Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › bir sorum var?? kaputun üstünden çıkan borular??
- Bu konu 10 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 18 yıl 9 ay önce acmecamaro tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
7 Ocak 2006: 12:53 #441emrekaanKatılımcı
bazı amerikanların (genelde mustangda görüyorum..) kaputundan dikey burular çıkıyor (yukardaki resimdeki gibi) bu borular ne dir? ne işe yarar? yardım lütfen?
-
7 Ocak 2006: 20:13 #7111Tümer ARCANKatılımcı
EMREKAAN bu bahsettiğin tünel karbüratör oluyodu sanırım. ama tam olarak nasıl çalıştığını bende bilmiyorum. diğer arkadaşlarda bu konuda bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
-
10 Ocak 2006: 03:38 #7112piyuAnahtar yönetici
emrekaan sorunun baslıgı cok kotu… buna kaputtan cıkan borular nedir filan desen daha dogru (forum kuralı acısından acıklıyorum, ileride isine yarar )
bunlar hava girisleri agzının kavisli olması da havanın akısını sekillendiriyor… yani scoope gibi dusun… islev benzer… (yani karburatorun ustunde)
-
10 Ocak 2006: 22:23 #7113oldsmobileKatılımcı
bu resimdekiler biraz soba borusu gibi olmus..
gostermelikmi bu resimdekiler acaba bazisi bide gostermelik oluyor … birde hazir baslik acilmisken bu gostermelik olan delikler kaputun ucmasina sebebiyet verebiliyormus… yani bir sekilde baglantisi yapilmasi veya kapatilmasi gerek degil mi -
11 Ocak 2006: 02:49 #7114piyuAnahtar yönetici
bunlar gostermelik olursa riskli olur, direk karburatore pislik kacar… o dediklerin scoope’ların sahtesi belki olur, onlar one dogru… bu havaya bakıyor… olmaz…
-
18 Ocak 2006: 05:35 #7115acmecamaroKatılımcı
Tunner ram tabir edilen emme tipi…her porta bir carb denk gelir… fantazi isidir biraz en az 7-8bin ceviren siki bir makineniz yoksa gereksiz…
-
26 Ocak 2006: 03:48 #7116BurcakKatılımcıacmecamaro wrote:Tunner ram tabir edilen emme tipi…her porta bir carb denk gelir… fantazi isidir biraz en az 7-8bin ceviren siki bir makineniz yoksa gereksiz…
Evet her porta bir karbüratör veya enjektör denk gelir doğru ama Tunnel Ram bunun ismi değil, o başka bi olay.
-
27 Ocak 2006: 02:56 #7117acmecamaroKatılımcı
tunnel ram icin ayrice yuksek manifold da takiyorsun carb altina yuksek manifolda da, her portsa ayri carba da tunnel ram diyor amerikalilar…
-
27 Ocak 2006: 04:14 #7118BurcakKatılımcıacmecamaro wrote:tunnel ram icin ayrice yuksek manifold da takiyorsun carb altina
Benim tunnel ram olarak hep gördüğüm buydu… Bu topicteki sözkonusu borulu olaya daha çok “individual runner” diyolardı yanlış hatırlamıyosam, ama çok da emin değilim, neyse…
-
27 Ocak 2006: 04:22 #7119acmecamaroKatılımcı
ben desktop dyno menusunden baktim..benzeri seylere ayni adlari yada ayni seye farkli isimleri veriyorlar bazen…..
-
27 Ocak 2006: 04:23 #7120acmecamaroKatılımcı
naptin, taktinmi kanatlari?
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.