Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › 1955 bel air hakkında ACıL BıLGı LAZIM pls
- Bu konu 7 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 17 yıl 10 ay önce the_judge tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
17 Ocak 2007: 20:40 #846emrekaanKatılımcı
1955 bel airle ilgili genel bir söyleşi gibi yazı lazım teknik verileri var bende o yıl neler değiştirmiş, nasıl izlenim uyandırmış gibi.. acil lütfen..
-
18 Ocak 2007: 22:00 #12032atilaKatılımcı
Aslında 55’Bel air Chevy’nin en önemli modellerinden biridir. Bu konuda Otohaber’in çok eski bir sayısında güzel bir yazı vardı. Oradan hatırladıklarımı yazmaya çalışayım belki bi faydası olur.
-1955 chevy markanın o yıla kadar ürettiği 6 silindirli sağlam ama heyecan vermeyen aile arabası imajını değiştirmişti.
-Zora-arkus-Dantov’un tasarladığı 283 cui V8 motor ile o güne kadar Fordun tekelinde olan performans kavramına sıkı bir dalış yapmıştır.
-Tasarım olabildiğine sadedir, hatta Ford Model T ile kıyaslanabilir.” Bir vidanın yapabileceğini 2 vidaya yaptırma.”
-Diğer taraftan tasarımı o yıl “Amerikan Ferrarisi” nitelemesi kazanmıştır.
-Satışı (galiba ilk kez) Fordu geçmiştir. -
19 Ocak 2007: 00:26 #12033rikoKatılımcı
Yıllar önce tanıştığım Çetin isimli bir arkadaş vardı, soyadı sanırım Akyel’di, yakın zamana kadar sarı bir tek kapı 57 kullanıyordu hatta.
Onun yıllar önce, Auto show veya Oto haber’de “şree Chevy” diye, 55-56-57 leri anlatan üç dört sayfalık bir yazısını okumuştum, bu üç Amerikan’ı çok iyi anlatmıştı. O yazıyı bulabilirsem, buraya naklederim.
Bu arkadaş, bu arabaların profesörüdür,bütün seceresini bilir. Umarım bu siteyede üyedir ve bu topiği okur. -
19 Ocak 2007: 15:08 #12034emrekaanKatılımcı
cevaplar için teşekkürler işime yaradı
-
19 Ocak 2007: 18:10 #12035atilaKatılımcı
Otohaber’de AA’lar ile ilgili süper bir sayfası olan kişi Çetin Soytürk’tü ve gerçekten bu işin Profösörü idi. Hem çok sıkı bilgiler veriyordu hem de AA’lar dışındaki arabalarla çok inci dalga geçiyordu, yazılarını bu yüzden müşiş keyif ve merakla okuyordum. Herşeyin internette olduğu günümüzde keşke otomobil dergileri ıvır zıvır testleri ve soğumuş haberleri bırakıp bu insanlara sahip çıksalar
-
20 Ocak 2007: 00:19 #12036rikoKatılımcı
atila, senin bahsettiğin 70 li yıllarda 440 GTX i ile Ankara asfaltında yapılan kalkış yarışlarında “Ankara asfaltının kralı” lakabını alan Çetin Soytürk. Kendisiyle Göztepe Sanayi’de bayağı sohbetlerim oldu, çok sıkı Amerikancıdır.O haftalık yazıyordu Oto Haber’de, ve ben sırf onun sayfası için o dergiyi her hafta alıyordum.
Benim bahsettiğim Çetin isimli arkadaşın ise ,bu konuda sadece tek bir yazısı vardı hatırladığım ve şahane bir yazıydı. -
22 Ocak 2007: 17:27 #12037atilaKatılımcı
Doğrudur Riko, ben de Otohaber-AA-Çetin isimlerini yanyana görünce direkt olarak Çetin Soytürk’ü hatırladım. 🙄 Bilgi için teşekkürler. Bahsettiğin Tri-Chevy yazısını bende okumuştum ama dergi şimdi kimbilir nerdedir. Derginin o sayısına sahip birisi yazıyı siteye eklerse süper olur zannımca
-
25 Ocak 2007: 03:27 #12038the_judgeKatılımcıriko wrote:Yıllar önce tanıştığım Çetin isimli bir arkadaş vardı, soyadı sanırım Akyel’di, yakın zamana kadar sarı bir tek kapı 57 kullanıyordu hatta.
Onun yıllar önce, Auto show veya Oto haber’de “şree Chevy” diye, 55-56-57 leri anlatan üç dört sayfalık bir yazısını okumuştum, bu üç Amerikan’ı çok iyi anlatmıştı. O yazıyı bulabilirsem, buraya naklederim.
Bu arkadaş, bu arabaların profesörüdür,bütün seceresini bilir. Umarım bu siteyede üyedir ve bu topiği okur.evet hocam benzer bir yazı bende okudum hatta kestim saklıyorum ama nereye sakladım hatırlayamıyorum.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.