Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Ustalar ve Servisler › Istanbulda Amerikan Ustasi
- Bu konu 19 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 17 yıl 7 ay önce zafer25 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
22 Ekim 2006: 20:41 #758piyuAnahtar yönetici
arkadaslar merhaba,
daha once de buraya konu acmistim fakat net bir yanit alamaistim. 1975 Gran Fury Custom aracimi restore etmek istiyordum. Bir sure once Halil Safak adli Amerikan ustasina goturdum ve aldigim yanit beni cok uzdu. Cok isi var buna ayiracak vaktim yok zaten parcasini da bulamazsin gibisinden bir seyler dendi bana. simdi sizden istedigim gercekten eski amerikanlari hakkiyla restore eden bir yr var mi bildigniz avrupa veua anadolu yakasi fark etmez. -
22 Ekim 2006: 20:43 #11331piyuAnahtar yönetici
bu arada mail adresim;
taskintorlak@msn.com veya
taskin@torlakshipyard.com -
23 Ekim 2006: 00:19 #11332piyuAnahtar yönetici
selamlar,
Forum’da bu bölümde herkesin faydalanması icin tum bilinen usta’ları yazmak istemistim fakat zaman içerisinde tecrube ettiklerimden dolayı, usta onermeyi istemez oldum.
Guvendigim dedigim ustalar 3 kurus icin isleri sallayınca ya da sacma sapan isler ortaya cıkartınca pisman oldum.
Oncelikle toplanamaz diye bir seyin soylenmesi mumkun degil, sadece bunun ucuz ya da pahalı olması sozkonusudur. Amerika’dan parcaları temin edilir, cok az bulunan parcalarda ise bu tip cok az bulunan parcaları satan kisiler var, onlar bulunabilir. Diğer yandan Amerika’da bulunan bir tanıdık ile hurdalıklardan parca temin edilebilir. Internetin gelismesi sonucunda forum’lardan ve sitelerden de parca temin edilebilir.
Arkadaslar usta tavsiyelerini lutfen dogrudan mail adresine gönderin.
Bana hangi parcalara ihtiyac duyabileceginizi soylerseniz bir arastırma yapmak isterim (mesela amblemler, aksesuarlar, kaporta parcaları vs…)
Ek olarak sitemize üye olmadan forum’lara yazdınız, üye olursanız üyelere özel haklardan faydalanabilir ve üyelerimiz ile Çzel Mesajlaşabilirsiniz. Tabiki sadece üyelerin girebileceği bölümlere de girebilirsiniz…
-
23 Ekim 2006: 03:17 #11333AngelusKatılımcı
Ustalar kanser ediyor..adamı sinir stres sahibi yapıyor.. Bir bakıma rahatlamak deşarj olmak için girdiğin bu olaylar aksine adamı şarj ediyor Tamamen şanş.. Bence arabanı yükle kamyona adana – antakya – mersin üçgenine götür iyi bir kaporta ustası bul eskilerden adam gibi yaptır…
Bu arada Cuma günü başıma gelen olayı anlatayım Çarşamba günü benim Ford’u park ettim, cuma günü uzun yola çıkmak için eşyalarla birlikte yanına geldim alarma bastım ses yok normal anahtarla kapıyı açtım araba bağırmaya başladı,kaputu açtım alarmın fişini çıkardım motoru çalıştırayım dedim marş bastı motor çalışmadı alarm bloke etmiş motoru.. Ford Euro Service i aradım bir araç gönderdiler otokoç dolapdereden,… adam 2.5 saat arabayı inceledi söktü baktı ve abi arabanın benzin pompası veya beyni bozuk çektirelim aracı yarın bizim orda bakalım dedi.. sen bana kartını ver dedim ben sabah seni ararım .. 40 ytl servis ücreti aldılar benden iş hallolmadan.. Sabah kalktım beşiktaş yıldızda izbe bir elektrikçi buldum adamı aldım gittim 20 dk da arabayı çalıştırdı yerine çektik arabayı tesisatı düzeltti 20 ytl para verdim…..Benzin pompası ve beyinde hiçç bir şey yokmuş..600 km de yol yaptım şu ana kadar herhangi bir problem yok..
Profesyonel euro service böyle yapıyosa diğerleri ne yapar düşünün…
-
26 Ekim 2006: 01:18 #11334nakeeboKatılımcı
arkadaşlar,eğer yolunuz düşerse muğla ortaca’da sırf bu işi yapan büyük bir açıkhava tamirhanesi var,adı da yanlış hatırlamıyorsam “amerikan show” gibi birşey, bir de elektrik konusunda,özellikle jeep elektriği konusunda marmaris sanayide akın usta var, sadece bu işle uğraşıyor,tam bir amerikan özellikle jeep profesörü,ısrarla tavsiye ederim
-
26 Ekim 2006: 22:13 #11335Chevy_Killer_89Katılımcı
Mugla Ortaca dan kesinlikle uzak durmak lazım!!! daha once cok tartısıldı orası 😉
-
27 Ekim 2006: 11:24 #1133666coupeKatılımcı
fury için usta doğru söylemiş mekanikden başka yedek parça bulman cok zor hem amerikada hemde burada.
bence arabayı dagıtmadan evvel neler lazım ve ne parçalar satılıyor onu tespit ed ona göre arabayı dağıt. -
27 Ekim 2006: 12:55 #11337piyuAnahtar yönetici
selamlar arkadaşlar bende amerikan arabası kullanıcısıyım ayrıca vw guruba bağlı SEAT marka araç satışı yapıyorum,1976 model plymouht sw kullanıcısıyım mersinde oturuyorum aslen adanalıyım arabam babamdan kalma 1976 yılından buyana bizde arabamı çok seviyorum satmaya kıyamıyorum toplamak istiyorum usta konusunda tavsiyede bulunurmusunuz herkeze selamlar
-
27 Ekim 2006: 18:00 #11338ermarKatılımcı
75 6 malibuya hangi marka tüp tercih edersiniz?
-
27 Ekim 2006: 19:07 #11339AngelusKatılımcıömür wrote:selamlar arkadaşlar bende amerikan arabası kullanıcısıyım ayrıca vw guruba bağlı SEAT marka araç satışı yapıyorum,1976 model plymouht sw kullanıcısıyım mersinde oturuyorum aslen adanalıyım arabam babamdan kalma 1976 yılından buyana bizde arabamı çok seviyorum satmaya kıyamıyorum toplamak istiyorum usta konusunda tavsiyede bulunurmusunuz herkeze selamlar
Adanadamısın ıstanbuldamı?
-
24 Ocak 2007: 23:34 #11340piyuAnahtar yönetici
Herkese Merhaba,
Bundan 3 ay önce bir tanıdığımdan 76 model chavrolet nova marka bir araba aldım. ılk bir ay benim için çok keyfliydi. Sonuçta kaç kişinin hayatındaki ilk arabası bir amerikan olabilir ki. Ardından arabamın baskı-balatasında sorunlar yaşamaya başladım ve dolapdere de önerilen bir tamirciye giderek balata çaktırdım. 1 hafta geçmemişti ki vites( koldan vites) kolundan şanzımana giden mil yerinden çıkarak vitesi kilitledi. Bunu da dolapdere de hallettirdikten sonra. Debriyajdan ayağımı çekip gaza yüklendiğim anda cırrrrr diye bir ses arabayı tutmaya ve ciddi performans kaybına sebebiyet veri. Tekrar dolapdereye götürdüğümde baskı-balata ve bilyesinin değişmesi gerektiği söylendi. Şimdi 1976 model nova aracıma çıkma baskı-balata takımı arıyorum ve tabi ki bunu yapacak ustayı. Dolapderede ki tamircilere artık güvenmiyorum. ınanın ilk arabam olduğu halde hevesim kursağımda kaldı. Konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
24 Ocak 2007: 23:39 #11341piyuAnahtar yönetici
bana ulaşmak için :anil@nlpgrup.com
-
25 Ocak 2007: 21:29 #11342AnonimZiyaretçi
Arkadaşlsr
Bende Buick 54 55 56 meraklısıyım ama bu arabadan anlayacak ustada bulamıyorum mesajlarda herkes kara bulutlar ciziyor vaktim yok ama parasını verip bunun kursu olsa arkadaşımı gönderecegim.Amerikan eğitim kursu açılsa amerikadan yetkili birisi gelse egitim verse ne güzel olur bakın bir sürü clubler var onlar yapamazlarmı?
Bu iş gercekten büğyük açık. -
26 Ocak 2007: 02:54 #11343piyuAnahtar yönetici
Selamlar,
Forum’ları biraz karıştırırsanız bu tip aktiviteler planladığımızı ve istediğimizi görebilirsiniz fakat bu tip şeyleri yapabilmek hiçte kolay değil.
ıleride yapabiliriz umarım.
-
27 Ocak 2007: 04:43 #11344piyuAnahtar yönetici
beyler 1 izmirli olarak izmirde ciddi şekilde önereceğim bir usta veya servis yok anca k tayfun ve engin olabilir(2.sanayi sitesi) ayrıca sorun cozmek içinde mevoto volkan(3.sanayi sitesi) olabilir veya alsancak arkas binası yanı eski japon centerın sahibi hondacı kaya lakaplı bi abimiz gözlerinden ne kadar zeki oldugunu anlıyabılırsınız sorun tespitlerinde cok basarılıdır ama yinede istanbulda as performans en mantıklısı işi bilenine goturmek lazımmısşş
-
3 Şubat 2007: 18:56 #11345piyuAnahtar yönetici
Sayın arkadaşlar, Aynı usta meselesinden belliki bir amerikancı olarak muzdaribiz. Aslında arabayı toplayacak yetenekte adam çok ama belli başlı ün yapmış ustalar gayet tabi aranır ama onlarda artık .. yemediği için işi almadan kıvırma veya yokuşa sürme yok parça bulamazsın gibi sudan bahanelerle kolay para kazanma yöntemini seçiyorlar. Halbuki adamla anlaşıyorsun senden (örnek) 7.500 TL alırım diyor iki ayda tamamlarım diyor sen her gidişinde çeşitli ikram yapıyorsun ve aman işimi iyi yapsın diye üstüne düşüyorsun bu arada başka işte alıyor, haydaa bir bakarsın ona yöneliyor senin araba öyle beklemede noldu diye sordunmu bozulular, iki ayda bu para fenamı nerde kaldı şerefiyle iş yapmak adamın senin araban umurunda bile değil senin merakını ayaklar altına alıyor sırf bu yüzden çok araba restore aşamasında hurda oldu gitti, yazık değilmi bu dünyanın öbür tarafıda var. Ben yinede bu anlattıklarımı kısmen yaşamış biri olarak yinede iyi insanların varlığına inanıyorum ancak araştırıp soruşturup arabayı teslim etmeyi ve devamlı işi takip etmeyi öneriyorum., Selamlar
-
4 Şubat 2007: 08:44 #11346yukiKatılımcı
arkadaşlar benim camaroyu toplayan kaporta ustasını herkese gözüm kapalı tavsiye edebilirim ankarada
-
16 Şubat 2007: 21:36 #11347motieKatılımcı
Arkadaşlar ben Her hususta usta nikelajcı Ahmet Usta’ nın oğluyum eminim bir çok Amerikna meraklısı tanır babamı. 1976 yılından 2002’ye kadar Bağlarbaşı’ nda YAZICI KARDEŞLER olarak amerikan arabalarının her türlü çıta panjur işlerini yaptık. Bizim işimiz Amerikan aracınızıın çıta panjur ve hatta tampon gibi bulamadığınız parçalarının numuneden yenisini yapmak düzeltilebilecek gibi olanları düzeltmek ve her türlü kromaj işleri. Yeni yerimiz Çengelköy’ dedir ATA 2 mevkiinde ve irtibat için telefonlarımız. Babam Ahmet Usta 0542 – 3127790 ve benim numaram 0535 – 2357842 msn online destek ) muraty_@hotmail.com Her türlü soru ve sorunlarınız için görüşmek üzere… Burasıda inter adresimiz ancak site filan yok Sarıyer’ deki Ataman müzesi için yaptığımız 1957 model Corvette resmi mevcut… http://www.amerikanoto.com
-
9 Nisan 2007: 22:10 #11348AnonimZiyaretçi
[Selam arkadaş benim uzun zamandır ustalığını bildigim ve amerikan clasik arabalar konusunda bilgili ve hesaplı bir tanıdıgım var şu an benim 1953 chevrolet topluyor ama az işi kaldı ümraniye oto sanayide Erol usta telefonu 0535 325 40 41 telefonu internetten ve Bilger den aldıgını söyle ve tanış yardımcı olabilir.
-
11 Nisan 2007: 16:27 #11349zafer25Katılımcı
20 yıllık Amerikan’cıyım. Ustalar ve parça sıkıntıları hakkında mesajların çoğunu okudum. Usta işi bayağı zorlaştı. Herkes yeni arabaya yeni parçayı takıp parasını hemen almaya bakıyor. Hala daha ustalar var, fakat tek önemli tavsiyem, ödeme konusunda; baştan yalnızca 500-1000 lira parça/masraflar için vereceksiniz, gerisini iş bittiğinde. Çbür türlü her zaman üzülmeye mahkumsunuz. Kabul etmiyorsa da başka usta arayacaksınız. Bir de, iş bitene kadar başında durup taciz edeceksiniz. Bu sorun kaporta ve boyacılarda büyüktür. Motor, mekanik, klima, elektrik gibi konularda ise Türkiye’nin en iyilerinden bazıları arkadaşımdır. Ciddi ve parasız olmayan arkadaşlara yardımcı olurum.
Parça konusunda da çok sorunlar ve kötü tecrübeler vardır. Ingilizce ikinci ana dilim olduğu ve zaten işim işalat/ihracat olduğu için hep kendi parçalarımı ve eşin, dostun, arkadaşların parçalarını kendim getirdim. Çoğu zaman para kazanmadan, yalnızca (telefon, yazışma vs.) masraflarımı alarak. Bulunamayan parça bu güne kadar çok ender oldu. Zaten internetten artık yeni/çıkma/tamirli her yere ulaşılıyor.
Beni de diğerleri gibi e-mail bombardımanına tutmazsanız, mesajınızda marka, model, yıl, motor no., şasi no., kapı sayısı, convertible, T-Top gibi ayrıntıları belirtirseniz yardımcı olurum. Mesajında bu detaylar olmayanlar benden cevap beklemesin baştan belirteyim. Ikincisi, kar amacı gütmediğim için parça ve masraf parasını siparişte peşin almak zorundayım.
Teknik konularda, tercümede vs. de vaktim oldukça herkese yardımcı olmaya çalışırım.
Siteyi yeni keşfettim ve üye oldum. Güzel. Tüm “Çyelere” sevgiler.
-
-
YazarYazılar
- ‘Ustalar ve Servisler’ forumu yeni konu ve yanıtlara kapalı.