Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › aracymyn motor numarasyny bulamyyorum
- Bu konu 3 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 16 yıl önce
hakan tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
29 Ekim 2008: 16:33 #1167
hakanKatılımcıselamlar,
yaklaşık 1 ay önce bir 1973 ford ltd aldım. ddklerine göre araç daha öncesinde hürriyet gazetesi sahibi erol simavinin makam arabasıymış. benden önceki sahibindede 10 sene kalmış. son sene sanırım biraz yatmış haftada bir çalıştırmışlar. araç 400 lük bir v8 motora sahip 3 ileri otomatik. orjinal kliması hala çalışıyor, h. direksiyon elektrikli camlar da orjinal.
sorunum şudur;
araç enson 4 sene önce muayeneden geçmiş yalnız araç giderekmi yoksa başka bir yollamı onu bilemiyorum. ancak bildiğim bu zamana kadar motor numarasına bakmaya hiç ihtiyaç olmamış olması. ama kabak bizim başımıza patladı ve malum o kadar vukuattan tutuklamadan sonra günümüzde bu "rüşvetçi" memurlar artık yoklar. dolayısıyla motor numarası isteniyor artık muayenelerde. fakat bulamıyoruz. kastettiğim amerikan menşeili blok numarası değil, biliyorsunuz amerikan ruhsatlarında girdiği tarihte maliyenin yada trafiğin numaratörle bloğa vurduğu numaralar yazıyor, 34 m 44444 yada 09 m 88888 gibi. eski sahibide bilmiyor, ustasıyla konuştuk o devri daim üzerinde diyor ancak orada öyle bir numara yok ayrıca parça üzerindeki numaralar kabul edilmez sonuçta parça değişebilir.
klasik fordu olan arkadaşlardan ricam bana bu türkiyede basılan numaranın kendi araçlarında nerede olduğunu söylemeleri. yoksa muayene yaptıramıyouruz.
ikinci bir konuda bu araca LPG işletemiyoruz. aracın lpg uygulanabilirliğine dair bir projesinin (lpgnin değil aracın) olması gerekmiş. mpala çok olduğu için piyasada onun var ama ford ltd sanrım 3-4 tane. yolu nedir bilen varsa yol göstermesini rica ediyorum.ARKADAŞLAR BıLıYORUM BU SıTEDE OLMAZ AMA SAKIN " E KARDEŞıM NEDEN ALDIN SENDE O ARABAYI" tarzında fikir yürütmeyi düşünenler sakın ha sakın yazmasınlar. birbirimizi incitmeyelim.
saygılar. -
30 Ekim 2008: 01:18 #16142
AnonimZiyaretçimaladar selamlar,
bugune kadar motor numarası dediginde blokta bulunan genelde sofor tarafına denk gelen ve amerika dahil heryerde kullanılan numarayı anlıyordum. TR’de numara vuruldugunu ilk kez duyuyorum.
Valla kolay gelsin ne diyim….
-
30 Ekim 2008: 11:29 #16143
hakanKatılımcıamerikada ve avrupada bildiğim kadarıyla muayenelerde motor değil sadece şase numarasına bakılıyor bu nedenle adalar hiçbir yasal işlemle uğraşmadan istedikleri gibi modifikasyonlar yapabiliyorlar. sorun türkiyede. hırsızlığı önlemek adına masum vatandaşada taklalar attırıyorlar, kimi arabanın motor numarası ancak 4-5 parça sökülünce görülebiliyor. söktürüyorlar. tam komedi. herneyse.
fordlarda yaptığım araştırmaya göre yolcu tarafında altta karterin gerisinde blok numarası. zira orda bir numara bulundu ama o orjinal "kabartma" amerikan blok numarası. ruhsatta yazan ise yine biz akıllı türklerin "yahu biz bunu buraya yazıyoruz ama sonra bulabilirlermi" ya da " ya motor bloğu boyanırsa bu oyuk yazı kaybolmazmı" diye düşünmeden bastığımız numara.
arkadaşlar yokmu hiç ruhsatında 34 m 234324 (34 istanbul m maliye sanırım, rakamda sanırım sıra no) gibi numara olan bazende aydından giriş yapıyorlarmış 09 la başlıor bir arkadaşın motor numarası. o impala ve onunki kolay yerde. 3cm ye 0.5 cm gibi küçük bir yazı. numaratörle ezilerek basılmış.
arkadaşlar yardım lütfen. ruhsatlara motorlara bir bakıverin. -
31 Ekim 2008: 12:26 #16144
hakanKatılımcıarkadaşlar sanırım amerikanı olan 1 kişi bu forumda? yinede saolun.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.