Ana Sayfa Forumlar Teknik Motor (Engine) Valf kapakları

19 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

ıyi geceler herkese,

Valf kapakları gördüğüm üzere low ve tall profile olmak üzere ikiye ayrılıyor sanırım. Valf kapaklarını değişŸtirmeyi estetik bişŸiler almayı düşŸünüyorum ama hangisi benim araca uyar onu bilmiyorum. Eğer 2 side uyuyorsa hangisi önerirsiniz neden?

acmecamaro
      Katılımcı

tall valve coverlar valve train i agir modifiyeli araclar icindir…yani gridle yada billet roller rocker takinca vede high lift bir camshaft takinca rockerlar V.coverlara deger bu yuzden tall olanlar takilir…. sasi yapina bagli olarak westinghouse dedikleri brake booster a degebilir…. std. bir valve traine de hava olsun diye takabilirsin…..

Short cover zaten std. isler icin kullanilir..

Angelus
      Katılımcı

standart valve traine tall kapak takmanın herhangi bir zararı olurmu peki veya faydası? hava olması dışŸında? Edelbrock lara baktım görüntüleri hoşŸ tavsiye edebileceğin bir modeli varmı?

acmecamaro
      Katılımcı

herhangi bir zarari yada faydasi olmaz… ama mutlaka buffle denen parca olsun, crankcase ventilation onemli….

Edelbrock elite serisi guzel 71$ summitte

acmecamaro
      Katılımcı

Ben fabricated denen kaynak yerleri gozukenleri seviyorum ama hradcore makinelere yakisiyor onlar….

Angelus
      Katılımcı
      acmecamaro wrote:
      herhangi bir zarari yada faydasi olmaz… ama mutlaka buffle denen parca olsun, crankcase ventilation onemli….

Edelbrock elite serisi guzel 71$ summitte

Bu baffle için tavsiye edebileceğin bir marka varmı ? Birde suggested parts ta

Valve cover breaşŸer,Valve Cover Gaskets,Valve Cover Wing Nuts, demişŸ bu kızanlar :) BreaşŸer ne işŸe yarar? Şartmıdır.

piyu
      Anahtar yönetici

benim teknik bilgim cok iyi degildir ama bildiklerimden biraz parcalıyayım… :)

kapagı kaldırınca gozukenler rocker’mıydı? onların ustune bir parca takılıyor boylece sıcrayan yaglar hemen tekrar yaglıyor… boyle bir parca tum motorlarda yok sanırım bunun olması iyi oluyor diye biliyorum… (konuyla alakasız mı??? olsun :)

acmecamaro
      Katılımcı

baffle, rockerlarin oradaki yagin crankcase ventilation sirasinda karburator tarafindan emolmesini engeller…yoksa segmanlarin sagam oldugu halde yag yakiyormus gibi duman cikar eksosunda….

Baffle ayrica satilmaz…subap kapagi alirken ici baffle li olanini secmek gerekir….

BreaşŸer gerekli… yani, surucu tarafindaki valf kapagindan cikan hortumu karburatorde ilgili yere takiyorsun , yolcu tarafindakini breaşŸer ile havalanmasini sagliyorsun… bunu dogru yapmayip subao kaoagini ust devirlerde kiran birini duydum amerikada….

Angelus
      Katılımcı

Arabayla biraz dolaşŸtıktan sonra parkta kaputu açıp baktım söför tarafında valf kapağından hortum çıkıyor ve karb. baglanıyor yolcu tarafında ise kapak üzerinde sadece bir delik var arabayı çalışŸtırdığım zaman yolcu tarafındaki kapağın bağlantı noktalarından hafif mavi bir duman çıkıyor ayrıca bir şŸey daha dikkatimi çekti karbüratörden distrübütöre giden hortumda bağlı değildi.Bu baffle lardan summit de baktığımda 2 li set halinde satıldığını gördüm sadece 2 tane mi kullanılıyor? Acaba diyorum hazır bu işŸe girişŸmişŸken valf kapaklari ile birlikte headerslarıdamı değişŸtirsem??

piyu
      Anahtar yönetici

bu arada benim anlattıgım “rocker arm oil deflector” mıs… buldum yazayım dedim… faydalı bir urun…

acmecamaro
      Katılımcı

Dogan o senin soylediklerin subap ayari yaparken etrafa yag sicramasin diye kullaniliyor…. eger arabayi kullanirken takarsan rocker larini yaglayamazsin ve eline alirsin ;)

piyu
      Anahtar yönetici

as oil is şŸrown off şŸe pushrod, şŸis lightweight aluminium deflector redirects şŸe oil back to şŸe fulcrum balls and valve springs to keep şŸem cool and fully lubricated 0,100” şŸick deflector simply mounts to şŸe rocker studs on sb chevy/sb ford http://www.jegs.com 710-67700 23,99$

eminmisin???

acmecamaro
      Katılımcı

Ayni parca degil bu…rockerlarin deligine takilan teneke gibi bisey benim dedigim…

acmecamaro
      Katılımcı

senin soledigin uzun bir parca olmali sag ve sol icin ayri..benimdedigim 16 lik set…. her rocker icin ayri

piyu
      Anahtar yönetici

yok bu neredeyse tum rocker’ların ustunu kaplıyor… mantık olarak yagın uzaklasmadan tekrar rockerlara donmesini ve maks. yaglama filan saglıyor…

Angelus
      Katılımcı

Acmecamaro senin söylemişŸ olduğun valf kapağı ile hangi baffle uyumludur ve kaç tane kullanmak lazım peki?

acmecamaro
      Katılımcı

valve kapaginin icin kendiliginden baffle lari olni al… her kapakta bir tane olur zaten….

Angelus
      Katılımcı

Geldi valve coverlar 2 tane morosso breaşŸer baffled ve edelbrock breaşŸersla… Sagolun arkadaşŸlar..

Pontiac301
      Katılımcı

iyi hatırlattın bende corvette kapaklarımı arabama koyayım bari,

Angelus
      Katılımcı

Kapaklarıda taktım güzel oldu :) Fotoları atarım bir ara.

19 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.