Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Süspansiyon ve Fren (Suspension, Brake & Wheel) › Hidrolik amortisör ?
- Bu konu 15 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 17 yıl 4 ay önce
riko tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
6 Temmuz 2007: 04:34 #1000
can32Katılımcıamerikan arabalarını kaldırıp indirmeye yarıyan amortisörlerden türkiyede varmı yaptırabilecğim biryer varsa chevy impalama taktırabilirmiyim bn googleda videoda izlediğim ve yabancı ülkelerde çok popiler olduğunu duydum impalamı modifiye ettirmek istiyorum eklenebilecek güzelbi özellik olduğunu düşündüm yorumlarınız için teşekkürler
-
6 Temmuz 2007: 05:31 #14642
dehaKatılımcıBence modifiyede teknikten çok şekil ve ilgi çekmek istiyosan fena fikir değil,ama bana göre modifiye anlamında yapılabilecek en son şeydir.Ayrıca türkiyede yapacak adam bulursan çok pahalıya gelir bence.(Haddinden fazla).Ama keyif senin zevk senin tabiyki.
-
6 Temmuz 2007: 17:42 #14643
can32Katılımcıfarklılık olsun istedim sağol yorumun için
-
7 Temmuz 2007: 01:37 #14644
dehaKatılımcıYa şu kendi yorumumu okudumda sanki birileri bana zorla amortisör taktırıyormuş gibi yorum yapmışım.Dediğin gibi güzel değişiklik olur ama fiyat pahalı olmazsa.
-
7 Temmuz 2007: 01:45 #14645
zimazimaKatılımcıaslında çok istiyosan araştır.bu işe meraklı bi ustan da varsa amerikadan getirt, orada fiyatı 500 usd ise buraya gelmesi 800 usd yi bulur.usta ne alıcakki en fazla 200 alsın.yol gösteren evrak mutlaka bulunur diye düşünüyorum.ama ben asla arabama bu eziyeti yapmam o ayrı.
-
7 Temmuz 2007: 02:25 #14646
piyuAnahtar yöneticizimazima yapılacak islem o kadar basit degil… keske olsa…
zaten türkiyede hala bir lowrider olmamasının sebebi de zor olması… sadece amortisor takmakla bitmiyor… yapılması gereken komple saseyi guclendirmekle baslıyor ve devam ediyor…
arabayı kaldırdıktan sonra indirdirken amortisorlere ve saseye cok fazla yuk binecektir… kuru kuru amortisor takarsan 3-4 kaldırıp indirmeden sonra araba biryerden kırılacaktır…
ama olmaz degil… isteyen ve ileride yapmayı planlayan birkac uyemiz daha var…
-
7 Temmuz 2007: 02:47 #14647
zimazimaKatılımcıadminim ministerim kesinlikle haklısın.çok isteniyosa yapılabilir demek istedim.imkan (para) ile alakalı.
-
7 Temmuz 2007: 02:49 #14648
zimazimaKatılımcıbirde dikkatimi çeken genelde impala’ya yapmışlar bunu
-
7 Temmuz 2007: 03:15 #14649
dehaKatılımcıımpalanın oturuşu dierlerine nazaran daha ii galiba.Aslında pick-up lara yapması daha rahat olur bence.Mesela bende 1980 dodge ram custom var.Çstünde kamyon şasesi var.Güçlendirmeye gerek yok.Ama bence takla fln atar yani o yükseklikle.
-
7 Temmuz 2007: 03:32 #14650
the_judgeKatılımcıbu sistem hidroliklerle oluyo.lowrider denio.hatta zıplatma yarışları bile yapılıyo:D impalalar genelde gansta rapçiler tarafından tercih edilir.sanırım bu arabaların 60 lı yılların yani eski ekolün(oldskull) simgeleri olaması.zamanında en lüks arabalarından olmasıda impalayıda tercih etmelerine ortam hazırlamış olabilir.sonuçta olay hava atmak.90ların rap kliplerne bakarsanız sık sık bu tip araçlarla karşılaşırsınız.64 model olması önemlidir onlara göre.vidyolarda arabanın tekerini kıran takla attıran bile var.türkiyede hiç görmedim.bide havalıları var bunun airride gibi zıplatmıo sadece yavaş yavaş kaldırıp indiriyo.
-
7 Temmuz 2007: 03:51 #14651
dehaKatılımcışe_judge wrote:bu sistem hidroliklerle oluyo.lowrider denio.hatta zıplatma yarışları bile yapılıyoD impalalar genelde gansta rapçiler tarafından tercih edilir.sanırım bu arabaların 60 lı yılların yani eski ekolün(oldskull) simgeleri olaması.zamanında en lüks arabalarından olmasıda impalayıda tercih etmelerine ortam hazırlamış olabilir.sonuçta olay hava atmak.90ların rap kliplerne bakarsanız sık sık bu tip araçlarla karşılaşırsınız.64 model olması önemlidir onlara göre.vidyolarda arabanın tekerini kıran takla attıran bile var.türkiyede hiç görmedim.bide havalıları var bunun airride gibi zıplatmıo sadece yavaş yavaş kaldırıp indiriyo.Ya bu havalılardan bahsetmişsinde bizim mahallede havalısından taktıran bi abimiz vardı.Taktığı araba anadol coupe.Çok özenle toplanan bi araba oda.ıç aksamı ford fiesta,capri ve amerikan göstergelerinden oluşuo.Bu hava olayının birde şöyle bi güzelliği var galiba.Bir gün arkadaşın motosikletinin lastiği inmişti.Bagajdan bi hava hortumu çıkarıp ucuna saatli hava tabancası takmıştık.Şişirmişti sağolsun.Yani benzinin olduğu sürece lastik korkun fln olmaz heralde bu sistemle uzun yolda.(Kendinden kompressörlü)hehehe.
-
7 Temmuz 2007: 23:44 #14652
the_judgeKatılımcı bahsettiğim sistemle arabayı “sallama” imkanındada var youtubedan airride diye yazarsanız görebilirsiniz.zaten bu airride bir marka oluyor.trtuning in bir sayısında antalyadaki bi mustangte vardı bifotokaresinde arka taraf havada diğer karede asagıda idi.aynı zamanda bunlara içeriden kontrol edebiliyodun. -
9 Temmuz 2007: 10:17 #14653
can32Katılımcısağolun yorumlar için araştırıcam
-
9 Temmuz 2007: 11:40 #14654
rikoKatılımcıBu sistemi ilk uygulayanlar Meksikalılarmış, bu arabalara da Çikanos mu ne derlermiş, böyle birşey okumuştum .
-
9 Temmuz 2007: 19:05 #14655
the_judgeKatılımcıriko wrote:Bu sistemi ilk uygulayanlar Meksikalılarmış, bu arabalara da Çikanos mu ne derlermiş, böyle birşey okumuştum .olabilir hocam vidyolarda birçok meksika asıllı adamlarında bu tip arabaları vardı.hatta cypress hill in lowrider isimli bir şarkısıda var klibinde birçok hidrolikli arabaları görebilirsiniz.iyi bi sarkıdır,vidyosu güzeldir.yine dr dre in let me ride ve still d.r.e videlarınıda aratablirsiniz. 😉
-
17 Temmuz 2007: 01:08 #14656
rikoKatılımcıBu Meksikalılar yaratıcı adamlar ya, G.M El Camino’yu, bunların kesip kamyonet yaptığı Chevy’lerden ilham alarak yapmış zaten.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.