Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › Yani TOFAS Atmaca
- Bu konu 43 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 18 yıl 8 ay önce
XLR-V tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
25 Mart 2006: 04:37 #518
AngelusKatılımcıTofaş uzun süredir kuş serisi kalitesinde rekabet gücü yüksek bir araç üretmenin peşinde idi. Son dönemlerde özellikle FıAT tan sızan haberlere göre TOFAŞ özellikle taksici ve ticari amaçla kullanılacak bir araç üretimi tasarlamaya çalışıyordu. Doblo markasının FORD transite pazar paylarında geçilmesinden sonra Tofaş ATMACA modelini ALBEA şasesi üzerine dizel,benzinli ve LPG olarak geliştirerek 2007 ilkbaharında sürmeye hazırlanıyor…..
Bu modelin özellikle kuş sever ve papağan severler tarafından ilgi görmesi beklenirken. LPG ‘li modelinin yakıtı biterken Gazımm bitti gazımm bitti serzenişi veya hava yaptığında gazım varr gazımm varr serzenişi ile LPG severler tarafından ilgi görmesi bekleniyor…
ışte ATMACA compact
http://club.fiat500.free.fr/image/conceptcar.jpg
[img]http://http://club.fiat500.free.fr/image/conceptcar.jpg[/img]
-
25 Mart 2006: 04:49 #8466
XLR-VKatılımcıBu ne boyle , arabadan cok kibrit kutusuna benziyor , anlasilan o ki tofas yine kus isimleriyle milletin parasini emecek ….
Bir sonraki model ismi ne olacak ??? Akbaba mi 😈 -
25 Mart 2006: 04:52 #8467
Pontiac301Katılımcıben kuş serisi severim ama 87 ye kadar olanlardan,çünkü onun kendie has bir dizaynı vardır,eskiden caddede gazlayan tek tük abiler vardı,raconlu 131 yaparlar boruyu öttürürlerdi,şuan yürüyen tek tük kaldı,ah şimdi turbolu murbolu bişey olsada binsek,amerikandan sonraki tek hayalimdir;) bunu beğenmedim ben berbat olmuş,
-
25 Mart 2006: 05:29 #8468
Mustafa YÜKSELKatılımcıyav bu arabları ya kibrit kutusundan ya sabun kalıbından esinlenip yapıyolar dümdüz nihahahahaha
ama bu atmaca daha çok dere kurbasına benziyo nihahahahha
bu adamlardan bi bko olmaz bunlar yapamıyo abi..
üretimde;
amaç = kazık
araç = otomobil olursa
sonuç = hüsran olur!!!!!!!!lakin ;
amaç = kalite ile pazarda yer almak
araç = malzeden çalmayan ustalar olursa
sonuç = yıllar sonra kuzu kurdun yol fordun tarzında sözlerle hala ayakta duran otomobiller olur!!!!!!örnekler çoğaltılabilir ::: gemi gibi araba, yayla gibi araba, o şavurle eskimez onlar tankdada aynı kaporta kullanılıyomuş, öküz gibi motor var o gitmesinde ben mi gidiiim.
-
25 Mart 2006: 05:31 #8469
XLR-VKatılımcıDere kurbagasi mi ? LOL ,Ya bu caponcu lafindan sonra duydugum en komik benzetme sitede
Bravo ya muşis bir espri anlayisi -
25 Mart 2006: 05:32 #8470
Mustafa YÜKSELKatılımcıteşekkür ederim
-
25 Mart 2006: 05:34 #8471
XLR-VKatılımcıBir sey degil az bile
-
25 Mart 2006: 05:36 #8472
AngelusKatılımcıBeyler araç dediğim gibi ATMACA…. bu kadar tepki vermeyin..
-
25 Mart 2006: 05:37 #8473
XLR-VKatılımcıAz daha ATDATMACA olacakmis pardon me
-
25 Mart 2006: 05:42 #8474
Mustafa YÜKSELKatılımcıangelus attınmı yani aracı ??????
geyikmiydi yoksa :d
eheuehuehe ben yedim valla
-
25 Mart 2006: 05:42 #8475
Pontiac301Katılımcıüreticiler artık birşey üretmiyor,al kullan at tipi arabalar,asıl bugün başıma komik bir olay geldi,şehirdeyken bir tane abi kızgın bir şekilde yol almaya kalktı yol benimdi ve vermedim,sonrada herif cart diye çıktı bende durmadım direk çamurluğundan içeri girdim novayla,araba şu en son sedan megane lardan,ve indiğimde herif şoklarda bende hiç bişey yok,adamın ÇN ÇAMURLUÐU BıLDıÐıNıZ PLASTıK,ÇATIRT DıYE KIRILDI,şok oldum,eve geldim ve tampondaki adamın boyasını sildim temizledim cillop oldu,herifi şuan sağ kulesi içeriye girik çamurluk filan yok bitti:)
-
25 Mart 2006: 05:43 #8476
Mustafa YÜKSELKatılımcı hahahahaha bu araba değil tornettir işte…ben bu arabayla hız yapamam korkarım geberir gider adam maazallah
-
25 Mart 2006: 05:46 #8477
AngelusKatılımcıTEMPEST wrote:angelus attınmı yani aracı ??????geyikmiydi yoksa :d
eheuehuehe ben yedim valla
Ya sen bunu boşverde popüler bir araç sitesinde yaptım bu olayı olmaz böyle bişi ne yorumlar geldi..Tam 146 tane cevap…. . 😯
😆 -
25 Mart 2006: 05:47 #8478
Mustafa YÜKSELKatılımcıben biliyodum saten :p
ama ftb serverinden diğer resimlere bakınca çaktım da geç oldu :d
-
25 Mart 2006: 05:49 #8479
XLR-VKatılımcıInsaallah bir daha benzer seyle yasanmasin kaza kazadir netice de ama arabanin saglamligina ve digerinin curuklugune lafim yok
-
25 Mart 2006: 05:50 #8480
XLR-VKatılımcıVay be Angelus iyi yedirdin lokmayi helal
Ok,dogru dursut resmi incelemedim ama yinede tebrikler -
25 Mart 2006: 05:52 #8481
Pontiac301Katılımcısağol vallaha ama bende laşınıyorum,elimde bir takım sıfır tampon var onları bir türlü takmaya kıyamıyorum bu yüzdende bahane oluyor bu tür detaylar,zaten nova yani,gerekirse her ne kadar harcasam bile yakarım:)
-
25 Mart 2006: 05:54 #8482
AngelusKatılımcıGeçmiş olsun diicemde sanamı desem renoyamı desem … bilemiyom
-
25 Mart 2006: 05:59 #8483
AngelusKatılımcıEvet aldığımız son duyumlara göre Makina mühendisleri odası dünyada bir ilke imza atarak taksiciler için LPG ON ROAD For ATMACA sistemini tasarladılar
Nedir bu sistem kısaca tanıyalım…
Gazınız bitti arabanız bağırıyor gazım bitti gazım bitti diye işte o anda bu sistem George Cooleney görmüş Julia Roberts gibi devreye giriyor ve her lastikten eveet yanlış duymadınız her lastikten 1 er litre LPG alıp (istepne de dahil) toplam 5 lt. LPG yi ana tanka aktarıp sürücünün en yakın LPG istasyonuna saatte maksimum 60 km hızla gitmesine olanak sağlyor……..Bu sistem sadece Türkiye için üretilen araçlarda olup Avrupa için opsiyoneldir!!
-
25 Mart 2006: 06:07 #8484
XLR-VKatılımcıValla bu seye benzemis , hani benzin stasyonuna araba gider , sahibi 3 litre benzin , 0.5 litre su, 0.25 litre anti frriz ekle der .
Oradaki adamda lastiklerine de ufleyim mi ?
Ha ha super ya -
25 Mart 2006: 06:08 #8485
Pontiac301Katılımcıhe he he:) valla benim novamda lpg teşkilatı var çokta memnunum,benzini 2900 den alıcağıma 1400 den alıyorum,yılda 45.000 km yaptığımda ciddi bir fark oluyor,cehennemin dibine bile onla gidiyorum gaz teşkilatı poroblemsiz,kullanmak isteyenlere öneririm,
-
25 Mart 2006: 06:10 #8486
AngelusKatılımcıPontiac301 wrote:he he he:) valla benim novamda lpg teşkilatı var çokta memnunum,benzini 2900 den alıcağıma 1400 den alıyorum,yılda 45.000 km yaptığımda ciddi bir fark oluyor,cehennemin dibine bile onla gidiyorum gaz teşkilatı poroblemsiz,kullanmak isteyenlere öneririm,Boş ver yaw gaz teşkilatı sonra bize gaz yapmasın… .Eski nesil motorlarda içine ediyomuş motorun die duydum…
-
25 Mart 2006: 06:11 #8487
XLR-VKatılımcıIyi de LPG motora detonasyon yapmiyor mu uzun vadede ? Bir de piyasada Italyan mali kitler varmis ama bayagi bir pahali bilgisayarli araca zarar vermiyormus
-
25 Mart 2006: 06:16 #8488
Pontiac301Katılımcıvalla benim arabaya amerikadan normal kiti geldi,hiç bir yeri kesip biçmeden lap diye koyuldu,bu türkiyedeki sistemler hem çok pahalı hemde verimi kötü,birde motora zarar veriyor,ama açık konuşayım geçen gün genel bakım olsun diye üst kapağı söktük contaları sibopları lifterlerı filan yeniledik,pistonlarda filan hiç birşey yoktu,mal dipdiri yani,zaten olsa olsa silindir kapağına birşey olur, 250 cid chevrolet kapağıda her yerde zebil:) ciddi tasarruf yapıyorum ben,sonuç olarak noleff sistemi problemsiz şekilde mis gibi işliyor,
-
25 Mart 2006: 06:20 #8489
AngelusKatılımcıXLR-V wrote:Iyi de LPG motora detonasyon yapmiyor mu uzun vadede ? Bir de piyasada Italyan mali kitler varmis ama bayagi bir pahali bilgisayarli araca zarar vermiyormusOnlar italyan değil ımes sanayiide şen kardeşler die bir firma yapıyor yada hür kardeşler…
-
25 Mart 2006: 06:21 #8490
XLR-VKatılımcıBravo ,anladigim kadar oldukca akilli bir insansin ve neyi nerde yapilacagini cok iyi olcmussun .
Memnun olduktan sonra problem yok peki motorun sesinde degisme,rampada zorlanma falan oluyor mu ? -
25 Mart 2006: 06:21 #8491
AngelusKatılımcıBu yeni atmaca modelinde 100 oktanlık ozel sıkıştırılmış lpg sistemi varmış, opsiyonelmiş. Sanırsam dip gaz yapıldıgında pedalın altındaki buton sayesinde yüksek basınçla püskürtülerek +30 hp civarı veriyormuş.(sport modu) . Bu Atmaca serisi çok sağlam geliyor bence piyasayı silip süpürecek…
Atmaca Cup yarışlarıda 3 kategoride yapılacakmış. Fiatın 1.3 dizel motoru bu iş için modifiye edilmiş 7 ileri vites ve 190 bg. veriyormuş yere.LPG sistemde bir iki yama yapıp o +30 u +33 e çıkarma çabalarındaymışlar… Fakat Makina Müh odası LPG hortumları içeriden geçtiği için aracın trafiğe çıkmasına izin vermiyorlarmış. Tofaş mühendisleri ise hortumlar dışarıdan geçtiği zaman hava sürtünme katsayısı düşüyor buda 3 bg. düşürüyor diye karşı çıkıyormuş..Tam bir muamma yani Atmaca Cup yarışlarından önce bu olanlar
-
25 Mart 2006: 06:27 #8492
Pontiac301Katılımcışöyle söyliyim çok azıcık performans kaybı var ama anlaşılmıyor,aynı sistemi otelimizde kalan cadillac sts i bir beyde yapmış,ankaradan,ama onunki direk enjeksiyonlara gazı işiyor,çok entresan olmuş,ve gayetde ciddi yürüyordu araba,sonuç olarak,birçok kişi sevsede sevmesede dalgada geçse,hiç önemli değil yani,bu iş artık gayet mantıklı ve birçok arkadaşımızda yavaş yavaş uyguluyorlar,
XLR-V wrote:Bravo ,anladigim kadar oldukca akilli bir insansin ve neyi nerde yapilacagini cok iyi olcmussun .
Memnun olduktan sonra problem yok peki motorun sesinde degisme,rampada zorlanma falan oluyor mu ? -
25 Mart 2006: 06:31 #8493
XLR-VKatılımcıPontiac301 wrote:şöyle söyliyim çok azıcık performans kaybı var ama anlaşılmıyor,aynı sistemi otelimizde kalan cadillac sts i bir beyde yapmış,ankaradan,ama onunki direk enjeksiyonlara gazı işiyor,çok entresan olmuş,ve gayetde ciddi yürüyordu araba,sonuç olarak,birçok kişi sevsede sevmesede dalgada geçse,hiç önemli değil yani,bu iş artık gayet mantıklı ve birçok arkadaşımızda yavaş yavaş uyguluyorlar,Herhalde benim dedigim ,Angelus unda acikladigi sistem olmali .Ama LPG ile calisan bir arabanin rolanti deki sesi cok farki oluyor yada bana mi oyle geliyor bilmem ama benzin devredeyken cikan ses cok daha farkli rolantide
-
25 Mart 2006: 06:34 #8494
Pontiac301Katılımcıyok yok oda noleff di,ses konusunda hiç bir fark yok birgün novada birlikte test ederiz;) sadece arabanın ayarları lpg ye göre yapıldığı için benzine çevirdiğinde rölantisi biraz daha yüksek oluyor bu yüzden hafif farklı ses oluyor ama lpg ye aldığında klasik köpüklü ses aynen devam ediyor;)
-
25 Mart 2006: 06:41 #8495
XLR-VKatılımcıO zaman muşis bir sey , hem V-8 homurtusu aynen devam ediyorsa kullanim zevki de var demektir senin adina cok sevindigimi belirtmeliyim bu arada
-
25 Mart 2006: 06:44 #8496
Pontiac301Katılımcıediyor valla,no problem,ama tabi şuda var,cadillac alırsam kimse kusura bakmasın lpg filan takmam sonuçta,ona binen adam vergisinide öder benzinide ama sonuç olarak 500 dolarlık novaya biniyorsamda kimse gene kusura bakmasın ama çatır çatır takarım:) sonuçta pompaya gittiğimde ben ödyorum konuşanlar değil yani;) ha bu arada birgün bende senin gibi ccadillac sahibi olmak istiyorum,bende alıcaktım ama sonradan korktum yeni kasa caprice aldım,neyse,
-
25 Mart 2006: 06:46 #8497
AngelusKatılımcıPontiac301 wrote:ediyor valla,no problem,ama tabi şuda var,cadillac alırsam kimse kusura bakmasın lpg filan takmam sonuçta,ona binen adam vergisinide öder benzinide ama sonuç olarak 500 dolarlık novaya biniyorsamda kimse gene kusura bakmasın ama çatır çatır takarım:) sonuçta pompaya gittiğimde ben ödyorum konuşanlar değil yani;) ha bu arada birgün bende senin gibi ccadillac sahibi olmak istiyorum,bende alıcaktım ama sonradan korktum yeni kasa caprice aldım,neyse,Senin yeni kasa caprice ne renk nasıl bişi .. Yummurta modelimiydi?
-
25 Mart 2006: 06:49 #8498
XLR-VKatılımcıEn kisa zamanda Cadillac almani dilerim benim icin idol bir marka ve cocuklugumdan beri gelen bir ne diyim bilmem ,bir spor klubune nasil baglisindir benimki ondan da fazla
Caprice de guzel araba ben cok seviyorum onlari da ama isin seklini uygulama yonetim harika yani Cadillac’a binince tup taktirmamak guzel bir davranis .
Ben inaniyorum ki cok memnun kalirsin aldigin zaman -
25 Mart 2006: 06:51 #8499
Pontiac301Katılımcıbenimki yumurta kasa amerikadaki taksilerden,rengi koyu gri,ama tek fark var benimki LTZ
-
25 Mart 2006: 06:52 #8500
AngelusKatılımcıDoğan sabah bizi bir gecede ne yaptınız siteye diye banlamazsa şanslıyız..
-
25 Mart 2006: 06:55 #8501
XLR-VKatılımcıHa ha
Cok dogru bende zaten cikayim diyordum ama iyi chat yaptik dogrusu .Admin cok sasiracak siyete log on olunca
Ben musadenizi istiyim tesekkurler ederim ,saat 3 olmus ya 😮 😈 -
25 Mart 2006: 06:56 #8502
Pontiac301Katılımcıbenim kuzenimde 68 fleetwood vardı 472,4 kapı,araba ankaradaydı,almaya niyetlendim,ama ankaradan 110 litre depoyu doldurup boluya geldiğimde 45 litre daha alınca ben dedim tövbe almam,zaten ben gündelik kullanıyorum benim kaprise cadillac gibi değil,çok ilkel bir araba,birde arıza yaptığında anında parçasını bulabilmeliyim bu yüzden cadillac ı tercih etmedim,umarım ileride kendime 73 eldroda convertible alabilirim ama şuan için malesef listemden çıkmıştır:) tek hedef yakın dönemde Lt4 makinalı Collector Edition Corvette
-
25 Mart 2006: 06:56 #8503
AngelusKatılımcıHadii ii geceler gençler bende kaçar.
-
26 Mart 2006: 04:21 #8504
piyuAnahtar yöneticichat odası yapamıyorum diye uzuldum ilk kez….
sorun yok yazın yazın….
-
26 Mart 2006: 04:22 #8505
XLR-VKatılımcıSagol piyu nerde senin gibi admin valla sansliyiz bu konuda
-
26 Mart 2006: 04:33 #8506
AngelusKatılımcıpiyu wrote:chat odası yapamıyorum diye uzuldum ilk kez….sorun yok yazın yazın….
ıştee yönetimm iştee taraftaarr ..
-
26 Mart 2006: 05:15 #8507
piyuAnahtar yöneticiyaw yazın dedim de ben meraklı adamım… alakasız seyler yazılmasın diye neredeyse tumunu okudum…bayag bir vaktim gitti…
artık moderator’lere ihtiyac duymaya baslıyorum gibi gozukuyor… kisisel olarak tanıstıgım ve bilgisayar bilgisi iyi olan arkadaslara duyrulur…
-
26 Mart 2006: 05:18 #8508
XLR-VKatılımcıHaklisin, forum buydukce ,uye sayisi arttikca moderatorlere ihtiyac artacaktir
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.