Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › TR de Ruhsat ve Muayne
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 19 yıl önce
illetyus tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
6 Kasım 2005: 04:37 #388
MemoKatılımcıDiyelim ki arabayi aldim topluyoruz… Karsilacigaim yasal sacmaliklar nedir? Mesela
1- Rengini degistiricem? Ruhsata isleticem zor mudur?
2- USA dan komple yeni motor getirilse? Gene ruhsat?
3-Modifiye AA larin egzosuydu, muaynesiydi? Gecebiliyormuyuz yoksa …… mi?ve ya aklima gelmeyen daha baska zorluklar var mi?
Basim agrimadan yapabiliceklerim neler.
-
6 Kasım 2005: 05:17 #6404
piyuAnahtar yönetici(bu arada anasayfada duyurucam ama dunku ve sanırım 1 gun onceki mesajlarımızın tumu gitti arkadaslar…kusura bakmayın…server degisikligi oldu ve yasanan sorunlardan 2 gunu kaybetmis oldum… tum site icin gecerli bu komple 2 gun eksik
)Memo selam ruhsatta bulunan bilgilerde degisiklik oldugunda (sanırım adres haric) motor renk degisikliklerinde ruhsat degisikligi lazım… motor degisikliginde is daha uzun makine muhendisleri odasında onay filan alınıyor… fakat isin dogrusu tr’de motor kodu kontrolu yapabilecek bilgiye sahip kisi oldugunu sanmıyorum(ozel bir bilgi lazım) birde kırmızı yazıyorsa farklı ton kırmızı olabilir sanırım…yada cift renk ise mesela siyah gri, sen siyah grinin tum kombinasyonlarını yapabilirsin…
-
6 Kasım 2005: 15:11 #6405
Pontiac301KatılımcıRenk değiştirmek gayet basit…Muayne istasyonuna girip muayne oluyor araba veya ruhsatta işleme parası veriliyor 50-60 milyon ve ruhsat değişiyor…amerikadan gelen motor problem olmaz…çünkü resmi faturaolı…hemen cart diye ruhsata işlersin…. Türkiyede bu tür prosedürler gayet başarılı..yeterki muayne memuruyla papaz olmamaya bak…..
-
6 Kasım 2005: 15:50 #6406
AnonimZiyaretçipiyu wrote:(bu arada anasayfada duyurucam ama dunku ve sanırım 1 gun onceki mesajlarımızın tumu gitti arkadaslar…kusura bakmayın…server degisikligi oldu ve yasanan sorunlardan 2 gunu kaybetmis oldum… tum site icin gecerli bu komple 2 gun eksik )Memo selam ruhsatta bulunan bilgilerde degisiklik oldugunda (sanırım adres haric) motor renk degisikliklerinde ruhsat degisikligi lazım… motor degisikliginde is daha uzun makine muhendisleri odasında onay filan alınıyor… fakat isin dogrusu tr’de motor kodu kontrolu yapabilecek bilgiye sahip kisi oldugunu sanmıyorum(ozel bir bilgi lazım) birde kırmızı yazıyorsa farklı ton kırmızı olabilir sanırım…yada cift renk ise mesela siyah gri, sen siyah grinin tum kombinasyonlarını yapabilirsin…
Evet araba 2 renkli ise 2 renkli gözüküyor benim mustang’in zeri siyah deri ya renk1:kırmızı renk2:siyah diyor bide benim ruhsatda ne motor hacmi ne gücü yazıyor hahaha
-
6 Kasım 2005: 20:26 #6407
illetyusKatılımcıRenk degisikligi, normal trafik muayenesi gibi yapiliyor ancak…..
Satis isleminde oldugu gibi, ruhsat degisikligi sirasindaki gibi “tescil” e girmesi gerekiyor….Yani tescil islemi sirasindaki beyaz uzerine yesil baskili kagidi aliyorsunuz…ki bu evrakin anlami “tum borc ve vergileri sifirlamis” dir…..Tescil belgesi almanin disinda muayene isleminde extra bir sey yok, normal trafik muayenesi gibi.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.