Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Güncel olaylar › TÜRKıYE'DE Kı?ıYE ÜZEL ıLK SPOR ARABA..!
- Bu konu 16 yanıt içerir, 12 izleyen vardır ve en son 16 yıl 9 ay önce
Tümer ARCAN tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
4 Temmuz 2007: 02:14 #996
firrebirdKatılımcıhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4351308
hadi bakalım hayırlı olsun
anladığım kadarıyla kişisel çaba ve emek sonucunda ortaya çıkmış bir iş var.. görüntü ilk başta biraz göz tırmalıyor ama zamanla alışılıyo, tabi bu benim yorumum
tabi bi de ruhsat sorunu var, böyle bir araca nasıl ruhsat çıkartılır, muamma.. :ortada bi emek var, saygı duymak lazım.. umarım zamanla çok daha iyilerini de görürüz..
-
4 Temmuz 2007: 02:19 #14576
rikoKatılımcıYalnız kaportayı incelerseniz tek parça ve büyük ihtimalle PVC plastikten yapıldığını görürsünüz. Kaput,kapı, bagaj v.s. gibi açılabilen hiçbir parçası yok (funny car kaportası gibi)
Ben bu arabada motor,şanzıman,koltuk,direksiyon falan filan olduğunuda sanmıyorum. -
4 Temmuz 2007: 04:12 #14577
fehmiKatılımcırikoya hak veriyorum bencede bu arabada v12 motor filan yok eğer olsaydı o kadar emek 300 milyar filan harcayan kişi albenisi daha çok olsun diye V12 motoru filan kaputu açıp fotolarını koyardı ayrıca arabanın içide görünmüyor ne alemde olduğu bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası zaten ağaçtan yontma gibi görünüyor hadi ön tarafı belki ama arka taraf tam ofsayt (ama firrebirt araştırmış bulmuş mausuna sağlık kardeş)
-
4 Temmuz 2007: 11:24 #14578
Mustafa YÜKSELKatılımcıbu bir mühendist lik harikası imiş
türk mühendist leri tasarlamış
lambo dan esinlenilmemiş klima +1500tl , abs +3000tl , koltuk +1350tl kikikii
şamil bir dünya markası .
bu arabanın şasesi kesin ford dur 26m
-
4 Temmuz 2007: 12:10 #14579
AngelusKatılımcıŞamilin aslı Volgadır kesin.
http://www.allcarpictures.com/a-level/volga-v12-coupe-picture.htm
-
4 Temmuz 2007: 14:59 #14580
illetyusKatılımcıKomik…..
Dokulen emege ve cabaya saygisizlik olmasin ama gercekten komik ve yazik.Kendimi bu parayi verebilecek durumda olan birinin yerinde dusunuyorumda, ne oldugu belli olmayan tuhaf ve “toplama” bir seye bu parayi verirmiydim acaba…?
Ustelik Turkiyede boyle bir calisma ilk filan da degil !
Yaklasik 20 yil once bir is adami sadece kendi hobisi ve meraki yuzunden basladigi calisma sonucunda ortaya gercek ve cok ciddi bir araba cikartip trafikte tescil alip kullanmayada baslamisti. Ustelik gercekten dunya egzotikleri ve klasikleri arasina girebilecek bir arabaydi. Cok net hatirlamiyorum ama ismide Meral yada Maral gibi biseydi…Ama gercek bir arabaydi..! -
4 Temmuz 2007: 21:51 #14581
rikoKatılımcıilletyus, bahsettiğin araba Maral’dı, el yapımı Morgan’lardan esinlenme, ama o gerçekten arabaydı.
-
5 Temmuz 2007: 02:23 #14582
facelessKatılımcı o fiyata yarış atı alırım yarışlara sokarım … birinin canı sıkılmış sanırım -
5 Temmuz 2007: 03:12 #14583
zimazimaKatılımcıriko wrote:illetyus, bahsettiğin araba Maral’dı, el yapımı Morgan’lardan esinlenme, ama o gerçekten arabaydı.evet maral ismi bi araştırma yaptım (çok zor oldu ama 😆 ) aşağıdaki linkte geniş bilgi var isteyen olursa.nerde oo nerde bu.
http://arsiv.sabah.com.tr/2004/10/30/cp/gnc114-20041030-101.html
-
5 Temmuz 2007: 17:30 #14584
illetyusKatılımcıAha da bu iste…
Eline saglik zimazima,
Gerci bazi detaylari karistirmisim ama yaslilik iste o kadar olur….. -
5 Temmuz 2007: 17:42 #14585
Mustafa YÜKSELKatılımcıhaberi okudum yürüyen aksamı ford demişler
ben tahmin edip yazmıştım ama öteki araba içindi olsun.ben şasesininde ford olduunu idda ediyorum bu arabanın
-
5 Temmuz 2007: 21:38 #14586
firrebirdKatılımcıTabi canım, ben de şu görünen halinde arabada herhangi bi motor vb aksam olduğunu hiç sanmıyorum
Hatta bence de TemPest, şase kesin ford26m falandır yada olmadı otosan p100 filanKupa deseniz kapısı, kaputu hiç bir tarafı açılabilirmiş gibi durmuyo?
Ama bence şunu da unutmamamız gerek;
Eskilerin de dediği gibi marifet iltifata tabidir..
Ortaya böyle bir araba adayı çıkartan arkadaşın elinde, acaba nasıl imkanlar vardı?
Elinde sahip olduğundan daha fazla imkan olsa idi acaba ortaya nasıl birşey çıkardı?
Tabii bunlar benim naçizane fikirlerim, umarım ukalalık yapıyomuşum gibi anlaşılmaz.. -
5 Temmuz 2007: 21:41 #14587
Mustafa YÜKSELKatılımcışaşmazda 20m in üstüne el radyosuna baka baka 38 ford yaratan adam da gördüm asıl olan sanayi insan için işçilik.ve kaportacılar sabırlı olduklarından 2 yılda falan çok güzel işler çıkarıyorlar
26m tahminimi ilk mesajda yapmıştım kikikikikikiki heralde herkes görmüş benzeri şeyleri tahminler hep aynı -
6 Temmuz 2007: 05:18 #14588
dehaKatılımcıHer şey güzelde bu araba sadece maket olarak yani kaba taslak tasarlanmış siparişe göre dizaynı ve teknik özellikleri değiştirilmeyecekmiki?Gerçi insan bi metalden yapar bi tane.100 milyara bile maal edilse müşteriler açısından fikir olur.Kimse almazsa şamil bey kendi biner hemde reklam olur.
-
7 Temmuz 2007: 03:44 #14589
the_judgeKatılımcışamil.kamil gibi
el yazısıyla plaka mı olur ya. -
8 Şubat 2008: 00:23 #14590
-
29 Şubat 2008: 07:26 #15091
Tümer ARCANKatılımcı333 BıN YTL VERECEM; Çakma mclaren f1 e binecem…
bide demiş tasarımda taklit yoktur…ön tarafın mc laren den farkı bile yok bunun… Ayrıca şahinci sokak modifiyesi tasarım unsurları tüm antipatikliğiyle aracın heryerine yansımış…hava girişlerinin arkası kaportadan aykırı duruyo.arabanın heryerinde çizgisiyle uyuşmayan alakasız kabartılar var…Abi göz var nizam var tasarımcı olmaya gerek yok.Çocuğun eline kağıt kalem ver çizdiği şey neye benzerse benzesin önü arkası sağı solu uyumlu çizer..
O kadar damı göz yok bunu tasarlayan arkadaşta…Ben mclaren in yerinde olsam dava açardım..Taklit ettiklerinden değil…Arabamı bu kadar berbat hale soktukları için… Ayrıca arkadaşın dediği gibi; kaporta da ucuz plastik görüntüsü var. Pazarda satılan oyuncaklara benziyo kaportanın cinsi. Taklit unsuru yok diyo bide yaa
çok güldüm o lafa. Daha okumadan arabayı mclaren sandım ilk bakışta…Onu bile taklit edememişler…Çlkemin adını lekelemeyen, taklit olmayan her türlü emeğe saygım vardır..
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.