Ana Sayfa Forumlar Teknik Motor (Engine) Açık hava filtresi

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

Bugün summit den gelen K&N açık hava filtresini arabaya taktım ve otobana çıktım.Arabanın gaza tepkileri üst devirlerde sanki daha bir duyarlı oldu ani hızlanmalarda oldukça iyi sonuçlar aldım ve egzosttan gelen benzin kokusu kesildi.

Kutuda yuvarlak filtreler için

standart 548 CFM

K&N 881 CFM

Sandviçlerde ise

standart 319 CFM

K&N 441 CFM

yazıyor..Buna göre düz bir mantıkla gidersek standart filtreler 600 veya 750 CFM karbüratörlerde gerekli havayı veremiyor diyebilirmiyiz??? 548 ve 881 CFM arasında baya bir fark var..

Szopen
      Katılımcı

Seste değişŸiklik var mı?

Angelus
      Katılımcı

Daha düzenli saydırıyor gibi geldi fakat artma varmı seste dikkat etmedim açıkcası.

NOMAD
      Katılımcı

2 CFM degeri birbirinden farklıdır.

Karburatör üzerindeki CFM karburatorun motora yollayabildiği hava/yakıt karışŸımının miktarıdır.

Hava filtresinde yazılı olan CFM ise filtrenin geçirebildiği hava miktarıdır.

ıdeal hava/yakıt karışŸım oranının 14.7/1 olduğu kabul edilir.

Hatırlatma:
      Karburatör secimiyle ilgili yazıda bahsettiğim bi hesap vardı.

350cid*6000rpm=2100000/3.456=608 cfm

(standart %80, orta mod %85, Full mod % 95)ine ihtiyaç duyar

bu aracın ihtiyac duydugu max hava/yakıt karışŸımı miktarıdır.

Arac full modlu olsa bunun %95 ine ihyiaç duyar yani 577cfm hava/yakıt karışŸımına.

karburatorden gececek olan karışŸım 577 cfm=15.7 birim , ise bunun 14.7 birimi hava, 1 birimi ise yakıt olacaktır.

(557cfm/15.7)* 14.7 =540cfm hava ya ihtiyaç duyarız.

standart yuvarlak filtre 548 cfm ile motorun ihtiyaç duydugu havayı saglayacaktır. Kaldı ki hesabımızı full modlu bir araç için yaptık standart makınalarda rahatlıkla yeter.

Ancak havanın girişŸini ne kadar rahatlatırsak o kadar iyi olur. Bahsettiğin aracın tepkisindeki iyileşŸmede buna baglı.

XLR-V
      Katılımcı

WAX , kullanan var mi ? Bildigim kadar ben hic denemedim ama kullananlar oldukca memnunlar .
      K&N daha meshur bir firma ama WAX ta NASCAR arabalarinda kullanilmis ve verimli sonuclar alinmis .
      OEM haricinde kullanmadigim icin bir yorumda bulunmam dogru olmaz o yuzden sadece bir hatirlatma ve bilgi ogrenmek ve tecrubelerinizden yararlanmak icin soruyorum .

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version