Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › Süspansiyon
- Bu konu 9 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 19 yıl 8 ay önce
piyu tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
21 Mart 2005: 14:02 #167
SzopenKatılımcıAmerikan Arabalarının süspansiyonları hakkında bilgi istiyorum. Bir 64 impala ile 55 bel-air arasında çok fark var. Amerikanlarda kaç tip süspansiyon var? makaslı ne demek… vs..
-
21 Mart 2005: 19:33 #3037
Chevy_Killer_89KatılımcıMakasli amortisor at arabalarinda olan amortisordur.
-
22 Mart 2005: 08:41 #3038
Mustafa YÜKSELKatılımcıyay şeklinde plaka yada plakaların üst üste konarak oluşmasından meydana gelen esnek yapı makastır en rahat kamyonların dingillerinin bağlı olduğu yere bakarak görebilirsin
genelde amerikalılarda helezon (yay) kullanılır ancak bazı amerikanlar nova vs makaslıdır makas helezona göre daha sert olabilmektedir ancak helezonunda sertleri vardır … genel olarak helezon daha esnektir bu nedenle daha konforludur …. amortisör arabanın fazla esnemesini önler böylece çukurdan yada tümsekten geçince araba salınım yapmaz fren mesafesini kısaltır vs vs..
impala konfor için yaratılmış bir icattır aynı model bir impala ile bir biscayne yi kıyaslicak olursak (fabrika çıkışı) helezonlarında 2mm fark olduğunu görürüz = yani impala daha esnek ve konforludur
-
22 Mart 2005: 12:02 #3039
piyuAnahtar yöneticiteessüf ederim arkadaslar…
camaro’nun arka sus. makastan olusmustur… konforludurda (kendi capında) ayrıca amortisorde vardır…
onde de hem yay hem amortisor vardır…
-
22 Mart 2005: 12:32 #3040
Mustafa YÜKSELKatılımcıpiyu bana tesüf etme ben genelleme yaptım : )))) yumuşak makas da var dedim
bide amortisörsüz araba olmaz : )) varsada bilmiyorum
-
22 Mart 2005: 16:47 #3041
SzopenKatılımcıBizim impalayı önden bir salladın mı dalgalanıyor bayrak gibi valla
ama sert frende camdan çıkman için eğiliyor kendisi öne doğru, kolaylık olsun diye 😆 -
22 Mart 2005: 17:09 #3042
Chevy_Killer_89KatılımcıBizim 74 nova da oyleydi ve makasliydi
-
22 Mart 2005: 18:17 #3043
AnonimZiyaretçiBenim 69 mustangin de arkalarda makas var ve araba günümüzün arabalarından çok daha konforlu.
-
22 Mart 2005: 18:35 #3044
_lowrider_Katılımcıbizim arabanin da arkalar makasli,kasisten hafif hizli geçinçe arkada oturanlarin kafalari tavana çarpiyo,arabanin arkasi bayaa yaylaniyor
-
23 Mart 2005: 06:59 #3045
piyuAnahtar yöneticibenim arka amortisorlerde cok yumusaktı.. yolda giderken hafif tumsekten gecince yaylanıyor ve yaylanması da devam ediyordu… koni amortisorleri takınca enfes oldu… 1.yaylanma daha az oldu ve sonrası neredeyse hic olmuyordu ama tabi bunun da bir riski var, o gucu amortisor kesince birturlu sase’ye veriyor… tabi biraz yıpranma yaratıyordur…
yol tutusta enfes olmustu…
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.