Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) işal arac kayitlari…

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      oldsmobile
      Katılımcı

selamlar herkeze..evet basliktanta anyalabileceginiz uzeere ben memleketimize (hangi tarihten itibaren oldugu onemli degil kayit altina alindigi tarihten itibarende olabilir) amerikan araclar veya baska tur araclardan hangi modelden kac tane girmis oldugunu ve bunlarin hurdaya cikip cikmama durumlarini ogrenebilecegim bir arsiv varmi yoksa illa bir gumrukcu tanidikmi bulmak gerekiyor bu tip seyleri ogrenmek icin

illetyus
      Katılımcı

Trafik sube mudurlugun de bu kayitlar vardir mutlaka ama verirlermi bilmem….
      Sanirim yine “kart hamili yakinimdir” modeli birsey gerekir…. 😆

piyu
      Anahtar yönetici

bu bilgiyi alabilmek için gerekli yerlerde çok çok sağlam tanıdıkların olması lazım… özet söyliyim mümkün değil…

(neden böyle söyledim, tanıdık olmasına rağmen ben denedim ama olmadı…)

oldsmobile
      Katılımcı

evet aslinda bu tip seyleri ulasilabilir yapabilirler yada yapmalari lazim ama malum dis mihrahlar ic mihraklar rahat durmuyor hic..
      cunku aslinda bi model ariyosan buna ulasabilmen gerek sonucta giren sey memlekete yasal giriyor(sozde yasal tabi siz daha iyi bilirsiniz gumrugu benimde duyduklarimdam iste)e yasal giriyorsa bizimde yasal hakkimiz olmasi gerekiyor bunu ogrenebilecek belki cok iyimser bir yaklasim ancak
      bilgi edinme kanunu vs bu yuzden cikti… sansimi zorlasam dilekce ile bilgi edinem kanunu kullanarak cunku geri donmeleri gerekiyor adamlarin boyle bir kural var o kanunda… yine cok iyimser oldu sanirim 😆

piyu
      Anahtar yönetici

evet bilgi edinme kanunu var ama sınırları var tabi… sen bana trafik tum database’i onume acsın ben 65 model mustang olarak kayıtlı arac bulucam dersen alamassın…

arif
      Katılımcı

herkeze selamlar arada yazdıklarınızı okuyorum zamanım müsait oldukca yazılarınıza katılırım yaşŸ 46 anlıyacagınız eski a.a cıyım ve ist. bagdat cd oturuyorum vs vs konunuza gelince 1920 lerden sonra türkiyeye araçlar girdigi bilinir ancak emniyet size bilgi vermez sebebi ise kısaca benim bildigim 1950 lerin sonuna dogru trafik ve ruhsat işŸlemleri degişŸtirildigi ve bu arada bazı kayıtlarda degişŸtigi örnek 1946 moparların yeni kayıtları 1948 olarak yapıldıgı ve yine bazı gm lerinde kayıtları farklı yapıldıgı bu yüzden sizlere net acıklama yapmazlar yine bazı kayıtları degişŸtirdikleri eski araba sahipleri hatırlar sanırım sizler en iyi bilgileri babalarınızdan yada dedelerinizden ögrenebilirsiniz.

illetyus
      Katılımcı

Soylediginiz turde degisikler oluyor bu ulkede haklisiniz…..

Gecmis tarihlerdeki bu degisiklikler, 1990 larin basinda yapilan durduk yerde plaka numaralarinin degistirilmesi gibi bir sey sanirim… 🙄

O zaman icin hatirliyorumda ne bir “yeni il” durumu nede “otv” gibi bir uygulama vardi ama plakalar degistirilmisti…….

Hatta benim arabanin modeli cok cok gerilerde olmamasina ragmen kayitlardan bulabildigim tek sey, aracin yurt disindan ilk geldigi zaman kimin uzerine tescil edildigi idi….. 😆

Vergi tahakkuk edecegi zaman ruhsatimda eksik olan bilgilerden cok daha fazlasini, arabanin yedi ceddini dokuyorlar ama sahibi olarak sordugunuz zaman hic bir sey yok….

piyu
      Anahtar yönetici

ek bir bilgi : benim camaro’m ruhsatta camora yazıyordu kimbilir ne çarcır’lar vardır

arif bey aramıza hoşŸgeldiniz… sizden öğreneceğimiz birçok bilgi vardır eminim…

illetyus
      Katılımcı
      piyu wrote:
      ek bir bilgi : benim camaro’m ruhsatta camora yazıyordu kimbilir ne çarcır’lar vardır

arif bey aramıza hoşŸgeldiniz… sizden öğreneceğimiz birçok bilgi vardır eminim…

😆 😆
      O da biseymi……..Benim Camaro nun tescil belgesinde aynen su yaziyor:

Marka : Cherolet Camaro
      Model : Nova….. 😆 😆

Ruhsatta nasil olupda dogru yazilmis hala anlamadim.. 🙄

Dodge’ larda sadece LJarcır degil LJarçur yazani bile var…….

Lowrider
      Katılımcı

ehe benim ruhsatta yazanın üstüne s.çışŸ tanımam

Chevrolet Gamart yazıyor.

piyu
      Anahtar yönetici

olm 10dak guldum..katıldım serefsizim….

davar olmasın olm ehueheuehuehuhee

cene kemiklerim agrıdı valla….

Pontiac301
      Katılımcı

Benim 79 Transam de

Marka:Poniyak
      Model:Farebrit

tam bir rezillik….bu lanet hata yüzünden muayne memurları arabama muayne yapmadılar…neymişŸ böyle bir araba olamazmışŸ…sanki anasını satiyim ben kendim el yapımı yaptım..la ilahe illallah

piyu
      Anahtar yönetici

zuhauhaau adam ruhsata yazrken aksan yapmıs poniyak….

bunları scan edip ekleyelim yaw… ben eski ruhsat fotokopisinden scan ederim… gonderirseniz eklerim…komik olur… (gorunmemesini istediginiz yerleri sileriz tabiki…

Lowrider
      Katılımcı

eheh Farebrit de iyiymişŸ

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

kıh khı kıh kıh deli, bişŸey ya muayenede adam böle araba olmaz demişŸ

bu isim hoşŸuma gitti de ruhsatı alırken rica ettim öyle yazdılar,gerçekte var bu arabadan ama adı böyle değil farklı yazılıyo : )))

Pontiac301
      Katılımcı

Benim bütün amerikanlarımda ismi tam olarak doğru yazan olmadı…hep bir abukluk vardı….o yüzden ruhsata açıp bakmam,,çünkü sinirim bozuluyor….

Pontiac301
      Katılımcı

haa bide Transam yüzünden yaşŸadığı ilginç bir olay ise şŸu.Gecenin saçma bir saatinde akatlardan fenebarbahçeye evime dönmek üzere gazladım geliyorum.GişŸelerde medeni bir şŸekilde köprü parasını ödedim polis çevirdi….herşŸey tam bi halt bulamadı….en sonunda dediki ruhsat sahte…bu araba mustang seni gidi sahtekar dedi…gece gece kanunlarla uğraşŸamıycağım için ruhsatın arasına 20 milyon sıkışŸmışŸ….canlıyı görünce herif birden arabanın transam olduğunu anlamışŸtı…canını sevdiğiminin rüşŸvetkar türk insanı))

Curt_Wild
      Katılımcı

64’Chevrolet Bel-Air

Silindir Hacmi:1149 cc

Oldu…

illetyus
      Katılımcı
      Curt_Wild wrote:
      64’Chevrolet Bel-Air

Silindir Hacmi:1149 cc

Oldu…

Ama derim konunun o taraflarina pek girmeyin…..
      Hele hele son zamanlardaki vergi toplama mantiginin hukum surdugu bir donemde !!! 😡 😡 😡
      Tum Amerikan’ cilarca maalum ama yinede pek her yerde soylemeye ve yazma gelmez….. 😈 : 😈

arif
      Katılımcı

tekrar selamlar konu hoşŸunuza gittigi belli yine sizlere başŸımdan geçen ilginç olayı sizlerle paylaşŸıyayım sene 1981 a.b.d den işŸal edilen o senenin chevrolet custom de luxe satın almaya karar verdim kısaca herşŸey tamamlandı ve eve geldim araç kapıda ruhsat elimde açtım okumaya başŸladım bide ne göreyim ruhsatta cinsi yazan yerde traktör yazıyorbende şŸok hemen itiraz için kolları sıvadım ve ikinci şŸok araç italat belgelerinde orjinal truck yazısını traktör diye çevirmişŸler niye dedigimde eger kamyonet veya pıck-up diye çevrilirse.italatı yasakmışŸ ve tüm bu araçlar traktör diye işŸal edilmişŸ.tanıdıgım gümrükcülerle konuşŸtugumda fazla kurcalama başŸına işŸ alırsın dediler.ama fazla elimde tutmadım sattım . anlayacagınız sizin kayıtlardaki olayların yanında bu olayda bu ülkenin gerçeklerini sanırım anlamışŸsınızdır neyse fazla uzun oldu kusuruma bakmayın herkeze saygılar.

Anonim
      Ziyaretçi

Yaw o 1.2 ozamn ona göre vergi verliyor dimi ben 800 milyon para verdim hemde motor hacmi yazmıyordu ruhsatda ama isim, marka doğruydu sırf onlar doğru diye verilebilir bu para hahah.

Pontiac301
      Katılımcı

Bende pontiacı aldığımda 778 milyondu vergisi…ızmit plakaya çevrildi 133 milyona düşŸü verdi:) ruhsatında cc yazmıoasa düşŸürtmek gayet basit….

Curt_Wild
      Katılımcı

Vergi ödemeye gittiğimde,meblağı tahsil edecek kişŸi eski chevrolet’ci cıkmaz mı?Yok arkadaşŸ 1200 cc olmaz,124 mü bu diyor?Gidip makina mühendisleri odasından kağıt çıkardım orjinal motor hacmini belirten o kağıtla dönemlik vergisi olan 250 ytl’yi ödemişŸtim hatırlarım…

illetyus
      Katılımcı
      arif wrote:
      tekrar selamlar konu hoşŸunuza gittigi belli yine sizlere başŸımdan geçen ilginç olayı sizlerle paylaşŸıyayım sene 1981 a.b.d den işŸal edilen o senenin chevrolet custom de luxe satın almaya karar verdim kısaca herşŸey tamamlandı ve eve geldim araç kapıda ruhsat elimde açtım okumaya başŸladım bide ne göreyim ruhsatta cinsi yazan yerde traktör yazıyorbende şŸok hemen itiraz için kolları sıvadım ve ikinci şŸok araç italat belgelerinde orjinal truck yazısını traktör diye çevirmişŸler niye dedigimde eger kamyonet veya pıck-up diye çevrilirse.italatı yasakmışŸ ve tüm bu araçlar traktör diye işŸal edilmişŸ.tanıdıgım gümrükcülerle konuşŸtugumda fazla kurcalama başŸına işŸ alırsın dediler.ama fazla elimde tutmadım sattım . anlayacagınız sizin kayıtlardaki olayların yanında bu olayda bu ülkenin gerçeklerini sanırım anlamışŸsınızdır neyse fazla uzun oldu kusuruma bakmayın herkeze saygılar.

Bu anlattiginiz olay daha derinde ve vahim olan noktalardan biri…!
      Zamani tam hatirlamiyorum ama cok yakin bir gecmisde Volvo’ yu işŸal edenlerde buna benzer bir durumu motor hacimlari icin yaptilar……Ustune ustluk tum Volvo alanlar sonradan bu pisligi temizlemek zorunda kaldi ! Bir ara bu konuda bi mahkeme acildigini filan duymustum ama netice nedir bilmiyorum.

illetyus
      Katılımcı

Curt_Wild Tarih: 23.11.2005 15:14 Mesaj konusu: Re: işŸal arac kayitlari…

Vergi ödemeye gittiğimde,meblağı tahsil edecek kişŸi eski chevrolet’ci cıkmaz mı?Yok arkadaşŸ 1200 cc olmaz,124 mü bu diyor?Gidip makina mühendisleri odasından kağıt çıkardım orjinal motor hacmini belirten o kağıtla dönemlik vergisi olan 250 ytl’yi ödemişŸtim hatırlarım…

Pontiac301 Tarih: 23.11.2005 13:52 Mesaj konusu: Re: işŸal arac kayitlari…

Bende pontiacı aldığımda 778 milyondu vergisi…ızmit plakaya çevrildi 133 milyona düşŸü verdi:) ruhsatında cc yazmıoasa düşŸürtmek gayet basit….

Eleanor68 Tarih: 23.11.2005 10:30 Mesaj konusu: Re: işŸal arac kayitlari…

Yaw o 1.2 ozamn ona göre vergi verliyor dimi ben 800 milyon para verdim hemde motor hacmi yazmıyordu ruhsatda ama isim, marka doğruydu sırf onlar doğru diye verilebilir bu para hahah.

Benim Ruhsatta da motor hacmi yazmiyor…Ancak !
      Cogu kisini tahmin ettigi gibi, bir onceki senenin makbuzunu goturup onun uzerine bilmem kac oraninda yeni gelen fark hesaplanmiyor !!! Yani o anda orada yapilan birsey degil…..
      Her sene hangi araca ne kadar vergi tahakkuk edecegi maliye database’ inde coktan kayitli.

1990 yada 1995 senesinden itibaren yeni alinan araclarin ruhsatlarinda duzenli olarak motor hacmi yazilmaya baslandi.
      Daha onceki senelerde ruhsat uzerindeki bu bolume cok dikkat edilmiyordu…Cunki Motorlu tasitlar vergisi “motor hacmine gore” alinmiyordu.

Bu arada, bir cok eski tarihli tescile sahip olan Amerikan otosunun bugunki “motor hacmine gore” alinan vergisi neden dusuk cikiyor ve ruhsatlar uzerinde yazilan rakamlarin neden kucuk oldugunu detayi ile anlatabilirim…..Ancak buradan degil…!
      Merak edenler icin E-mail Adresim : kralilletyus@yahoo.com

Arkadaslar benden size tavsiye, insanlari “keriz” gozuyle goren bu sistemin karsisinda, hepimizin menfaati geregi konunun bu taraflarina, burada cok girmeseniz iyi olur……
      Maalum bu ulkede neyin ne olacagi hic bir acidan belli olmaz…..!

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version