Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Motor (Engine) › arkadaslar yardım
- Bu konu 9 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce
piyu tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
18 Mayıs 2006: 01:16 #588
EFESACKatılımcımerhaba,
benim 1960 model elcaminom var! durumu cok iyi fakat motor istıyor(cok kopresyon kacırıyor, cok usfurme var motor bıtmiş dolayısıyla benzınde cok yakması cabası) bunlardan dolayı motor yapıyım istıyordum ilerdede V8 motor ve otomatik sanzıman atmak ilerki hayalim!not:ögrencı oldugum icin cok para harcamak istemiyordum V8 ilerde yapmak istıyordum.o yuzden su anda ustundeki motoru rektefıye ettirmek le yetinıcektım! ama sorun burda baslıyor!
Ustamla motoru cıkardım! motor rektifiyeciye gıtti ve motorumun icler acısı durumda oldugu gördük ! yani pıstonlar yatak sarmıs 2 silindir calısmıyor o kadar kopresyon kacırdıgından dolayı hatta krankgımda catlak bıle cıttı 40 yıllık rektefıyeci arabanın nasıl gıttıgıne sasırdı inanmadı neyse sonunc olarak bana baya masraf cıkardılar! dogal olarak ve benım V8 motor alma operasyonu ile aynı fıyata gelicek babamda saolsun yardım edıcegını soyledi ve belkı motor degıstırme operasyonlarıma girisicem
sizlerden istedigim
1)benim duz koldan vıtesli 6 silindir motora parca nerden bulurum yanı soyle iyi tanınmıs ıstanbulda parcacınız varmıdır, ben amerıcada oldugumdan , yazları geldıgımden ve bu işiere yenı gırdigimden bilemıyorum.(suan tabiki turkıyedeyım)2)buna otomatik vites takabilimem teknık acıdan mumkun olurmu uyucak orjinalilligini bozmadan ben zannetmıyor boyle bır modelın oldugunu cunku acıkcası motorumu atmaya kıyamıyorum 40 senedır arabayı tasiyor sonucta orjinal motoru
3)V8 5.7 lıkyanı 350cubınch lıklerden otomatık vıtesli motor nerde bulurum sızce bana neye malolur?
ılgılenen arkadaslara cok tesekkur ederım!
-
18 Mayıs 2006: 01:46 #9455
gtagucuKatılımcıBurdan parça bulman çok zor bulduklarında çok pahalı olacaktır. Amerika’ya gidiyorum diyorsun. En güzeli ordan parçaları alıp yanında getirmen.
Rektifiye yerine yeni motor alman aynı fiyata gelecektir. Amerikadan 6 silindir senin aracına uyacak bir motoru 1000$’ın altında bulabilirsin. Güzel makul bir 0km. 350 v8 motoruda 1000-1500$ arası bulabilirsin.
Şanzıman olarak otomatik vites taktırabilirsin. V8 motorlar için mesela 0km. ş350 şanzımanların fiyatları bayağı uygun Amerika’da.
Yani sonuç olarak yeni 350v8+otomatik şanzıman Amerika fiyatı olarak 2000$ civarı olur buraya gelişi 3500$ civarı tutar. V6+ otomatik şanzıman dersen daha da ucuz olur.
Rektifiye ettirmenin ucuz olacağı tek durum motoru kendinin topladığı durumdur. Çbür türlü işçilik ücretleri yüzünden 0 motor getirtmekten bile pahalıya gelebilir. Ayrıca yaptıracağın rektifiyeninde bir garantisi olmayacaktır. Sonuçta 46 senelik motor ne kadar rektirifiye yaptırsan da 0 motordan alacağın performansı alamazsın.
-
18 Mayıs 2006: 02:06 #9456
EFESACKatılımcıevet abı haklısında ordan alıp getirmek acıcası urkutuyor nedenıde shıppıng ınanılmaz palı tutuyor yanı yaklasık emın degılım ama tamını benden 3000$ alırlar motor haric yanı dıyecegım burda bulsam rektefıye tırsem ustunede burdan bır sanjıman bulmazmıyım tabi. amerıca olanagım varda bavula en fazla karvuretor manıfolt gıbı parcalar sıgıyor tutup block getıremıyorum
birde muhendıs oldugumdan yenı takmak cok zevklı gelmıyor acıkcası.
aslında motor bıtık olması daha cok ıstıyorum rektefıye yapıyım kompresyon oranlarını fılan degıstırmek ıcın!fılan neyse bakalım bırsey bulucez artık! -
18 Mayıs 2006: 02:38 #9457
gtagucuKatılımcıBurdan bulduklarında rektifiye yaptırınca aynı paraya gelecek. Rektifiyeye gerek olmayanlarıda zaten neredeyse 0 fiyatına satıyorlar burda. Mühendisim takma kabiliyetim var diyosun o zaman şöylede yapabilirsin mesela Amerika’dan shortblock motor getirtirsin. Kalan parçalarıda kendin bavulunda getirirsin (manifold, karb falan) , burada kendi kafana göre takarsın hem güzel güç üretirsin hemde daha ucuza mal olur.
-
18 Mayıs 2006: 11:08 #9458
AnonimZiyaretçiKardeş anasayfada sağ tarafda asperformans var orayı tıkla.Orada Behiç le ,ıstemi abi var onlar sana her konuda yardımcı olurlar.
-
18 Mayıs 2006: 11:28 #9459
72camaroKatılımcı0216 565 93 40 bizi ara.sıfır motor fiyat ları gayet makul.2500 usd civarında bir long block.
-
18 Mayıs 2006: 23:23 #9460
Mustafa YÜKSELKatılımcıyurt dışından bana birileri fatura tutarını 100 dolar gösterip gitar yollayabilirmi yollarsa kaç para masrafı çıkar kargo falan
-
19 Mayıs 2006: 02:07 #9461
piyuAnahtar yöneticitempest su gitar mesajlarını alakalı alakasız yerlere gonderme… direk asperformans’a telefon ac sor…sana evet-hayır desinler…efesac’a da özel mesaj gönder sana evet-hayır desin… ama alakasız yerlere mesaj gonderme…konular dagılıyor..
-
19 Mayıs 2006: 03:42 #9462
EFESACKatılımcıılgınız ıcın cok tesekkur ederım ay sonunda ıstanbula gelicem orda ıslere bır hız verıcez ınsallah! tabi bıraz acemılık yaptım sımdılık 6 sılındırlı motorum ıdare eder demıstım V8 gecmeyı sımdılık hıc dusunmuyordum o yuzden arabayı motor aksamını memlekette ,amasyada dagııtım bır acıldı motor cacık neyse sımı motoruda soktuk oyle yatıyor arabam cok cnm sıkılıyor ıyı kotu bır duzenım vardı bozduk dıye neyse V8 atıcaz attık ,ay sonu gelıyımde ona bır motor sansıman ayarlıyalım arkadaslar artık! ılgılerınızden dolayı tesekkurler!
-
20 Mayıs 2006: 01:27 #9463
piyuAnahtar yöneticialdıgın sıfır parcalar hicbir zaman sana bosa para harcadım tuh… keske baska bir metod dusunseydim dedirttmez… motor yeni ise tas gibi olur… yıllarca sorunsuz binersin… herseyi daha iyidir… benzini daha verimli yakar daha kolay sogur… hararet yapmaz…saglamdır… hep avantajı vardır ama tabiki bunun karsılıgı bedava degil…
senin oradan buraya gelirken eksik parcalarından mumkun oldugunca getirmen uygun olur… fiyat avantajı da yasarsın 😉
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.