Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › benzin fiyatları
- Bu konu 24 yanıt içerir, 10 izleyen vardır ve en son 19 yıl önce
acmecamaro tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
15 Şubat 2005: 00:08 #125
exonotzorKatılımcımemleketim sevmedigim nadir yanlarından biri ,,
bir insanın hayatta zevk aldıgı zaten kaç şey varki , v8 leri sevmenin bedeli bukadar agır olmamalı ,, dünyanın en pahalı benzini ençok bizi hayattan koparıyor heralde, bazıları sırf bunun için çalışıyor
dedigim gibi, ilerde para bulmayanlar bile bu zevki ancak bütün hafta yada ay sadece 1 2 gün araba sürmek için para biriktirerek geçirmek durumunda..
çözüm ne, bilmiyorum , amerikada depo 20$ a doluyor , burda en az 100$
bildigim, v8 sürmek, özgürce, sadece rüyada
-
15 Şubat 2005: 00:18 #2375
exonotzorKatılımcıgerçi iki araba alacaksın , biri ufak iş için digeri amerikan zevk için kesin çözüm
-
15 Şubat 2005: 13:33 #2376
_lowrider_Katılımcıarkadaslar bisey diycem üztüme gelmeyin ama
LPG desem…en az1ndan arabayi daha ucuza istedigin kadar kullancan,zevkten PEK bisey kaybetmiycen.deponda da biraz benzin olursa yaris durumlarinda falan…sonuçta amaç o arabanin sürüs keyfini almak.
ama kesinlikle haklisinin benzin fazla pahali.arap bahçesine biber ekmek için çukur açsa petrol çikiyo.arap yagi bol orda.irana falan mi gitsek araba sürmeye -
15 Şubat 2005: 15:43 #2377
exonotzorKatılımcılpg de çok ucuz olmuyor , çünkü bu sefer aynı kilometre yapmak için daha çok litre harcıyorsun,, bu yaz bir ihtimal gezmek için amerikaya gidecegim ,, ilk işim eski bir güzel bulmak olacak
-
15 Şubat 2005: 15:57 #2378
DRIVER34Katılımcıbence amerikana lpg koymak o arabaya saygısızlıktır gibi geliyo ama tabi
canım türkiyemin canım amerikancıları da ne yapsın dimi
money ın şe power power ın şe money felsefe bu artık…
ama lpg de çözüm değil sonuçta oda motora zarar veriyo bi şekilde karşılyo kendini artık işallah ya biz parayı buluruz yada benzin ucuzlar
tek çare bu heralde -
15 Şubat 2005: 16:52 #2379
_lowrider_Katılımcıya yok amerikana saygisizliktir falan geçelim artik bunlari.bende biliyom yakismiycani o arabaya.benzinin ucuzlamasi suanki karisiklikta çok zor.amerika napçak belli eil.irana da girmeye çalsiyo.artik farkli yolar bulmak lazim diye düsünüyom.ondanlpg yazdim.ayrica 95 oktan lpg çikti.bide bi yerde yazi okudum lpg nin yararlari diye.onu bulup yazacam.size de mantikli gelirse tartisiriz bu konuyu.
-
15 Şubat 2005: 16:53 #2380
_lowrider_Katılımcıya yok amerikana saygisizliktir falan geçelim artik bunlari.bende biliyom yakismiycani o arabaya.benzinin ucuzlamasi suanki karisiklikta çok zor.amerika napçak belli eil.irana da girmeye çalsiyo.artik farkli yolar bulmak lazim diye düsünüyom.ondanlpg yazdim.ayrica 95 oktan lpg çikti.bide bi yerde yazi okudum lpg nin yararlari diye.onu bulup yazacam.size de mantikli gelirse tartisiriz bu konuyu.
-
15 Şubat 2005: 17:02 #2381
exonotzorKatılımcılpg güzel yaa bende severim kendilerini ,, bikere çok çevreci , bide bas dügmeye benzine dönsün araba
sentetik yakıt filan bulsalar ,, alcholle filan çalışacak ,, yine gürül gürül çalışşa, ucuz olsa ,, bütün insanlar mutlu olsa
-
15 Şubat 2005: 17:02 #2382
_lowrider_KatılımcıLPG hakkında bilmedikleriniz, öğrenmek istedikleriniz
Arkadaşlar bu konuyu LPG hakkında çoğu kişinin yanlış bilgilere sahip olduğunu gördüğüm için açma gereği duydum. Aklınızda olan tüm soruları, ve öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz.NOT:yukaridaki yazi bana ait degildir.asagidaki linkten daha cok bilgi alabilirsiniz.
1-) LPG Kesinlikle Motor Çldürmez… Aksine Çmrünü Uzatır.
2-) LPG Benzinden Çok Daha Güvenlidir.
3-) 1 LT benzin = 1,2 LT gaza eşittir. LPG fiyatı düşük olduğu için avantajlıdır. şu anda Ankara’da %55, diğer illerde %45 civarında yakıt tasarrufu sağlamaktadır.
4-) LPG kuru yakıt diye aracın ekstra hiç bir şeye ihtiyacı yoktur, karbüratörden veya emme manifoldundan gönderilen yağ buharı gerekli yağlamayı yapmaktadır.
5-) Yeni nesil enjektörlü araçlara sıralı sistem dediğimiz sistem uygulanarak benzinden sadece max. 1kw güç kaybıyla ve tork artışıyla LPG kullanılabilir.
6-) Eski sistem LPG cihazlarında ise max. %3 güç kaybı olur. bunun sebebide gaz-benzin yanma oranlarının farklı olmasıdır. gaz benzinden daha zor tutuşur. -
15 Şubat 2005: 17:06 #2383
_lowrider_Katılımcınitro gliserinle(aseton)la çalistiralim.marjinal olsun 😆
-
16 Şubat 2005: 13:07 #2384
DRIVER34Katılımcıdediğin doğru şartlar neyi öngörürse o oluyor tabiki ancak bu şahsi düşüncem tabiki bu işin büyüsü bozulyor gibi geliyor bana ama bende olsam belki onla daha fazla zaman geçirmek için lpg koyardım
-
17 Şubat 2005: 00:16 #2385
alpKatılımcıdostlar ben bir yıl kadar lpg ile kullandım arabamı tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim…
önce bi şeyin kararını vermek lazım araba çevreci olsun az yaksın çok gezeyim (aynı paraya tabiii) diyosanız lpg mantıklı ama istediğinizde düğmeye bas benzine geç, çok daha fazla güç al o biraz zor motor lpg ye alışmış oluyoo… ondan sonra artık benzinle randıman alamıyosunuz… benimkinde öyle oldu… karbürator ayvayı yiyo bundan dolayıda benzinle randıman alamıyosunuz zaten… sadece lpg ile normalmiş gibi gidiyo ama sonra ibreye bi bakıyosunuzki eskisi gibi değil hiç bi şey basıyosun basıyosun araba gitmiyooo walllaa…. motora zarar kısmında şöyle bi şey var benzin içinde bir miktar yağ varmış lpg de olmamasından ötürü bu tür hadiseler vuku buluyo söylemedin demeyin ben bi daha lpg taktırmam yazık günah walla binmem daha iyi yaa bu benim şahsi fikrim tabiii siz dilediğiniz gibi kulllanabilirsiniz tabiki…ha lpg nin tek takdir ettiğim yanı çevreci olmasıdır ona da bişey demem… -
17 Şubat 2005: 08:01 #2386
DRIVER34Katılımcıvalla bizim tamirhanemiz var ve ticarilerin çoğu bilhassa orjinal lpgli olmayanlar ve 2 yaş üstü araçlar senede bi motor yiyolar şimdi yeni arabalarda pek sorun yokta tofaş şahinlerin biraz eskileri çok problem yaratıyor..
ama yine kötülemek istemiyorum belki kullanım hatasıdır buna bişey diyemem ama oluyor bilhassa ticarilerde
işte onun için şey derler sabahları benzinle çalıştırın ve ısıtın arabayı falan filan -
17 Şubat 2005: 14:52 #2387
Mustafa YÜKSELKatılımcıabi bizde 67 mizde lpg kullandık ama yakıtta fazla fark etmiyodu ilave olarak lorenti ayarına kadar herşey kayıyodu bende giderken çaktırmadan benzine alıp asılıyodum babam farkediyodu tabiiiii
ben bidaha asla lpg tercih etmem
-
17 Şubat 2005: 22:04 #2388
exonotzorKatılımcıolsunda lpgli olsun
-
28 Şubat 2005: 20:48 #2389
Pontiac301KatılımcıBenim gündelikte kullandığım 76 novam ve 72 venturam benzinli ama Babamın kullandığı novada lpg var. Kit türkiyeden alınmadı.Amerikadan geldi. (1045 usd).Kaldıki araba 6 otomatik.Ve ben yazın bodruma gittim 47 milyonla 400 km yol yaptım… Hem ekonomik hem motora zarar vermiyor.Hem benzine aldığımda sizin bahsettiğiniz problemleri yaşamıyorum. Ama tabi türkiyedeki kitleri kullandığınız zaman tüketim çok farketmiyor..Ama amerikalının yaptığı özellikle Noleff denilen markayı lütfen bir deneyin adamlar işi fena çözmüş durumdalar…
-
14 Kasım 2005: 14:14 #2390
MemoKatılımcıHerkese Slm,
Yeni topic acmadim ama bir arkadas bana 1994 Grand Cherokee sine LPG tatktirmak istedigini soyledi. Hangi marka iyisidir gibi bir sorusu var. Dedim ben bilmem ama forumdaki gurulara bir sorayim.
Sanirim 600 milyondan 3.5 milayara kadar bir suru fiyat cekmisler. Kafasi karisti. Onerileriniz varsa tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim,
Simdiden sagolun.
-
14 Kasım 2005: 16:47 #2391
acmecamaroKatılımcıarkadasin grand cherokee sini satsin bence…
Bende 1995 5.2 var, tum bakimlarini ve ayarlarini yaptim, pazargunu goztepeden maslak sanayiye gittim, orada ablama araba kullanmayi ogrettim…7-8 tur attik 1,5 saat boyunca, sonra tekrar birinci kopruden goztepeye geri geldik 25 ytl lik benzin harcadim yada 1/8 depo
Arkadasin arabasini 1000-1500rpm de harhur gazlamadan kullanir ve bakimlarini duzgun yaptirirsa bu degerleri elde eder…bu da cok geliyorsa bkz. ilk satir.
Lpg taktirmak bence en buyuk hakarettir… eger lpg ile saglikli calisacak olsa CRDI gelistirilmezdi
yeni nesil Grad Cherokeelerde. -
14 Kasım 2005: 22:17 #2392
XLR-VKatılımcıacmecamaro ya aynen katiliyorum.Ayrica motora zarar verdiginide dusunmekle beraber sunuda eklemek isterim…
Otomotiv firmalari, 100km de veya MPG de yakit tuketimini birkac litre dusurmek icin bile 100 milyonlarca USD yatirim yapiyorlar.Dolayisiyla eger bu LPG kitleri o kadar faydali olsalar zaten otomotiv firmalari bunu fabrika cikisi standart olarak koyarlardi.. -
15 Kasım 2005: 03:19 #2393
Pontiac301KatılımcıValla abicim benim nova lpg li…Çokta memnunum… benzine aldığımda 400 binlira yakan araba lpg 180 bin yakıyor…. haa motora ne zararımı var belki vardır oda üst kapağı bitirir….bitirirse bitirsin 250 cid chevrolet kapağı ne kadarki….yılda novayla 45,000 km yapıyorum yani….kaç kapak parası tasarruf hehehe:)
-
15 Kasım 2005: 04:23 #2394
acmecamaroKatılımcıolm senin motorsikletin yere
kol cikardimi bir daha? -
15 Kasım 2005: 04:34 #2395
Pontiac301Katılımcıyine çıkardı ama yine sıfır motor koydular…. heriflerdeki sistem harika… garanti kadar güzel bişey yok
-
15 Kasım 2005: 13:39 #2396
acmecamaroKatılımcıhahaa keske bizim amerikanlarda da oyle bisey olsa herkesler yarisa gelir
-
15 Kasım 2005: 17:26 #2397
illetyusKatılımcıacmecamaro wrote:hahaa keske bizim amerikanlarda da oyle bisey olsa herkesler yarisa gelir😆 😆 Ne guzel olurdu degilmi…… 😆
-
16 Kasım 2005: 03:35 #2398
acmecamaroKatılımcıBu gun beatle makineleri ve parcalarina baktim, 125$ a assembled kapak var cok komik yaaa, biz o paraya valve leri alabiliyoruz sadece
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.