Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Güncel olaylar › BOYA ı?ıNı KENDıMıZ YAPABıLıRMıYıZ
- Bu konu 37 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 17 yıl 4 ay önce
zimazima tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
18 Temmuz 2007: 18:08 #1010
mugatseKatılımcıARKADAŞLAR BENDE 76 CAMARO VAR ARACIN KAPORTA ıŞÇıLıÐıNE FAZLA DEÐıLDE BOYAYA ÇOK FAZLA PARA ıSTıYORLAR BU OLAYI KENDıMıZ YAPABıLıRMıYıZ MÇSAıT YER VE TAKIM TAKLAVATTA VAR VALLA ARKADAŞLAR BEN BıR DENEYECEÐıM SıZ NE DERSıNıZ
-
18 Temmuz 2007: 18:27 #14804
zimazimaKatılımcıboya yapılabilir tabi de macun işini nasıl yapcan.düzgün yapabilecekmisin mesela.bi çamurluk falan bulup deneme yap.oluyor dersen boyarsın. baktın olmadı artıkın vercen parayı.
-
18 Temmuz 2007: 18:42 #14805
mugatseKatılımcıVALLA ONUDA DENıYCEM BENıM EVE BOYACI GıRMEZ BıRAZDA ELıM YATKIN AMA SONUÇTA ARABA ARABA ÇZERıNDE HıÇ DENEYıMıM OLMADI ARTIK OLMAZSA TEKRAR MACUN VE ZIMPARA HAYIRLISI GÇRÇCEM
-
18 Temmuz 2007: 20:46 #14806
rikoKatılımcıAraba üzerinde deneyimin yoksa hiç kalkışma bence, ben daha önce denemiştim, sonra boyacıya götürmek zorunda kaldım, daha çok iş çıktı.
Çzellikle macun işi falan kolay değil . -
19 Temmuz 2007: 00:55 #14807
zimazimaKatılımcıal eline bi çamurluk işte onun üzerinde çalış yaw.başarılı olursan bizde arabaları getiririz sana
-
19 Temmuz 2007: 10:42 #14808
66coupeKatılımcıboyayay ne kadar ıstedıler
-
19 Temmuz 2007: 11:18 #14809
mugatseKatılımcıkardeş boyaya adam 4000 ytl istedi.arkadaşlar arabayı kobay olarak kullanacam başarılı olursam bana getirin para almayacağım birde bakıyormuşsunuz büyüyormuşum felan en tanınan boyacı oluyormuşum bilmiyorumda bana 4000 ytl fazla geldi sizde fazla değilmi?
-
19 Temmuz 2007: 11:31 #14810
zimazimaKatılımcı1500 e boyayan da olur 7,500 e de.önemli olan yapacağı iş kullanacağı malzeme, ustalık.dandik macun kullanırsa 3 ay sonra boya çatlar. bunları bilmediğim için yorumu sana bırakıyorum.imkanım var diyosun elin de yatkınsa öğrenilmeyecek bişey değil.servis yada sanayide bi boyacının yanına takıl 3-5 gün ana hatlarını dikkat edeceğin yerleri sana anlatırlar. giderken parfüm kullanma ama
-
19 Temmuz 2007: 14:00 #14811
mugatseKatılımcıkardeş artık böyle adamlar kalmadı biliyorsun aracını tamir ettirsen bile adam seni yanında istemiyor kaldıki birde boyayı ben kendim yapıcam bana işi veya püf noksanı göster desem adam s….. çeker bana
-
19 Temmuz 2007: 18:38 #14812
Mustafa YÜKSELKatılımcıgeç oldu biraz ama
hocam boyayı atarsın sorun değil ama detaylar var.
metalik boya içinde parıltıyı sağlayan alüminyum parçacıkları vardır bunların parlayabilmesi için boya atıldıktan sonra yatması gerekli, atış tekniği ile alakalı bişi ama genelde yatar çok ince atılırsa yatmayabilir, çok kalın olursada boya ilerde esnekliğini kaybedip çatlayacaktır.
şimdi bir metali alıyorsun üzerine siyah çizgiler çekiyosun ve al becerinle o siyah çizgileri araba boyamadaki aynı el hareketleriyle kapatıyosun bu sana en az atman gereken boya miktarını verir hemde elin alışır
sonra daha geniş bi yüzeyde deniyosun bakıyosun kuruyunca tatmin olacakmısın . ancak boyayı her seferinde ince atmak için boya tabancasının geniş bir alana (2karş çaptaki olabilir (tahmini) ) atması gerekiyo aksi taktirde boya akar çok ağlatır.
boyayı ince ince katlar halinde attık diyelim ama bişeylerede dikkat etmek gerekir.
1) boya yapıcağın yer kapalı mekanmı ? toz ot püsür olmaması gerekiyo boyaya yapıştımı çıkmaz
2) zımpara düzgün yapıldımı ? boya kapatır dediğin çizikleri boya kapatmayabilir hatta çoğunlukla kapatmaz
3) üzerinde parfüm varmı? parfüm boyanın iyi tutmamasını sağlıyormuş (kaynak skyce)
4) cinlendiğinde sakinleştircek ve becerikli kalfa (sıkı dost olması makbuldür yoksa dayanamaz kaçar)
5) boyaya uyguladığın sertleştiriciyi iyi ayarlaman lazım tabancanı tıkayabilir genelde boyacılar yanlış ölcek verir bizim başımıza geldi 15lt tiner harcadık açtık ama
ilave olarak bence macun işine gireceksen çok pratik yap macun sakat şey yada git bi kabortacıya 50 kaat ver macun çeksin ama sıkı pazarlık yap
desteklerimiz sürecektir
-
19 Temmuz 2007: 22:54 #14813
zimazimaKatılımcımugatse wrote:kardeş artık böyle adamlar kalmadı biliyorsun aracını tamir ettirsen bile adam seni yanında istemiyor kaldıki birde boyayı ben kendim yapıcam bana işi veya püf noksanı göster desem adam s….. çeker banaalakası yok, benim öyle bi imkanım olsa atölyeyi kurmuştum walla.kime ne sorduysam şimdiye kadar hepsinin cevabını aldım.usta kısmı kalenderdir yardımcı olur.
-
19 Temmuz 2007: 23:02 #14814
zimazimaKatılımcıtempest sende adam opak-metalik boyayı öğrendide sedefli (simli, yanar döner tabir edilen) boyayı anlatıyosun
olur kardeşim zamanla hepsi olur sen al bi çamurluk hele.çıkma filan.hem zımparayıda öğrenirsin böylelikle. -
19 Temmuz 2007: 23:14 #14815
mugatseKatılımcıdeneyeceğim arkadaşlar olmassa bile olana kadar uğraşıcam zaten bu işle uğraşmak gerekmiyormu biraz fazla vakit kaybetmiş olurum ama bi bakımada güzellik burda diye düşünüyorum birde arkadaşlar ben dikkat ettim kimisi sulu zımpara kimiside havalı makinayla zımpara yapıyor ikiside aynımı yoksa fark varmı?
-
19 Temmuz 2007: 23:55 #14816
zimazimaKatılımcıson zamanlarda diş hekimine gittinmi bilmiyorum artık onlarda havalı sisteme geçmiş.hava basıncı ile gelen talaş (hammaddesi nedir bilmiyorum) yüzeye çarpıyor ve ana zemin üzerine yapışan cisimleri koparıyor.sulu zımparada boyayı (sıfır zımpara) matlaştırıyosun.tamamen kazımak istersen büyük dişli zımpara yerine solver (boya sökücü) var. dök boyanın üzerine biraz bekle sonra spatula vb bişeyle kazıdığın zaman pırıl pırıl sac alttan çıkıyo.
-
20 Temmuz 2007: 00:14 #14817
piyuAnahtar yöneticibende bu sekilde dusunup denedim… kucuk bir parca boyadım… olayda en buyuk oncelik kapalı yerde…
dısarıda ne yaparsan yap olmayacaktır… kapalı yerde boya yaparken zehirlenememek icin agızlık takman kısa surede boyayıp cıkman gerekiyor…
once boyayı temizlemek lazım… camurluk gibi bazı yerlerde curuk gozukmese de icin icin curumus olabilir… bu tip islerin olur ise o bolgeyi saglam metali gorene kadar acman lazım.. sonra da oraya parca kaynatmak lazım… seni biraz asar o is…
is sadece saglam kaporta ustu boya ise asırı zor degil… tempest’ın dedigi gibi 30-40cm uzaklıktan yere paralel bir sekilde sagdan-sol sola-saga atman gerekiyor… boyayı cok ince bir kat atıp kuruduktan sonra ustunden su zımparası ile gecip detayları temizliyorsun…
sonra gene kurutup temizlettikten sonra diger katı atıyorsun ve surec bu sekilde devam ediyor… 5-6 kat attıktan sonra boya cok guzel olacaktır…
ingilizcen var ise buldugum bir yazıyı gonderirim…
-
20 Temmuz 2007: 00:52 #14818
Mustafa YÜKSELKatılımcızimazima wrote:tempest sende adam opak-metalik boyayı öğrendide sedefli (simli, yanar döner tabir edilen) boyayı anlatıyosun olur kardeşim zamanla hepsi olur sen al bi çamurluk hele.çıkma filan.hem zımparayıda öğrenirsin böylelikle.yoo ben metalik boyadan bahsediyorum metalik boya parlamıyormu? dikkatli bakarsan o küçük parıltılı şeyleri görebilirsin standart metalik boyada.
ilave olarak tamir boyası ve normal boya olarak iki farklı boya vardır vernik ve boya karıştırılıyorsa o tamir boyasıdır tamamı boyanacaksa vernik boyadan sonra atılmalıdır daha güzel olur
-
20 Temmuz 2007: 02:15 #14819
zimazimaKatılımcıtamir boyası ve normal boya? araştırcam bilmiyorum bu boyaları.benim bildiğim opak, metalik, sedefli.
-
20 Temmuz 2007: 02:25 #14820
Mustafa YÜKSELKatılımcıoto boyası ve tamir boyası ayrı oluyomuş.
akzo nobel bu işi iyi yapıyo ve oto boyasında bi markası vardı ama unuttum silk miydi öle bi adı vardı :S
-
20 Temmuz 2007: 02:28 #14821
zimazimaKatılımcıo zaman küçüğüz sevdiğim bi abim arabasını toplatırken sedefli boya yaptırmıştı.sanırım ankara’da ilkti.şahane olmuştu.
-
20 Temmuz 2007: 14:25 #14822
mugatseKatılımcıarkadaşlar öyle yada böyle iyi yada kötü giricem bu işe olmadı birdaha birşekilde yapacağım halledicem bu işi öğreneceğim bu işide ama püf noktalarla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim aracın rengi kırmızı nasıl bir boya uygulayayım ve boyayı kendim hazırlayabilirmiyim veya boyacıyamı hazırlatayım iç karışımının tam olarak ne olması gerekiyor bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim saygılar.
-
20 Temmuz 2007: 14:31 #14823
mugatseKatılımcıvar abicim ingilizce gönder anlamadığım yerleri arkadaşa sorarım
-
20 Temmuz 2007: 15:06 #14824
XLR-VKatılımcıDogrusunu soylemek gerekirse boya isi pek hata kabul etmez .
Asagida verecegim siteye gir orada araclarin OEM boya kodlari yazili .Eger senin arabada varsa en azindan boya kodunu ogrenirsin ki bu fabrika boyasini elde etmek demektir ayni zamanda
http://www.paintscratch.comKolay gelsin
-
21 Temmuz 2007: 15:11 #14825
illetyusKatılımcıSevkini kirmis olmiim ama, bidaa dusun istersen !
Pek oyle disardan seyredildigi gibi bir is degildir.
Kanser eder adami.
Hemde Camaro gibi her yani yuvarlak hatli bir araba… 🙄
Eger sonucu toparlayamayacak olursan ve bir usta bulmak zorunda kalirsan,
inan bana simdiki istediklerinden cok daha fazla bir fiyat cekerler…
Nede olsa mecbur kalip ellerine dusmus olucan o zaman ❗ -
22 Temmuz 2007: 22:28 #14826
AnonimZiyaretçi4000 ytl boya için çok walla yaw. yeteneğin ve yerin varsa aslında kendin yapmaya değer ama. eski boyayı nasıl çıkarcan çok zordur bence.
-
22 Temmuz 2007: 23:15 #14827
AngelusKatılımcımugatse wrote:ARKADAŞLAR BENDE 76 CAMARO VAR ARACIN KAPORTA ıŞÇıLıÐıNE FAZLA DEÐıLDE BOYAYA ÇOK FAZLA PARA ıSTıYORLAR BU OLAYI KENDıMıZ YAPABıLıRMıYıZ MÇSAıT YER VE TAKIM TAKLAVATTA VAR VALLA ARKADAŞLAR BEN BıR DENEYECEÐıM SıZ NE DERSıNıZBoyanın altına mutlaka gemi astarı attır derim böylece çürüme olayı 0 oluyormuş. sonra boyaya gir.
-
23 Temmuz 2007: 03:03 #14828
zimazimaKatılımcıblaccamaro wrote:4000 ytl boya için çok walla yaw. yeteneğin ve yerin varsa aslında kendin yapmaya değer ama. eski boyayı nasıl çıkarcan çok zordur bence.yaw blaccamaro bi iki servise gitsen walla yardımcı olurlar bak.ankara da olsan sana ben ayarlardım istediğin kadar usta.ister sanayi ister servis.boyayı çıkarmak daha kolay.al boyacıdan bi solver boyanın üzerine dök, 15-20 dakika sonra spatula gibi bişeyle kazı çıkar zaten.alıştırma yapmak için çıkma çamurluk-kapı olayında ısrarcıyım.boyacı yapcas seni 😉
-
23 Temmuz 2007: 03:06 #14829
zimazimaKatılımcımüsait olduğum bi zaman gitcem boyacıya sorcam çamurluk nasıl boyanır diye.yazcam sana tek tek baştan sona ne işlem yapılır diye.en güzeli bu olcak sanırım.
-
23 Temmuz 2007: 16:04 #14830
mugatseKatılımcıACELE ETMıYORUM SıZDEN VE DIŞARDAN BıLGıLERı ALIP VEDE BıR CAMURLUK ÇZERıNDE TEST ETTıKTEN SONRA BıSMıLLAH DEYıP GıRıCEM ıŞıN ıÇıNE FAKAT BıRDE ŞÇYLE BıR SORUN VAR ARACIN KıMı YERıNDE HıÇ MACUN YOK BU GıBı YERLERDEDE AYNI ıŞLEMMı UYGULANIYOR DAHA DOÐRUSU MACUNSUZ YERLERDE ÇATLAK VAR BURALARI NASIL YAPICAM
-
23 Temmuz 2007: 18:05 #14831
Mustafa YÜKSELKatılımcıtemizleyip zımparalamalısın. çatlayan yer macunluysa temizledikten sonra tekrar macunlaman gerekebilir. bu işleri üç on paraya kabortacılar halledebilir.
-
23 Temmuz 2007: 18:46 #14832
mugatseKatılımcıZATEN O OLAYI KAPORTACIYA YAPTIRACAÐIM BEN SADECE ZIMPARA VE BOYA OLAYINI YAPMAYI DÇŞÇNÇYORUM
-
25 Temmuz 2007: 01:35 #14833
zimazimaKatılımcımugatse moralini bozmak istemezdim ama bugün macun aşamasını gördüm ve her babayiğidin harcı olmadığını maalesef teşhis ettim.kaportacıdan geldi araba ;
1-macun olayına giriyosun.öyle bi çekiliyorki bu macun arabanın kordonlarını falan ayarlamak ustalık işi.gözünle değil elinle ölçüyosun hataları.öyle bi ince işki bu kaportanın üzerine sanki bir kat film çekiyosun. ama alttaki hataları kapatman için bi heykeltraş hasasiyeti istiyor.
2-astar atıyosun.bu biraz kolay gibi gözüküyor.
3-artık boyasına göre 2-3 kat boya atıyosunki buda ressam hassasiyeti istiyor.katları ayarlamak zor.
4-vernik atıyosun
boya işi bitiyo.bu işlemleri yapmayı ben fazla hafife almışım.yapılmayacak iş değil ama zor.
-
26 Temmuz 2007: 13:28 #14834
mugatseKatılımcınasıl yani hiç elini bulaştırmamı diyosun daha kötü hale getirebilirim herhalde boyundan büyük işe bulaşmamı diyorsun ama şöyle birşey var ben zaten macun işine bulaşmayacağım sadece boya olayını yapmak istiyorum
-
26 Temmuz 2007: 18:24 #14835
zimazimaKatılımcıçamurluk üzerinde ben çalışırım elimi alıştırırım diyosan olur.bütün boyacılar doğuştan öyle çıkmadı, öğrenilir sonuçta.
-
26 Temmuz 2007: 19:59 #14836
mugatseKatılımcıDENıYORUM BıR ÇAMURLUK BULDUM BAKALIM NELER OLACAK
-
26 Temmuz 2007: 20:05 #14837
zimazimaKatılımcıe hadi kolay gele.zımpara olayına dikkat, eline çapak falan batmasın ayrıca elin falan su toplamasın.
-
27 Temmuz 2007: 00:34 #14838
piyuAnahtar yöneticimugatse
sitede kaporta-boya olayını yapmak isteyen ben dahil bircok uye var.
ben macun cektim fakat sadece kucuk bir parcaya… boyle olunca cok zor olmuyor ama bir butunu macunlamak oldukca zor olmalı…
bu isi iyice kafaya koyduysan tanıdık bir kaporta boyacının yanına gidip kendi gozunle sureci takip et…
daha sonra denemelere basla… ben sana ingilizce-turkce dokuman bakacagım… sonra bu tecrubeyi paylasmak sartı ile
siteye bir makale olarak ekleriz…
-
27 Temmuz 2007: 13:39 #14839
mugatseKatılımcıtabiki kardeş zaten burası paylaşım yeri değilmi bilgi saklamak yok ne biliyorsan söyleyeceksin ve bende söyleyeceğim
-
28 Temmuz 2007: 02:25 #14840
zimazimaKatılımcıevet kesinlikle.sorulan sorulara mümkün olduğunca bilgim dahilinde olmasa bile dışarıdan yardım alarak (öğrenerek) cevap vermeye çalışıyorum.ki arkadaşlarımın tutumları da farklı değil.herşeyin saygı sevgi çerçevesinde olması yanısıra bu önemli bi kıstas bence.aksi takdirde bu siteyi bu kadar sevmezdim sanırım.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.