Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › yardım lütfen suburban mı?
- Bu konu 19 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 17 yıl 8 ay önce Ýbrahim Gürkan GÜL tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
14 Aralık 2006: 07:02 #804Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
denizlide uzun zamandır elimizde bulunan chevrolet marka arabamız var seneler sonra arastırıp degerlendirmeye karar verdik satmak ya da restore etmek için ama birtürlü arabanın modelini öğrenemedik şans eseri oto haber dergisinde chevrolet tarihi ile ilgili bir haberde bir suburbana ait resim gördüm.arabamız 1943 model deniyor ama chevrolet o tarihte üretim yapmamış ayrıca suburbanlarla ilgili resimlere baktıgımda bizim arabamızın farklı oldugu bir nokta var;ahşap kasa.o yılllarda bir tane de ön tarafı suburbanla hemen hemen aynı olan bir adette pick-up resmi buldum bilgi sahibi arkadaslardan yardım bekliyorum.
-
14 Aralık 2006: 17:28 #1172955fordKatılımcı
aracınızın temeli esasında kamyonet o yıllarda minibüs yada otobüs ihtiyacını karşılamak üzere çoğunlukla Bursada böyle araçlar alınıp o yılların yeğane ham maddesi ahşap kullanılarak o yılların deyimiyle kaptı kaçtıya yani yolcu taşımaya müsait araçlara çevrilmişlerdir.
-
15 Aralık 2006: 02:06 #11730Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
o zaman söyle soralım restorasyon imkanı nedir?
-
15 Aralık 2006: 17:30 #1173155fordKatılımcı
bence güzel olur, önceden iyi bir araştırma yapmak lazım bu tür karasör yapanlar yaşıyormu yada bu işleri yapabilecekbir marangoz yada ahşaptan iyi anlayan bu işin hakkını verecek birini bulmak ve ihtiyaç duyulabilecek parçaları temin ederek bu işe başlamak bence en doğrusu aracınız denizlide nerde ben izmirdeyim yolum düşerse yakından görmek isterim.Aşağıdaki resimde 1:18 modeli temin ederek başlatabilirsin çalışmaları
ceylanparfumeri@hotmail.com -
16 Aralık 2006: 03:06 #11732Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
araba denizlide organize sanayi bölgesinde atak tekstilin bahçesinde duruyor irtibat için;
Mustafa GÇL:0532 272 64 11(babam)
yardımlar için teşekkürler restorasyon ve amerikanlar hakkında bilgimiz yok ama buradan başlayarak araştırmalara devam edeceğim bir kaç telefon bulmuştum istanbulda kaporta yapan veya zevk için araba toplayan insanlar onlara falan danışma düşüncesiyndeyim yani çürüdü çürüyeceği kadar daha fazla çürümesin yapılabilecekse ya biz yapalım ya da yapabilecek uğraşacak birine verelim yazık…
-
18 Aralık 2006: 03:03 #11733piyuAnahtar yönetici
restorasyon tabiki yapılabilir, ne ölüler geri dönüyor
öncelikle maket ile aynı model degil…pickup oldugu kesin, benzin deposu ön bölümde, ahşap olan bölüm kasası ise yapılabilir tabiki neden olmasın?
benzer ahşap işleri için tekne yapımında tecrubeli kisilere danısabilirsin.
kaporta ve boya daha az oldugundan maliyet dusecektir… illaki Amerikan ustası bulmana gerek yok, gercekten tecrubeli ve kafası calısan pratik bir usta bulursan herseyi yapabilir.
Az olan bir model oldugundan parca ihtiyacın oldugunda biraz ugrastıracaktır ama neye ihtiyacın oldugu cok onemli… mekanik parcaları bulabilirsin…
eger araba ile biraz zaman gecirirsen, kapı iclerinde, on cam civarında, kaputun altında kodlar bulursan iletirsin, bakalım ne bulabiliyoruz…
bence toplanırsa guzel bir araba olabilir…
bu arada calısmayan be sekilde duran bir aracı satmak cok zordur… bence kararınızı vermeniz lazım, satacaksanız (ne eder kimse bilemez) oncelikle yürütmeyi deneyin, ama uzun yıllardır yatıyorsa bu zor olacaktır… calıstırıyım derken birseyleri kırmayın 😉 bu sayede almayı dusunen kisi masrafını ongorebilir…
daha guzel foto cekersen gonderirmisin?
-
19 Aralık 2006: 01:23 #1173455fordKatılımcı
ben 1.18 modeli ahşap kısmın yeniden şekillendirilirse fikir edinilmesi açısından çalışacak ustaya yol göstermesi açısından önermiştim
-
19 Aralık 2006: 14:30 #11735Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
istanbulda öğrenciyim bayramda gidince memlekletime fotoğraf çekip arabanın yanına uğramayı düşünüyorum tekrardan arabanın bikaç ufak tamiratla yürüyebileceğini öğrendim baya bi toplanmıştı zamanında bu araba aslında o zaman satılsaydı ya da kullanılsaydı bu halini görmemiş olacaktık ne yazık ki hem emekler boşa gitti hem de para gelip görmek ilgilenmek isteyen olursa adres ve telefon yukarıda babam da denizli merkezinde gayrimenkul üzerine çalışmaktadır(ateş gayrimenkul) talibi olursa duyurulur.
-
30 Aralık 2006: 00:24 #11736Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
fotograflar yakında gelecek bayram dolayısıyla şu anda denizlideyim müsait olduğum ilk fırsatta gidicem
-
30 Aralık 2006: 01:05 #11737rikoKatılımcı
Flyhigh,aracınız ahşap kasa ise bencede Pick up’tan kapalı kasaya,yani kaptıkaçtıya dönüştürülmüş. Bildiğim kadarı ile ahşap kasa olarak üretilen Suburban yok, yine bildiğim kadarı ile Suburban adı altında üretilen pick up ta yok. Yani bu durumda sizin aracın Suburban olma ihtimalide yok.
43 model Suburban resmi bulamadım ama aşağıdakiler belki bir fikir verir.
1940 Suburban
1946 Suburban
[img]http://www.hubcapcafe.com/i/2002/auburn/chev4601.JPG[/img]
[img]http://www.hubcapcafe.com/i/2002/auburn/chev4601b.JPG[/img] -
31 Aralık 2006: 05:14 #11738Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
yok zaten 1946 olduğu benim inadım sonuçlarında doğrulandı arabanın da birsürü vergi borcu varmış o da ortaya çıktı pic-up olarak geçiyo sanırım araştırdım bende boş durmadım heralde adamlar üretirken aynısının kapalısına cip diyelim bide pick-up ı olsun demişler=)
-
19 Ocak 2007: 02:44 #11739burning_tiresKatılımcı
aracın vergi borcu ve motor durumu hakkında bilgi alabilirmiyim bide önden çekilmiş fotolarını görmemiz mümkünmü konsol ve kapı içleri sac mı?
-
5 Şubat 2007: 23:19 #11740Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
çok özür dilerim uzun zamandır giremiyorum internete bir de talihsiz bir olay yaşadım cüzdanımı çaldırdım bide üstüne ev taşıdım ne fotograf ne bişey çekebildim ön tarafının fotografını cekememiş eniştem araba duvara yakın olduu için önden vergi borcu var sanırım motor hakkında çok yapılacak bişey yoktu galiba verdiğim numara babamın onu ararsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz
-
16 Şubat 2007: 14:10 #11741burning_tiresKatılımcı
ok teşekkürler telefonla bilgi almaya çalışcam:)
-
16 Şubat 2007: 16:42 #11742Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
mutlaka cevap verecektir emin ol;) internetten gördüğünü söylersen anlamayabilir aldırma sen unutuyor benim nete koyduumu=)
-
16 Şubat 2007: 23:32 #11743burning_tiresKatılımcı
arkadaşım bgn aradım konuştum. internetten gördüğümü söyledim dediğin gibi hatırlayamadı bide fiyat söyledi ama (yanlış anlama sakın) bana astronomik geldi. orakamlara ip gibi 66 mustang ler war.ama saygı duyuyrm. sonuçta amerikan arabası bunlar. piyunun bi yazısında belirttiği gibi: “AA’larının satış değerine hiçbir araba’da olmayan manevi değer de etki eder. Ailesinden hatıra kalan bir aracı sorduğunuzda AA’sı sahibi “Satılık Değil” diyebilirken, sokakta gördüğünüz tüm araçları en fazla piyasa fiyatının biraz üstüne hemen alabilirsiniz” kısmet değilmiş
-
18 Şubat 2007: 23:21 #11744Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
sana aynen katılıyorum ama amacımız yanlış anlaşılmasın sakın biz arabamızı birine kakalamak amacında kesinlikle değiliz zaten olsaydık arabamızı böyle bir forumda sergilemezdik kızmet değilmiş hayırlısı olsuın sana da bol şans inşallah bulursun istediğin amerikanı
-
19 Şubat 2007: 06:06 #11745burning_tiresKatılımcı
yok arkadaşım bende öyle bişeyi kasdetmedim zaten:) ama dediğim gibi bana uygun bi araç değilmiş. napalım kısmet… inşallah senin için en iyi şekilde değerlendirirsin aracını. iyi niyetin için teşekkürler:)
-
20 Şubat 2007: 00:51 #11746Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
ben teşekkür ederim eğer görmek isteyen olursa hani ilginç ahşap kasa falan diyen denizlideorganize sanayi bölgesinde araç atak tekstilde gündüz saatinde görülebilir problem olacağını sanmıyorum
-
14 Mart 2007: 14:18 #11747Ýbrahim Gürkan GÜLKatılımcı
aracın vergi durumunu da yazayım da acıklayıcı olsun. vergi borcu yok denecek kadar azmıs. 2 tane falan borcu varmıs onlar da kapanır heralde unutulmazsa 6 silindirli motor varmış üzerinde cok kotu durumda değil motor ufak tefek restorasyon gerekiyor diye biliyorum masrafı nedir hiç bilemiyeceğim en son 5 sene once falan bodrumdaki yarıslara gitmişti ama yarısmamıstı arac o zaman yurur haldeydi=)
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.