Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Motor (Engine) › enteresan tekleme nedenleri
- Bu konu 9 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 14 yıl 11 ay önce
sschevyss tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
25 Ağustos 2009: 22:23 #1262
sschevyssKatılımcımerhaba arkadaşlar, yaklaşık 10-15 gündür yaşadığım birsorunum var,
arabam (69 belair, 230 düz) kısa bir süre yol aldıktan sonra çok ısınıyor, ve ardından da 5-6. bujilerin ateşlemesi çok zayıflıyor kalkışlarda korkunç pır pırlıyor, motoru stop ettiğimde de çok zor çalışıyor, motor soğukken ise tek marşta sorunsuz çalıştırabiliyorum. Buji, platin, kablolar yeni,
pek sık rastlanan bi sorun değildir diye tahmin ediyorum, ben işin içinden çıkamadım bi fikri olan varsa sevinirim
-
26 Ağustos 2009: 09:10 #16796
AngelusKatılımcıBu tarz bir problem başıma fordda gelmişti. Distribitör çıkmıştı değiştirdik düzeldi.
-
26 Ağustos 2009: 14:31 #16797
sschevyssKatılımcıbenimde aklıma başta platin geldi, platin bujiler ve kabloları değiştirdim, ama kapat hala eski kapak, banada mantıklı geldi en son kapağı değiştireceğim, gelişmeleri yazarım
-
1 Eylül 2009: 15:12 #16802
Mustafa YÜKSELKatılımcıçok ısındıktan sonra çalışmaması motorun sıkışmasından dolayıdır, 230 250 cu in motorlar (tecrübelerime göre) motor kapandıktan sonra hararetlerini 20derece arttırırlar.
hararet yapan motoru hararetini düşürmeden durdurmamak gerekir, durdurmak zorunda kalırsanız da soğumadan çalıştırmamak gerekir.
motor soğukken 5. 6. bujilerin ateşlemesi normal ısınınca zayıflamasını anlayamadım, belki bobin sıkıntılıdır. tofaş bobini ile deneyebilirsiniz
-
3 Eylül 2009: 09:05 #16798
sschevyssKatılımcışaka gibi bir sorun hakikatten :laugh: 5-6 daki sorun için usta bile bu modeller böyle dedi :woohoo:
komple bir distribitor almayı düşünüyorum, bobinide değerlendireceğim, yenilenmeyen sadece distribitör kaldı çünkü
peki orjinal bobininden daha fazla ateşleme sağlayabilecek bir bobin tavsiye edebilirmisiniz, böyle birşey varsatabiki
-
5 Eylül 2009: 23:35 #16799
AnonimZiyaretçiyüksek voltaj üreten bobinde var, ateslemede avantaj sağlayan distributorde…
bobinlerde msd var diye hatırlıyorum… bircok versiyonu var ama arac icin en dogru olanı aramak bulmak lazım… mumkunse degistirmis ve tecrubesi olan bir olsa super olur…
-
7 Eylül 2009: 17:03 #16800
sschevyssKatılımcıbencede,
deneme yanılmayla iş yapmaktan çok korkuyorum, o yüzden butür bir değişiklik yapmış birisi varsa çok hora geçecek
-
12 Eylül 2009: 13:28 #16807
Mustafa YÜKSELKatılımcıvalla yalan sölemicem biz 66belair de 67 biscayne de 68 impalada hep tempra bobini kullandık yakıtta ve performansda sorun yaşamadık
67 ye ilk olarak büyük kırmızı kutusu olan elektronik ateşleme taktık ben 15imdeydim ozaman tam hatırlayamıyorum babam hiç sevmedi attı çöpe
-
14 Eylül 2009: 07:58 #16810
sschevyssKatılımcıbunu duymak hoşuma gitti:laugh: zira bende çareyi elektronik ateşlemede bulabilirim diye düşünmeye başlamıştım,
-
10 Aralık 2009: 10:53 #16801
sschevyssKatılımcıSorun çözüldü sizlerle paylaşmak istedim.
Emme manifoldunun arka alt kısmında önceden tamir edilmiş bir çatlak varmış. tamiri düzgün yapılmamış, motır ısındığı zamano çatlak açılıyor hava alıyormuş.
geçen o çatlak açılıp benzin akıtmaya başlayacak duruma gelmiş. bende ozaman fark ettim. Çıkma bir manifol ile değiştirdim, ateşleme ile ilgili sübaplar sıkabilir diye tahmin ettim ve onlarda ayarlandı, şimdi ateşleme ve tekleme ile ilgili bir sorunum kalmadı.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.