Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › Artık benim de bir Amerikanım oldu
- Bu konu 34 yanıt içerir, 18 izleyen vardır ve en son 18 yıl 4 ay önce
ozz tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
15 Haziran 2006: 23:56 #628
yukiKatılımcı Arkadaşlar hepinize merhaba,
Aylardır siteyi ve sohbetlerinizi takip ediyorum ve yıllardır hayalini kurduğum çocukluktan gelen amerikan hastalığım sonunda bana bir 74 camaro aldırdı.Araba yaşına göre diri olmasına rağmen biraz toplanmaya ihtiyacı var ilk önce yürüyen aksamıyla başladım işe ama henüz motor ustası bulmadım.bir de tabi ki arabayı adamakıllı sıyıracak iyi bir kaporta ustasına ihtiyacım var.yarın şaşmaz da birkaç ustayla nabız yoklayacağım,
Çnerileriniz ve tecrübeleriniz lütfen
Yuki ANKARA -
16 Haziran 2006: 00:38 #10186
AngelusKatılımcıyuki wrote: Arkadaşlar hepinize merhaba,
Aylardır siteyi ve sohbetlerinizi takip ediyorum ve yıllardır hayalini kurduğum çocukluktan gelen amerikan hastalığım sonunda bana bir 74 camaro aldırdı.Araba yaşına göre diri olmasına rağmen biraz toplanmaya ihtiyacı var ilk önce yürüyen aksamıyla başladım işe ama henüz motor ustası bulmadım.bir de tabi ki arabayı adamakıllı sıyıracak iyi bir kaporta ustasına ihtiyacım var.yarın şaşmaz da birkaç ustayla nabız yoklayacağım,
Çnerileriniz ve tecrübeleriniz lütfen
Yuki ANKARAHayırlı olsun güzel günlerde kullanman dileği ile.. Resimlerini bekliyoruz arabanın..
-
16 Haziran 2006: 00:45 #10187
Mustafa YÜKSELKatılımcıhayırlı olsun kazasız belasız kullan
-
16 Haziran 2006: 00:46 #10188
roadrunnerKatılımcıhayırlı olsun, kazasız belasız binersin inşallah, Ankara’da motor ustası sasmaz 11.sk. oguz otomotiv. Bu abi kel hüseyin’in yetiştirdiği, federal oto arif ustanın yanında iken kendi dükkanını açan bi abimizdir. Her türlü amerikan mekaniğinden anlar. Diğerleri gibi kalın değildir. yesil 76 novacı arkadas gonderdi dersen yardımcı olur. kaporta olayına bisi diyemiycem. bu senin cebinden çıkacak para ve arabanın başında fiili olarak durup işleri takip edebilme kapasitene bağlı. Ancak makul biryerler bulabilirsin. Hangi arabayı aldın? ne durumda? kolay gelsin…
-
16 Haziran 2006: 01:43 #10189
NOMADKatılımcı Hayırlı olsun, ilk amerikanına sahip olmanın duygusu hiç silinmez insanın içinden. Sen onu sev ki o da seni sevsin. -
16 Haziran 2006: 01:51 #10190
Pontiac301Katılımcıhayırlı olsun, kırmızı 74 ümü aldın;)
-
16 Haziran 2006: 02:30 #10191
XLR-VKatılımcıIyi gunlerde kazasiz belasiz kullanman dilegiyle keyifli surusler dilerim
-
16 Haziran 2006: 11:20 #10192
atilaKatılımcıHayırlı olsun. Güle güle, kazasız belasız kullanmanı dilerim. Ben, Şaşmaz’da 1. Cad. 17.Sok.ta bulunan Ufuk Usta’nın müdavimiyim. Gerçi arabam AA değil -71 Opel- ama bu usta AA’larıda yapıyor ve benim hoşuma giden elektriğe ayrı, frene-ön düzene ayrı, motora ayrı usta bulman gerekmiyor. Adam arabaya bi uçtan girip ötekinden çıkıyor.
Eğer daha detaylı bilgi istersen yardımcı olmak isterim. -
16 Haziran 2006: 13:49 #10193
ebrar36Katılımcıkazasız kedersiz bin….
-
16 Haziran 2006: 21:58 #10194
AnonimZiyaretçiHayırlı uğurlu olsun kazasız keyifli sürüşler dilerim.
-
17 Haziran 2006: 02:55 #10195
yukiKatılımcıArkadaşlar harikasınız,
şimdilik bilgi toplamak için şaşmaz, ostim de bir kaç yer dolaştım daha karar veremedim bahsettiğiniz yerlere de bakıcam ama müsadenizle deli orhan’a gitmeye niyetim yok adam bir yıldan evvel vermez diyorlar ben 2-3 ayı gözden çıkardım aslında, yazın hevesim dorukdayken biraz böyle bineyim de sonbaharda mı bui işlere başlasam diye de düşünüyorum bu seferde boya işi soğuklara sarkar diye istemiyorum.
Arabayı( camaro 74) araba.com dan buldum şu izmirdeki pınarbaşındaki bordo olan canavarın kupası diri fazla yıpranmamış 2500 mil önce motor sıfır toplanmış krankta taşlama yokmuş rot başları ve ön amartisörler değişmiş arkaların durumu pek parlak görünmüyor makaslara da yeniden açı verilmesi veya değişmesi gerekiyor, şanzuman 3 ileri otomatik gayet iyi durumdaymış
ön göğüsün çatlağı patlağı yok ama boyansa iyi olur o da ne kadar uzun ömürlü olur bilmiyorum, koltuk döşemeleri fena değil ama tavan taban dökülüyor.
yan ve arka camlarda çizik bol değişmesi lazım
durum özetle böyle arkadaşlar..
ha..bu arada makineyi 9.5 ğa aldım
bide aklımdayken sorayım tüm fren sisitemini değiştirmek(abs 4 disk fren gibi) mümkün mü, benim nissan maximanın frenlerinden sonra hiç güven vermiyor açıkcası
Fotğrafları bir dahaki sefere koymuş olurum -
17 Haziran 2006: 10:51 #10196
Pontiac301Katılımcıo zaman çok işin var senin, allah sana sabır versin, içi arabanın çok kötü,bide arkadan darbeli o araba, o yüzden arka tarafa bir muamele yapmak lazım,sökünce çamurluklarada dikkat et,şayet kaput ile kafa arasındaki çizgi hiç hoş değil, frenler konusuna gelince, abs yapma gibi bir şansın yok, ama arka kampanaları diske çevirebilirsin,daha iyi olur o zaman,
-
17 Haziran 2006: 12:47 #10197
gtagucuKatılımcıyuki wrote:boya işi soğuklara sarkar diye istemiyorum.Boya işi sarksın soğuğa, boyayı sokakta yapmıyorlar fırında yapıyorlar dışarıdaki havanın pek bir etkisi olmuyor. Bence yazın acil mekanik işleri hallettir. Kış gelipte kar yağmaya başlayınca arabanı verirsin kaportaya bahar gelene kadar kaportayı, boyayı adam ederler.
-
18 Haziran 2006: 14:32 #10198
kago90Katılımcızaten boyayı kışa girerken yaptırmak daha iyi olur. Birçok yerin işi azaldığı için pazarlık payın artar..
-
18 Haziran 2006: 18:14 #10199
transamumutKatılımcıarkadaşım hayırlı olsun.allah iyi günlerde kullanmanı nasip etsin ama benden sana tavsiye arabanı detaylı şekilde soyma vede öle çok klas ustalara gidipte aman benim arabam klas ustada bu yapar diyipte senelerce yatırma arabanı sanayi köşelerinde yap mekanik işini sonra iyi bi usta bul boyayıda yaptır bin miss gibi.Detaya girme yoksa soğursun arabandan benden sana tavsiye.
-
18 Haziran 2006: 20:15 #10200
dangerKatılımcıhayırlı olsun. kazasız belasız keyifle kullanırsın inşallah. ostimde fordcu ali usta var. sana o yardımcı olabilir. en son 1967 belair şanzımanı toplatmıştım ona ve çok memnunum. istersen bir uğra. kolay gelsin kardeş…
-
18 Haziran 2006: 23:55 #10201
yukiKatılımcıdoğru araba arkadan darbeli ama almadan evvel boya kaporta yaptırmayı düşündüğüm için fazla dert etmedim sol kapıda da hafif dalgalanma var
ABS olmamasının nedeni tüm fren sistemi değişeceği için mi mümkün değil? -
18 Haziran 2006: 23:58 #10202
yukiKatılımcıdanger sağol kardeş ilerde 4 ileri şanzuman düşünürsem sizlere danışırım zaten
-
19 Haziran 2006: 18:23 #10203
emrekaanKatılımcıhayırlı olsun arkadaşım.. kazasız belasız inşallah.
abs hakkındaki bilgime göre abs mıknatısla çalışan bir sistem
Quote:ve mıknatıslanma sistemi beyinden sağlanıyor. arabada beyin olmadığı için, abs de olmaz (diye biliyorum.. ama hatam varsa düzeltin lütfen.. )işte kendim aradım ve hatamı buldum. ecu ile çalşan bir sistemmiş. yani basınç kontrol sistemi. bi bakıma beyne bağlı oluyor ama neyse. tekerleklerin hızlarını belirleyen bir sayaç, basınç dağıtıcı, hidrolik boruları, mıknatıslar vs…. çok fazla şey.. ve bence bir de chip (beyin)
neyse. ama şöyle iyi bir marka disk le abs kadar güven sağlayabilirsin.. çok iyi tutan diskler var.. sadece önde olsa bile yeter.. hatta bence amerikana önde disk arkada kampana lazım (börn out olaylarında rahatlık için
) ama sen illaki güven diyorsan, iyi bir markadan 4 disk yaptır, araba nissan maximo dan da iyi durur.. ama masrafı çox..
kolay gelsin arkadaşım..saygılar
-
26 Haziran 2006: 05:37 #10204
Tümer ARCANKatılımcıARKADAŞIM HAYIRLI OLSUN
GÇLE GÇLE KULLAN.abs ye gelince bilemem yapılırmı ama yapılsada çok pahalıya patlar. abs başlı başına bifren sistemi demek extradan bir abs ecu su demek yani gerek te yok bence. abs nin yaptığı görevi sen de yapabilirsin. ayağının ayarını beyinin kendi yapması demek abs. bu arada abs olursa eskisinden daha kısa sürede duracak diye bi şart yoktur.kimi sistem mesafeyi kısaltırken kimi si de uzatabilir bi nebze olsun.abs de asıl amaç kontrollu dengeli frenlemedir. daha iyi bi frenleme için abvs şart değil. diğer arkadaşın dediği gibi arkaları disk yaptırabilirsin veya daha güçlü fren pistonlarıyla daha büyük disc ler kullanabilirsin. araca abs sistem uygulanabilirmi bilmem ama çok pahalıya patlar zaten oluyosa. saygılarımla
-
26 Haziran 2006: 13:48 #10205
Mustafa YÜKSELKatılımcıevet biz impalaya büyük disk taktık öne resmen tekerleri yere çakıyodu..
birde amerikan delisinin dediği gibi ayak ayarını yaparsan abs falan hikaye üstüne bazı hareketleri yapmana mani bile olabilir
güçlü fren akıllı kullanım abs gibi zevki öldürmez kanısındayım
-
26 Haziran 2006: 14:51 #10206
XLR-VKatılımcıABS’nin en onemli avantaji islak zeminlerde sert fren yaptiginda ve onune bir engel ciktiginda hem fren hemde manevra yapabilirsin bunuda goz onunde tutmak gerekir .
-
27 Haziran 2006: 00:46 #10207
piyuAnahtar yöneticigüzel lastik almakta etkilidir 😉
-
27 Haziran 2006: 01:45 #10208
yukiKatılımcıDoğru söylüyorsunuz,
disk aynalarını büyütmek ve bulunabilirse arkalara dağıtıcısı ile birlikte çıkma bir disk takımı almak fazlasıyla yeterli olur,hurdacıları da daha dolaşmadım, onlarda ayrı cins adamlar fiatları şişirdikçe şişiriyorlar
arka amortisörler de değişecek. ne marka almamı tavsiye ederseniz? -
27 Haziran 2006: 03:06 #10209
gtagucuKatılımcıyuki wrote:arka amortisörler de değişecek. ne marka almamı tavsiye ederseniz?Amortisör olarak Tokico Illumina kullanıyorum. Çok güzel Amortisörler tavsiye ederim. Bu Amortisörlerin sertliği arabanın içinden 5 derece ayarlanabiliyor. bu sayede istediğin zaman rahat bir araba istediğin zamanda güzel yol tutan bir araca sahip oluyorsun.
-
27 Haziran 2006: 16:32 #10210
AngelusKatılımcıgtagucu wrote:yuki wrote:arka amortisörler de değişecek. ne marka almamı tavsiye ederseniz?Amortisör olarak Tokico Illumina kullanıyorum. Çok güzel Amortisörler tavsiye ederim. Bu Amortisörlerin sertliği arabanın içinden 5 derece ayarlanabiliyor. bu sayede istediğin zaman rahat bir araba istediğin zamanda güzel yol tutan bir araca sahip oluyorsun.
Bendede dereceli ayarlanabilir K&N amortisörler var onlar nasıl ayarlanıyor biliyormusunuz?
-
27 Haziran 2006: 18:44 #10211
gtagucuKatılımcıK&N amortisördemi üretiyor ben sırf filtre üretiyorlar diye biliyordum. Benim amortisörler koltukların arkasından üzerindeki valfi çevirerek ayarlanıyor. K&N’ler hakkında hiç bilgim yok.
-
27 Haziran 2006: 19:04 #10212
AngelusKatılımcıgtagucu wrote:K&N amortisördemi üretiyor ben sırf filtre üretiyorlar diye biliyordum. Benim amortisörler koltukların arkasından üzerindeki valfi çevirerek ayarlanıyor. K&N’ler hakkında hiç bilgim yok.Ya pardon KONI yazacagıma K&N yazmışım….. Benzin çarptı galiba uzun yolda
-
27 Haziran 2006: 22:22 #10213
gtagucuKatılımcıKonilerin önleri motor kaputunun içinden yapılıyorda arkaları ayarlamak için lastikleri sökmek gerekiyor diye okumuştum. Benimkilerde hiçbirşeyi sökmeden birkaç saniyede ayar yapılabiliyor.
-
27 Haziran 2006: 22:39 #10214
haldicKatılımcıSelam Yuki,
Hayırlı olsun, o alete bende sulandım ama ızmir deki arkadaşlarım zaman ayırıp baktıramamıştım bir türllü, MSN kullanıyorsan bana benide konttqaklarına ekle görüşelim,
hakan_aldic@hotmail.com -
28 Haziran 2006: 02:02 #10215
piyuAnahtar yöneticiAngelus wrote:gtagucu wrote:K&N amortisördemi üretiyor ben sırf filtre üretiyorlar diye biliyordum. Benim amortisörler koltukların arkasından üzerindeki valfi çevirerek ayarlanıyor. K&N’ler hakkında hiç bilgim yok.Ya pardon KONI yazacagıma K&N yazmışım….. Benzin çarptı galiba uzun yolda
bende koni kullanmıstım… cok guzel amortisorler… takmadan once ayarlamıstık… ben en sertini kullanmıstım… biraz alısmak lazım… arka makasları da sert yaptırdıktan sonra kasislerden gecerken wheel hoop oluyordu (lastik havada kalıyor) biraz alısmak lazım…
ama enfes viraj donuyordu… 😉
-
28 Haziran 2006: 11:23 #10216
AngelusKatılımcıBendekide en serti viraj dönüşleri mükemmel fakat bozuk yollarda sarsıyor
-
28 Haziran 2006: 13:09 #10217
gtagucuKatılımcıBendeki en sert yapınca raylarda gidiyormuş gibi oluyor ayağımı gazdan çekmeden virajlara falan giriyorum hiç bir göt atma yada kayma olmadan virajları alıyorum. En yumuşak yapıncada güzel konfolu bir aracım oluyor. Birde bende moog yaylar var orjinalinden daha sertler onlarında yol tutuşa faydası oluyordur.
-
30 Haziran 2006: 03:36 #10218
yukiKatılımcıok Haldic, MSN den görüşürüz,
Arabanın arkası hafif herhalde sert amartisörle başlamak daha iyi gibi
-
1 Temmuz 2006: 00:56 #10219
ozzKatılımcıgule gule kullan arkadasım…
hakan senin bana sordugun araba değilmi??
iki sene önce bizim burda levent okumuş”un arabası??
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.