Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Güncel olaylar › opete-levet kesen e destek
- Bu konu 27 yanıt içerir, 15 izleyen vardır ve en son 18 yıl 6 ay önce avalon tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
20 Nisan 2006: 12:40 #553ata recaiKatılımcı
lütfen herkez yorumlarını yapsın arama motorlarında cıkacak…
hatta ana sayfadada yer ayırırsak bu işe cok sevinirim ..kendi sitemdede ana sayfaya koyucam… -
20 Nisan 2006: 12:44 #8952ata recaiKatılımcı
bütün basını (bazıları hariç)kınıyorumm..
hiç araştırmadan görmeden hayatında amerikan arabası nedir bilmeyen görüntüleri incelemeden yayınlayan levent kesen diye cengiz arkadaşımızın resmini basan,yarışta güvenlik nedeniyle bir cok kere anons yapıldığı halde hatta yarış durdurulduğu halde güvenlik önlemi alınmadan yarışı devam ettiren yarış kurulunu, antalya ve ankara pistlerinin tozlu güvenliksiz olduğu halde yarış takvimine koyan…………kişileri şiddetle kınıyorummm…….
günah keçisi olarakta opeti ve senelerdir yarışan levent kesen i göstermek kolay tabiiiiiiiiiiiiiiii.
burada opet neden suçlanıyor.yaptığı hata kimsenin destek vermediği, kimsenin elini taşın altına koymadığı motorsporlarına destek vererek tonla para harcaması,gençlere ve bu işe gönül vermiş kişilere destek olmasımıdır.
gelelim drag sporlarına gönül vermiş bu güne kadar
tonla para,zaman ve emek harcamış kişiler… nasıl oluyorda sporcular suçlanabiliyor……evet sporcu çünkü yarış lisansı almış kişiler yarışabilir .buda onun sporcu olduğunu gösterir.antalyada olan drag yarışlarındaki kaza bütün sporcuların başına gelebilirdi.aynı sey rally lerde,formula 1 de
her sene yasanıyor neden sadece draglarda olan bu kaza da sporcular suçlanıyor……..
ilk gün basının her organında güvenlik önlemi almayan yarış
düzenleyen türkiye motor sporları kulübü tomsfed suçluyodu şimdi ne değiştide
opetin ve levent kesenin üstüne kaldı…….
opetin verdiği desteği bize tomsfed vermemiştir….
bizlerden her yarış başına dünyanın parasını almasınıda bilmiştir….
ama şimdi tomsfed yetkilileri nerde ….
opetin gençleri caddelerden alıp yarış pistlerine tasımak amaçlı reklamlar yapması suçmuuuuu… reklamlarda oynuyan cem yılmazı bile suçluyorlar…..
yazıklar olsun tüm basına (bazıları yine hariç) yazıklar olsun tüm tomsfed yetkililerine yazıklar olsun güvenliği sağlamadan yarışı durdurmayanlara …………………………….
ATA RECAı -
20 Nisan 2006: 14:14 #8953rx-7Katılımcı
haklısın..Levent Kesen ki yılların profesyonel yarışcısı.basında çıkan haberler çok onur kırıcı..Allah sonumuızu hayır etsin.umarım yollar yarış alanına dönmez,pistlere devam edilir…
-
20 Nisan 2006: 14:46 #8954MustsedKatılımcı
Selam Beyler,
Ata sana tüm kalbimle katılıyorum!!!! Bu denli ACEMıCE bir tavır sergileyen Tomsfed yetkilileri, bu işi hiç yapmamış insanların seviyesine iniyor – inanılacak gibi değil. Levent arkadaşımızın şu an içinde bulundu ruhsal durum yetmiyormuş gibi birde Katil gibi gösterilmesi insanlık dışı ve muhtemelen yalnızca bu ülkede olan bir olay. Eğer TOMSFED yetkililerine gidecek ise her türlü yazılı desteği vermeye hazırım ve burdan birçok kişi ayarlayabilirim. Eğer bunu bir şekilde değiştiremezsek, arabalarımız ÇLÇM MAKıNALARI olarak hafızalarda kalacak.
Saygılar
Sedat
-
20 Nisan 2006: 15:16 #8955ata recaiKatılımcı
hadi bakalım herkezin destek yazılarını bekliyorum.çünkü burada her yazılan arama motorlaarında cıkıyor … haydi bakalım
-
20 Nisan 2006: 16:08 #8956illetyusKatılımcı
Boylesine sorumluluktan uzak ! ve amatorce yapilan organizasyonlardan bile daha acemice, bilincsizce yaris duzenleyenleri ve bu konuda resmi yetkiye sahip olanlari siddetle kiniyorum !
Sizler belki birseyler yaptiginizi sanip kendi kendinizi tatmin ediyorsunuz ama inanin bu isin ciddiyetini gercekten kavramis olan kisiler karsisinda cok komik durumdasiniz !
Orada hayatini kaybeden ve tum tehlike atlatan kisilerin guvenligini saglama gorevi ve sorumlulugu Levent KESEN’ e degil size aittir….!
-
20 Nisan 2006: 16:35 #8957AnonimZiyaretçi
Bu işin adı üzerinde yarışma ,Yani limitleri zorlamak mutlaka kaza olur güvenlik önlemlerinin alınması gerekirdi bu olayda.Levent abiy çamur atanlar acaba hayatında araba kulanmışlarmı,veya milete hava atmak için ehliyet almış insanlar gidip profesyonel araba yarışçısını suçlayabliyorlar hatalıydı diye,suçlayanların dünyadan haberi yok.
-
20 Nisan 2006: 16:59 #8958amerikancýKatılımcı
Arkadaşlar kazanın video’su bende var ve Levent Kesen’dede hata yok değil.Bi arkadaş aracı Levent kesen kullanmıyor dedi o önemli deil ama aracı kullananda haklı deil.Araç daha kalkarken yalpalıor bu arabanın freni yokmu.ınsan frene basar durur daha kalkarken yalpalıor.Ayrıca araç kıçını sağa doğru atıyor ama ön lastikler dümdüz.Kıçını sağa atarken sürücününde sağa kırması gerekmezmi.Doğruya doğru.Yoksa alette direksiyondamı bulunmuor?Bu arada inanmayanlar varsa video’yu upload eder yollarım.Ama bence esas hata yarışın havaalanında yapılması.Seyirciler kabak gibi yolun ortasında yarış izliorlar.Drag yarışında sağda solda betondan bloklar olur;tribün olur vs vs.Bu ne demek?ışte burda size katılıorum insanların gösterdiği ilgi ve destek.ınsanlar destek olsaydı(olanlara teşekkürler) Antalya’da fıstıklar gibi pist olurdu.Pist olmayınca havaalanında yarış yapılıor araba kayıyor blok yok güvenlik sonrada “kazanın sebebi nosmu” ALLAH ALLAH 😯
-
20 Nisan 2006: 17:19 #8959ata recaiKatılımcıamerikancı wrote:Arkadaşlar kazanın video’su bende var ve Levent Kesen’dede hata yok değil.Bi arkadaş aracı Levent kesen kullanmıyor dedi o önemli deil ama aracı kullananda haklı deil.Araç daha kalkarken yalpalıor bu arabanın freni yokmu.ınsan frene basar durur daha kalkarken yalpalıor.Ayrıca araç kıçını sağa doğru atıyor ama ön lastikler dümdüz.Kıçını sağa atarken sürücününde sağa kırması gerekmezmi.Doğruya doğru.Yoksa alette direksiyondamı bulunmuor?Bu arada inanmayanlar varsa video’yu upload eder yollarım.Ama bence esas hata yarışın havaalanında yapılması.Seyirciler kabak gibi yolun ortasında yarış izliorlar.Drag yarışında sağda solda betondan bloklar olur;tribün olur vs vs.Bu ne demek?ışte burda size katılıorum insanların gösterdiği ilgi ve destek.ınsanlar destek olsaydı(olanlara teşekkürler) Antalya’da fıstıklar gibi pist olurdu.Pist olmayınca havaalanında yarış yapılıor araba kayıyor blok yok güvenlik sonrada “kazanın sebebi nosmu” ALLAH ALLAH 😯
hayatında kaçkere kuvvetli arabaya bindinnn acaba yalpa yapmaz araba yan gider bunuda güçlü her araba yapar….
bütün amerikanlar kuvvetli olanlar zaten düz kalkamaz herzaman yan kalkar……1 snde olan bir kazada direksiyonu cevirme ihtimalin yoktur deki cevirdi bu kezde öbür tarafa giderdi . sonuç değişmez .draglarda herzaman olan seylerdir bunlar.burda plotaj hatası bile olsa orada insanların olmaması lazımdı…levet abide dünkü plot değil orada neler yaşandığını bilemzsinnn…senelerdir yarışıyo yapacak birsey olsaydı senden benden daha ii yapardı…. -
20 Nisan 2006: 18:00 #8960SzopenKatılımcıamerikancı wrote:Ayrıca araç kıçını sağa doğru atıyor ama ön lastikler dümdüz.Kıçını sağa atarken sürücününde sağa kırması gerekmezmi.Doğruya doğru.Yoksa alette direksiyondamı bulunmuor?
Düz gitmek için yapılan bu arabalar kolayına dönmezler, kontrol etmek imkansız gibi birşeydir. Çn ve arka lastiklerine bakarsan anlarsın. Sürücünün direksiyonla oynaması hiçbir işe yaramazdı. Kazayı yapan araba fiberden özel yapım bir arabadır bu arada.
-
20 Nisan 2006: 19:27 #8961piyuAnahtar yönetici
Ata bu konuyla ilgili dün bayağ düşünmüş ve nasıl destek veririz konusuna bir çözüm bulamamıştım. Yazılarında %90 haklı olsan da ben sadece Levent Kesen’e destek verme taraftarıyım…
Opet’in yaptıklarına herzaman saygı duysam da savunmak gerektigini dusunmuyorum. Sessiz kalarak çözebileceklerini düşünüyorlar, çözsünler.
Gerçi Levent Kesen’in de bütünüyle arkasında durması gereken onlar olmasına rağmen en ufak bir destek göremiyoruz. Ama olsun biz gene de savunmalıyız.
Ana sayfaya bunun ile ilgili bir hazırlık yapıcam…sanırım bu gece ekleyebilirim… arkadaslar yazılardan bilgileri alıp özetlemeyi ve doğrusu hakkında bilgi vermeyi planlıyorum…
-
20 Nisan 2006: 19:39 #8962rx-7Katılımcı
amerikancı[b/],bende o haberin videosu yok.şu video yu upload et.bizde indirelim..
-
20 Nisan 2006: 23:40 #8963firrebirdKatılımcı
Bence çok yerinde olur böyle bişey 💡
Arama motorlarında da çıkcak mı? çıkarsa daha da süper olur..piyu wrote:arkadaslar yazılardan bilgileri alıp özetlemeyi ve doğrusu hakkında bilgi vermeyi planlıyorum… -
21 Nisan 2006: 00:01 #8964piyuAnahtar yönetici
Arama motorlarında çıkması kısmen tesadüf…çünkü o periyodda siteyi ziyaret etmemiş olabilirler… ama site http://www.google.com adresinde zaten bayag iyi biryerde oldugundan kemiklesmis bir google ziyaretcim var… bayag bir kisi gorebilecektir…
-
21 Nisan 2006: 02:42 #8965AngelusKatılımcı
Somut Gerçek : Kazada 3 kişi ölmüştür!!!!!!
Bu 3 kişiyi öldüren Levent Kesenin kendi kullandığı 1.000 bg arabadır veya piste düşen bir meteordur .
Yarışmanın sponsoru Opet ve Organizatörü Tomsfed dir …
Suçlupeki ?? Havaalanının pistinin tozunu almayan işçi midir yoksa????
Anlamadığım olay şu neden insanlar 3 kişinin öldüğü gerçegini kabul etmeyip hala abuk sabuk muhabbetlerin peşinde..
Opetin canı cehenneme ne destek vereceğim.. Levent kesende opette çalışan bir işçi ise opetin bu işin sorumluluğunu alması lazım profesyonellik budur… !!!!!! -
21 Nisan 2006: 03:03 #8966AngelusKatılımcı
OPETıN SON REKLAMI : (NETTE GEZıYOR)
-Sizin gibi gençleri mezarlıklarda görmek isteriz
-Antalya ağladı beee
-Ooo evlat -3 ölü, 2 yaralı- Geldin mi? Şunun cesedini alın, diğer kurbanların yanına gömün. hahahaha
-Kardeş, ben seni Çakırlar mezarlığında indireyim sen ordan hatim indirirsin -
21 Nisan 2006: 04:01 #8967gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Somut Gerçek : Kazada 3 kişi ölmüştür!!!!!!
Bu 3 kişiyi öldüren Levent Kesenin kendi kullandığı 1.000 bg arabadır veya piste düşen bir meteordur .
Yarışmanın sponsoru Opet ve Organizatörü Tomsfed dir …
Suçlupeki ?? Havaalanının pistinin tozunu almayan işçi midir yoksa????
Anlamadığım olay şu neden insanlar 3 kişinin öldüğü gerçegini kabul etmeyip hala abuk sabuk muhabbetlerin peşinde..
Opetin canı cehenneme ne destek vereceğim.. Levent kesende opette çalışan bir işçi ise opetin bu işin sorumluluğunu alması lazım profesyonellik budur… !!!!!!Opet yarışlara bildiğim kadarıyla sadece maddi destekte bulunuyor yönetim kararları ve organizasyon federasyon tarafından yapılıyor. Bu yüzden bence opet hiçbir sorumluluk almak zorunda değil asıl sorumluluğu alması gereken federasyondur opet sadece sponsor. Senin hesabına göre Fortis’inde süperlig’de çıkan olaylardan sorumlu tutulması gerekir, Milli takıma ceza yerine Sponsoru olan Adidas’a ceza verilmelidir.
O izleyicileri öldüren Levent Kesen’in arabası değil izleyicilerin aptallığı (pistin dibine kadar girmek) ve federasyonun gerekli önlemleri almamasıdır. Levent Kesen sokakta yarışarak o kazayı yapsaydı bu dediklerinde haklı olurdun her tür sorumluluk onda olurdu fakat pistte güvenliğin sorumluluğun onda olmadığı bir ortamda yaptığı kazadan sorumlu tutulamaz.
Bence medya olayın sorumlusu olarak Federasyonun ve Mümtaz Tahincioğlu’nun üzerine gitmelidir, hem yarışmacılardan bir sürü haraç kesiyorlar hemde güvenlik ve organizasyon adına hiç bir şey yapmadan yarış düzenliyorlar.
-
21 Nisan 2006: 11:21 #8968NOMADKatılımcı
Günlerdir Antalya da yaşanan talihsiz kaza konuşuluyor. Burada herkesin ismi, statusu, sorumlulukları bellidir. Tartışılması bile abesle iştigaldir.
Sponsor ; aracın, sporcunun hazırlanması, organizasyonun düzenlenmesi için maddi destek sağlar ve bunun ötesinde hiç bir yaptırımı ve sorunluluğu yoktur, sponsorluk karşılığı kazancı ise isminin geçmesi yani reklamdır.
Opet aracın hazırlanması, organizasyonun düzenlenmesi için gereken parayı vermiş, ismini her tarafa asmış yapıştırmıştır. ışi bitmiştir.
Sporcu; amatörde olsa profesyonelde olsa işini yapan kişidir, bu işi ya idealler uğruna yada para için yapar. Ya yaptığı işi çevresindeki insanlara sevdirme yaygınlaştırma çabası içindedir, yada yaptığı iş karşılığı para kazanma çabası.
Levent Kesen, aracı kullanmaktan öteye geçmeyen işini yapmıştır. Yarışta başarılı olup olmamak onun kariyeriyle ilgili şahsi sorunudur.
Federasyon: Kuralları koyan, yöneten, uygulatan güçtür. Herşeyin bir bedeli vardır ve yaptığı daha doğrusu yapması gereken iş için bir ücret alır. Bunun adı aidat, yarışma bedeli, katılım ücreti,katılım payı vs vs dir.
Federasyon organizasyon için parayı almış kasasına koymuştur. Peki Drag şampiyonasıyla ilgili yönetmelikte, yarışmanın yapılabilmesi ile ilgili yazılı kuralların yerine getirilmesini sağlamışmıdır? HAYIR.
ışini yapmayan, guvenli bir yarış ortamı hazırlamayan, insanları pistten uzak tutmayı başaramayan, başarısızlığını yarışı devam ettirmekle perçinleyen Federasyondan başka sorumlu ve SUÇLU yoktur.
-
21 Nisan 2006: 15:22 #8969Mustafa YÜKSELKatılımcı
cevap veriyorum c şıkkı
federasyon suçlu :S dimi?
-
21 Nisan 2006: 20:09 #8970AngelusKatılımcı
Bunun dışında aracı kullanan arkadaşta aracının sınırlarını bilmeliydi değilmi ve bu sınırlar içinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasını istemeliydi veya OPET yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için takımını yarıştan çekebilirdi. Bildiğim kadarıyla bu iş dünyada böyle oluyor. Profesyonellikte bir anlamda budur…..Neyse 3 kişi öldüğüyle kalır… Suçlu bir garibana kesilir….Burası Türkiye.. Konuyu fazla uzatmaya gerek yok
-
21 Nisan 2006: 20:41 #8971XLR-VKatılımcı
Bu tip seylerde hemen en kolayi kaza yapani suclamaktir oysa oradaki esas suclu o yarisin boyle insanlarin koyun surusu gibi dizildigi halde yapilmasina izin veren kisilerdedir .OPET te eger boyle bir facia olacagini kestirip, yaristan cekilseydi en azindan kendilerini otomatikman aklamis olurlardi . Artik olan oldu onemli olan buradan desrler cikarmaktir .
Bakin drag mrag bos verin , full pull tractor yarislarinda bile seyirciler tribunlerde ve emniyetli bir sekilde yarisi seyrederler . Kaldi ki bu bir surat yarisi her seyden once ve seyirciler ayakta arabalarla arasinda hic bir engel yok ! Olacagi belliydi zaten bu tip bir hadisenin olmasi ve bomba Levent Kesen’in elinde patladi .
Once tedbir ve emniyeti saglayacaksiniz sonra yarisi yapacaksiniz .F-1 de de sanirim gecen yillarda San Marino GP sinde yarista kazaya karisan araclardan firlayan parcalardan birisi steward in olmesine sebep oldu ama o da ne yazik ki .Ama ne oldu F-1 yarislari mi iptal edildi ? Orada olan olay kotu sans ama bu cok farkli . -
21 Nisan 2006: 22:42 #8972alperKatılımcı
izleyiciler kusurlu pistin kenarına gelmişler arabalar zaten çok kuvvetli böyle bişeyin olacağını düşünmeleri lazımdı organizatörlerin kabahatı çok levent kesen bişey diyemeyeceğim hatalı olabilr veya değildir o arabayı bende kullanıyor olabilirdim Allah kimsenin başına vermesin
-
24 Nisan 2006: 02:24 #8973piyuAnahtar yönetici
Anasayfaya sizlerden gelenleri ve düşündüklerimi özetledim, umarım çoğunluğumuzu ifade ediyordur… 😉
-
24 Nisan 2006: 03:35 #8974firrebirdKatılımcı
Bence gayet iyi olmuş yazı, ellerine sağlık
Umarım gitmesi gereken yerlere gider ve amacına ulaşır..
-
24 Nisan 2006: 13:45 #8975piyuAnahtar yönetici
Mümkün olduğu kadar kimseyi kırmadan, kaş yapayım derken göz çıkarmadan, kimseyi suçlamadan ama suçsuz olduğuna emin olduğumuz Levent Kesen’i savunabilmek için yazdım…
Bu arada Avukatının bazı açıklamalarını okudum ama çok üzüldüm, Avukatı bunun bir trafik kazası olduğunu ve opet-tosfed’in değilde Levent Kesen’in ifade vermesi gerektiğini söylemiş. Benim uzmanlık alanım Hukuk değil ama yanlış olduğunu düşünüyorum. Trafik kazası’nın açıklamasını internette cok aramama ragmen net bir acıklama bulamadım ama buldugum (eksisozlukte) bir acıklama tarla’da devrilen traktor’un kazasının bir trafik kazası olmadıgını (yani karayolları tarafından kabul edilemdiğini) belirtmişler, bundan yola çıkarak özel pistte yapılan bir yarışmadaki kazanın da trafik kazası kapsamında olmaması lazım diye düşünüyorum.
Tosfed’deki yetkililer yazdıklarımı kesin biliyorlardır ama yazdıklarımın doğru olduğunu ve belkide birilerine yardımcı olabileceğini düşünüyorum…
Arkadaşlar bu yazıyı copy-paste yaparak otomobil severlere gönderebilir ve Levent Kesen’i savunan kitlelerin çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Lütfen bunu sitenin hit’i artsın diye yaptığımı düşünmeyin, bu yazıyı herhangi bir referans ya da site adı geçirmeden de dağıtabilirsiniz, amacımız suçsuz bir Amerikan severi elimizden geldiğince savunabilmek.
-
24 Nisan 2006: 14:08 #8976illetyusKatılımcı
Mantik denen biseyden bahsediyorsak eger….Bu olayi bir trafik kazasi olarak gormek ve ona gore islem yapmak kadar salakca bisey olamaz !
Dogan’ in verdigi tarla ve traktor ornegindeki gibi ayni zamanda, denizin doldurularak yerlesim alani kazanildigi yerlerde de, mevcut yerel yonetim haritalarina resmi olarak islenmemis, onaylanmamis oldugu surece o bolge uzerinde olusabilecek bir otomobil kazasina trafik ekipleri mudahale edemiyor….Bunun en bariz ornegi Atakoy Crown Plaza ve Galleria arasindaki kalan yoldur ! Regatta icinde gerceklesen kazalar icinde ayni sey soz konusu….
Tafikten tescil’ i sonlandirilmis ve normalde trafige cikmasi mumkun olmayan bir aracla olusan kaza, hele hele trafige kapali olan yada mevcut trafik kurallarinin gecerli olmadigi bir alanda olusan bir olaya hangi kurum, hangi yaptirimlari uygulayacak ve bunlar hangi maddelere dayandirilacak…?
Gerci bu memlekette olmamasi gereken seylerin olmasi, uymayan seylerin uydurulmasi ve alakasiz seylerin iliskilendirilmesi her zaman yapiliyor ama….bakalim isin sonu nereye varacak……….
-
24 Nisan 2006: 14:58 #8977Mustafa YÜKSELKatılımcı
medyayı biraz daha kırabilirdin piyu
bu medya hakkında içimden ettiğim küfürler yüzünden cehenneme gidicem sanırım
-
27 Nisan 2006: 16:48 #8978avalonKatılımcı
Bi süredir sadece pasif bir üyeydim ama bu konuda söylemek istediklerim var, traktör trafik kazası sayılmıyorsa yukarıda belirtildiği gibi özel pistte trafik kazası sayılamaz ve bence tomsfed bu konuda ne kadar suçlu olduğunu bilmekte ve kendi içlerinde suçlayacak kimseleri olmadığından sessiz kalmaktadır. Güvenlik Çnlemleri gerçekten yetersiz buna kimse birşey diyemez heralde, her ne kadar birçok insan bu lafıma sinirleneceksede biz türkler yasak olanın üstüne gideriz (bütün insanlar böyle ama türklerde daha fazla) ve uyarıları iplemeyiz bunuda düşünmek gerekli bence.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.