Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › 5. Nesil Camaro 2007'de yollarda
- Bu konu 10 yanıt içerir, 7 izleyen vardır ve en son 18 yıl 10 ay önce
emrekaan tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
30 Eylül 2005: 13:26 #362
AngelusKatılımcıGM mühendislerinin büyük bir gizlilikle üzerinde çalıştıkları yeni nesil Camaro’yu 2007 yılından itibaren yollarda göreceğiz. Büyük bir gizlilikle saklanan yeni tasarımı hakkında bildiğimiz tek şey 5. nesil Camaro’nun Cadillac Sigma platformu üzerine inşa edildiği ve GM’nin bu aracı aynı modelde 7-8 sene üretimde tutacağı ,2 tane fabrikasınıda bu işe yönlendireceği aldığımız bilgiler arasında.Motor olarak en düşük V6 -230 beygirden 390 bg. 6.0 lt.lik motorlara kadar geniş bir yelpazede motor seçenekleri olacak.SS modeli ise Camaro’nun en üst modeli olacak ve bu araçta 6 ileri otomatik ve şu an corvettelerde kullanılan 6.0 LS2 motorun 10-20 bg. düşürülmüş bir modeli olacak… Amerika satış fiyatlarının 20.000$- 45.000$ arasında tutulması bekleniyor….Bu fiyat ve özellikle özellikle FORD Mustang e büyük rakip olması beklenen Camaro’nun 600 bg. özel bir modelide kısıtlı sayıda üretilecek.
-
30 Eylül 2005: 14:37 #6100
AnonimZiyaretçiYeni çıkan mustangler de iş yokki hatta 73’den sonra zaten iş bitti o yüzden rakip bile sayılamaz ammaa
1969 BOSS (patron) hala buralarda
-
30 Eylül 2005: 20:10 #6101
piyuAnahtar yöneticiHakan bu efsaneyi gene mi suyüzüne çıkardın
Hadi belki bir gelişme diye araştırdım ama gene doğru olduğuna dair bisi bulamadım…fakat bazı değişik bilgiler buldum…
Mustang hep yeni modeller çıkarmada öncü olmuş fakat tüm yıllara bakıldığında Mustang’i geçen hep bir Camaro yapmışlar…sadece 1989 yılında Mustang daha hızlıymış… ben böyle bir bilgiye sahip değildim…güzel bir bilgi…
buradan yola çıkarak Mustang’e cevap vereceğine kesin gözüyle bakılıyor… hatta 6lt 425hp ve 400hp filan konusuluyor…
bence %99 olmaz…
(baska bir konu altında uzun uzun yazmıstık hatırlarsanız) -
30 Eylül 2005: 20:58 #6102
piyuAnahtar yöneticiBulabildiğim Concept Camaro fotoları
Konseptler bölümünde
http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=coppermine&file=şumbnails&album=234 -
30 Eylül 2005: 21:48 #6103
illetyusKatılımcıpiyu wrote:Hakan bu efsaneyi gene mi suyüzüne çıkardınHadi belki bir gelişme diye araştırdım ama gene doğru olduğuna dair bisi bulamadım…fakat bazı değişik bilgiler buldum…
Mustang hep yeni modeller çıkarmada öncü olmuş fakat tüm yıllara bakıldığında Mustang’i geçen hep bir Camaro yapmışlar…sadece 1989 yılında Mustang daha hızlıymış… ben böyle bir bilgiye sahip değildim…güzel bir bilgi…
buradan yola çıkarak Mustang’e cevap vereceğine kesin gözüyle bakılıyor… hatta 6lt 425hp ve 400hp filan konusuluyor…
bence %99 olmaz…
(baska bir konu altında uzun uzun yazmıstık hatırlarsanız)Komplo Teorisyeni lazimmi Dogan…….
Bildigim cok iyi bi tane var……. 😆 😆 😈 😆 😆
-
1 Ekim 2005: 06:24 #6104
BacardiKatılımcıhepsi iyi güzelde aynı motoru kulandıkları halde şu camaro’ları neden hep corvette’lerden düşük hp’li yaparlar? Sen hepsinde aynı motoru kullan, istediği kasaya kullanıcı karar versin.
-
1 Ekim 2005: 09:26 #6105
gtagucuKatılımcıCorvette sınıf olarak camarodan üst sınıftadır bu yüzden özellikle düşük hp yapıyorlar; amaç Corvette satışlarını etkilememek, hani güç için araba alanlara en güçlüsü bu bunu alın diyebilmek. 20k$’a 400bg alabiliyorsanız , 50k$ verip yine 400bg araba almak pek mantıklı olmaz bir fark olması gerekir. 20k$’lık arabanın sizin 50k$’lık arabanızı geçmemesi gerekir.
Gm’de bir kural vardır hiçbir f-body araç Corvette’ten güçlü olamaz. Sırf bu kurala uymak için mesela 1989 yılında üretilen Turbo Transam gerçekte 350hp gücünde olmasına rağmen o sene üretilen corvette 250hp olduğu için Transam 240hp olarak reklamı yapılarak satılmıştır.
-
1 Ekim 2005: 10:36 #6106
AngelusKatılımcıYazıyı ciddi bir amerikan otomobil dergisinde gördüm ve buraya forward ettim oldukça detaylandırılmış bir yazı vakit olursa hepsini geçerim buraya …
Yarın görüşürüz…
-
18 Ocak 2006: 04:14 #6107
AngelusKatılımcı2006 detroit otomobil fuarinda tanitilan modelinin teknik ozellikleri de aciklandi. aracta kullanilan corvette motoru 6 litre hacimli bir v8 ve 400 beygir gucunde. gerekmedigi zamanlarda 4 silindirini kapatabilen motor 6 ileri vitesli manuel sanzimanla eslenmi$,s. otomobilin jantlari onde 21, arkadaysa 22 inc capli.2006 yilinda tanitilan konsepti hakkinda dodge challenger konseptinin 25 beygir daha gucsuz oldugu yorumlari yapilinca chevrolet sozculerinin corvette z06’nin 500 beygir gucundeki motorunu kullanabilecegini aciklamislardir
-
18 Ocak 2006: 04:50 #6108
XLR-VKatılımcıInsaallah Pontiac da Trans-Am Ram Air serisini tekrar piyasaya cikartir
-
18 Ocak 2006: 13:09 #6109
emrekaanKatılımcıpontiack ın trans am üretimini bitmesi çok üzücü gerçekten ben şahsen trans am ın üretilmesini isterdim..( en azından yeni knight rider filminin k.i.t.t. ini yapardım..
) ama işte gm uyuyor..bu camaro da çok kaba olmuş.. mustangdan da kaba görünüyor resimlerde.. orantısı bence iyi değil… sanki 1967 camaro yu modifiye edip koymuşlar oraya.. ben açıkçası çok sevmedim..
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.