Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Sohbet (Konu Sınırlamasız) › ses hakkında yardım lütfen
- Bu konu 8 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 17 yıl 1 ay önce
firrebird tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
22 Ekim 2007: 11:06 #1028
paintitblackKatılımcıarkadaşalar herkese selam. Sormak istediğim birşey var, aslında biraz rahatsız olmaya başladığım bi konu. şöyleki: araba rölantide ve rölantide giderken değil, ama çok hafif gaz verince ve 20-30 ile giderken acayip ve rahatsız edici bi ses çıkıyo, nasıl tarif edeyim çok titreşimli ve rezonansa neden olan bi ses değil, ama çok yüksek bi honlama gibi.. uğultu gibi, anlatabildimmi… ilk önce egzoslar, susturucunun dibinden kesik ve yere dönük, belki bundandır diye amatörce bi fikir yürüttüm ama, egzosçuya gittim dün, bostancı sanayii de, soriim diye “aks bilyelerinden” dedi, kafam karıştı… kimsenin bi fikri varmı acaba bu konuda?, lazım olursa diye: 85 impala 350 V8 (ayni sesi, ayni miktarda gaz vermeme rağmen, durduğu yerde yapmıyor)…
-
22 Ekim 2007: 12:49 #14982
illetyusKatılımcıAks bilyalari,
Saft
Mafsallar (istavroz)
JantlarAks bilyalarindan ve jantlardan, dusuk hizlardan itibaren hissedersin.
Surat yukseldikce vibrasyon artar.Balans kaciklik oranina gore, orta suratten itibaren ve daha sonrasinda saft ve mafsallardan hissedersin.
Bunlarin hepsi kontrol edilmesi gerekiyor ancak !
Eger arabayi her gun kullaniyorsan daha fazla gecikmemeni tavsiye ederim. Bu vibrasyonlu donme durumu sadece arizali parcayi daha cok dagitmakla kalmaz, baglantisi olan diger bolumlerde de basina is acar.Bir diger, besinci ama dusuk ihtimal ise baski ve balatadir ama bu durumla daha dusuk oranda karsilasirsin.
-
22 Ekim 2007: 13:28 #14983
paintitblackKatılımcıarka taraf 80-100 arası hafif sallıyordu, jantları düzeltelim dediler, düzelttik, biraz geçti gibi oldu, kilitli diferansiyel var, onun yağını değiştirirken (2 ay önce) dif içine ve etrafa baktıydık bişey yok gibiydi.. galiba aks ta bitiyor iş, hazır 29 ekim, 3 gün bayram ve otobandan bi 200 gidiş 200 geliş yapayım dedim ama bu ses ile içim rahat etmiyordu, iyi oldu. teşekkürler.
-
22 Ekim 2007: 13:38 #14984
illetyusKatılımcıAkslarda da herhangi bir carpiklik durumu olabilir ama bu biraz daha dusuk bir ihtimal.
Oldukca siddetli bir darbe neticesinde olusur ancak.
Ama eger oyle biseyse onlari derhal degistirmeni tavsiye ederim, cunki basta aks bilyalari ve keceyi habire degistirtir sana ve cok uzun olmayan bir sure icinde kendiside kirilabilir. Ayrica karpuzun ici icinde hic iyi bir durum degil.
Jantlarda duzeltme isini sakin hafife alma !
Bir suru yerde yapilir denir ama bunlari buyuk bir cogunlugu janti tornaya baglayip sacma sapan bir islem yaparlar. Gercekten duzeltme isini yapabilecek bir yer bulsan daha iyi olur. Ve bu is, ozel kalip hazirlanmis bir presle olur. -
22 Ekim 2007: 14:36 #14985
paintitblackKatılımcıÇok teşekkür ederim illetyus bey, bu hafta içinde şu işi bi halledeyim…
-
23 Ekim 2007: 17:47 #14986
paintitblackKatılımcıustam şu şekilde test etmemi önerdi, yöntemin doğruluğu, yanlışlığı tartışılır. ama çıkan sonuç üzerine, aks bilyalarını değiştirme yoluna gidiyorum. şöyleki: araba bahsettiğim uğultulu hızlara çıkıyor, tam o sırada boşa alıyoruz arabayı ve ses o hızlarda çıkmaya devam ediyor… (eğer ki ses çıkıyorsa, bilyalardır ve değiştirecez denildi) tabii bunu boş ve tehlikesiz bi yerde yaptım… buradaki ustalar ve tecrübeli arkadaşlar ne der bu yönteme?
-
25 Ekim 2007: 12:15 #14987
firrebirdKatılımcıBu ses anladığım kadarıyla bir nevi VINlama sesi..
Bu ses arabadan rölantideyken yada çok hafif gazla giderken çıktığına göre vınlamanın kaynağı demekki dönen yada rölantinin yarattığı titreşimden etkilenen bir parça..Çok da uzmanı sayılmam ama, ustanın söylediği yöntem kulağa çok mantıksız gelmiyor;
arabayı vınlamanın olduğu hıza çıkarıp vitesi boşa aldıktan sonra motorla aktarma organlarının(şaft ve diferansiyel) bağlantısını kesmiş olacaksın. arabadan vınlama hala geliyorsa demekki sesin kaynağı aks bilyaları yada jantlar.. ama boşa aldıktan sonra vınlama kesilmemişse arızalı parça alternatiflerinden eleme yapmak çok da mümkün olamayacak sanırım..?
o taktirde başka bir arıza tespit yöntemine bavurmak gerekir diye düşünüyorum… -
25 Ekim 2007: 12:21 #14988
paintitblackKatılımcıyani evet. dif, şaft… gibi şeylerden gelmiyor. bu da biraz rahatlatıyo… eğer aks bilyalarıysa (umarım öyledir) daha büyük bi sorun ile karşılaşmadan halledebilirim gibi geldi.. hiç böyle bi -giderken boşa atma- durumu ile karşılaşmadım önceden, ancak 5-6. cıda yapabildim :S bazen korkuyorum bu şeyden!…
-
25 Ekim 2007: 23:35 #14989
firrebirdKatılımcı
o kadar korkulcak bişey diildir ya araba giderken vitesi boşa atmak..
şanzıman otomatik miydi, manual miydi?ha denemeyi yaptın yani sonuçta.. peki nedir son durum?
boşa attıktan sonra ses gelmeye devam mı etti yoksa kesildi mi?
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.