14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      melekyuzluseytan
      Katılımcı

Selam arkadaşŸlar, tam da sorularımı yöneltebilmek için böyle bir platform arıyordum, gerçekten güzel bir site öncelikle tebrik ederim.

Forumda çok sayıda camaro sahibi olduğunu gördüm onlara birkaç sorum olacak. Ben şŸahsen 94-98 arası camaro bakmaktayım ve büyük bir olasılık ile askerden dönüşŸ yapacağım ocak ayında da aracı satın almayı planlıyorum. Aklımda kalan bazı sorular var;

1- Bu araçların 2. el fiyatı, niteliklerine göre niçin bu kadar düşŸmekte? Tek neden benzin sarfiyatı mıdır?
      2- Benzin tüketimi abartıldığı kadar varmı? Günlük kullanım yapıldığında aylık ortalama ne kadar bir bütçe ayırmak gerekir?
      3- Chevrolet’nin Türkiye’de yetkili servisi olmadığı için parça konusunda herhangi bir sıkıntı çektiniz mi? Ve normal bakımlarını nerede yapmayı uygun görüyorsunuz?
      4- Bu gibi araçları günlük kullanım için almak ne kadar mantıklıdır?

Şimdiden teşŸekkürler, hayırlısıyla ocakta bende sizden biri olacağım.

piyu
      Anahtar yönetici

site hakkındaki goruslerin icin tesekkurler…

bilgim yettigi kadar yardımcı olmaya calısayım…

oncelikle 94-98 arası dediginde biraz karısır ona 94-97 veya 98 demen gerekir cunku 98’de hem burun hemde motor degisiyor… ayrıca fiyatta bunlara baglı olarak degisiyor… zaten 98-2002 den baska da maalesef yok (sanırım 2002 tr’ye gelmedi)

bu tip araclar genelde evde min. 2 arac olan ailelerde bulunuyor desek yalan olmaz. 2+2 kisilik oldugundan 4 kisilik bir ailenin surekli kullanması mumkun degil. Bu durumda devletin buyuk hacimli motor jipte bulunur, jipte zenginde zengine de vergi koymaz dusuncesinden dolayı bizim gibi amerikan sevenler karambola gitti… suanda yanlıs bilmiyorsam yıllık vergisi 5000ytl veya 3000ytl gibi yuksek oldugundan acıkcası herkese yuk olmaya basladı… gercekten alınan vergi asırı yuksek…bu durumda insanlar satıyor ve fiyatlarda asagı dusuyor… mesela 20000usd’den asagı dusmeyen araclar 12-13000filan oldu… esasında almak icin guzel fırsat ama herseyi dusunmek gerekiyor… tam olarak bu konuyu arastırmanı oneririm.

benzin konusunda ise korkmaman gerekir…5700cc 300-350hp arası bir araca gore cok az harcar…tabiki gidip 1,4 veya 1,6 bir aracla kıyaslamayacaksan… 2000cc bir motordan 1-2lt fazla harcar sanırım…

gunluk kullanımda trafik ve yol cok onemli… mesela 5km yolu 30dakikada gidiyorsan gittiğin km’ye oranla ucuk benzin harcayacaktır… ama yolumda traifk yok dersen sorun da yok…

evet servis yok ama bilgili ozel servis var… Maslak’ta bulunan Avk Servis yeni jenerasyon amerikanlar servis-bakım-modifikasyonunda cok bilgilidir. site anasayfada telefonları var Volkan bey’e istedigin konuyu danısabilirsin yardımcı olacaktır…

parca fiyatları da renault-ford-fiat ile kıyaslama gibi bir hata yapmaz bmw-mercedes parcaları ile kıyaslarsan gene makul ve ucuz olacaktır…

sonucta bu aracların amerika satıs fiyatı 20.000usd (hatta suanda daha asagı) parcalarının pahalı olması mumkun degil…

parca temininde hem avk servis’ten (avkservis.com) hemde asperformans (asperformans.com) yardım alabilirsin…

ben moda’da oturup yenibosna’da ise hergun gidip donerdim… zevkten 4kose kullanırdım…servis’le gitmeye gore pahalı tabi :) ama zevk dedin mi bir duracaksın…

sonucta duzgun bir arabayı dogru fiyattan alıp kısı gecirdiginde zaten mayıs-haziran gibi piyasa hareketleneceginden olmadı bile desen zarar etmeden (belki biraz kar veya zarar olabilir tabiki) satarsın… araba almak icin iyi zaman

gene bir internet sitesi tavsiye edeyim http://www.rsmotors.org guzel amerikanlar satar… timucin ile irtibata gecersen…araba bulmana yardımcı olacak fikir verecektir…

(bizler dedigin grup amerikan arabası olanlar degil amerikan arabalarını ve otomobillerini sevenler grubu :) yani ocakta bizden olmayacaksın zaten bizdensin :) )

acmecamaro
      Katılımcı

Hosgeldin :)

1- Benzin tuketiminin abartilmasi ve vergilerinden dolayi bu araclarin fiyatlari dusuktur.
      2-Gunluk kullanimdan neyi kasdettiginle alakali, ben Goztepeden buyukcekmeceye gidiyorum…Grand Cherokee mi evde birakip Opel Corsa ile gidiyorum…ama eger gayrettepden levente gitseydim V8 bir araba ile giderdim ;) gaza abanmassan cok kotu degil…
      3-Parca ve servis sikintisi yoktur…maslakda iki tane guzide servis vardir…parca da getirirler…
      4-Carpmadigin surece cok da mantiksiz degildir..ama askerden gelince sana araba verecek bir is bulursan en superidir…boylece bu sorularin hicbirini dusunmez…zevkine bakarsin :)

1967mustangfastback
      Katılımcı

sehır ıcıı 20 lıtre benzınden az yakmıyor gunluk kulanırsan fena halde canın yanar bende 94 camaro z28 var

Angelus
      Katılımcı

Senin yerinde olsam temiz 3. gen. bakardım :) parça ucuz vergi az daha az karışŸık daha güzel :)

1967mustangfastback wrote:
      sehır ıcıı 20 lıtre benzınden az yakmıyor gunluk kulanırsan fena halde canın yanar bende 94 camaro z28 var

Eminmisin? Benim 3. gen. 350 cu .Edelbrock karb ile 21 lt/100 km yakıyor şŸehir içinde??

1967mustangfastback
      Katılımcı

emınmısın ne demek martta aldım
      3. jenerasyona bınmem kanka kusuruma bakma rezalettır :) hehehhe kesın kızıcan bana ama neyse:)

Pontiac301
      Katılımcı

Ati nin arabasında doğal bir benzin yakma durumu var…LJeşŸitli rivayetlere göre araba bir iki çıtırdan modifiyeli… Fena gidiyor fena yakıyor ama işŸin komiği bilgisayara bağlandımıda herşŸey standart görünüyormuşŸ…Valla tüketim 20 banada çok çok ötesi geldi…14 de kesmek lazım şŸehir içi…uzunda 11… Bu arada ati nin arabasını gördükten sonra hakikaten üçüncü jenerasyondan iyice soğuyup 4.jenerasyonu almaya karar verdim:)) üçlerin türkiyedeki durumu çoğu bitik ve leşŸ… alınıcak 3 yok….tek tük 4 ise nadiren bile olsa çıkıyor…

Angelus
      Katılımcı
      Pontiac301 wrote:
      Ati nin arabasında doğal bir benzin yakma durumu var…LJeşŸitli rivayetlere göre araba bir iki çıtırdan modifiyeli… Fena gidiyor fena yakıyor ama işŸin komiği bilgisayara bağlandımıda herşŸey standart görünüyormuşŸ…Valla tüketim 20 banada çok çok ötesi geldi…14 de kesmek lazım şŸehir içi…uzunda 11… Bu arada ati nin arabasını gördükten sonra hakikaten üçüncü jenerasyondan iyice soğuyup 4.jenerasyonu almaya karar verdim:)) üçlerin türkiyedeki durumu çoğu bitik ve leşŸ… alınıcak 3 yok….tek tük 4 ise nadiren bile olsa çıkıyor…

Kimsenin görmediği bilmediği ne 3. jenerasyonlar var tedavülde olmayan,piyasaya çıkmıyan. Bu arada Ati’nin arabası 3 mü 4 mü?? :)

1967mustangfastback
      Katılımcı

atinin arabası 4.cü jenerasyon 94 model camaro z28 ve sanırım daha temizi türkiye cumhuriyetinde yoktur memo bey kardesımde görmüşŸtür

Memo
      Katılımcı

Memo bey kim ben mi :P

piyu
      Anahtar yönetici

bizim transam 3.gen ve enfestir… gittikce de guzel oluyor… knight rider filmi gelince 30.000usd’den satarız… :)

Angelus
      Katılımcı

Knight Rider Dvd leri geldi bu arada.. :)

Bu Tv. ler neden yayınlamaz Gara Şimsegi yeniden??

piyu
      Anahtar yönetici

sen bana onları ver bakalım bir ara :) magaza bolumune ekleyelim bi guzel :)

melekyuzluseytan
      Katılımcı

Piyu çok sağolasın dediklerini aynen not aldım, askerden dönünce Timuçin beyle görüşŸür onunda görüşŸlerini alırım. Aracı alım aşŸamasında yardımınızı talep edeceğim sizin için de uygunsa, ciddi bir konu ve böyle bir adımı bu konuda deneyimli insanlarla atmak isterim.

piyu
      Anahtar yönetici

burdaki herkes elinden geleni yapacaktır…icin rahat olsun…

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.