Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Motor (Engine) › Egr Valfi sorunu
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 18 yıl 6 ay önce acmecamaro tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
29 Mayıs 2006: 21:44 #606gtagucuKatılımcı
Merhaba arkadaşlar ;
Arabamı servise soktum egr valfi bozukmuş. Tamirci egr valfini şimdilik iptal etti çıkarıp düz boru taktı. Birkaç yere sordu orjinaline 275$ , uydurabilirizine 175$ gibi fiyatlar aldı egr valfi için. Ben yurtdışındaki sitelere baktım orjinal için 30-70$ arası fiyatlar buldum.
Yurtdışından egr valfi siparişi vermeyi düşünüyorum (bana 100$ civarına mal olacak) Sorum yurtiçinden bu civarlarda bir fiyata bundan bulabilirmiyim?
Şöyle birşey aradığım egr valfi ;
[img]http://j.b5z.net/i/u/2098530/i/DSCN2373_ezr2.JPG[/img]
Alternatif olarak chip’imi yeniden programlayıp egr valfini komple iptalde ettirebilirim. Yalnız yabancı forumlarda okuduklarımdan kimi iptal edince güç artıyor motor düzgünleşiyor diyor, kimi güç azalıyor motor sapıtıyor diyor. Yani iptal olayı hakkında çok belirli bilgiler bulamadım. Arabasında egr valfini iptal eden varmı? Edince ne tür durumlarla karşılaştınız iptal etmemi tavsiye edermisiniz yoksa aynen bir tane alıp takayım mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
-
30 Mayıs 2006: 01:14 #9711XLR-VKatılımcı
Bence ECU ,EGR ye gore programlandigi icin egr yi iptal eder ve yeniden reflash yapmazsan mutlaka birtakim problemler cikacaktir.
Ama alternatif olarak dedigin chip’i yeniden programlamak ta mantikli
Simdi katalitik konvertor bile iptal edilse problem cikarmadan arabayi kullanabiliyorsun ama EGR icin net bir sey diyemeyecegim .
Bence en yetkili kisiler servisler ama ben yinede diger forumlardan arastirma yaptim senin icinBir bak istersen yukardaki linke
-
30 Mayıs 2006: 03:50 #9712Pontiac301Katılımcı
camaronunkini yeniledim, önemli bir zımbırtı, burdaki cengaverlere inanıp orjinalini bozma derim, hava ayarları önemli, her boku ayarlayan abidik kubidik hortumlar ve fabrika valfleri sayesinde ben kılavuz değerlerinde benzini yakıyorum;)
-
30 Mayıs 2006: 16:26 #9713AngelusKatılımcı
Arkadaşta orijinal gm varmış 100$ a veriyor irtibat bilgilerini mesaj atarım sana.
-
30 Mayıs 2006: 18:13 #9714gtagucuKatılımcı
Görüştüm yarın gidecem uyarsa alırım. Yardım için saol
-
30 Mayıs 2006: 18:33 #9715acmecamaroKatılımcı
ben iptal ettim, ama manifold non egr idi… ayrica positive crankcase ventilation sistemim var tabiii… bir sorun yasayacagini sanmam, bende z28 350 makineden soktugum duruyor… isine yararsa bir bak istersen…
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.