sık sık girdiğim bir siteye yeni eklenmiş bir başlıktı GM görünce hemen tıkladım tabiki zamanında araba denmeyecek bir çok taşıt yapmışlar:D iyi kide bunları üretmemişler:D tasarımlar başarısız ama üretmeme kararını son derece başarılı buldum :laugh:link yukarıda:)
tek birini üretseler çok iyi olurmuş: oda bu
GM ve başarısızlık deyince benim aklıma hep Chevrolet Corvair gelir.
Arkadan motorlu Corvairlerin, ağırlık merkezinin arkada olmasından ve mühendislerin yanlış denge hesabından dolayı virajlarda arka tekerlekleri içeri doğru kıvrılıyormuş (skoda hesabı )
Bu yüzden en ufak virajda bile takla atarak ölümlere sebep olan Corvair’in bu kusurunu ispatlamaya çalışan bir avukatta bu şekilde bir kaza sonucu bir Corvair’in içinde ölmüş.
( harbiden ispatlamış yani adam, töbe töbe )
evt volt çok şık görünen bir makine gerçekten.
ben corvairi iyi bi araba bilirdim yaw, gerçi sadece üretildiği yılki test videosundan biliyorum arabayı :huh: arabayı deviremiyorlardı orda da ikinci denemelerinde yatıyordu araba demekki şişirmeymiş video he
ben buna pek başarısızlık demek istemiyorum. tamam pek amerikana benzemeyenlerde var ama bunlar zaten günlük arabalar değil adı üzerinde konsept arabaları.
GM ve başarısızlık deyince benim aklıma hep Chevrolet Corvair gelir.
Arkadan motorlu Corvairlerin, ağırlık merkezinin arkada olmasından ve mühendislerin yanlış denge hesabından dolayı virajlarda arka tekerlekleri içeri doğru kıvrılıyormuş (skoda hesabı )
Bu yüzden en ufak virajda bile takla atarak ölümlere sebep olan Corvair’in bu kusurunu ispatlamaya çalışan bir avukatta bu şekilde bir kaza sonucu bir Corvair’in içinde ölmüş.
( harbiden ispatlamış yani adam, töbe töbe )
corvair in boxer hava soğutmalı motoru vardı yanılmıyorsam :)hemen bagajın altında :woohoo:
Yazar
Yazılar
5 yanıt dizini görüntüleniyor
Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.