8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Anonim
      Ziyaretçi

Yüce önderimiz ATATǜRK’ǜ saygı ile anıyoruz.
      Sen rahat uyu ATAM bekçisiyiz biz CUMHURıYETıN.

Angelus
      Katılımcı

ATAM ıZıNDEYıZ!!!

illetyus
      Katılımcı

Bu günleri ve şŸu anda sahip olduklarımızı borçlu olduğŸumuz, ATAMIZ,

Bizler, senin yolundan ve fikirlerinden ayrılmayız, AYRILAMAYIZ….!

Bir kez daha en derin ve içten saygılarımızla……

piyu
      Anahtar yönetici

yaptıklarını bırak söylediklerini bile düşŸündüğŸün zaman nasıl bir ileri görüşŸlülük, nasıl bir bilgelik aklım almıyor. 70-80 yıl önce söylediklerinden 1 tanesini bile günümüzde biri söyleyemiyor, hiç yakın zamanda bir siyasetçi hatırladığŸınız bir özlü söz var mı?

Pontiac301
      Katılımcı

dini siyasallaşŸtıran bu gerizekalılardanmı akıllı söz çıkıcak…hasbel kadar işŸ adamları derneğŸinin toplatısından kocaeli milletvekili ve orman bakanıyla tanışŸma fırsatı buldum…hey gidi dedim ülkemiz kimlerin elinde…hakikaten bakın görün bizden sonraki nesiller ayvayı yiycek…. neyse konumuz amerikan arabaları nerden uzattım ya kusura bakmayın…

illetyus
      Katılımcı

70 – 80 yil once O’ nun soyledigi seyleri idrak edebilecek ve O’nun karakterinin 4/1′ ne bile sahip olan birini gorebiliyormusunuz ortalikda…..? Ben goremiyorum acikcasi.

Ozelikle son 10 yildir, kalin ve buyuk harflerle belirttigim bolumler hic aklimdan cikmiyor…….
      Baska soze de gerek yok zaten, Ata’m 1927′ de bugunki senaryoyu aynen anlatmis……..

GENÇLıÐE HıTABE

Ey Türk gençliğŸi ! Birinci vazifen, Türk istiklǃ¢lini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
      Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegǃ¢ne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. ıstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek DAHILI ve HARICI bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklǃ¢l ve Cumhuriyet’i müdafaa mecburiyetine düşŸersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağŸın vaziyetin imkǃ¢n ve şŸerǃ¢itini düşŸünmeyeceksin! Bu imkǃ¢n ve şŸerǃ¢it, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. ıstiklǃ¢l ve Cumhuriyetine kastedecek düşŸmanlar, bütün dünyada emsali görülmemişŸ bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmişŸ, bütün tersanelerine girilmişŸ, bütün orduları dağŸıtılmışŸ ve memleketin her köşŸesi bilfiil işŸgal edilmişŸ olabilir. Bütün bu şŸerǃ¢itten daha elǃ®m ve daha vahim olmak üzere, MEMLEKETIN DAHILINDE, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalǃ¢let ve hattǃ¢ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattǃ¢ bu iktidar sahipleri, şŸahsǃ® menfaatlerini, müstevlǃ®lerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bǃ®tap düşŸmüşŸ olabilir.
      Ey Türk istikbalinin evlǃ¢dı! ışŸte, bu ahval ve şŸerǃ¢it içinde dahi vazifen, Türk istiklǃ¢l ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğŸun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemǃ¢l ATATǜRK
      20 Ekim 1927

piyu
      Anahtar yönetici

acıkcası bende konu amerikan harici konulara gitsin sevmiyorum ama o kadar yazıyoruz ediyoruz… 10 kasım hakkında birşŸeyler yazmassak dogru olmazdı…konuyu baslatan ve yazanlara tşŸkler…

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

ATAM ıZıNDEYıZ.

acmecamaro
      Katılımcı

10 kasim gunu cnn de bir belgesel seyrettim…esir dusen askerler hakkinda…cok guzel hazirlanmisti….

Ermani doktorlarin ingilizlerin elindeki esir Turk askerlerinin sag gozlerine bir damla damlattigini ve iki uc gun once gozlerinin eridigin iduymusmuydunuz? ( tekrar cepheye gidi savasamsinlar diye – nisan alamsin silah kullanamasinlar diye)….

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version