Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) isveçten araba getiricem…

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      bailiwick
      Katılımcı

Merhaba arkadaşŸlar siteye yeni üye oldum ve gerçekten güzel bir site. Mutlaka daha önce tartışŸılmışŸtır fakat ben forumda bulamadım. ısveçte bir adet 66 oldsmobile toronado aldım ve şŸu anda orda beni bekliyor. Fakat bu aracı getirmem için neler yapmam gerekiyor. Bu konu hakkında detaylı bilgi verebilecek bir arkadaşŸ varsa ya da eski foruma yönlendirecek birisi varsa şŸimididen teşŸekkür ederim.

Angelus
      Katılımcı

Sanırım 25 yıldan eski arabalar klasik oto statüsünde getirilebiliyor. Mevzuatı bilmiyorum lakin…

Pontiac301
      Katılımcı

isveçte veisviçrede önemli arabalar var, ama şŸahsen bende mevzuatı bilmiyorum ama masrafların 7000 dolar tuttuğunu duydum,

chevyman
      Katılımcı

yurt dışŸından klasik oto işŸalatında araba cif kıymet üstünden yani(arabanın bedeli-nakliye sigortası ve nakliye tutarı)vergilendiriliyor ortalama cif kıymeti 6000 usd 0lan bir arabanın vergi kdv ve fon masrafları ortalama 3500 usd.civarı buna birde araba klasik statüsünde olduğu için ank.hazine dışŸ tic.müst.alınacak olan müsade yazısı var bu devamlı değişŸtiği için en son güncel halini öğrenip yukarıdaki masrafları üstüne ekleyerek maliyet hesaplayabilirsin birde arabayı satın aldığın yerden arabanın sertifikasını istemen gerekiyor bu sertifika fatura haricinde satıcı tarafından düzenlenecek arabanın renk-şŸasi-motor üretim bilgileri içeriyor olacak kolay gelsin birde araba gümrükten çıkacağı zaman karayolları uygunluk belgesi alıyorsun onunda masrafı var ama fiyatını bilmiyorum.

bailiwick
      Katılımcı

Yani toplam olarak 12-13 bin doları bulur.
      arabayı da 145.000 bin isveç kronuna aldım. (yaklaşŸık 14.500 euro) pek bu toplam fiata türkiye de bu arabayı full orijinal bulabilirmiydim?

Pontiac301
      Katılımcı

burda o paraya hazırını bulursun,var,

Angelus
      Katılımcı

Peki yabancı plaka ile gelse buraya nasıl olur? 6 ayda bir bulgara gidip gelmek var ama??

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Biz Irak tan eger olursa abim yumurta kasa capris getirmeyi dusunuyor…

chevyman
      Katılımcı

ırak tan işŸalat yasağı var bm. den müsadeye tabi o da zor 😈 😈

XLR-V
      Katılımcı

Dubai den getirme sansiniz yok mu ? Eger varsa bence daha iyi olur derim

Pontiac301
      Katılımcı

hiçbir yerden getirmeyin,bende hazırı var, 15 dolar,

piyu
      Anahtar yönetici

toronado az bulunan bir arac…suanda bir tane satılık var sanırım 20-25bin’den fazla… ozel bir aractır… bu planları yaptıgına gore guzel bir arac olmalı… yoksa ugrastıgına degmez…

bailiwick
      Katılımcı

ArkadaşŸlar araç isveç’te arkadaşŸım tarafından toplandı kendisi biraz kaçık hayatı bu işŸler olmuşŸ. :)sıfır motor var üstünde ve inanılmaz kalite boya yanı Türkiye’de böyle bir araç bulacağımı zannetmediğim için aldım zaten. Getirince bir buluşŸmada görürsünüz inşŸallah.

Chevy_Killer_89
      Katılımcı
      Pontiac301 wrote:
      hiçbir yerden getirmeyin,bende hazırı var, 15 dolar,

Orda beles hepsi malibu lar , capris ler , impalalar , blazerler vs hele yumurta kasa capris almayanı dövüyorlar

piyu
      Anahtar yönetici
      bailiwick wrote:
      ArkadaşŸlar araç isveç’te arkadaşŸım tarafından toplandı kendisi biraz kaçık hayatı bu işŸler olmuşŸ. :)sıfır motor var üstünde ve inanılmaz kalite boya yanı Türkiye’de böyle bir araç bulacağımı zannetmediğim için aldım zaten. Getirince bir buluşŸmada görürsünüz inşŸallah.

tr’de süper kaporta-boya yaptırmak cok cok zor… ya da super para… ayrıca sıfır ya da yeni yapılmıs motorda iyi para eder… dedigim gibi bence kotu alısveris degil…

Pontiac301
      Katılımcı

burda hazır toronodo var yahu 15 dolara alınır, gerçi önden çekişŸli yani, sonuç olarak allah sabır versin

XLR-V
      Katılımcı

Bence onden cekisli arabada iyi hem iyi olmasa GM , Tornado’dan sonra bunu diger araclarinda da uretmezdi

bailiwick
      Katılımcı

önden çekişŸ olduğunu biliyorum ama kesinlikle tatmin eden bir araba aldan bir hafta sonu sürdüm hala unutamıyorum amaa türkiye’de olduğum için rüyalarıma giriyor sadece neyse arkadaşŸlar bir sonraki görevim istanbulda tur atmak

Pontiac301
      Katılımcı

zevk meselesi tabiki, ama deden mantıkla hareket edersek, motor şŸanzıman difransiyel siralamasını hiç bir şŸeye değişŸmem, V8 kuputu açınca sana yan şŸekilde değil düz şŸekilde gülümsemeli;)

XLR-V
      Katılımcı

Simdiki modern arabalarda zaten pek bir sey goremiyoruz kaputu acinca her taraf kapali bence .
      Ama klasiklerde neyin nerde oldugu acikca belli tabii . Bence onemli olan motorun nasil yerlestirildigi degilde V8’in derinden gelen muşŸis homurtusu ve rolantideki muhtesem buyuleyici sesi

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Amerika da unlu komedyen amca adını unuttum bir adet Toronado yaptırdı(Discovery de izlemişŸtim), cift turbolu, 1000 hp ve arka cekisliye cevirdi, koyu altın sarısı gibi bir renkte… Toronado sevmiyordum ama o arabayı gorunce agzımın suyu aktı hele arka cekişŸliye cevirilmesi ozelligi bakımından muşŸişŸ bişŸey oldu…

XLR-V
      Katılımcı

Jay Leno’dur herhalde dedigin kisi tam bir araba meraklisi ve en ilginc yani ise PS 2 de Grand Tourismo 4 oyununda US uretimi araclar kisminda JAy Leno’nunda adi geciyor . Klasik araba merakida var onuda belirteyim

piyu
      Anahtar yönetici

Jay Leno’da ucuk arabalar var… 1 tane maclaren’ı var… ayrıca sanırım dunyadaki en onemli bugatti koleksiyonu onda… en degerlileri filan var… bunun yanında tonla arabası olması lazım…

bailiwick
      Katılımcı

sadece araba değil eski chopper motor koleksiyonu da var ve ford model-t dahil 1930 yıllarının arabalarına sahip. kendi garajıve garajda maaşŸla sadece bu adama çalışŸan bir ekibi var hepside sanatkar adamlar. ne diyelim darısı başŸımıza biraz zor ama

XLR-V
      Katılımcı

Dun aksam yine muhtesem bir show programi vardi Jay Leno’nun.Birde kendilerini gercekten show men zanneden veya oyle lanse edilenlere ne demek lazim bilmiyorum .
      Evet dogru chopper koleksiyonuda vardi hatirlattigin icin sagol

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version