Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › amerikan almaya parası yetmeyenler….
- Bu konu 64 yanıt içerir, 13 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce
piyu tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
7 Mart 2006: 03:54 #500
piyuAnahtar yöneticiArkadaslar amerikan almaya parası yetmeyenler icin bu zevki yasatabilmek lazım…
ben derimki… herkes gonlunden ne koparsa bir hesapta toplayalım… bu sırada onu degerlendirelimde gerekli rakama ulasınca bir amerikan alalım… para odeyen arkadaslar para odeme suresi ve oranına gore yavas yavas biner kullanır… bakım gerekti mi yaptırır… modifiye eder…yarısırız… haftasonları 2-3 kisi gelir arabayı cilalar… sagını solunu soker temizleriz… lastikleri eskidiginde gider lastik alırız….. eski lastikleri burnout’lar yakar yakar koklarız…
ne dersiniz… kim ne kadar verir gonulden kopan? (atmayın arkadaslar…dogruyu soyleyin…yani sonra yazdım ama kurus cıkmaz filan diyen olursa desifre ederim
uzun zamandır dusundugum birsey fakat ise yararmı bilemiyorum… hadi bakalım…
-
7 Mart 2006: 04:04 #8068
acmecamaroKatılımcıDogan kusura bakma ama o isi yurumez…at-pusat -avrat diye bisey duymadinmi?
-
7 Mart 2006: 20:12 #8069
piyuAnahtar yöneticiyurur yurur… daha once cok ilk yaptım… bu da bir ilk olur… farklı bir plan yapar gene uyarlarım… biraz daha kafa patlatmak lazım…
-
7 Mart 2006: 23:22 #8070
lazkopatKatılımcıyanii sen diyosun ki verdiğiniz parayıdeğerlendirelim istediğimiz rakama ulaşınca alalım ölemi yoksa ortaklaşamı alalım diyosun hangisi
-
8 Mart 2006: 00:32 #8071
Pontiac301KatılımcıDoğan abi,kusura bakma ama fikir yürümez,husumet çıkar,
-
8 Mart 2006: 01:35 #8072
ozzKatılımcıdogan bencede bu zor bir olay, hani olmicak bişi diil ama cok zor…
bildiğim arkadaşlar var, ortak amerikan alan ama böyle bi ortaklık için herkesin birbirini cok ii tanıması lazım, sadece boyle forumlardan tanısmakla bilmem nasıl olur??? -
8 Mart 2006: 01:55 #8073
SzopenKatılımcıValla ben bi arkadaşla 500 er milyon koyup hurda ama yürüyen bi amerikan alıcaktım. Sonra sağda solda gezen uyuz olduğum bazı konservelerin üstüne çıkıcaktım ama vazgeçtik sonra ehehe
-
9 Mart 2006: 00:42 #8074
firrebirdKatılımcıRadikal bi fikir kesinlikle.. Ama yanlış anlaşılmasın kötü bi fikir diil bence, sadece olağandışı 😯
kaç kişi bir araya gelicek, insanlar ortaya koydukları paraya göre araba üstünde nası hisse sahibi olucak, -yada hisse sahibi mi olucak?- bu hisseler ne şartlarda kullanılabilinecek ??? benim aklıma daha bunun gibi büssürü soru geldi walla. ılk başta akla hiç gelmeyen noktalardan bile sorun çıkabilir, mesela alınacak araba nasıl bişi olcak gibi… Bunlar işin teknik boyutuna giriyo tabi, olayın bi de manevi boyutu var.katılıyorum, böyle bi ortaklığa girilebilmesi için kişilerin birbirini iyi tanıması gerekir. sonuçta sanırım ben de aynı noktaya geliyorum, teoride olmıcak bişi diil ama olabilmesi çok zor. hadi oldu diyelim, işin her aşamasında sorun çıkması işten bile diil.
ama kafamda hemen karşı bi tez de oluşmuyo diil; “amaca giden her yol mubahtır” diye.. ne biliim karışık bi iş işte
-
9 Mart 2006: 02:41 #8075
piyuAnahtar yöneticisimdi olay su… biraz kafamdakini aktarayım…
öncelikle arabanın sahibi ben olucam bundan baska isleri takip etmek mumkun degil… uyeler ve uye olmayan kisiler araba icin para verecekler… buna bende dahilim… bu paralar bir banka hesabında birikecek… ben sitede surekli para verenlerin adını ve miktarını yazıcam… aybaslarında güncellenecek… bunu bagis gibi dusuneceksiniz… fakat arabayı kullanma hakkınız olacak… araba kesinlikle tek kapı olacak… hatta ilk alım projesi sonrasında modifiye projeleri de olucak… neyse arabayı kullanmak isteyen oldugunda benimle irtibata gececek ve odedigi para oranında arabayı kullanma hakkı olabilecek… bunun yanında drag yarıslarında araba bulunacak ve hatta bol bol kalkısta yapılacak… ayrıca gene bu arac belki katkıda bulunanlar dısındaki kisilere kiralanabilecek…. vergi zamanı geldi mi fondan karsılanacak… mesela araba fiyatı 10.000ytl ise ve sen 100ytl katkıda bulunmussan yılda 2-3 gün kullanabileceksin… tabi simdi bu durumda duzgun araba kullanmayı bilmeyenler, yası kucuk olanlar, arabayı yıpratanlar olma ihtimali olacak… bunları da yavas yavas planlar cozeriz… sonucta tum detayları ilk dusuncede cozebilmem mumkun degil ama illaki cözerim cözeriz… 😉
-
9 Mart 2006: 04:20 #8076
Mustafa YÜKSELKatılımcıpiyu bencede yürümez ben 100 katsam haftasonu istesem kimse vermez arabayı :d
-
9 Mart 2006: 18:52 #8077
firrebirdKatılımcıtempest, bence olaya bu kadar olumsuz yaklaşma yaww.. evet bi oran orantı söz konusu olcaktır ama bi hafta sonu kullanmak istemişsin nedir yani çok mu bişey abi ??
ben olaylara olumlu yaklaşıldığında çözüm ihtimalinin her zaman daha yüksek olduğuna inanırım.. evet bu konuyla ilgili fikir belirten arkadaşlar genelde bu işin çok sağlıklı yürümeyeceğini düşünüyo, haklı olabilirler çok farklı problemler çıkabilir. ama yeni ve bağımsız fikirler iyidir bence 😉
bu olayın çok farklı avantajları da olcaktır, mesela bi amerikana sahip olmak ne kadar hoş ve güzel bi olaysa da aynı zamanda bi o kadar da külfetli.(benzin, garaj, periyodik bakımlar,iyi bi ustanın bulunması vs vs) bu şekilde, bi amerikana sahip olmanın külfeti sadece 1 kişinin üstüne yıkılmamış olcak. bi paylaşım olcak ortada. sora kaporta,motor, mekanik gibi konularda kitaplardan ve forumlardan asla elde edilemeyecek bilgileri birebir öğrenme şansımız olcak, deniyerek öğrenilen bilgi her zaman en güzelidir 😉bunları düşünüyorum ama, açıkcası düşündükçe benim aklıma sorular da gelmiyor diil, aklıma gelen bu detayları forum ortamında tartışmak uygun mu bilemiyorum.mesela daha sonradan ortaklığa son vermek istersek ortaya koyduğumuz parayı alabilcekmiyiz??
-
10 Mart 2006: 03:07 #8078
piyuAnahtar yöneticitam ortaklık değil işin doğrusu… sonuçta verilecek bir para var ve karsılıgında yılın bazı gunleri o araba kullanılacak ama 100ytl verdim hayat boyu yılda 2-3 gün binerim olması mumkun degil… arabanın cıkacak masraflarını odeyenlerin de payları olacak… belki ilk basta 2-3 gün kullanırken daha sonra 1 güne ya da hic’e bile inebilir…
esasında bu bir tur proje… ben benzerini dunya üzerinde yapan duymadım (tabiki tum dunya diye bisi takip etmem mumkun degil ama cok cok zor bisi… ama neden ilk olmayalım)
mesela bir ornek: arabanın 50 katkıda bulunan kisisi var… bunlar 200ytl verdi mi 10.000ytl’ye guzel bisi aldık… bunun karsılıgında ortalama 6 gün kullanma sansınız var… gunluk kirası 30ytl gibi komik bisi… tabi bu kisileri arabayı aldıktan sonra sabitlersek ve herhangi bir ihtiyac cıktıgında gene para odemeleri gerekecek… mesela 2000ytl boya parası lazım olsa 2000/50=40ytl kisi bası diycem ve araba boyanacak… odemeyen hakkını kaybeder… yıllık vergisi gelecek 300ytl/50=6ytl kisi bası filan falan…
bakın konustukca ve dusundukce daha guzel fikirler cıkacak… hani bu herkes 1 agac diksin = 1ytl’den toplam 1milyar agac projesi filan falan gibi bisi…
-
10 Mart 2006: 03:12 #8079
piyuAnahtar yöneticiTEMPEST wrote:piyu bencede yürümez ben 100 katsam haftasonu istesem kimse vermez arabayı :dsana haftasonu kimse vermez tabi… alıp ankara’ya goturmek istersin… 😉
kisilerin istanbul’da olması sart… belki de ileride referans sistemi kurar en az 2 üyeden referans alırsa katılmasını saglayabiliriz…
-
10 Mart 2006: 03:34 #8080
Mustafa YÜKSELKatılımcıbende haftasonu tatile istanbula gelirim
hem arabayı polis lojmanlarına çekerim kimse bişi yapamaz4 ayda bi cumartesi ve pazar istiyorum olursa varım bu işte
-
10 Mart 2006: 03:48 #8081
piyuAnahtar yöneticiarkadaslar gordugunuz gibi katılmak isteyenler kesin olacaktır… sonucta yılda 5-6 kez bu egomuzu tatmin etme imkanı saglayacaktır… ayrıca bu sartta degil araba bosta ise daha fazla kullanılma imkanı da olabilir… insanlar daha cok yazın kullanmak isteyeceginden 1 yaz gununu 2 kıs gunune esdeger tutarız…. haftasonlarıda diger gunlerin 2 katı olur.. boylece yazın haftasonu kullanmak isteyen olursa 1 gün icin kıs hafta ici 4 gune bedel olur…
devam devam arkadaslar…fikirleri aklımda belli bir sure tutar ve sonra buraya aktarırım… ve daha sonra da gerceklestiririm… suanda buna katılacagına emin oldugum birkac kisi bile var ama halen konusuyoruz…gelistiriyoruz…. varsa baska fikir bekliyorum…
-
10 Mart 2006: 03:51 #8082
Mustafa YÜKSELKatılımcıaslında benim kafamda çok iyi bi fikir var ama sizinkinden farklı biras..
bana 800 e felan bi cj kasası bulun toplicam
-
10 Mart 2006: 04:15 #8083
ozzKatılımcıbu fikirin yerine baska bişey yapılabilinir, sonucta amerikan seven ve 4 tekerlekli her nevi arabayı toplumun genelinden daha iyi bilen tipleriz, amerikan almak yerine abuk sabuk kazalı uçan teneke japon toplayıp allayıp pullayıp, modifiyeci gecinen piyasada ki elemanlara gazlayalım, topladıgımız paraya para katalım??
kim kac para koyduysa, o oranda geri alsın parasını araba satılınca, hem böylece devir hızı ve kazanc fazla olur, hemde caponcuları kazıklamak zevkli olur 😈 😈 😈
ama ben sahsen.,böyle bişeye “CLUB” kurulursa girerim.. bunun içinde önce adminler dogan, tayfun, cihan öpüşüp barısıp kaynassınlar, hep beraber olalım yapalım bişiler????? -
10 Mart 2006: 04:16 #8084
ozzKatılımcıTEMPEST wrote:aslında benim kafamda çok iyi bi fikir var ama sizinkinden farklı biras..bana 800 e felan bi cj kasası bulun toplicam
hatta cj”nin üstüne woswos”da oturtabilirsin??
-
10 Mart 2006: 14:52 #8085
firrebirdKatılımcınıhahahoha..!!! 😈 abi koptum yaa, süper valla..
olaya daha bi ticari boyut katmışsın ozz, ee turizmci ve girişimci bi adamın hali başka işte
ozz wrote:bu fikirin yerine baska bişey yapılabilinir, sonucta amerikan seven ve 4 tekerlekli her nevi arabayı toplumun genelinden daha iyi bilen tipleriz, amerikan almak yerine abuk sabuk kazalı uçan teneke japon toplayıp allayıp pullayıp, modifiyeci gecinen piyasada ki elemanlara gazlayalım, topladıgımız paraya para katalım??
kim kac para koyduysa, o oranda geri alsın parasını araba satılınca, hem böylece devir hızı ve kazanc fazla olur, hemde caponcuları kazıklamak zevkli olur 😈 😈 😈 -
10 Mart 2006: 15:46 #8086
firrebirdKatılımcıevet, bu fikir ortaya atıldığından beri ben de kafamda bu olayı bi yere oturtmaya çalışıyodum; hisse bazında ortaklık gibi mi olur yoksa kiralama gibi mi olur diyerekten.. sonuçta şu anlaşılıyor, bu kiralamaya daha yakın bi olay…
piyu wrote:tam ortaklık değil işin doğrusu… sonuçta verilecek bir para var ve karsılıgında yılın bazı gunleri o araba kullanılacak ama 100ytl verdim hayat boyu yılda 2-3 gün binerim olması mumkun degil… arabanın cıkacak masraflarını odeyenlerin de payları olacak… belki ilk basta 2-3 gün kullanırken daha sonra 1 güne ya da hic’e bile inebilir…esasında bu bir tur proje… ben benzerini dunya üzerinde yapan duymadım (tabiki tum dunya diye bisi takip etmem mumkun degil ama cok cok zor bisi… ama neden ilk olmayalım)
mesela bir ornek: arabanın 50 katkıda bulunan kisisi var… bunlar 200ytl verdi mi 10.000ytl’ye guzel bisi aldık… bunun karsılıgında ortalama 6 gün kullanma sansınız var… gunluk kirası 30ytl gibi komik bisi… tabi bu kisileri arabayı aldıktan sonra sabitlersek ve herhangi bir ihtiyac cıktıgında gene para odemeleri gerekecek… mesela 2000ytl boya parası lazım olsa 2000/50=40ytl kisi bası diycem ve araba boyanacak… odemeyen hakkını kaybeder… yıllık vergisi gelecek 300ytl/50=6ytl kisi bası filan falan…
bakın konustukca ve dusundukce daha guzel fikirler cıkacak… hani bu herkes 1 agac diksin = 1ytl’den toplam 1milyar agac projesi filan falan gibi bisi…
-
11 Mart 2006: 05:04 #8087
Mustafa YÜKSELKatılımcıben caponculara karşı atılşacak adımları düşündüm özgür abi iyi fikir aslında kazıklıyalım
3e sattık sen
n payına bu simit düşltü diyelim -
11 Mart 2006: 05:11 #8088
XLR-VKatılımcıcapancu mu ? LMAO
Duydugum en komik laflardan biri ya
Bilmeyen biriside yapistiricilardan falan konusuyorsunuz zannedecek -
11 Mart 2006: 05:14 #8089
Mustafa YÜKSELKatılımcıehuuhueuehuehuehu
o arabaları hafif olsun diye vida yerine capon la yapıştırıyolarmış diye duydum
-
11 Mart 2006: 05:18 #8090
XLR-VKatılımcıRFMAO
Bu daha da komik vay caponcular vay ,helal olsun mukemmel bir espri anlayisin var -
11 Mart 2006: 05:24 #8091
Mustafa YÜKSELKatılımcısaol
aslında daha neler var caponcular hakkında ama aramızda sevenler olabilir diye gün yüzüne çıkarmıyorum :d -
11 Mart 2006: 05:27 #8092
XLR-VKatılımcıValla soyle diyim, Amerikanla ile caponu ayni oranda seven varsa , bir daha ben otomobilciyim demesin , gitsin caponcuyum desin
-
11 Mart 2006: 05:40 #8093
Mustafa YÜKSELKatılımcıjaponlar sadece gitmek için araba yaparlar ani freni yada kazayı konforu felan düşünmezler
japonlar araba parçalarının bir çoğunu çinde ürettirir bu yüzden ucuz ve küçükler… bir arabası bir arabasını tutmaz pc kartları gibi şansınıza ne çıkarsa (bazen yağ bile çıkmıyo)… serviste kitlemek için arabaları benzin borusunun boyu değişince arıza verir…. mototları kullan at modelidir tamir de düzen tutmaz……tekerlekleri küçüktür her taş parçasını hissettirir…. kapılarından tırk yerine küt diye ses gelir…..koltukları belediye otobüsünün kolyuklarına sünger geçirilmiş halidir…. küçücük motorları 6lt gibi yakmayı başarır ….. araba gidiyomuş gibi küçücük arabalara bile 4wd koyarlar….arabanın yarısı plastikdir ısıya maruz kalan ve arabanın bişilerini taşıyan parçaları metaldir…..genelde çekik gözlü ve pigme arabalardır……tavanları impala erkeği nin boyuna yetmez…… genelde bir kazalık yani disposible makinelerdir….arabanın kendi teknik servisinde modifiye ettirmesseniz garanti dışı kalırlar bazen garanti dışı kalması için binmeniz bile yeterlidir…….genelde tercih sebebi filmlerde teknoloji eseri gibi görünmeleridir kazaların geneli bu yüzden yapılır herkes arabanın kaza anında düşünüp reflekslerinin harekete geçmesini bekler……. bide bu tornet leri alanlar yolda yerinde duramazlar araba sollamasalar bile şerit şerit gezerler yada arabayı yolda tutamazlar…..arabaları ullanmak oyun oynamak gibidir joyistik den başka bişi hissetmessiniz….. bunları kullanan lar hep engin ilgili gibi görünürler ama geneli sadece japon harfleri ile süsleyerek ve ıvır zıvır takarak sporlaştırır arabalarını motor yağının neren konduğuınu bilmezler ama….. daha yazardım ama yorgunum
-
11 Mart 2006: 16:16 #8094
AnonimZiyaretçiBenim en çok garibime giden şey Amerikalıların ‘istisnalar hariç’ Japon arabalarına vermiş olduğu ilgi 👿 .
Araba cennetinin içinde yaşıyorlar benzinde çok ucuz olmasına rağmen kimisi az yaksın diye kimiside fast and furious filmindeki bazı japon arabalara özenti olsun diye bunları çok tutuyorlar (en çok Honda, Nissan ve Toyota).
Buna ne diyorsunuz hayret edilecek bir şey değilmi 🙄 . -
11 Mart 2006: 16:32 #8095
Mustafa YÜKSELKatılımcıben bunu çok düşündüm hatta alayına küfürler ettim, yani ben yerlerinde olsam başka marka sokmam amerikaya nascar misali..
sonuçda aklıma şu geldi onlarında içinde klasik sevenler ve onlar da bizim gibi japonlardan nefret ediyolar, ve bizim gibiler az. sanırım millet yeniye aç araba alırken bizim düşündüklerimizi değilde popülariteyi düşünüyolar…
amerikan araba sevmeyenlari yarı nylon araba emitasyonlarıyla başbaşa bırakalım…
veeeeeeee ne marka ne model alıcaz ona karar verelim hadi
-
11 Mart 2006: 16:35 #8096
XLR-VKatılımcıBelki de ucuz japonlar reklam yapmak icin filmde sponsorluk yapmislardir zaten o film de pek kaliteli degildi ve oyle zipirlarin kullanacagi arabalar ancak o markalar olurdu .
Maalesef, Lexus ta japon asIllI bir marka ama az problem cikardigi iicn olsa gerek USA da bayagi bir tutulan marka keza Infiniti.
Zaten bu markalar USA daki satislar icin uretilmis arabalar aslinda hepimizin bildigi markalar. -
11 Mart 2006: 16:36 #8097
AngelusKatılımcıCapon araçlarının amerika versiyonları sanırım farklı birde bazı amerikalıların tercihine uygun. Diğer taraftan para meselesi..Gördüğüm kadarıyla beyaz amerikalılar amerikan ve alman seçerken göçmenler ve bayanlar ucuz uzakdoğu araçları tercih ediyorlar.Kalabalık ve trafigin yoğun olduğu şehirlerde ise ufak oldukları için olabilir. Nede olsa 0 hyundai accent in satış fiyatı 8.000$…
-
11 Mart 2006: 17:01 #8098
Mustafa YÜKSELKatılımcıannadım okadar ucuz olunca millet bisiklet niyetine alıyo yani….
aptal bu insanlar ya cennetde yaşadıklarının farkında değiller…
mesela bizde çevremizdeki ormanların değerini bilmiyoruz bunun gibi bişi olsa gerek insan sahip olduklarının kıymetini bilmiyo
-
12 Mart 2006: 03:36 #8099
piyuAnahtar yöneticiözümüze dönelim arkadaslar… konumuzun dışına çıkmayın…
ne yapıyoruz şimdi….
katılacaklar ne kadar verebilir??? detayları bosverin bi amerikan alalım gerisi kolay….ne yapar eder cozeriz…
-
12 Mart 2006: 03:53 #8100
AngelusKatılımcıpiyu wrote:özümüze dönelim arkadaslar… konumuzun dışına çıkmayın…ne yapıyoruz şimdi….
katılacaklar ne kadar verebilir??? detayları bosverin bi amerikan alalım gerisi kolay….ne yapar eder cozeriz…
Hacı açıkca söylemek gerekirse şu aşamada bu iş olmaz bence…. Fakat bir dernek kurup altyapısıda kurulursa ancak ondan sonra bu tarz oluşumlar yapılabilir. Aidatlarla bir kart çıkarılır masraflar çıktıktan sonra ne bileyim dökük bir kaç amerikan alınır el birliğiyle dernege bağlı tamircide yaptırılır sonrasında isteyen üyeler arasında paylaştırılır düğünlere derneklere kiralanır kliplerde oynatılır…..Yoksa sitede daimi yazan 10-15 zaten arabası olan kişi ile bu iş yürümez. Sonuçta arabası olup yazan kendini geliştirmis arkadaşlarda bir özveride bulunup bu bilgilerini burada paylaşıyorlar….
Bir düşünsene en az 6-7 milyara bir araba alınacak ve bu toparlanacak?
-
12 Mart 2006: 15:00 #8101
Mustafa YÜKSELKatılımcıbirde ben daha para biriktiremedim katılımım az olucak angelusun dediği gibi önce dernek tarzı bişi kurulup alt yapı hzırlanır sonrasında gelsin paralar gelsin paralar
-
12 Mart 2006: 22:22 #8102
ozzKatılımcıbeyler acıkcası bu fikir pek bana uymuyor ama gecen ciddi söyledim ben, parayı japondan kazanırız, al sat yapcaz…allayıp pullayıp japoncu kamikazelere satcaz arabaları, japon yapmak cok kolay..yani tam dolu ciddi makinalar yapmicaz, sadece görünüm bakımından yurdum modifiyecilerine yönelik arabalar yapcaz,ponçik mehmetle konuşmuştuk biz bunu… herkes hisse bazında para koycak, arac satılıncada hissesi oranında para alcak.. para kazanmak daha önemli sizin istediğiniz anlamda… çünkü başlık AA almaya parası yetmeyenler.. tabiiki gönül bi garaj olsun, proje arabaları yapalım ister ama bence.. şu an bu projeyi yada parasına para katmayı isteyenler benim dediğimi bi düşünsün!!!
-
13 Mart 2006: 02:01 #8103
Mustafa YÜKSELKatılımcıözgür abi sen ticaret adamısın bu fikri sevdim para getirir bencede
hadi bunu uygulamaya dökelim
-
15 Mart 2006: 00:26 #8104
firrebirdKatılımcıEee dostlar napıyoz şimdi ?? caponları mı topluyoruz, yoksam para mı topluyoruz amerikan için ?? 😯
Arkadaşlar dernek ya da club oluşumları iyi güzel de kaç kişiyle kurulur bu dernek ya da club? şuraya baksanıza konu 4-5 kişi arasında dönüp duruyo.. Kesinlikle karşı olduğum düşünülmesin, olsa süper olur ammaa doğru dürüst bi talep yokken bürokratik işlerinin son derece fazla oldunu düşündüğüm dernek kurmak gibi bi iş vakit kaybettirir, yorar, sıkar die düşünüyorum…
Ama öte yandan paldır küldür hemen bi AA alalım taraftarı da diilim.. Nasıl olur bilmiyorum ama; dernek kurmak gibi olmasa da olaya bi resmi boyut kazandırmanın sağlıklı olcağını düşünüyorum.Ortaya para koycaz, daha birbirimizi tanımıyoruz bilee..!!
Ben bu noktada küçük bi tanışma toplantısı öneriyorum.. evet, üyelerin çoğu birbirini tanıyo gözüküyo ama ben daha hiçbi üyeyi şahsen tanımıyorum hiçbi üye de şahsen beni tanımıyo..Bu projeye dahil olmak istesin yada istemesin küçük bi tanışma toplantısı yapsak nasıl olur dostlar ???
Piyu, sanırım bu noktada söz biras da sana düşüyo, ne dersin abi ?? Hem tanışırız, hem muhabbet ederiz, hem de bu konunun aklımıza gelen detayları hakkında kafa patlatırız -
15 Mart 2006: 02:56 #8105
ozzKatılımcıkonuya talep olmamasının nedenini ben hemen söyleyeyim burdaki ve diğer sitelerdeki bircok arkadas(bende dahil) bu tür olayları ve düşünceleri cok konuştuk ama sonuç genelde “0” oldugu için acıkcası kimse pek ciddiye alıp kaale almıyor, olay bundan ibaret bence…
-
15 Mart 2006: 03:04 #8106
piyuAnahtar yöneticiacıkcası benim önayak olmam şart fakat bende birşey yapamıyorum çünkü 2006 drag sezonu icin hareketlenmem lazım… en azından yapıp yapamayacagım ortaya cıksında sonraki planlara bakalım… yani olmuyor diye konuyu konusmamazlık etmeyin…herkes bisiler soylesin… forumdaki mesajları silmiyorum… bunları tekrar okur fikir ediniriz…
-
29 Nisan 2006: 16:41 #8107
ebrar36Katılımcıplakasız 71 model tek kapı bir novam var.250 makina düz .tüm katkım onu ortaya koymak olabilir.para toplama işi rasyonel yürümez korkarım….
-
30 Nisan 2006: 01:08 #8108
piyuAnahtar yöneticiortaya koymak derken, bu projeye bagıslamak anlamında mı? dogru ise muşis olur… biraz detay verebilirmisin? durumu nedir? bunu verdikten sonra beklentin nedir?
-
3 Mayıs 2006: 15:28 #8109
ebrar36Katılımcıherhangi bir beklentim yok.ortak kullanılabilecek bir mekanda yeni başlayan arkadaşlara bizim gibi biraz tecrübeli olanların deneyim ve bilgilerini aktarabilecekleri teorik ve ameli çalışabileceğimiz sitenin bir buluşma noktası vasfınıda üstlenecek bir ortamda study car olarak kullanılması için.ilerde bir demoya çıkarırsak adımın geçmesi kafi….
-
26 Mayıs 2006: 07:34 #8110
Tümer ARCANKatılımcıPıYU bu olayı yeni okudum AA HIRSIM TEHLıKELı BOYUTLARA ULAŞTIÐI ıÇıN BıRAZ ARA VERMıŞTıM SıTEYE HEHE.
neyse açıkçası çok güzel bi fikir ortaya attın. ben şahsen 100 200 ödediğim halde sadece bi 30 falan verip kiralamaya bile razı olurdum ama çok katılım olmaz gibi. AA sı olanın zaten bi sıkıntısı yok bu konuda. olmayanda zaten 100 ü 200 ü ne rahatlıkla öder bilinmez.ay sonunu zor getiren adam var. mesela ben bi öğrenci olarak bu tür meblağyı kolay ödeyebilirmiyim bilemem. o an ki durumuma bağlı.aslında fikir güsel ama sorular var. adam ödedi bi 200 arabaya oldu ortak. o sırada arabanın bi kaporta boya mevzusu çıktı.adam sıkışık o sıralar elini atamadı cebine. sonuçta hakkını kaybeder. sonuçta AA sı olmayanlara yönelik bi çalışma. ama he deyince 3 ü 5 i bulan adamın herhalde bi AA sı olurdu büyük ihtimalle. yani bunun orta direği var iyi durumu olan var bide olmayanı var. bence zor.mesela şimdi bana sorsan sen ortak olurmusun diye? seve seve olurum demek isterim ama bugün derim vardır. yarın olur, para yok. bence katılımdaki eksiklik bundan kaynaklanıyo. yoksa burada o 100 ü 200ü vermeyi seve seve kabul edecek sürüsüyle AA aşığı vardır. çok düşünülecek şeyler var. ama bu proje olsun olmasın arada bir buluşmak gerek ben de daha kimseyi tanıyamadım.yani gelecem diyorum vizelere denk geliyo. rakı balık diyorum yeğenim sünnet oluyo.buluşmalar da zaten çok seyrek olduğu için bir iki kaçırdın mı zaten tüm sene toplam buluşmaları kaçırmış oluyoruz.birazda ben kendimi ayarlayamadım tabi. neyse bu proje olsun olmasın. Sitedeki AA sahibi olmayan insanları düşünmüş olman bile başlı başına bi takdir sebebidir. sana teşekkür ederim. -
27 Mayıs 2006: 01:15 #8111
piyuAnahtar yöneticibu işi eğer fırsat bulupta hazırlayabilirsem tüm detaylar olacak… herkes birgun yaptıgı destek oranında kullanım hakkına sahip olabilecek vs vs…
plan programla hersey yapılır… 😉
-
31 Mayıs 2006: 00:01 #8112
berkozlerKatılımcıdoğan sonuna kadar arkandayım sen bu işi hallet ilk bağış benden..söz!!arkadaşlar birleşip birşey getirmek ve düşünsenize mesela draglarda yarışıp kupa alırken bu bizim araba demek harika..takım tutmak gibi.çok fazla kılı kırk yarmıycaksınız bal tutan parmağını yalar elbet.Ben varım arkadaşım projenin takipçisiyim…hatta draglarda da o arabayla en iyi derece yapan pilot kaldırsın haksızlık olmaz halledilir.birlikten güç doğar süper fikir tebrikler!
-
31 Mayıs 2006: 00:04 #8113
Tümer ARCANKatılımcıbak şimdi bende cesaretlendim. bi katılımcı daha çıktı. şimdi ben bi kere daha varım bu işe. başka arklar da bekliyoruz duyrulur.
-
31 Mayıs 2006: 00:17 #8114
berkozlerKatılımcıabiler allah aşkına olur bu iş konuşur anlaşırız,hele bir araba alınsın belli bir yere gelsin millet yalvarırır bağış yapıp kullanabilmek için,ben aslen antalyada yaşıyorum istanbula sık gelemiyorum belkide kullanmak bir yana herzaman gçremiycem bile arabayı ama varım..kıllık yapmayın atın işte üç,beş bişeyler nedir yani:))
-
31 Mayıs 2006: 00:21 #8115
Tümer ARCANKatılımcıhay ağzınla bin yaşa. hem kimsenin parası yanmıyo ki herkez toplama oranla kaç verdiyse herhangi bi satılma söz konusu olduğunda ortadaki paradan hissesine denk düşeni geri alıyo. bunuda düşünün.
-
31 Mayıs 2006: 01:47 #8116
piyuAnahtar yöneticiArkadaslar,
Sizden gaz geldikce bende gaz zaten bol…
gecen bir sitede rastladım ve bende fikirler hemen kabardı gene…
oncelikle forumda sadece para odeyenlerin katılabildiği ozel bir bolum olacak… para verenler ama azda olsa cokta olsa o bolumde gezebilecek… yatırılan paraları, bu paralarla neler yapılabilecegini, nerede kullanmak gerek hepberaber karar vericez… herkes gucu yettigince bisiler vericek… tabi burada benim destegim cok farklı olacak… mesela bazı cd-dvd satıslarını direk fona aktarıcam…
elindeki amerikan parcalarını fona vermek isteyenlerde olabilecek… bunları biryerde tutup isteyenlere makul fiyattan satıp gene geliri fona aktarabiliriz… mesela bende 84 transam direksiyonu var, satıp geliri fona aktarmak olabilir… bundan baska bir mustang amblemi var…o da aynı mantıkla satılabilir…vs vs….tamam arkadaslar ben bu ise ozel bir banka hesabı acayım… harekete gecelim… yavas yavas sekillenir… birde birkac kisi para gondermeye basladı mı hareket hızlanır…
guzel guzel devam…
-
31 Mayıs 2006: 01:55 #8117
AngelusKatılımcıSen başlat hareketi bendende sonuna kadar destek… hatta başlatayım 63 impala orijinal aluminyum hava filtresi…. temiz muayyer…. kapı kilitleri… oda orijinal kutusunda…
-
31 Mayıs 2006: 11:38 #8118
firrebirdKatılımcıBudur işte dostlar ya; neden olmasınmış böyle bir hareket ve girişim bal gibi de olur..
Böyle bir girişimde gerçekten yer almak isteyenler oldukça katılım da olacaktır, katılım oldukça bu durum daha da şekillenecektir, şekillendikce de hız kazanacaktır. Hepsi zincirin birer halkası 😉
Doğan, abi ne zaman açıyosun banka hesabını? Açtığında hemen haberdar et ki, yollayalım paracıkları
kimse heveslenmesin ilk parayı ben aktarcam -
1 Haziran 2006: 01:20 #8119
piyuAnahtar yöneticiHadi hayırlısı bir hesap açtırdım ve ilk aktarımı da kendim yaptım… 😉
Forum’da da sadece bu aktiviteye fiilen katılanların girebilecegi bir bolum hazırladım…yapılması gereken AA-Club üyesi olabilmek için birtür katılımda bulunmak… arkadaslar katılımca min.max sınır yok… bir kisi derki ben 10ytl vericem… digeri derki 100ytl… ufak parca, buyuk parca, vcd, dvd, mekanik parca, hava kompresoru, kriko, yangın sondurucu, hersey kabul… isterseniz farklı zamanlarda farklı miktarlarda katılımda da bulunabilirsiniz…
detayları gene burada toparlarız…
Hesap bilgileri :
Doğan Duran
Garanti Bankası
Kadıköy Şb.
088-6674685(hesap AA-Club’a özel açılmıştır, hepimizin onayı olmadan herhangi bir yere kullanılmayacaktır… bu benim kişisel sözümdür)
admin@amerikanaraba.com adresine mail gönderirseniz AA-Club üyeliğinizi onaylarım ve Forum’lara dahil olabilirsiniz… Orada daha detaylı ve açık bir şekilde konuşabiliriz…
-
1 Haziran 2006: 01:27 #8120
piyuAnahtar yöneticiAA-Club üyelerine özel yetki verilerek özel forumlara girebilecek… kullanıcı adının altında “AA-Club Çyesi” yazacaktır…
Gene bir ayrıcalık aklıma geldi… katılan üyelere email adresi geliyor…
kullanıcı_adı@amerikanaraba.com
daha ne yapayım arkadaslar 😉
-
1 Haziran 2006: 02:25 #8121
AngelusKatılımcıKlüp
şu olaydan sonra amerikan araba severler derneğide kurmak şart … -
1 Haziran 2006: 10:54 #8122
piyuAnahtar yöneticivalla vakıf dernek olayları sonra
su isi bir becerelim sonrasını dusunuruz…
-
1 Haziran 2006: 20:38 #8123
piyuAnahtar yöneticipiyu wrote:yurur yurur… daha once cok ilk yaptım… bu da bir ilk olur… farklı bir plan yapar gene uyarlarım… biraz daha kafa patlatmak lazım…abi gayet temiz bir yürekle yapılmış düşünce ancak bende bu işin yürümesi konusunda biraz şüpheciyim… teşekkürler.
-
1 Haziran 2006: 22:05 #8124
acmecamaroKatılımcıolm AT pusat Avrat demisler, at/araba pusat/silah ve avrat baskasina verilmez oyle klup arabasi falan boku cikar bu islerin… hadi hayirlisi…
altin $ gunu gibi gun duzenleyelim
pasta borek yapalim $ toplayalim… -
1 Haziran 2006: 22:11 #8125
Tümer ARCANKatılımcıBaba süppperrrrrrrrrsiiiiin. elime money geçer geçmez. aranızdayım. hehehe
-
1 Haziran 2006: 22:59 #8126
XLR-VKatılımcıBenim uye oldugum forumlarin birinde var mesela supporting vendor deniyor belli bir ucret karsiliginda forumda bir takim avantajlarin oluyor ama bu is daha da buyuk ….
Hayirlisi olsun diyelim ama hic kolay olmayacak ama sistem oturursa belki de makine gibi isler -
1 Haziran 2006: 23:13 #8127
Tümer ARCANKatılımcıbaşlamak ve inanmak bi işin yarısıdır
-
2 Haziran 2006: 01:51 #8128
piyuAnahtar yöneticivalla bi hareket olsun dedim basladım… kaybedecek bisi yok… kazanacak sey cok…
bostancıda bir garajda 7-8 motor duruyordu ve dısarıda garaja aboneler aranıyor diyordu… herkes birseyler verip motorunu koyuyor filan falan…
simdi bizde biryerden baslar bırakın tr’de dunyada yapılmamıs bir iste yapmıs olabiliriz…
arkadaslar olay zor degil… COK ZOR… ama basladık…gun gelirde basarılı olursak herkes kendi ile gurur duyabilir…
bir tanıdıgım ile uzun zamandır garaj projesi planlıyoruz… katılımcı sayısı artmaya başladığında bu projeyi daha kolay hayata geçirebiliriz…
2-3 gün sonra fona vcd-dvd satışı geliyor… söz verdik yapalım… 😉
-
3 Haziran 2006: 00:39 #8129
Tümer ARCANKatılımcıvalla bize de yakınmış. olursa bu iş canla başla hafta sonları yardıma gelirim. hele bi 3 – 5 kuruş koyimde ortaya şu finallerin bitmesini bekliyorum. istanbula dönünce bende sizleyim 😉
-
3 Haziran 2006: 00:41 #8130
Tümer ARCANKatılımcıunutmadan. piyu sen tam olarak nerede oturuyosun. bostancıya yakınmısın? bi kaç film alacam senden. ama elden alayım dedim ya…. bostancıya yakınsan.önümüzdeki hafta içi yada hafta sonu uğrayım diyorum.
-
3 Haziran 2006: 02:05 #8131
piyuAnahtar yöneticibenim is cok yogun… cok az zamanım kalıyor normal hayatıma…
cersan ayna’dan alabilirsin… tarif ve detaylar aa-mağaza’da var… ben goztepe e-5 civarı oturuyorum…
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.