşmeye başladı. Kendinizi sahip olduklarınızla en iyi şekilde tanıtmaya çalışırsınız ya bende bir Amerikan coupesine sahip olarak kişiliğimi dışa yansıtacakmışım gibi düşünmeye başladım.
Fakat bu o kadar kolay değil. Çncelikle bu arabalar petrol konusunda sömürgeleri sayesinde sıkıntı çekmeyen Amerika için üretilmiş. Tabi yollarıda bizimkinden daha müsait bu tür araçlara. Yinede Tükiye’de sevdalıları ne yapıp edip ülkemizde de kullanıyor.
Bende böyle bir arabaya sahip olmayı 3-4 aydır acayip arzulamaya başladım. Sevdiğim tipler; Ford Mustang, Dodge challenger, Plymouth Barracuda vb. görünümünde olanlar. İnternette fiyat araştırması yaptım ama çok pahalı olduklarını gördüm. 21 yaşında üni öğrencisiyim. 10.000 TL lik bütçe ile arıza çıkarmayacak şekilde bu araçlardan birine sahip olabilir miyim(eski yeni fark etmez)? Yoksa bu hayal midir? şimdilik böyle idare edicez kendi paramı kazanmaya başlayınca artık hakkını veren bir tane alırım inallah.
Tabi şöyle bir durumda var. Bunlarda genelde 3000 üstü motor olduğu için vergileri ve yakıt giderleri çok pahalı olacaktır. O yüzden alacağım araba 16 yaşından küçük olursa vergiler aşırı derecede ucuz olur. Evet durum budur. Bu işi bilenlerden bir cevap verirse çok sevinirim.
[img size=437]http://amerikanaraba.com/media/kunena/attachments/legacy/images/Vergi.JPG[/img]
Birde şu var. Babam tutturmuş eski arabaya para vercek kadar zengin değilim diye. Çok masraf olur diyor. Eski tecrübelerinden dolayı. Ama o kadar çok kullanan var bu Amerikan arabalarının eskilerinden, vakitlerini hep sanayide mi geçiriyolar?
-
3 Ocak 2010: 10:04 #16812LowriderKatılımcı
Selamlar,
Malesef ki babanız haklı 10.000tl ye alacağınız bir amerikan aracını günlük binilecek hale getirmeniz için yaklaşık 10bin daha harcamanız gerekir. ama boyası kaportası öenmli değil amerikan olsun yeter diyorsanız daha ucuza mal edilir tabi.
Çzellikle sizin yazmış olduğunuz araçları 10.000tlye bulmazsınız. Çrnek vermem gerekirse aşağıdaki araç 17.000tl ye satılmıştı motor ve şanzımanı ve içi yok sadece fotoda gözükenler var tek özelliği 67 camaro olması.ama 10.000 tlye 70lerin sonundan güzel bir caprice, impala yada nova alabilirsiniz. size çok fazlada sorun çıkarmayacaktır.
Amerikan araçlarında ucuz araba alayım zamanla yaparımyada ben toplarım dediğiniz zaman çok büyük zarara girmiş oluyorsunuz aslında. 10.000 paranız varsa biraz daha biriktirip 15lik yada 20lik araba almak . 10a alıp 10 da üstüne harcamaktan çok daha iyidir. 10 a aldığınız aracı 20 daha harcasanız o 20 ye aldığnız araçın durumuna bile getiremeyebilirsiniz. astarkende anca 15e satarsınız malesef burada bu şekilde işler.bu sebeble de aslıdna 30 etmesi gereken aracıda 20 ye alabiliyorsunuz zaten.
yakıt olayına gelirsek en iyi ihtimalle bakımlı bir 350 motor 100kmde 15litre civarı yakar. parçaları çok pahalı değildir ama amerikan buraya geldiği zaman oradaki fiyatın 2 katına geliyor. kendiniz getirebilme imkanınız varsa daha da ucuzlar.
tabi birde olayın duygusal ve manevi boyutu var sizde bizler gibi ben butun bunları göze alıyorum çünkü amerikanları seviyorum derseniz. elimizden geldiğince yardımcı oluruz
-
3 Ocak 2010: 16:32 #16813AnonimZiyaretçi
Ben illa yazdığım arabalardan istiyrum demedim yanlız. Onların tipinde arabalardan bahsediyordum. O yüzden nova ve impala bana pek uymuyor(novanın coupesini bulamadım).
Ben 3 tane düşük fiyatlı araç bulmuştum. Ama bilen bir arkadaşıma danıştım ve bunların yol gitmeyeceğini söyledi. Zaten birisi parça ve dekor amaçlı konulmuş.
http://www.sahibinden.com/kaya_ersozlu_1975_mustang_-53WQQaXQQ14254064WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/efsane_deri_tavan_consul_l-86WQQaXQQ19182104WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/mustang_ii-48WQQaXQQ19044812WQQpXQQdisplayitem
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.