Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) Turk Coast Viper's

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      W_Viper
      Katılımcı
      emrekaan
      Katılımcı

nedir bu fanatiklik yaws süper bir koleksyıon!!

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

taktir ettim

aralarında elektrikle giden varmı?

W_Viper
      Katılımcı

yok bunların hepsi statik
      piyasada dc olarak ifade ediliyor herkese tavsiye ederim model araba koleksiyonculuğunu çok zevkli ve güzel bir hobby

emrekaan
      Katılımcı

güzel ama pahalı.. bende koleksyon ypıyorum. her boydan var. 1:18 1:24 ve ufaklar oluyor ya çek bırak işŸte onlar.. istediklerim maketleri bulamıyorum amerikan araba pek yok.. geçen gün bir maisto marka 63 chevy bel air buldum hod rod yapım, 91 milyon.. e o kadar parayı ben nerden buliim peder de sen çocukmusun deyip almadı!! :'( maistoda her türlü amerikan var.. mustang, dodge, chevy…

ayrıca bu maistonun maketleri bbrugo dan daha gerçekçi. moifiyeli bel air de içindeki devir saatine, bagajındaki, müzik sistemine kadar yapmışŸlar.. ve düz maketlerinde (orj.) süspansiynları bile yay olarak yapmışŸlar..

Lowrider
      Katılımcı

Maisto nun yeni serileri baya güzel. 1/24 bakarsan onların fiyatları daha uygun.

emrekaan
      Katılımcı

yaw ben 1:18 yapıyorum 1:18 ler de 50, 1:24 lerde ..

W_Viper
      Katılımcı

1:18 e ideal ölçek

firrebird
      Katılımcı

evet, 1/18 ideal bi ölçek gerçekten de.. ama başŸka bi gerçek daha var ki, o da pahalı bi hobi olduğu..

ama napalım taktık kafayı bi kere, evdekiler evden atıcak beni artık odada koymaya yer yok, babam onlara verdiğin parayla gerçek araba alırsın dio 😆 biras haklılık payı var tabi ama o kadar da diil

W_Viper, kapışŸalım senle , kaç model var sende abi ne zamandan beri toparlıyosun?? neler var viper’lar dışŸında??

Evet, Maisto’nun işŸciliği Bbrago’ya göre daha kaliteli ve detaylı bu da fiyata yansıyo malesef.. ışŸin komik tarafı bbrago italyada yapılıyo, maisto çinde buna rağmen maisto daha kaliteli..!

XLR-V
      Katılımcı

Ben en cok 1/12 seviyorum ama onlari bulmak daha zor .Bende de daha cok 1/18 var bir de Yatming oldukca kaliteli urunler yapiyor ama Maisto sanirim hepsinden kaliteli

XLR-V
      Katılımcı

Birde Anson ve Hot Wheels var onlari da unuttum soylemeyi ikiside oldukca kaliteli urunler uretiyorlar .
      Yalniz Anson’un kutulari oldukca buyuk yani 1/18 lik Anson ve 1/18 lik Maisto urunlerini yanyana koyun ayni marka ve model bile olsalar , Anson’un urettigi model daha buyuk duruyor Sanirim marketing strategy yuzunden

firrebird
      Katılımcı

Evet doru, 1/12’ler çok zor bulunuyo.. Ben şŸu ana kadar 1/12 ölçekte bi testarossa bi de 57 chevy gördüm.. 57 chevy’yi 1 ay önce falan gördüm, acıbadem carrefour’da.. Tentesi açılıp kapanıyo, farları uzun kısa yanıyo, sinyaller yanıyo deli bi alet Fiyatıda çok uçukdu 2300 euro gibi falan, o paraya kelepir amerikan araba yaww

Model araba piyasasının en kral markaları Autoart ve Kyosho.. Bi yerlerde görürsen Kyosho ile başŸka bi markayı karşŸılaşŸtır, detaylardaki fark hemen gözüne çarpar.. Tabi maisto, hot whells, yatming falanda gayet iyi ürünler yapıyo.. Onun dışŸında road signature, signature models diye markalar da var. Baya bi karışŸık aslında model araba piyasası, çok üretici var

XLR-V wrote:
      Ben en cok 1/12 seviyorum ama onlari bulmak daha zor .Bende de daha cok 1/18 var bir de Yatming oldukca kaliteli urunler yapiyor ama Maisto sanirim hepsinden kaliteli
      XLR-V
      Katılımcı

Detaylar cok guzel ama fiyati da cok yuksek ,haklisin gidip kelepir bir araba al daha iyi yani
      Kyosho da kaliteli bir de onlarin benzinle calisan modelleri var ve o sektorde en ondeki firmalardan
      Signature ve Signature Design markalarini duymadim ama sen kaliteli diyorsan oyledir

firrebird
      Katılımcı

tabi canım, bi model arabaya 2000-2500 euro para verebilmek için önce bazı şŸeyleri aşŸıp sonra da biras çizmişŸ olmak lasımm 😆 amman belki alan arkadaşŸlar vardır alınmasınlar, kötü manada söylemiyorum kenarda fazla param olsa ben de alırım

toyz shop, magic toys gibi oyuncakcılarda piyasada yaygın olan modelleri bulabilirsin; işŸte bbrago, road signature, maisto, hot wheels gibi.. bak bi incele hele, kafayı yiyo insan

XLR-V
      Katılımcı

Benin sevdigim bir marka da Majorette dir ama uzun zamandir Majorette’in 1/12 yi birak 1/18 ve 1/24 urettigini bile gormedim ne oldu acaba uretimi falan mi durdurdular ?
      Haklisin, bu model araba isi ayri bir zevk ve aldikca daha da cok almak istiyorsun ve bazi modelleri gordukce gercekten sasiriyorsun ya bu kadar da olur mu gibilerinden

firrebird
      Katılımcı

Heh işŸte,çok güzel özetlemişŸsin durumu; insanın aldıkça alası geliyo, şŸuursuzca hareket ettiğim çok olmuşŸtur model araba alırken geçenlerde kuzenimle bi saldırmışŸtık, görsen böle bi arsızlığın tarifi yok yani

Evet majorette güzeldir tabi yaa, kaç yıldan beri ayakta şŸirket valla.. Bildiğim kadarıyla şŸu anda majarotte’nin sadece küçük arabaları var, hani en mini olanlardan.. onlar da çok işŸe yaramaz zaten, çok güzel diil şŸekilsiz şŸekilsiz arabalar.. nadiren de 1/43’leri falan var, ben geçenlerde 1/43 bi itfaiye arabası almışŸtım.. ama 1/24 ve üzeri ölçekte majorette hiç görmedim maleseff..

XLR-V
      Katılımcı

Birde cok aradigim ama sanirim uretilmedigi icin bulamadigim arabalarda var . 1/12 veya 1/18 degil , 1/43 bile bulsam alicam ama yok ya niye bilmem adamlar uretmemisler
      Ebay de bile rastlamadim

firrebird
      Katılımcı

Evet olabiliyo ya o tarz bulunmayan modeller..
      Hangi modeller var mesela bulamadığın ??

XLR-V
      Katılımcı

Mesela ’95-96 Cadillac Fleetwood Brougham, ’80-86 Cadillac Fleetwood Brougham, ’53 Chevy Bel Air , ’65 Chevy Impala, 2000 Cadillac STS Cunningham Edition Pace Car etc
      En aradigim bunlar

firrebird
      Katılımcı

Eveettt, valla güzel parçalar Caddy modellerinden zaten çok az var piyasada..

Yazdığın modelleri ya da bunlara yakınlarını bulabileceğini düşŸündüğüm bi yer var. Ama yazsak reklama girer mi acaba?? olmadı ben özelden atıyim sana

XLR-V
      Katılımcı

Tesekkur ederim mesajini bekliyorum malum piyu kizmasin
      Daha once Saskinbakkal da da ismini vermiyim dukkana baktim bana katalog verdiler orda bile yazmiyordu

firrebird
      Katılımcı

Ok, yolladım özelden

anladım dediğin yeri o tarz mağazalar ürün işŸal edildikten sora 3. yada 4. el oldukları için ürün çeşŸidi anlamında çok genişŸ bi opsiyon sunamıyolar maleseff

W_Viper
      Katılımcı
      firrebird wrote:
      W_Viper, kapışŸalım senle , kaç model var sende abi ne zamandan beri toparlıyosun?? neler var viper’lar dışŸında??
      Quote:

Canın sağolsun kardeşŸ ama ben pek iddalı değilim sayı konusunda.
      bende sadece 8 tane Viper var.bundan sonrada Viper toplamaya niyetliyim. çünkü Viper benim için çok değerli .zaten bu koleksiyon işŸinede Viper yüzünden bulaşŸtım (şŸikayetçi değilim tabi)
      ilk modelimi bundan yaklaşŸık 8-10 sene önce aldım.baya bir model alımına ara verdikten sonra koleksiyonlama isteğim birden depreşŸti bir site sayesinde
      bakalım yaşŸıyoruz yavaşŸ yavaşŸ toplayarak
      firrebird
      Katılımcı

olsun sayı mühim diil zaten, maksat gönüller bir olsun
      öyle valla ya, depreşŸince rahat duramıyo insan
      işŸin insanı çıldırtan zevki de orda, yavaşŸ yavaşŸ toplamak.. 😈
      hoşŸ şŸuursuzca davranıp 1 model alcakken 3 model alıp çıktığım zamanlarda vardır 😈
      garip bi alem gerçekten model araba dünyası
      davet için de tekrar teşŸekkürler.. 😉

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version