Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın Londra de?il ıstanbul taksileri olsun

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

Londra değil ıstanbul taksileri olsun

Türkiye ıhracatçılar Meclisi (TıM) BaşŸkanı Oğuz Satıcı, LondraǢ€™nın dünyaca ünlü taksilerini ıstanbulǢ€™a getirmek için kolları sıvadı.

Bir otomobil fabrikası ile anlaşŸan Satıcı, LondraǢ€™daki taksilerin benzerini TürkiyeǢ€™de ürettirecek.

Gerçekten de ıngilizlerǢ€™in Ǣ€™cabǢ€™ dedikleri Londra taksileri, tıpkı iki katlı otobüsleri gibi (klasikler kullanışŸlı olmadığı için tarih oldu), tıpkı telefon kulübeleri-posta kutuları gibi (posta işŸletmesi büyük zararda olduğu için herhalde bunlar da yakında tarih olur) dünyaca meşŸhur.

ıyi de onların hepsinin güzelliği LondraǢ€™da…

ıngiliz Ǣ€™cabǢ€™inin ıstanbulǢ€™la ne ilgisi var?

Hiçbir ilgisi yok.

Peki alıp onu ıstanbulǢ€™a adapte etmeye ne gerek var?

SatıcıǢ€™nın bu projesini ıstanbul taksilerinden memnun olmayan Kadir TopbaşŸ da destekliyormuşŸ.

Bana ise fazla özenti bir proje geliyor.

SatıcıǢ€™ya bir teklifim var.

Londra taksilerini ıstanbulǢ€™a getirmek yerine ıstanbulǢ€™un unutulmaz taksilerini yeniden hayata geçirsin.

LondraǢ€™nın Ǣ€™cabǢ€™leri kadar karakteristik olan PlymouşŸÇ¢â‚¬â„¢ları, ChevroletǢ€™leri yeniden yaratsın.

57 modellerin üzerine bir de sarı-siyah kareli taksi daması koysun, tam olsun.

Büyük ve hantal bu modelleri biraz da günümüze uyarlasın…

Ne dersiniz, ıstanbulǢ€™a LondraǢ€™nın taksilerinden daha çok yakışŸmaz mı?

Cengiz SEMERCıOÐLU csemercioglu@hurriyet.com.tr

XLR-V
      Katılımcı

Eski taksiler maalesef canlandirma projesi bence olmayacak bir sey ama onun yerine son model veya ona yakin yeni nesil Amerikan V8 taksileri yani USA ve CDN de kullanilan arabalari işŸal etmek ve bunlari ilk basta trafige cikarmak daha zor bir ihtimal gibi gorunse bile aslinda o kadar da degil . Nasil mi ? Bu araclar cok fazla benzin tuketiyor gibi gorunuyor ama eger bunlar ticari arac statusunde olduklari icin her turlu vergi avantaji ve benzin deki o sacma vergi makul seviyede olursa niye bu arabalar su an Ist trafigini mesgul eden o teneke ,karton arabalarin yerini almasin ?
      Ille Amerikan sart degil , burada onemli olan zihniyet degisikligi ve sinif atlama . Hem de ticareti daha kaliteli bir sekilde yapmak.
      Hem Ist traginininde mesela yabanci tv lerde gosterildigi zaman ne oldugu belirsiz o teneke sari seyler yerine daha elit olan arabalar gorunse bu hem TR icin hem de sehir icin artilar getirir

Angelus
      Katılımcı

Aslında eski arabalar toparlanabilir ve yenilenebilir.Sadece ıstanbulun turizm bölgelerine bu arabalar yerleşŸtirilip hem estetik hemde tarihsel esintiler sağlanabilir.Bu araçlara aynen hollandada olduğu gibi ucuz benzin desteği verilirsede dadından yinmez Fenamı Küba bunu çok güzel yaptı ve yapıyor.. Sayın XLR-V bi çıtlatsak şŸu meseleyi birilerine . Veya bir kampanya yapıp Turizm Bakanlıgına göndersek.. ıstanbul Taksilerini ıstiyor diye…

http://www.rensomatic.nl/site/pics/nahoo_g.jpg

http://gallery.photo.net/photo/496115-lg.jpg

Operadada resim eklemede hata veriyor….??

XLR-V
      Katılımcı

Ben soyle soyliyim turistik olarak degil de butun taksilerin modernlestirilmesi olarak gordugum icin o sekilde yazdim ama trustik olarak ta gayet guzel bir sey olur .
      Kuba’yi biliyorum ama yazmak istemedim cunku isin icinde sadece nostalji olarak gorme ,siyasi ve rejim yuzunden de baski oldugu icin adamlar mecburen ’50 lerden kalma arabalari kullanmak zorundalar .
      Senin benim veya baskalarinin istemesinden cok,zamaninda o arabalari kullanmis olanlarin bu isi istemesi onemli neticede o arabalari esnaflar yani soforler kullanacagi icin ki kac tane taksi varsa onlar bunu en az bizim kadar istemeleri gerekir. Gerisi zaten gelir.
      Aslinda onlarda herhalde iyi arabaya binmek isterler keza musterilerde istemesi gerekir neticede bedavaya degil,ucret karsiliginda hizmet satin aliyorlar ama sartlar saglam sekilde oturtulmali ve gereken tesvikler yapilmali .
      Resim yuklemede ben hic problem yasamadim istersen bir daha dene olmazsa sistemi kaldirip tekrar kur dene bakalim.Opera 9.0 kullaniyorum bu arada .

atila
      Katılımcı

ıstanbul taksilerinin yenilenmesi projesi bence Türk Otomobil tasarımı için kaçırılmaması gereken bir fırsat, zira bence en büyük eksikliğimiz bunca yıldır araba üretmemize ragmen hala tamamen Türk tasarımı bir modele sahip olmamamız ama biliyoruz ki bu işŸi çok iyi yapabilecek bir sürü insanımız var. Bence yapılması gereken bir proje yarışŸması açılmalı ve- rasyonel kriterlere göre-seçilecek tasarım üretime alınmalı. Ayrıca Belediye bu araçlara dönüşŸümü belli bir takvime bağlayarak uygun koşŸullu banka kredisi imkanı tanımalı. Sonuçta üretilecek arabanın sadece ıstanbul değil tüm Türkiye’de kullanılabileceği düşŸünüldüğünde gayet karlı olacağı açık, hem de Türkiye’de tasarım çalışŸmalarında önemli bir bilgi birikimi ve yatırımı sağlanmışŸ olur.

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version