Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) amerikan kullanmanın güzellikleri

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #935
      Ýbrahim Gürkan GÜL
      Katılımcı

      bilmiyorum hiç tartışŸıldı mı ama ben merak ediyorum hiç amerikan kullanmadım ama gayet severim amerikanlarını bizimde var bi tane her ne kadar kullanılmasa da birde araya ufak bir soru triple x filmindeki gto yu(gto galiba) bilirsiniz o araba ender bir araba mı bi tane koç müzesinde görmüşŸtüm satılık bayılmışŸtım da kendisine hayalim olmuşŸtu=)

    • #12779
      piyu
      Anahtar yönetici

      1965 – 75.000
      1966 – 100.000 adet üretilmis (yaklasık)

      dünyada kalan kac adet bilinmesi cok zor… herhalde üretilenin yarısından daha azdır…

      türkiye’de cok az var haklısın… o gordugunden baska bir tane siyah biliyorum baska ne var tam bilemiyorum…

    • #12780
      Ýbrahim Gürkan GÜL
      Katılımcı

      hadi ya tüh=( walla o özgürlüğe sahip olsam arabayı sattırıp hemen aldırırdım peder beye.malum öğrenciyiz adam bize alsa bile hala onun sayılır pahalıdır da onlar şŸimdi peki ben adam gibi soru sormamışŸım farkettim bir amerikan kullanmanın güzel yanları nedir?yani bir amerikan kullanırken insan ne hisseder?

    • #12781
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      kendi adıma konuşŸayım

      hani insan sevdiğiyle birlikteyken yada sevdikleriyle huzur dolarya önce öyle bir huzur .

      arabayı dinler onunla konuşŸur sanki araba ona yol durumunu bile anlatır yada neresinde ne olduğunu

      onunla ilgilenirken arkadaşŸınla ilgileniyo gibi hissedersin vidalarını sıkar sonra bidaha bidaha kontrol edersin, aklına geldikçe o söylemeden isteyebileceklerini yapmaya çalışŸırsın

      parçan olduysa eğer kapıyı hızlı kapatanlara kızarsın için acır

      en önemlisi kıskanırsın

      bildiğin aşŸık olursun işŸte :)

      hey gidi eski günler hey

    • #12782
      illetyus
      Katılımcı

      Araba gibi “araba” kullandigini hissedersin….

      Surus sirasinda her isi kendi kendi ustlenip seni biletli otobus yolcusu gibi birakmadigi icin, “gercek anlamda” soforlugu ogretir….

      Yolda ve ortamda ne varsa sana iletir ; bu yuzden yaninda kimse olmasa bile bir yol arkadasi ile gittigini hissetirir, seninle konusur…..

      Cogu zaman bunlari hic kullanmayanlarin yada bunlari biseye bezetemeyenlerin hic beklenmedik anlarda dibini dusurur, alt dudaklarini yerden toplatir….

      Baglantili olarak, habire kendini direksiyonundan opturur…simariktir…

      Surekli temizlenmek, oksanmak (yumusak bezle) ister, kedi gibi mayisik ve keyfine duskundur….

      Bir hafta sureyle yanina gitmezsen kuser, hadi dedigin zaman gitmem demez ama nazlanir, yola cikinca bir sure sonra keyfi yerine gelir, tabii seninde…..

      Cogu zaman kornasini kullanmana gerek kalmaz! cunki “araba” gibi sesi vardir geldigini belli eder….

      Ekzostundan soyle guzel ses ciksin diye bilmem kac yuz milyon harcatip fil gibi osurmaz, kendisi zaten aslan gibi kukrer….

      Bir yeri hastalansa, mizikcilik edip seni zonk diye yol ortasinda birakmaz, gidecegin yere kadar catlasa bile dayanir, seni ulastirir ondan sonra fenalasir….Yani simdikilerin cok kullandigi bir tabirle gercek anlamda bir “kullanici dostudur”…….

      Ona iyi davranmazsan seninle kavga eder, inatcilik eder,…..oyle killiklar yaratirki, sacini basini yoldurur…..

      Yasina ve yaptiklarina bakarsin, hayran olursun…..

      Sekline ve yapisina bakarsin asik olursun…..

      Eger evli isen, kesinlikle ikinci plana atilmak istemez resmen ailenin bir ferdi olur…..

    • #12783
      atila
      Katılımcı

      ılletyus muhteşŸem anlatmışŸsın, teşŸekkür ederim :) Bende hiç AA kullanmadım ama 71’opel’imde tam senin anlattığın gibi, bazen “hadi gidelim” diyor bazende canı yürümek istemiyor- “b.k yeme otur” diyor 😆 Bide sert bir çukur veya tümseğe girersem resmen canım yanıyor, içimden özür diliyorum. Bazen ufak tefek sorunlarla canımdan bezdiriyor ama hemen arkasından birisi “bu arabalar çok sağlam” “abi araba kaç model”, veya “satar mısın” dediğinde o an herşŸey unutuluyor, hemen barışŸıyoruz :D

    • #12784
      paintitblack
      Katılımcı

      selam herkese, apartmanın otoparkında herkesin 1 arabalık park yeri hakkı var. Günlük kullandığım araba içeride duruyor. impalayı tam evin önüne koyuyorum… malum dün pazar ve hava filan güzeldi, arkadaşŸlarla buluşŸtuk, eve geldik. evin önünde yer yoktu. 20-25 mt uzağa bıraktım. kapıları kilitledim, tamamen refleksi bi davranışŸ ile, “sen biraz dur burada, birazdan gelir seni alırım, merak etme sakın” dedim… böyle bişŸey işŸte… umarım en kısa zamanda sende hikayelerini bizimle paylaşŸırsın….

    • #12785
      Ýbrahim Gürkan GÜL
      Katılımcı

      walla ne diyim süpermişŸ ya resmen “hastalık” bu=) inşŸallah bende kullanırım bi gün bitane hatta arabamızı toplatıp kullanmaya karar veririz=( fil gibi osurmak olayı süpermişŸ şŸimdiki arabamda var kendisi sizin arabalara göre biraz fare kalıyor(206 gti) hiç böle bi laf duymamışŸtım çok hoşŸuma gitti gerçi bende benimkine hastayım ama anladım ki amerikan bambaşŸkaymışŸ=)

    • #12786
      illetyus
      Katılımcı

      ( atila ) ya……
      Ben tesekkur ederim….Aslinda oglen saati vaktim kisitli idi cok fazla sey yazamadim ama ilk anda aklima gelenlerdi bunlar. Daha yazilacak cok sey var…
      Bir Amerikan’ a sahip olduktan sonra onunla yasanacak sey coktur gercekten.
      Hele benim gibi her gun kullaniyorsaniz, her gun onlarca seyi yasarsiniz onunla…Kisacasi Amerikan “kullanilmaz, yasanir…” 8)
      Bu arada, 60 ve 70′ li yillarin Avrupa otomobilleride bir cok noktada Amerikanlarla ayni karakteri sergiler ! Ozellikle Opeller ve Fordlar.
      Hatta 17M ve 20M’ leri eski “Almanya yapisi” Taunus’ lari incelediginizde govde birlesme sitemi, sase yapisi ve sekli aynen Nova ve Camaro’ nun kopyasi gibidir, aralarindaki tek fark olcu ve baglanti noktalaridir. 🙄
      20M Ford larin bazilarinda bulunan V6 motor ve yan donanimlari, arabayi kullanirken Amerikan L6 hissi ve V8 atakligi verir, tamir bakim sistemi ise Amerikandan cok az farkla ayrilir. Kaportalarinin saglamligina zaten diyecek hic bir sey yok…..

      ( flyhigh ) a…..
      Bence senin simdiden bir Amerikanin var…..(dur acik gazliim seni…) 😈
      Peder bey niye kullanmiyor bilmiyorum ama sen akillica ve sabirli bir planla o Amerikani yeniden hayata dondurebilirsin.
      Her zaman soyledigim gibi, Bir Amerikan’ i yeniden hayata dondurmek, onu yasatmak ve onunla keyif surmek icin once mantikli bir plan ve arkasindan gercekten sabir istiyor….Bu sabir ve sabrin suresi herkezin sekline ve ortamina gore degiskendir tabii.
      Hic kimseye bagimli olmadan kendin bile alsan ve toparlanmasi bakim gormesi gereken bir Amerikan’ sa eger yine sabir lazim cunki layiki ile yapilincaya kadar acele etmiiceksin…Yoksa kisa zamanda “hallettik” diye yarim yamalak berbat edilmis, altina 4 tane krom jant takilinca herseyi tam olmus zannedilip ortalikta dolastirilan cok “makyajli ceset” var….
      Dilerim bir gun sende hayalini gerceklestirirsin….

      206′ lara gelince….. 😆
      Her ne kadar azili ve kronik (ornegin ben) Amerikancilar bu arabalardan hazetmeselerde, sonuc olarak onlarida beyenen ve hayrani olan bir kitle var mutlaka. Amerikancilar, Woswoscular gibi Peugeot ve Japoncularda bir topluluk, hemde oldukca genis bir topluluk…..
      Evet kendi standartinda cok suratli ve atak bir otomobil olabilir, kullanimi ozellikle sehir icinde cok pratik ve kolay olabilir dogrudur.
      Ama nacizhane tavsiyem bir motorlu tasit olarak son yillarin otomobilleri ile Amerikanlari kiyaslama…..
      Senin fare hikayen ise hatirlayabildigim kadari ile ; ilk olarak Wolkswagen 1970 yilinda Golf modeli ile ilk Hacback govdeyi urettigi zaman kisa surede, ozellikle sehir ici ve gunluk kullanimlar icin cok sevildi ve tutuldu. Bu tarzi, cok vakit kaybetmeden Renault’ da “5” modeli ile uretmeye basladi…..70′ lerin ortalarina gelindiginde ise atakligindan ve kolay kullanimindan dolayi bu iki aracin tum avrupa kitasindaki lakabi Almanca’ da “autobanmaus” yani “otoban faresi” oldu….
      Gercekten sekil olarak ve kucuk boyu ile yaptigi hizdan dolayi bu ismi hakkediyorda…..Daha onceki yillarda 81 Golf GTI kullandigim zaman bu laf hep aklima gelir gulerdim… 😆 Peugeot bu stil kasayi ne zaman uretmeye basladi bilemiyorum ama bir kac sefer 206 ve 300 kusur seri Peugeot kullandigimda onlarda da ayni hissi aldim.

      Ancak ! Amerikan’ lara ilgi duyan ve gercek arabalara yonelme egilimindeki gelecegin potansiyel Amerikancisina dostca icten bir tavsiyem olacak….
      Sakin olaki son yillarin yuksek teknolojisi altinda uretilmis olan duduklu tencereden bozma ucan dairelerine tam anlami ile guvenme….Hic biri ne ureticilerin soyledigi kadar guvenlidir nede o kadar (elektronik sistemler) akillidir…..

      ( paintitblack ) e….
      O anlattin hareket tarzini cok iyi anliyorum cunki aynisi bende de cogu zaman oluyor… 😆
      Birisi karsidan seyretse ve duysa ya “bu adam kafayi yedi” diicek yada “gormemisin arabasi olmus cekmis egzostunu koparmis” diyecek ben ona yaniyorum….
      Gerci bir Amerikancinin cokda normal oldugu soylenemez ya…. 😆

      Herkese merhaba… yine yoktum bu aralar (benim malum kosturmalarim)
      Ve yine gorusmek uzere…(zira az sonra yine yola cikiyorum) 😆 😆

    • #12787
      Ýbrahim Gürkan GÜL
      Katılımcı

      çok teşŸekkür ederim yorumun için herşŸeyi yazmışŸın ne diyim=)

    • #12788
      Tümer ARCAN
      Katılımcı


      Ben de kullanamıyorum ama içimden geldi anlatacam.
      BıR AMERıKAN KULLANANI GǖRMEK NASIL BıR DUYGU?

      Daha bugün başŸıma geldi.aylardır kafayı yemek üzere olduğum için bu siteye girmiyodum çünki amerikanım yok.ve forumlarda dolaşŸırken çıldırmaya başŸlamışŸtım.uzun süre siteye girmedim(bi nevi sevgiliyi unutma terapisi)ta ki bugün o 67 camaro yu(69 da olabilir şŸuurumu kaybetmişŸtim) görene kadar….caddede bir gürültü koptu bide baktım hayatımın aşŸkı direksiyonu birbaşŸkasının kolları arasında gidiyo.yanına yanaşŸıp camımı sonuna kadar açtım.allaha yalvardım gaza basması için.inanın az kalsın kalp krizi geçriyodum.arkadaşŸlarım çok fena dalga geçtiler.bu garip bi duygu.öncelikle içindeki insana karşŸı bu güzel ortak özellikten dolayı içten bir hayranlık duyuyorsun.sonra birden bu hayranlığı bastıran bişŸey çakıyo beyninizde.sevgilinizi bir başŸkasının kollarında görmek gibi bi his oluyo.hem güzelliğinden gözlerinizi ayıramıyorsunuz, sesinden kulağınızı alamıyorsunuz ki pamuk tıkasanız da o kükremeyi duymamak mümkün değil.hem de kendinizin dışŸarıda olduğunun farkına varıp büyük bir kıskançlıkla onun, direksiyonu bir başŸkasının kollarında salına salına gidişŸini izliyosunuz.aynı anda hayranlık, kıskançlık,öfke,saygı,coşŸku,hüzün yaşŸamaktır amerikan kullananı izlemek. :D bu arada şŸaka maka o camaroyu dün akşŸam caddede gördüm sahibi buraya üyeyse selamlarımı gönderiyorum.allah bağışŸlasın. 😆 az daha bana kaza yaptıracaktı hehehe. herhalde kullanmak ta dışŸarıda benim baktığım şŸekilde bakan bir sürü insan olduğunun bilincinde lisenin top class girl diye tabir edilen kızını kolunda göğsünü gere gere gezmek gibi bişŸey olsa gerek.içler dışŸlar çarpımı yaparsak ortaya bu sonuç çıkıyo. 😉 OFFFFF ALLAHIM SEN AA SIZ KULLARINA YARDIM ET. AKILLARINI SELıM TUT ❗

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.