Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › işal arac kayitlari…
- Bu konu 24 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son 18 yıl 11 ay önce
illetyus tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
18 Kasım 2005: 23:02 #404
oldsmobileKatılımcıselamlar herkeze..evet basliktanta anyalabileceginiz uzeere ben memleketimize (hangi tarihten itibaren oldugu onemli degil kayit altina alindigi tarihten itibarende olabilir) amerikan araclar veya baska tur araclardan hangi modelden kac tane girmis oldugunu ve bunlarin hurdaya cikip cikmama durumlarini ogrenebilecegim bir arsiv varmi yoksa illa bir gumrukcu tanidikmi bulmak gerekiyor bu tip seyleri ogrenmek icin
-
19 Kasım 2005: 03:44 #6712
illetyusKatılımcıTrafik sube mudurlugun de bu kayitlar vardir mutlaka ama verirlermi bilmem….
Sanirim yine “kart hamili yakinimdir” modeli birsey gerekir…. 😆 -
19 Kasım 2005: 04:43 #6713
piyuAnahtar yöneticibu bilgiyi alabilmek için gerekli yerlerde çok çok sağlam tanıdıkların olması lazım… özet söyliyim mümkün değil…
(neden böyle söyledim, tanıdık olmasına rağmen ben denedim ama olmadı…)
-
19 Kasım 2005: 05:09 #6714
oldsmobileKatılımcıevet aslinda bu tip seyleri ulasilabilir yapabilirler yada yapmalari lazim ama malum dis mihrahlar ic mihraklar rahat durmuyor hic..
cunku aslinda bi model ariyosan buna ulasabilmen gerek sonucta giren sey memlekete yasal giriyor(sozde yasal tabi siz daha iyi bilirsiniz gumrugu benimde duyduklarimdam iste)e yasal giriyorsa bizimde yasal hakkimiz olmasi gerekiyor bunu ogrenebilecek belki cok iyimser bir yaklasim ancak
bilgi edinme kanunu vs bu yuzden cikti… sansimi zorlasam dilekce ile bilgi edinem kanunu kullanarak cunku geri donmeleri gerekiyor adamlarin boyle bir kural var o kanunda… yine cok iyimser oldu sanirim 😆 -
19 Kasım 2005: 19:53 #6715
piyuAnahtar yöneticievet bilgi edinme kanunu var ama sınırları var tabi… sen bana trafik tum database’i onume acsın ben 65 model mustang olarak kayıtlı arac bulucam dersen alamassın…
-
20 Kasım 2005: 05:43 #6716
arifKatılımcıherkeze selamlar arada yazdıklarınızı okuyorum zamanım müsait oldukca yazılarınıza katılırım yaş 46 anlıyacagınız eski a.a cıyım ve ist. bagdat cd oturuyorum vs vs konunuza gelince 1920 lerden sonra türkiyeye araçlar girdigi bilinir ancak emniyet size bilgi vermez sebebi ise kısaca benim bildigim 1950 lerin sonuna dogru trafik ve ruhsat işlemleri degiştirildigi ve bu arada bazı kayıtlarda degiştigi örnek 1946 moparların yeni kayıtları 1948 olarak yapıldıgı ve yine bazı gm lerinde kayıtları farklı yapıldıgı bu yüzden sizlere net acıklama yapmazlar yine bazı kayıtları degiştirdikleri eski araba sahipleri hatırlar sanırım sizler en iyi bilgileri babalarınızdan yada dedelerinizden ögrenebilirsiniz.
-
20 Kasım 2005: 16:31 #6717
illetyusKatılımcıSoylediginiz turde degisikler oluyor bu ulkede haklisiniz…..
Gecmis tarihlerdeki bu degisiklikler, 1990 larin basinda yapilan durduk yerde plaka numaralarinin degistirilmesi gibi bir sey sanirim… 🙄
O zaman icin hatirliyorumda ne bir “yeni il” durumu nede “otv” gibi bir uygulama vardi ama plakalar degistirilmisti…….
Hatta benim arabanin modeli cok cok gerilerde olmamasina ragmen kayitlardan bulabildigim tek sey, aracin yurt disindan ilk geldigi zaman kimin uzerine tescil edildigi idi….. 😆
Vergi tahakkuk edecegi zaman ruhsatimda eksik olan bilgilerden cok daha fazlasini, arabanin yedi ceddini dokuyorlar ama sahibi olarak sordugunuz zaman hic bir sey yok….
-
21 Kasım 2005: 00:40 #6718
piyuAnahtar yöneticiek bir bilgi : benim camaro’m ruhsatta camora yazıyordu
kimbilir ne çarcır’lar vardırarif bey aramıza hoşgeldiniz… sizden öğreneceğimiz birçok bilgi vardır eminim…
-
21 Kasım 2005: 01:30 #6719
illetyusKatılımcıpiyu wrote:ek bir bilgi : benim camaro’m ruhsatta camora yazıyordu kimbilir ne çarcır’lar vardırarif bey aramıza hoşgeldiniz… sizden öğreneceğimiz birçok bilgi vardır eminim…
😆 😆
O da biseymi……..Benim Camaro nun tescil belgesinde aynen su yaziyor:Marka : Cherolet Camaro
Model : Nova….. 😆 😆Ruhsatta nasil olupda dogru yazilmis hala anlamadim.. 🙄
Dodge’ larda sadece Çarcır degil Çarçur yazani bile var…….
-
21 Kasım 2005: 15:07 #6720
LowriderKatılımcıehe benim ruhsatta yazanın üstüne s.çış tanımam
Chevrolet Gamart yazıyor.
-
22 Kasım 2005: 02:13 #6721
piyuAnahtar yöneticiolm 10dak guldum..katıldım serefsizim….
davar olmasın olm ehueheuehuehuhee
cene kemiklerim agrıdı valla….
-
22 Kasım 2005: 04:06 #6722
Pontiac301KatılımcıBenim 79 Transam de
Marka:Poniyak
Model:Farebrittam bir rezillik….bu lanet hata yüzünden muayne memurları arabama muayne yapmadılar…neymiş böyle bir araba olamazmış…sanki anasını satiyim ben kendim el yapımı yaptım..la ilahe illallah
-
22 Kasım 2005: 05:00 #6723
piyuAnahtar yöneticizuhauhaau adam ruhsata yazrken aksan yapmıs poniyak….
bunları scan edip ekleyelim yaw… ben eski ruhsat fotokopisinden scan ederim… gonderirseniz eklerim…komik olur… (gorunmemesini istediginiz yerleri sileriz tabiki…
-
22 Kasım 2005: 14:15 #6724
LowriderKatılımcıeheh Farebrit de iyiymiş
-
22 Kasım 2005: 17:20 #6725
Mustafa YÜKSELKatılımcıkıh khı kıh kıh deli, bişey ya muayenede adam böle araba olmaz demiş
bu isim hoşuma gitti de ruhsatı alırken rica ettim öyle yazdılar,gerçekte var bu arabadan ama adı böyle değil farklı yazılıyo : )))
-
22 Kasım 2005: 22:15 #6726
Pontiac301KatılımcıBenim bütün amerikanlarımda ismi tam olarak doğru yazan olmadı…hep bir abukluk vardı….o yüzden ruhsata açıp bakmam,,çünkü sinirim bozuluyor….
-
22 Kasım 2005: 22:19 #6727
Pontiac301Katılımcıhaa bide Transam yüzünden yaşadığı ilginç bir olay ise şu.Gecenin saçma bir saatinde akatlardan fenebarbahçeye evime dönmek üzere gazladım geliyorum.Gişelerde medeni bir şekilde köprü parasını ödedim polis çevirdi….herşey tam bi halt bulamadı….en sonunda dediki ruhsat sahte…bu araba mustang seni gidi sahtekar dedi…gece gece kanunlarla uğraşamıycağım için ruhsatın arasına 20 milyon sıkışmış….canlıyı görünce herif birden arabanın transam olduğunu anlamıştı…canını sevdiğiminin rüşvetkar türk insanı
)) -
22 Kasım 2005: 22:35 #6728
Curt_WildKatılımcı64’Chevrolet Bel-Air
Silindir Hacmi:1149 cc
Oldu…
-
23 Kasım 2005: 06:12 #6729
illetyusKatılımcıCurt_Wild wrote:64’Chevrolet Bel-AirSilindir Hacmi:1149 cc
Oldu…
Ama derim konunun o taraflarina pek girmeyin…..
Hele hele son zamanlardaki vergi toplama mantiginin hukum surdugu bir donemde !!! 😡 😡 😡
Tum Amerikan’ cilarca maalum ama yinede pek her yerde soylemeye ve yazma gelmez….. 😈 : 😈 -
23 Kasım 2005: 07:33 #6730
arifKatılımcıtekrar selamlar konu hoşunuza gittigi belli yine sizlere başımdan geçen ilginç olayı sizlerle paylaşıyayım sene 1981 a.b.d den işal edilen o senenin chevrolet custom de luxe satın almaya karar verdim kısaca herşey tamamlandı ve eve geldim araç kapıda ruhsat elimde açtım okumaya başladım bide ne göreyim ruhsatta cinsi yazan yerde traktör yazıyorbende şok hemen itiraz için kolları sıvadım ve ikinci şok araç italat belgelerinde orjinal truck yazısını traktör diye çevirmişler niye dedigimde eger kamyonet veya pıck-up diye çevrilirse.italatı yasakmış ve tüm bu araçlar traktör diye işal edilmiş.tanıdıgım gümrükcülerle konuştugumda fazla kurcalama başına iş alırsın dediler.ama fazla elimde tutmadım sattım . anlayacagınız sizin kayıtlardaki olayların yanında bu olayda bu ülkenin gerçeklerini sanırım anlamışsınızdır neyse fazla uzun oldu kusuruma bakmayın herkeze saygılar.
-
23 Kasım 2005: 14:30 #6731
AnonimZiyaretçiYaw o 1.2 ozamn ona göre vergi verliyor dimi ben 800 milyon para verdim hemde motor hacmi yazmıyordu ruhsatda ama isim, marka doğruydu sırf onlar doğru diye verilebilir bu para hahah.
-
23 Kasım 2005: 17:52 #6732
Pontiac301KatılımcıBende pontiacı aldığımda 778 milyondu vergisi…ızmit plakaya çevrildi 133 milyona düşü verdi:) ruhsatında cc yazmıoasa düşürtmek gayet basit….
-
23 Kasım 2005: 19:14 #6733
Curt_WildKatılımcıVergi ödemeye gittiğimde,meblağı tahsil edecek kişi eski chevrolet’ci cıkmaz mı?Yok arkadaş 1200 cc olmaz,124 mü bu diyor?Gidip makina mühendisleri odasından kağıt çıkardım orjinal motor hacmini belirten o kağıtla dönemlik vergisi olan 250 ytl’yi ödemiştim hatırlarım…
-
24 Kasım 2005: 02:40 #6734
illetyusKatılımcıarif wrote:tekrar selamlar konu hoşunuza gittigi belli yine sizlere başımdan geçen ilginç olayı sizlerle paylaşıyayım sene 1981 a.b.d den işal edilen o senenin chevrolet custom de luxe satın almaya karar verdim kısaca herşey tamamlandı ve eve geldim araç kapıda ruhsat elimde açtım okumaya başladım bide ne göreyim ruhsatta cinsi yazan yerde traktör yazıyorbende şok hemen itiraz için kolları sıvadım ve ikinci şok araç italat belgelerinde orjinal truck yazısını traktör diye çevirmişler niye dedigimde eger kamyonet veya pıck-up diye çevrilirse.italatı yasakmış ve tüm bu araçlar traktör diye işal edilmiş.tanıdıgım gümrükcülerle konuştugumda fazla kurcalama başına iş alırsın dediler.ama fazla elimde tutmadım sattım . anlayacagınız sizin kayıtlardaki olayların yanında bu olayda bu ülkenin gerçeklerini sanırım anlamışsınızdır neyse fazla uzun oldu kusuruma bakmayın herkeze saygılar.Bu anlattiginiz olay daha derinde ve vahim olan noktalardan biri…!
Zamani tam hatirlamiyorum ama cok yakin bir gecmisde Volvo’ yu işal edenlerde buna benzer bir durumu motor hacimlari icin yaptilar……Ustune ustluk tum Volvo alanlar sonradan bu pisligi temizlemek zorunda kaldi ! Bir ara bu konuda bi mahkeme acildigini filan duymustum ama netice nedir bilmiyorum. -
24 Kasım 2005: 03:02 #6735
illetyusKatılımcıCurt_Wild Tarih: 23.11.2005 15:14 Mesaj konusu: Re: işal arac kayitlari…
Vergi ödemeye gittiğimde,meblağı tahsil edecek kişi eski chevrolet’ci cıkmaz mı?Yok arkadaş 1200 cc olmaz,124 mü bu diyor?Gidip makina mühendisleri odasından kağıt çıkardım orjinal motor hacmini belirten o kağıtla dönemlik vergisi olan 250 ytl’yi ödemiştim hatırlarım…
Pontiac301 Tarih: 23.11.2005 13:52 Mesaj konusu: Re: işal arac kayitlari…Bende pontiacı aldığımda 778 milyondu vergisi…ızmit plakaya çevrildi 133 milyona düşü verdi:) ruhsatında cc yazmıoasa düşürtmek gayet basit….
Eleanor68 Tarih: 23.11.2005 10:30 Mesaj konusu: Re: işal arac kayitlari…Yaw o 1.2 ozamn ona göre vergi verliyor dimi ben 800 milyon para verdim hemde motor hacmi yazmıyordu ruhsatda ama isim, marka doğruydu sırf onlar doğru diye verilebilir bu para hahah.
Benim Ruhsatta da motor hacmi yazmiyor…Ancak !
Cogu kisini tahmin ettigi gibi, bir onceki senenin makbuzunu goturup onun uzerine bilmem kac oraninda yeni gelen fark hesaplanmiyor !!! Yani o anda orada yapilan birsey degil…..
Her sene hangi araca ne kadar vergi tahakkuk edecegi maliye database’ inde coktan kayitli.1990 yada 1995 senesinden itibaren yeni alinan araclarin ruhsatlarinda duzenli olarak motor hacmi yazilmaya baslandi.
Daha onceki senelerde ruhsat uzerindeki bu bolume cok dikkat edilmiyordu…Cunki Motorlu tasitlar vergisi “motor hacmine gore” alinmiyordu.Bu arada, bir cok eski tarihli tescile sahip olan Amerikan otosunun bugunki “motor hacmine gore” alinan vergisi neden dusuk cikiyor ve ruhsatlar uzerinde yazilan rakamlarin neden kucuk oldugunu detayi ile anlatabilirim…..Ancak buradan degil…!
Merak edenler icin E-mail Adresim : kralilletyus@yahoo.comArkadaslar benden size tavsiye, insanlari “keriz” gozuyle goren bu sistemin karsisinda, hepimizin menfaati geregi konunun bu taraflarina, burada cok girmeseniz iyi olur……
Maalum bu ulkede neyin ne olacagi hic bir acidan belli olmaz…..!
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.