Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › önden çekiş vs arkadan itiş
- Bu konu 14 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 19 yıl 9 ay önce
gtagucu tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
5 Şubat 2005: 21:26 #113
exonotzorKatılımcışu önden çekiş
yaa hangi aklı evvel icat etmiş şu önden çekiş sistemini anlamıyorum ,, bence tamamen maliyetleri düşürmek için uydurulmuş bir saçmalık. ben en ufak bir yararını bilmiyorum ,, bazıları viraj kabiliyeti güvenligi filan diyor ,, bikere önden çekiş bir arabada viraja biraz hızlı girerseniz , birde ayagınız biraz gaza dokunuyorsa bitti , önden kaymaya (underdrive) başlıyorsunuz ,, yapacak hiç bişeyiniz yok ,, direksiyonunuz yok frenleriniz yok o durumda ,, tek yapacagınız biraz gaz kesip tekerlerim tutsun diye dua etmek.. birde düşünsenize , frenler önde , güç önde , direksiyon önde ,, arkası ise tornet tekeri sanki ,, komediye bakınya arkadan itiş
öncelikle , frene bastıgınızda asıl gerilimön tekerlerde olur ,, araba öne yıgılır ,, gaza bastıgınızda ise araba arkaya yıgılır , güç arka tekerlerde olunca yola daha iyi aktarılır ,, arkadan itiş bir arabada kalkış yapmak arkanızda biri çarpmış gibi olur ,, güzeldir ,, hele hele virajda biraz fazla gaza dokunun arkakopar (overdrive) yani arkanız kaymaya başlar , bunda ise yapılacak şey bellidir , biraz direksiyonla kontra vermek ,, hiç birşey olmaz istediginiz gibi dönebilirsiniz virajı ,, ayrıca allahın insanlara bahşettigi o çok güzel yanlama duygusunuda yaşayarakbenim tercihim arkadan itiştir
-
6 Şubat 2005: 11:26 #2228
Chevy_Killer_89Katılımcıo yanlamayı diger arkadan itiş arabalar yapmaya calısıyo(amerikanlar dişinda) fakat amerikanın yanlaması gibi yanlayan araba tanımam
-
8 Şubat 2005: 09:32 #2229
DRIVER34Katılımcıbunun muhabetini bir yerde etmiştik baya savunmuşlardı bunu bende arkadan çekişi tercih ediyorum belki böyle arabaları kullanmaya alışkın olmamdandır yada yeni arabalara olan gıcıklığmdır.(bazı modeller hariç)
araba dediğin düz vites ve arkadan itiş olacak mekanik olacak ki sorunu çözebilesin dimi bu bana şöförlük gelmiyo yani mesala araba 2005 model
yok park sensörü zar zurt neyse yok yol bilgisayarı arabanın yağı ne zaman değişicek söylüyo falan haz vemiyo yani km bakacan park ederken gerekirse kapıyı açıp bakacan arkana bide marşa bastın mı motor sesi neyse anlatmama gerek yok konu dağıldı… [b:9f4cf1f37a]bencede arkadan itiş[/b:9f4cf1f37a]
-
8 Şubat 2005: 13:20 #2230
Chevy_Killer_89Katılımcızaten gercek maco arabası AMERİKANLARDIR amerikan kullanmak her yigidin harcı degil
-
8 Şubat 2005: 18:29 #2231
exonotzorKatılımcıdriver34 iyi bir konuya deginmiş ,, bide onungibi bende uyuz oluyorum şu bilgisayarların araba sürmesine ,, igrenç bişey ,,
mesela elektonik kontrollü gaz kelebegi ,, yaa ayagımla kelebek arasında fiziksel hiçbir bag yok ,, beyinle kelebek arasında var ,, şimdi kim sürüyor arabyı ,, ben gazı köklüyorum , belki yüksek viteste tam yanma saglanamayacak ,, ama canım köklemek isterse arabam yok olmaz aşırı besleme olur benzin verimli yanmaz diye gaz vermiyor ,, yada patinaj çekeceksin diye gaz kesiyor ,, yuhyaa arabanın parasını ben veriyorum arabayı beyini sürüyor
şimdiki arabalarda ,, frenlerde hızına yol tutuşa göre kendi devreye giriyor vs ,, direksiyonda elektronik kontorllü hidrolik ,, bide otomatik vites ise araba ,, hiç boşuna söylemeyin ben şöförüm diye
-
9 Şubat 2005: 09:19 #2232
DRIVER34Katılımcıaslında bazı güvenlik önemlerine karşı değilim ama dedğin gibi araba sürmek anlayışı farklı olunca insanların tercihi yöneliyo tabi tabiki zevkler ve renkler tartışılamaz
gerçi eski arabaya binmek zevk işidir ben 83 granadaya biniyorum oda otomatik vites ama beni çeken tek yanı kaputun altındaki v6 sırf bu yüzden teyp bile yok arabada motor sesini dinliyorum
kullanma çok tatmin edici değil tabiki otomatik olmasından dolayı ama yinede seviyorum arabamı -
9 Şubat 2005: 11:26 #2233
Mustafa YÜKSELKatılımcıbence asıl konu şu neden önden çekiş kullanıyolar
bence cevap bir cismi itmek çkmekten daha zordur ama belirli bir kuvvetten sonra çekmek zorlaşır siz kayarsınız , yani yavaş arabalar veya küçük arabalar önden çekişle sunuluyor nedeni ekonomi..
ancak arabada sürat konfor güç olaya dahil olunca öyle bir araba çekilemez itilir : ))) ,,
sonuçta güç ==== arkadan itiş
önden çekiş ==== basitlikbir şey daha sölicem önden çekişli bir araba asla 0-100 e 5 sn altında çıkamaz bence, önüne 1 ton yük bağlanırsa belki
-
9 Şubat 2005: 12:56 #2234
DRIVER34Katılımcı[quote:a8ddf1d5c5=”TEMPEST”]bence asıl konu şu neden önden çekiş kullanıyolar
bence cevap bir cismi itmek çkmekten daha zordur ama belirli bir kuvvetten sonra çekmek zorlaşır siz kayarsınız , yani yavaş arabalar veya küçük arabalar önden çekişle sunuluyor nedeni ekonomi..
ancak arabada sürat konfor güç olaya dahil olunca öyle bir araba çekilemez itilir : ))) ,,
sonuçta güç ==== arkadan itiş
önden çekiş ==== basitlikbir şey daha sölicem önden çekişli bir araba asla 0-100 e 5 sn altında çıkamaz bence, önüne 1 ton yük bağlanırsa belki[/quote:a8ddf1d5c5]
+1
-
9 Şubat 2005: 14:06 #2235
exonotzorKatılımcıbir tonla da zor çıkar gibi
arkadaşımın woswosu benim 97modeoyu ilk 5 metrede geçiyor
arakadaşın arabsı yarı gücünde olsabile ,,ama ben ençok virajın sonlarına dogru gazı köklemeyi seviyorum arakdan itişte ,, tatlı tatlı kaymak
-
9 Şubat 2005: 20:43 #2236
exonotzorKatılımcıdedigim woswosun egelencesini izleyin
tabi burda başrolde arkadan itiş ve çivili lastik var
-
10 Şubat 2005: 07:54 #2237
DRIVER34Katılımcıseyredemedim açmadı ama biliyorum vosvosların ne harikalar yarattıüını hele bide porsche motoru falan varsa yada nos hehehe!!!!! harbiden yıkıyolar
-
19 Şubat 2005: 08:46 #2238
Mustafa YÜKSELKatılımcıabi one ya o woswos görünümlü ama ne
:baya baya gidiyo
-
20 Şubat 2005: 16:21 #2239
gtagucuKatılımcı[quote:ad7605f2c8=”TEMPEST”]
bir şey daha sölicem önden çekişli bir araba asla 0-100 e 5 sn altında çıkamaz bence, önüne 1 ton yük bağlanırsa belki[/quote:ad7605f2c8]O kadarda değil Amerika’da önden çekişli 9 sn.’lik drag arabaları var. Gerçi her kalkışta ön takımları komple dağıtıyorlar
) -
21 Şubat 2005: 10:34 #2240
Mustafa YÜKSELKatılımcıgta kardeş
0-100 km si mi 9 sn. yoksa 400 metreyi 9 sn. de mi bitiriyor bu arabalar
-
21 Şubat 2005: 12:01 #2241
gtagucuKatılımcı400metre 9 sn. olarak kastettim yoksa 0-100’ü 9sn. olan önden çekişli bolca mevcut 😉
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.