Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Forum Hakkında › işal araç prosüdürleri@
- Bu konu 11 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 16 yıl 4 ay önce Nazým Ak tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
4 Temmuz 2005: 17:36 #287burifordKatılımcı
selam arkadaşlar
aranızda bana işal arabaları yurda nasıl sokabiliriz?prosüdürleri nelerdir?vergiler ne tutar?bürokrasi çok mu fazla?bu konular hakkında bana bilgi verebilecek arkadaşlar arıyorum.
[/b] -
5 Temmuz 2005: 09:35 #5280chevymanKatılımcı
selam buriford
işal araç.larla ilgili bilgi istemişsin ama klasik araçlar mı yoksa günümüz 2.el araçlarmı belirtmemişsin ama ben sana 2 grup olarak olarak bilgi vereyim
1-klasik oto işalatında önce hazine dış ticaret müsteşarlığından müsaade alınıyor sonra işalat işlemine başlanıyor maliyetler ise örneğin 10.000 usd ye aldığın bir aracın sana teslim maliyeti 20-25.000usd arası değişiyor bu rakkama arabanın nakliyesi sigortası gümrük vergisi kdv si ve tüm fonlar dahil
2-günümüz 2.el araçlarında işalat için arabanın 3 yaşından büyük olmaması gerekiyor kdv %23 gv%10 artı nakliye ve sigorta buda ortalama arabanın yurtdışı satış fiyatının üstüne %65 gibi bir oran eklendiğinde sana türkiye maliyeti çıkmış oluyor. -
5 Temmuz 2005: 13:43 #5281burifordKatılımcı
teşekkürler chevy
ama bunlar ne kadar zaman alır.diyelim ben yurt dışından anlaştım biriyle örneğin amerikadan bir 64 için,adama parayı yolladım diyelim,nakliyat şirketine arabayı teslim etti.ne olacak sonra?nakliyat ücreti ne kadar tutar.vergileri geç ödediğimizde arabayı o zaman mı gümrükten çekebiliriz? faiz uygulanır mı?bu kadar fark neden yani demişsin arabayı 10 bin e aldın sana 20-25 bine patlar diye. -
5 Temmuz 2005: 21:14 #5282piyuAnahtar yönetici
birara amerika-turkiye araba getirtme nakliye parası 6000-6500usd diye duymustum…ayrıca %100 vergi ve ozel izin gerekiyor diye biliyorum….
-
5 Temmuz 2005: 21:51 #5283illetyusKatılımcı
Bir kac ay once bu adresde “bedelsiz işalat” konusunda tam detayli bilgi bulmustum…..( http://www.gumruk.gov.tr )
Sanirim biraz arastirirsan sordugunla ilgili kisimlarda vardir.
Ancak onemli bir nokta varki bu ulkede ozellikle gumrukle ilgili konular kanunlarda yazildigi gibi yurumuyor !! Bu isi profesyonelce yapacak biri olmazsa eger hic girmemek daha iyi…….. -
7 Temmuz 2005: 16:35 #5284chevymanKatılımcı
[quote:b3ec46d05a=”buriford”]teşekkürler chevy
ama bunlar ne kadar zaman alır.diyelim ben yurt dışından anlaştım biriyle örneğin amerikadan bir 64 için,adama parayı yolladım diyelim,nakliyat şirketine arabayı teslim etti.ne olacak sonra?nakliyat ücreti ne kadar tutar.vergileri geç ödediğimizde arabayı o zaman mı gümrükten çekebiliriz? faiz uygulanır mı?bu kadar fark neden yani demişsin arabayı 10 bin e aldın sana 20-25 bine patlar diye.[/quote:b3ec46d05a]merhaba buriford
kusurabakma ancak cevap yazabiliyorum yaz sebebiyle net e çok sık girmiyorum sana sorunla iligili şöyle cevap vereyim arabayı nakliyeci teslim aldıktan sonra gemiyle 20 gün ile 30 gün arasında teslim eder gemiyle nakliye yaklaşık 3000 usd civarı uçakla nakliye 10.000 usd civarı dolayısıyle gemi en mantıklısı ben kendim gümrük müşaviriyim ve sana aşağıda bir tablo çıkaracağım ve neden böyle maliyet çıktığını anlayabilirsin öncelikle getirteceğin 64 için hazine dış tic.müsaade alıyorsun oraya yatırılan parayı bilmiyorum çünkü devamlı güncelleniyor arabaların durumuna göre bu çıkarttığın belge ile arabayı karşı taraftan yükletiyorsun araban gümrüğe geldiğinde bu belgen arabanın satış faturası nakliye faturası yaptırdığın sigorta poliçesi ve yurt dışına transfer yaptığın banka dekontu(DSB) maliyet ise şöylearabanın kıymeti FOB : 10.000 usd
navlun(nakliye : 3.000 usd
sigorta : 350 usd
13.350 usd bu rakkam malı türkiye cif kıymeti
%10 GV. 1.350 usd
fonlar 3.500 usd
yurt dışı diğ.gid. 200 usd.
yurt içi diğ.gid. 500 usd.
18.900 usd kdv matrahı
kdv%23 4.347 usdşimdi ödeyeceğin toplam vergi:%10gv—1.350 usd
%23kdv–4.347 usd
fonlar
3.500 usd
toplam öd.vergi****************** 9.197 usdşimdi toplayalım arabanı tutarı 10.000 usd
top.vergi 9.197 usd
nakliye 3.000 usd
sigorta 350 usd
ardiye arabanın amb.bekl.ücreti tahm. 200 usd
işte arabanın sana türkiye maliyeti 22.747 usd bu rakkam 1000 dolar kadar artabilirde düşebilirde demek istediğimi anldın sanırım maliyet konusunda gümrük kanunu herzaman yazıldığı gibi uygulanır birtakım öncelikler uygulanabilir ama kanun değişmez ama arabayı getirmeyi düşünüyorsan mutlaka oto işalatı yapan gümrük müşavirinden destek almalısın çünkü bu işlemlerle kendin uğraşman mümkün değil mevzuat çok karışık ve yıldırıcı maalesef selamlar -
7 Temmuz 2005: 17:04 #5285burifordKatılımcı
chevyman
kardeş yardımların için çok teşekkür ederim.
verdiğin bilgiler tamamiyle durumdan haberdar olmamı sağladı.
galiba bu iş zor iş.Zannediyorum en iyisi burada sabredip iyi bir 64 ün düşmesini beklemek ve zevkime göre toparlamak.çünkü astarı yüzünden pahalıya geliyor.Zaten gelecek arabaya da az da olsa revizyon gerekecekti.tekrar teşekkür ederim chevyman
-
7 Temmuz 2005: 18:21 #5286chevymanKatılımcı
rica ederim buriford kesinlikle türkiyeden araba alıp toplamak en iyisi hiç olmassa gözünün gördüğü arabayı alıp toplarsın selamlar
-
7 Temmuz 2005: 18:24 #5287piyuAnahtar yönetici
enfes cevap… bizim yaklasık rakamları cok degistirdi…
bence tr degeri 50-60.000usd olan bir aracı amerikadan 6000-7000usd’ye alıp buraya 20.000’e filan getirmek guzel ve dogru bir hesap olur sanırım… yoksa zarar edilir gibi…
-
7 Temmuz 2005: 18:45 #5288chevymanKatılımcı
aynen öyle piyu doğru tespit
-
8 Temmuz 2005: 06:56 #5289illetyusKatılımcı
chevyman bey chevyman bey……
Su arabanizin resimlerini bi gorsek artikin…! 🙄Yada hani bize gelicektiniz ya…..
o zaman mi gorcez…? (Hala bekliyoruz) 😥 -
20 Temmuz 2008: 22:00 #5290Nazým AkKatılımcı
chevyman bey gümrük müşaviri olduğunuzu belirtmişsiniz , peki biraz aptalca bir soru olacak ama klasik otomobil işal edebiliyor musunuz ? Eğer edebiliyorsanız size danışmak istediğim bir kaç şey olacak …
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.