Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Süspansiyon ve Fren (Suspension, Brake & Wheel) › 1995 trans am amortisör
- Bu konu 4 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 16 yıl 10 ay önce Tümer ARCAN tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
16 Ocak 2008: 15:37 #1046ismail ismailKatılımcı
selam arkadaşlar 1995 model trans am arabam var.bu araçların amortisörleri sert yere yakın olduğu ve spor bir araç olduğu için ben öyle sanıyorum.sormak istediğim çukura falan girdiğimde araçta çok ses oluyor sanırım amortisörlerden patlak olup olmadığı anlaşılmıyor.bunlar için daha yumuşak amortisör takılabilirmi azda olsa konfor olsun.yada tavsiye edebileceğiniz ne tip amortisörler takmalıyım fiyat olarakta fazla uçuk olmayan türden.tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
17 Ocak 2008: 20:11 #15064ann71Katılımcı
koni alabilirsin summitten bakmanı tavsiye ederim. ayrıca amortisörlerin patlaktır muhtemelen bu araçların amortisörleri o kadar sert değil. eğer aracında yaylar kesik yada spor yay warsa araçta esneme payı azalacağı için amortisörlerin daha sertleşecektir. k&n için amerika fiyatı çifti 250 dolar civarı olması lazım. çok pahalı değil aslına bakarsan. bir de eğer patlaksa tamir ettirme şansın war ama ben tavsiye etmem.
-
20 Ocak 2008: 22:55 #15065AnonimZiyaretçi
patlak amortisor, basıncı almadıgından tum guc arabaya, saseye gelir… iyi birsey degil… biran once degistmen yararına olur…
-
21 Ocak 2008: 10:01 #15066ismail ismailKatılımcı
cevaplarınız için sağolun.beni istanbulda yönlendirebileceğiniz bir amortisör ustası varmı hem kontrol etsin hemde gerekirse değiştirebileyim.anadolu yakası olursa daha iyi olur.
-
25 Ocak 2008: 07:13 #15067Tümer ARCANKatılımcı
Selamlar. Benim sölemek istediğim bişey var.amörtisörlerin sertliğinden bahsederken başka amerikan arabalarına kıyasla sölediysen doğrudur.aile kullanımına yönelik bir aa dan serttir o araçların amortisörleri.fakat spor araçlarla kıyaslandığında avrupalı spor otomobillere oranla yumuşak bir süspansiyon sistemine sahiptir.Konforu arttırmaktan bahsetmişsiniz.Eğer bunun için aracın orjinal suspansiyonundan daha yumuşak bi suspansiyon tercih ederseniz sıkıntı yaşarsınız(konfor açısından değil) sahip olduğunuz araç yüksek süratlere çıkabilen, performanslı bir otomobildir.zaten amerikan spor otomobillerinde yeterince yumuşak süspansiyon bulunmaktadır. daha yumuşak bi sistem yüksek süratlerde aracınızın zıplamasını body roll eğilimini artıracağı için, özellikle yüksek süratlerde girdiğiniz virajlarda yol bozukluklarının da etkisiyle güvenliğinizi tehlikeye sokar.Aracınızın kontrolünü de zorlaştırır.Aracın yüksek süratte zıplaması en hafif virajlarda bile bazen büyük sıkıntılara yol açar.Süspansiyon konusunu kesinlikle hafife almayın.Şahsi görüşüm zaten amortisörlerinizin patlak olduğudur.Çünki bu araçların standart amortisörleri belirttiğiniz kadar sert değil.orjinal sertlik size konfordan ödün vermeden, güvenli bi sürüş sağlayacaktır diye düşünüyorum.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.