Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın Amerikan Sonradan Cabrio Nasıl Yapılır?

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      OnurUnver
      Katılımcı

Sadece gezi amaçlı kırmızı renkte bir cabrio AMERıKAN arabam olsun cok ıstıyorum, ancak cabrıo arabalarda ucuzu yakalamak cok zor arabanın ustu acılınca fıyat cok artıyor o yuzden biz alsak da yaptırsan nasıl olur yapılabılen yanı saglıklı olabılen bır ıslem mıdır.
      Mesela uzerınden cıkanı hardtop yapsak, tente hıc yaptırmasak yazın tavanı cıkarsak da bagajda branda ıle gezsek nasıl olur yoksa tente ıle nasıl olur fıyat ne kadara malolur bilginiz varsa paylasırmısınız arkadaslar
      esasında cok temız bir pontiac parissiene var ama 4 kapı uzerını bır acabılsem offf offf

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Bence oyle birşŸey yapmayın,eger yaparsanız araba direk çöp olur…
      O kadar masraf yapacagınıza ve bi amerikanın canına okuyacagınıza 85 lerden mustang ler var 10 bin ytl civarı hem de cabrio…

OnurUnver
      Katılımcı

Araba çöp olurdan kastınız beceremezsın oyle bir usta bulamazsın anlamında mı yoksa yakısmas orjınalınden sasma anlamında mı dıyorsunuz

Szopen
      Katılımcı

Hem öyle hemde öyle Etik bir davranışŸ şŸekli değil

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Beceremezsiniz demiyorum kesinlikle,yaparsınız yapmasına da yakışŸmaz, hoşŸ olmaz bence…szopen nin dedigi gibi etik bi davranışŸ degil

72camaro
      Katılımcı

etik değil +1

piyu
      Anahtar yönetici

etik degil
      sen haric kimse kullanmayacak ve almayacaktır

ayrıca diğer maddelerden cok bu bir muhendislik isi… sadece kesme ile cabrio olsa cabrio arabalar sedan ya da digerlerinden daha hafif olurdu… oysaki tam tersi cabrio’lar daha agır olur. bu demekki sadece tavan farkı yok….

OnurUnver
      Katılımcı

Tamam arkadaslar herseyın oldugu gibi amerilkan arabanın da bir kültürü var ve bunu yavaşŸ yavaşŸ tanıyoruz bazen farklı düşŸünceler yanlışŸ olabıyor degilmi PıYU, kızmayın yaw sadece bir fikir kestim demedim ki

-aLicaN-
      Katılımcı
      OnurUnver wrote:
      Tamam arkadaslar herseyın oldugu gibi amerilkan arabanın da bir kültürü var ve bunu yavaşŸ yavaşŸ tanıyoruz bazen farklı düşŸünceler yanlışŸ olabıyor degilmi PıYU, kızmayın yaw sadece bir fikir kestim demedim ki

ammmaan aklından bile geçrime

piyu
      Anahtar yönetici
      OnurUnver wrote:

kızma hiçbir zaman yok, hertürlü fikire açığız…

ucuz etin yahnisi gibi olur… ilk basta yaptım ne guzel oldu dersin (hatta yapamazsın dediler ama ben yaptım dersin) … keyfiniz cıkarırsın… daha sonra yasadıgın problemlerden bıkarsın… elinde kalır, tekrar kapatayım dersin birseye benzemez… ufak tefek birsey olsa belki yapboz yapılabilir ama gercekten iyi teknik bilgin yok ise ne yapabilirsin, ne de daha sonra geri donebilirsin… hani argoda “şŸaftı kaymışŸ” derler ya öyle olur

OnurUnver
      Katılımcı

Pekala anlasılan bu ıslemi yapmak her ıhtımalde yalan oluyor anlasılan…

Chevy_Killer_89
      Katılımcı

Tavanı kesilmişŸ bir suru amerikan var ilanlarda,ornegin antalya da 64 kahverengi impala,bursa da 63 impala hd,istanbul du sanırım 65 mustang,aynı sekilde anadoluda bi 64 impala hd,yine bir 64…ve ilanları aylardır duruyor,fiyatlarıda git gide dusuyor…bi sedan veya coupe amerikanı kestiginde araba bir müddet sonra kendini salacaktır,çunku convertible ler piyu nun dedigi gibi tamamen farklıdır…

Anonim
      Ziyaretçi

özellikle direkli amerikanlarda bu tarz işŸlemler kesinlikle fiyaskoyla sonuçlanıyor. çok komik uygulamalarla günü kurtarmaya çalışŸanlar oluyor, ön koltukların arasında direklerin arasına destek koyanlar bile var yanılmıyorsam. cabrio araçların amortisör sistemleri iflas ediyor bildiğim kadarıyla, ağırlığa dengesiz şŸekilde maruz kalıyor amortisörler ve sıkça gümlüyor.

the_judge
      Katılımcı

tavanı kestikten sonra şŸasiyi de güçlendirmek diye duymuşŸtum.en azından boyd öle yapıyodu

atila
      Katılımcı

Şaseyi güçlendirmeden tavan ve direği kesmek, genişŸletmek için evin kolonlarını kesmekle aynı şŸey, sonuçta binalar gibi arabalarında statik bir yapıları var ve bunu sağlayan en önemli elemanlar tavan ve direkler. Sonuç olarak, şŸaseye gerekli takviyeleri yapıp hakkıyla arabanın üzerini açmak herhalde üstü açık araba almaktan daha pahalı ve sağlıksız olur.

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version