Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Yeni Başlayanlar › mrb lar..
- Bu konu 4 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 16 yıl 1 ay önce Hasan Dönmez tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
4 Ekim 2008: 00:21 #1150Hasan DönmezKatılımcı
öncelikle sitenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, devamını diliyorum.
19 yaşında bir öğrenciyim. ehliyetimi yeni aldım. fakat çoğu ehliyetini yeni almış gibi kendi arabam da olsun istiyorum. babamın arabası olmadığı zamanı hatırlamam fakat insanın kendi arabası bambaşkadır ben buna inanıyorum. malumunuz öğrencilik, bir yerde birikmiş para falan da yok. ailem de o kadar zengin değil. hem olsa da, kendi arabam diyebilmem için kendi paramla almak istiyorum. öğrenciliğe çeşitli sebeplerden dolayı bir süre ara veriyorum. bu arada çalışacağım. ve biriktirdiğim parayla da arabamı almak istiyorum. tabiki de bir amerikan. 7-8 ayda biriktirebileceğim para ne kadar olur tam bilemediğimden 10.000 ytl kadar deyip öyle farz ediyorum. planımı da ona göre yapıcam.
mustang, charger veya challenger gibi babalara ulaşamıyacağımı bildiğim için (en azından şimdilik, ilerde inş…) daha mütevazi, o hissi vermese de ona yakın, daha ılımlı bir araba almak istiyorum. tercihim 2 kapı coupe tarzı, aklımda olan bir kaç model ise şu şekilde;
70 chevelle, 69 – 73 nova , le mans gibi.
dediğim gibi, amacım gaza bastığımda asfaltı kazıyıp sağa sola saçmak değil de, en azından yolda giderken etrafımdakilerin ilgi odağı olup, içindeki insanı "amerikan" hissiyatına bürüyebilecek bir araba. şimdi sizden yardım dilediğim konu da şu. acaba bu tarz bir arabayı hurda olarak alıp kendim yaptırmam mı daha uygun olacaktır, yoksa orijinal ve temiz bir araba bulup ufak tefek tesfiyeler yapmak mı? belki bu tarz çok soru soruldu fakat kesin ve net bir bilgi istediğim için size danışıyorum. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. saygılarımlabir de şunu öğrenmek istiyorum, acaba piyasadan aldığımız iyi ve temiz bir amerikanın muayeneden geçmeme ihtimali ne kadardır? tabi ki bu arabanın durumuna bağlı fakat sormak istediğim şu ki yeni muayene sisteminde (fenni muayeneydi sanırım adı) bir çok sorunla karşı karşıya kalınıyormuş. belki yeri değil ama siz büyükleriminin bu konudaki bilgilerine de çok ihtiyacım var. burada henüz yaygınlaşmadığı için hep kulaktan dolma bilgilere sahibiz..
tekrar teşekkür ediyorum. -
4 Ekim 2008: 12:01 #16062ömer çemenKatılımcı
Siteye hoşgeldin
Çncelikle diyerek başlamışsın bende sana diyorum ki;
Çncelikle Eğitimine ara verme sebebini "çeşitli sebeplerden dolayı" demişsin. bu çeşitli sebepleri çalışarak çözeceksen eğitimine araverdiğin çeşitli sebepleri hallettikten sonra bir amerikana sahip olman en mantıklısı.
Yazdıklarından yola çıkarak şunları söyleyebilirim 19 yaşındasın ve muhtemelen Lise mezunu olman gerek ve iş deneyimini bilmiyorum ama sana şunu diye bilirim 7-8 ayda 10.000 ytl kazanmak hiç akla yatmıyor. ayda 1.000 ytl kazansan 8.000 ytl yapar ama senin bu 8 ay boyunca hiç giderin olmayacakmı peki olmadığını varsayalım 8.000 ytl kazandın ve bir amerikan aldın sonra eğitime devam edeceksin araç masrafları ne olacak masrafları geçtim benzin alman gerek… falan filan
üzgünüm biraz karamsar yaklaştım hevesini kırmak istemem ama gerçekler.
Yinede Amerikan sever birilerini görmek güzel
Son sözüm " Herşey istediğin gibi olsun inşallah bir Amerikanın olur. "
Not : Henüz benim dahi Amerikanım yok
-
4 Ekim 2008: 13:49 #16063Hasan DönmezKatılımcı
ilginize ve düşünceli yaklaşımınıza teşekkür ediyorum. eğitime gelince, çeşitli sebeplerden derken şöyle ki bölümümü değiştirmek istiyorum. çalışarak çözülecek bir problem değil yalnızca zaman gerekiyor. o yüzden bir yıl kadar ara vericem. bu ara da yalnızca sınav için. sınava hazırlık falan yok. sınava girsem yeterli yani. o yüzden. eğitimim tabi ki 1. planda. ben bu bir yıl içinde evde oturacağıma çalışmayı ve kendi paramla birşeyler yapmayı planlıyordum. elbette ki bu paraya bu kadar sürede kazanmak zor. fakat ben biraz hedefi yüksekte tutuyorum ki o kadar azimli olayım. zaten bu sürede kazandığım bu parayla güzel bir şey yapamıyacağımı az çok kestiriyorum. acelem de yok fazla. şu 3 yıl içerisinde, eğitimim bitip çalışma hayatına geçinceye dek en azından bir girişim olsun istiyorum.
şimdi kafamdakine gelince. biraz daha açayım istedim. belki o zaman sizler de daha ayrıntılı bilgi ve tecrübelerinizi sunarsınız. kafamda model olarak coupe tarzı var fakat onlar da sedanlardan biraz pahalı ve o derece yaygın değil. ilk mesajımda da belirttiğim gibi ahım şahım bir araba değil istediğim. tabi ki isterim fakat istekler eldeki imkanlar kadar olacağından şu an rafta duruyor. ben az da olsa bu yeni nesil arabalara inat, amerikan arabasının havasını, rahatlığını ve prestijini tatmak istiyorum. inanın en lüks herhangibir arabaya nazaran, külüstür diyebileceğimiz amerikan her zaman daha ağır basıyor nedense. benim aklımdaki şu, şöyle yürüyeni ve motoru kısmen sağlam, yani o şekilde de binilebilir bir araba bulup, bunu zaman içerisinde, bir anda değil, kendi zevklerim doğrultusunda restore etmek. böyle orijinal temiz bir araba bulmak ne kadar zordur? veya imkansızı mı istiyorum acaba? bu konuda sizden bilgi istiyorum.
paraya gelince, kafamdaki tahmini rakam odur. yani 8 ay dedim fakat yazı saymadım. yazın da çalışabilirim. bu parayı 12.000 liraya falan çıkarabilirim sanırım.
ha diyeceksiniz ki ortada fol yok yumurta yok, ne plani ne arabası. haklısınız, fakat ben ulaşmak istediğim hedefi belirlediğim zaman ona göre çalışıp o kadar azimli davranacağıma eminim. şimdiden planımı projemi hazırlamak istiyorum. sonunda ona kavuşmak her şeye değer öyle değil mi?
-
4 Ekim 2008: 16:14 #16064rikoKatılımcı
evlek hoşgeldin.
Tercihlerin iyi, başlangıç için 2.gen. Camaro veya Trans am da ekleyebilirsin. GM grubu amerikanlar TR.de araba ve parça olarak genelde bulunması kolay ,fiyat olarak uygun, hemde her zaman geçerli arabalardır.
Hurda olarak alıp kendin yapma düşüncesi pek parlak fikir değil, özellikle bu konuda tecrüben, çevren, yeterli boş vaktin ve paran yoksa hiç girme o işe. ıyi durumda bir Amerikan alıp, bir yandan binip bir yandanda ufak ufak eksiğini gediğini yaptırman, kendine göre restore tesfiye etmen daha iyi. Hem tecrübe hem çevre edinirsin bu sayede, daha kolay ve hatta ucuz olur senin için, sıfırdan restorasyon işlerini daha sonraki arabalarına ertele
Muayene olayına gelince, Tr. deki sistem belli, suç teşkil edecek şeyler yazmak istemiyorum ama anladın sen onu
-
4 Ekim 2008: 17:29 #16065Hasan DönmezKatılımcı
hoşbuldum hoşgördüm riko, ilginiz için teşekkür ediyorum. kafamda değişik fikirler ve bir yön haritası çizildi gibi. bilgileriniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.
kendim restore etmem dediğiniz gibi şu an itibari ile ancak hayal. sadece güzel olabileceğini düşünebiliyorum. ileride inşallah imkanlar daha elverişli olduğu durumda tekrar kafa kurcalıcaktır.
dediğiniz modeller de güzel fakat biraz tuzlu. yani benim bildiğim, araştırıp öğrendiğim kadarıyla. böyle bir arabanın temizi için epey para istiyorlar. piyasada bir kaç modelin sedan kasasını ucuza bulabiliyorum. fakat istediğim bir sedan model değil, coupe. acaba böyle bir coupe modeli, bildiğiniz gördüğünüz, var mı? başlangıç için tam olarak siz neyi önerirsiniz?
muayene işi için demek istediğiniz anlıyorum. ama son çare olarak görüyorum. umarım gerek kalmaz ve söylendiği kadarıyla yaşamayız.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.