Ana Sayfa Forumlar Teknik Motor (Engine) Ben geldiiiiim

11 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Anonim
      Ziyaretçi

Yeni performer manifold ‘um ve 4v 650cfm karbürötörüm
      Performans’a ilk adımlarım daha bir çok süprizim olucak
      Beni izlemeye devam ediniz
      Kullnanılan parçalar:- Edelbrock performer 5500 rpm manifold
      -Holley performans tipi 4v çift pompalı karbürötör(eski tip emisyon sınırlaması yok)

ınanılmaz derecede performans artışŸı oldu yakın bi zamanda dinamometre verilerinide siteye koyucam.

Elektrikli fan ‘a geçtim motordan fark edilir yük azaldı.
      Bayağıdır sitede yoktum ǜniversite davaları ,bide diğer kardeşŸ sitelerin site admini oldum yorucu bi işŸmişŸ 😳 e arabayla uğraşŸtık gelemedim pek siteye ama burlardayım artık.

bakkir
      Katılımcı

selam
      hoşŸgeldin
      merak ettim arabanın ortalama yakıt tüketimi değişŸtimi ?
      öncesi ve sonrası ne yaktı

illetyus
      Katılımcı

Hayirli olsun……

Elektrikli fan sistemin’ inin montajini tam olarak bitirdinizmi bilimiyorum ama tavsiyem, fan’ in montaji sirasinda baglanti noktalarinin radyatore dokunmamasi ve sok emici lastikler ile baglamandir……

piyu
      Anahtar yönetici

elektrikli fanın davlumbazını göremedim??? olması gerekiyor ki tum radyatoru sogutsun… gurcan ve burak bu konuyu cok iyi biliyorlar daha dogru acıklarlar

ama bana eksik geldi…

XLR-V
      Katılımcı

Gule gule kullan
      Elektrikli fan sanirim motordan guc almiyor ama bu seferde akuye ek yuk bindrmez mi ? Veya daha guclu bir aku mu gerekir ?

Anonim
      Ziyaretçi
      bakkir wrote:
      selam
      hoşŸgeldin
      merak ettim arabanın ortalama yakıt tüketimi değişŸtimi ?
      öncesi ve sonrası ne yaktı

Bende 2v var dı ilk karbürtürü ama artık bitmişŸdi vakum kaçağı filan vardı 100kmde 20 lt yakıyordu şŸimdik 4 v de 2v olrak gidince tahminen 15 filan ama 4v ye geçince 25 lt kafadan gidiyor benim izlenimimce .(bu arda eski tipdir emisyon sınırlaması yoktur)

Anonim
      Ziyaretçi
      regnant22 wrote:
      Gule gule kullan
      Elektrikli fan sanirim motordan guc almiyor ama bu seferde akuye ek yuk bindrmez mi ? Veya daha guclu bir aku mu gerekir ?

AHhahaa ne yükü yaw.

acmecamaro
      Katılımcı

elektrikli fan amp ceker, bunun icin de roleden gecirilir devre…ikincisi davlumbaza gerek yoktur ama fan kucuk gibi biraz eger hararet yapmazsa problem yok …. bazi fanlarin pervanesi cok buyuk olmasada etrafinda davlumbazi oluyor…. biraz kullan bakalim ne olacak hararet gostergen varmi?

Anonim
      Ziyaretçi
      acmecamaro wrote:
      elektrikli fan amp ceker, bunun icin de roleden gecirilir devre…ikincisi davlumbaza gerek yoktur ama fan kucuk gibi biraz eger hararet yapmazsa problem yok …. bazi fanlarin pervanesi cok buyuk olmasada etrafinda davlumbazi oluyor…. biraz kullan bakalim ne olacak hararet gostergen varmi?

Burak abi fan ı erkan abiden aldım yani yalnışŸ olmaz işŸi bilen biri 15” lik amerikan fanı bayğaı iyi soğtuyor.Bide zaten röle var haralet gözstegem var yarıya gelince açılıyor.

illetyus
      Katılımcı

Su anda bulamadim ama daha onceki bir yazimda belirttigim gibi,
      elektrikli fan uyguladiginiz zaman oldukca faydasini goruyorusunuz ama arabanizin elektrik sisteminide mutlaka gozden gecirmenizi gerekiyorsa biraz daha guclendirmenizi tavsiye ediyorum.

Ozellikle yaz aylarinda daha kisa araliklarla acilip kapanan elektrikli fan motoru, oldukca yuksek bir akimla calisiyor ve bununla paralel olarak, elektrik motorlari ilk calisma sirasinda “anma akimi” dedigimiz nominal harcama degerinden daha fazla bir akim cekiyor !!

Kisaca ozetlemek gerekirse, normalde 10 ila 15 Amp. yuklenen bir elektrik motoru, ilk harekete kalkis aninda 25 -30 Amp. arasinda yuklenip sonra normal degerlerinde harcamaya baslar.
      Bu durumda, akunuz hem yeni eklenen bir donanimin calisma suresi boyunca gereken enerjiyi saglamak hemde anlik yuksek yuklenmelere dayanmak zorunda…!

Bu sartlar altinda akunuzun omrunun kisalmamasi ve gereken performansi saglayabilmesi icin, oncelikle sarj motorunuzun randimanli sekilde calismasi mumkunse biraz daha yuksek degerde olmasi gerekmektedir. Buradaki amac, daha kisa surelerde akunuzun fazladan harcadigini yerine geri koymak icindir.

Otomatik fan acilip kapanmasi icin yaptiginiz sitemde ise, basta role olmak uzere hararet musurunude kaliteli bir markadan secmeniz guvenlik acisindan faydalidir.

Aracinizin kontrol paneline kesinlikle bir manuel acma butonu koyun !!!

Otomatik calisan sistemin, zamaninda devreye girip girmedigini kontrol edebilmeniz acisindan, aracinizin kontol paneline yerlestireceginiz direkt acma butonu yanina bir ikaz lambasi (indicator lamp) koymaniz faydali olur. Bu ikaz isigi, bazi sessiz ve titresimsiz tipde calisan fan motorunun calisip calismadigini anlamak acisinda cok isinize yarar.

Anonim
      Ziyaretçi

Gürcan abi = Ulu bilge

illetyus
      Katılımcı

Estagfurullah……..

Not : Cicekleri eve yollayabilirsiniz.

11 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version