Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) 5. Nesil Camaro 2007'de yollarda

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

GM mühendislerinin büyük bir gizlilikle üzerinde çalışŸtıkları yeni nesil Camaro’yu 2007 yılından itibaren yollarda göreceğŸiz. Büyük bir gizlilikle saklanan yeni tasarımı hakkında bildiğŸimiz tek şŸey 5. nesil Camaro’nun Cadillac Sigma platformu üzerine inşŸa edildiğŸi ve GM’nin bu aracı aynı modelde 7-8 sene üretimde tutacağŸı ,2 tane fabrikasınıda bu işŸe yönlendireceğŸi aldığŸımız bilgiler arasında.Motor olarak en düşŸük V6 -230 beygirden 390 bg. 6.0 lt.lik motorlara kadar genişŸ bir yelpazede motor seçenekleri olacak.SS modeli ise Camaro’nun en üst modeli olacak ve bu araçta 6 ileri otomatik ve şŸu an corvettelerde kullanılan 6.0 LS2 motorun 10-20 bg. düşŸürülmüşŸ bir modeli olacak… Amerika satışŸ fiyatlarının 20.000$- 45.000$ arasında tutulması bekleniyor….Bu fiyat ve özellikle özellikle FORD Mustang e büyük rakip olması beklenen Camaro’nun 600 bg. özel bir modelide kısıtlı sayıda üretilecek.

Anonim
      Ziyaretçi

Yeni çıkan mustangler de işŸ yokki hatta 73’den sonra zaten işŸ bitti o yüzden rakip bile sayılamaz ammaa

1969 BOSS (patron) hala buralarda

piyu
      Anahtar yönetici

Hakan bu efsaneyi gene mi suyüzüne çıkardın

Hadi belki bir gelişŸme diye araşŸtırdım ama gene doğŸru olduğŸuna dair bisi bulamadım…fakat bazı değŸişŸik bilgiler buldum…

Mustang hep yeni modeller çıkarmada öncü olmuşŸ fakat tüm yıllara bakıldığŸında Mustang’i geçen hep bir Camaro yapmışŸlar…sadece 1989 yılında Mustang daha hızlıymışŸ… ben böyle bir bilgiye sahip değŸildim…güzel bir bilgi…

buradan yola çıkarak Mustang’e cevap vereceğŸine kesin gözüyle bakılıyor… hatta 6lt 425hp ve 400hp filan konusuluyor…

bence %99 olmaz… (baska bir konu altında uzun uzun yazmıstık hatırlarsanız)

piyu
      Anahtar yönetici

BulabildiğŸim Concept Camaro fotoları

Konseptler bölümünde
      http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=coppermine&file=şŸumbnails&album=234

illetyus
      Katılımcı
      piyu wrote:
      Hakan bu efsaneyi gene mi suyüzüne çıkardın

Hadi belki bir gelişŸme diye araşŸtırdım ama gene doğŸru olduğŸuna dair bisi bulamadım…fakat bazı değŸişŸik bilgiler buldum…

Mustang hep yeni modeller çıkarmada öncü olmuşŸ fakat tüm yıllara bakıldığŸında Mustang’i geçen hep bir Camaro yapmışŸlar…sadece 1989 yılında Mustang daha hızlıymışŸ… ben böyle bir bilgiye sahip değŸildim…güzel bir bilgi…

buradan yola çıkarak Mustang’e cevap vereceğŸine kesin gözüyle bakılıyor… hatta 6lt 425hp ve 400hp filan konusuluyor…

bence %99 olmaz… (baska bir konu altında uzun uzun yazmıstık hatırlarsanız)

Komplo Teorisyeni lazimmi Dogan…….

Bildigim cok iyi bi tane var……. 😆 😆 😈 😆 😆

Bacardi
      Katılımcı

hepsi iyi güzelde aynı motoru kulandıkları halde şŸu camaro’ları neden hep corvette’lerden düşŸük hp’li yaparlar? Sen hepsinde aynı motoru kullan, istediğŸi kasaya kullanıcı karar versin.

gtagucu
      Katılımcı

Corvette sınıf olarak camarodan üst sınıftadır bu yüzden özellikle düşŸük hp yapıyorlar; amaç Corvette satışŸlarını etkilememek, hani güç için araba alanlara en güçlüsü bu bunu alın diyebilmek. 20k$’a 400bg alabiliyorsanız , 50k$ verip yine 400bg araba almak pek mantıklı olmaz bir fark olması gerekir. 20k$’lık arabanın sizin 50k$’lık arabanızı geçmemesi gerekir.

Gm’de bir kural vardır hiçbir f-body araç Corvette’ten güçlü olamaz. Sırf bu kurala uymak için mesela 1989 yılında üretilen Turbo Transam gerçekte 350hp gücünde olmasına rağŸmen o sene üretilen corvette 250hp olduğŸu için Transam 240hp olarak reklamı yapılarak satılmışŸtır.

Angelus
      Katılımcı

Yazıyı ciddi bir amerikan otomobil dergisinde gördüm ve buraya forward ettim oldukça detaylandırılmışŸ bir yazı vakit olursa hepsini geçerim buraya …

Yarın görüşŸürüz…

Angelus
      Katılımcı

2006 detroit otomobil fuarinda tanitilan modelinin teknik ozellikleri de aciklandi. aracta kullanilan corvette motoru 6 litre hacimli bir v8 ve 400 beygir gucunde. gerekmedigi zamanlarda 4 silindirini kapatabilen motor 6 ileri vitesli manuel sanzimanla eslenmi$,s. otomobilin jantlari onde 21, arkadaysa 22 inc capli.2006 yilinda tanitilan konsepti hakkinda dodge challenger konseptinin 25 beygir daha gucsuz oldugu yorumlari yapilinca chevrolet sozculerinin corvette z06’nin 500 beygir gucundeki motorunu kullanabilecegini aciklamislardir

XLR-V
      Katılımcı

Insaallah Pontiac da Trans-Am Ram Air serisini tekrar piyasaya cikartir

emrekaan
      Katılımcı

pontiack ın trans am üretimini bitmesi çok üzücü gerçekten ben şŸahsen trans am ın üretilmesini isterdim..( en azından yeni knight rider filminin k.i.t.t. ini yapardım.. ) ama işŸte gm uyuyor..

bu camaro da çok kaba olmuşŸ.. mustangdan da kaba görünüyor resimlerde.. orantısı bence iyi değil… sanki 1967 camaro yu modifiye edip koymuşŸlar oraya.. ben açıkçası çok sevmedim..

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version