Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › Londra de?il ıstanbul taksileri olsun
- Bu konu 4 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 17 yıl 10 ay önce atila tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
3 Ocak 2007: 16:23 #829AngelusKatılımcı
Londra değil ıstanbul taksileri olsun
Türkiye ıhracatçılar Meclisi (TıM) Başkanı Oğuz Satıcı, LondraÇ¢â¬â¢nın dünyaca ünlü taksilerini ıstanbulÇ¢â¬â¢a getirmek için kolları sıvadı.
Bir otomobil fabrikası ile anlaşan Satıcı, LondraÇ¢â¬â¢daki taksilerin benzerini TürkiyeÇ¢â¬â¢de ürettirecek.
Gerçekten de ıngilizlerÇ¢â¬â¢in Ç¢â¬â¢cabÇ¢â¬â¢ dedikleri Londra taksileri, tıpkı iki katlı otobüsleri gibi (klasikler kullanışlı olmadığı için tarih oldu), tıpkı telefon kulübeleri-posta kutuları gibi (posta işletmesi büyük zararda olduğu için herhalde bunlar da yakında tarih olur) dünyaca meşhur.
ıyi de onların hepsinin güzelliği LondraÇ¢â¬â¢da…
ıngiliz Ç¢â¬â¢cabÇ¢â¬â¢inin ıstanbulÇ¢â¬â¢la ne ilgisi var?
Hiçbir ilgisi yok.
Peki alıp onu ıstanbulÇ¢â¬â¢a adapte etmeye ne gerek var?
SatıcıÇ¢â¬â¢nın bu projesini ıstanbul taksilerinden memnun olmayan Kadir Topbaş da destekliyormuş.
Bana ise fazla özenti bir proje geliyor.
SatıcıÇ¢â¬â¢ya bir teklifim var.
Londra taksilerini ıstanbulÇ¢â¬â¢a getirmek yerine ıstanbulÇ¢â¬â¢un unutulmaz taksilerini yeniden hayata geçirsin.
LondraÇ¢â¬â¢nın Ç¢â¬â¢cabÇ¢â¬â¢leri kadar karakteristik olan PlymouşÇ¢â¬â¢ları, ChevroletÇ¢â¬â¢leri yeniden yaratsın.
57 modellerin üzerine bir de sarı-siyah kareli taksi daması koysun, tam olsun.
Büyük ve hantal bu modelleri biraz da günümüze uyarlasın…
Ne dersiniz, ıstanbulÇ¢â¬â¢a LondraÇ¢â¬â¢nın taksilerinden daha çok yakışmaz mı?
Cengiz SEMERCıOÐLU csemercioglu@hurriyet.com.tr
-
3 Ocak 2007: 17:39 #11917XLR-VKatılımcı
Eski taksiler maalesef canlandirma projesi bence olmayacak bir sey ama onun yerine son model veya ona yakin yeni nesil Amerikan V8 taksileri yani USA ve CDN de kullanilan arabalari işal etmek ve bunlari ilk basta trafige cikarmak daha zor bir ihtimal gibi gorunse bile aslinda o kadar da degil . Nasil mi ? Bu araclar cok fazla benzin tuketiyor gibi gorunuyor ama eger bunlar ticari arac statusunde olduklari icin her turlu vergi avantaji ve benzin deki o sacma vergi makul seviyede olursa niye bu arabalar su an Ist trafigini mesgul eden o teneke ,karton arabalarin yerini almasin ?
Ille Amerikan sart degil , burada onemli olan zihniyet degisikligi ve sinif atlama . Hem de ticareti daha kaliteli bir sekilde yapmak.
Hem Ist traginininde mesela yabanci tv lerde gosterildigi zaman ne oldugu belirsiz o teneke sari seyler yerine daha elit olan arabalar gorunse bu hem TR icin hem de sehir icin artilar getirir -
3 Ocak 2007: 21:23 #11918AngelusKatılımcı
Aslında eski arabalar toparlanabilir ve yenilenebilir.Sadece ıstanbulun turizm bölgelerine bu arabalar yerleştirilip hem estetik hemde tarihsel esintiler sağlanabilir.Bu araçlara aynen hollandada olduğu gibi ucuz benzin desteği verilirsede dadından yinmez Fenamı Küba bunu çok güzel yaptı ve yapıyor.. Sayın XLR-V bi çıtlatsak şu meseleyi birilerine . Veya bir kampanya yapıp Turizm Bakanlıgına göndersek.. ıstanbul Taksilerini ıstiyor diye…
http://www.rensomatic.nl/site/pics/nahoo_g.jpg
http://gallery.photo.net/photo/496115-lg.jpg
Operadada resim eklemede hata veriyor….??
-
3 Ocak 2007: 22:58 #11919XLR-VKatılımcı
Ben soyle soyliyim turistik olarak degil de butun taksilerin modernlestirilmesi olarak gordugum icin o sekilde yazdim ama trustik olarak ta gayet guzel bir sey olur .
Kuba’yi biliyorum ama yazmak istemedim cunku isin icinde sadece nostalji olarak gorme ,siyasi ve rejim yuzunden de baski oldugu icin adamlar mecburen ’50 lerden kalma arabalari kullanmak zorundalar .
Senin benim veya baskalarinin istemesinden cok,zamaninda o arabalari kullanmis olanlarin bu isi istemesi onemli neticede o arabalari esnaflar yani soforler kullanacagi icin ki kac tane taksi varsa onlar bunu en az bizim kadar istemeleri gerekir. Gerisi zaten gelir.
Aslinda onlarda herhalde iyi arabaya binmek isterler keza musterilerde istemesi gerekir neticede bedavaya degil,ucret karsiliginda hizmet satin aliyorlar ama sartlar saglam sekilde oturtulmali ve gereken tesvikler yapilmali .
Resim yuklemede ben hic problem yasamadim istersen bir daha dene olmazsa sistemi kaldirip tekrar kur dene bakalim.Opera 9.0 kullaniyorum bu arada . -
4 Ocak 2007: 16:11 #11920atilaKatılımcı
ıstanbul taksilerinin yenilenmesi projesi bence Türk Otomobil tasarımı için kaçırılmaması gereken bir fırsat, zira bence en büyük eksikliğimiz bunca yıldır araba üretmemize ragmen hala tamamen Türk tasarımı bir modele sahip olmamamız ama biliyoruz ki bu işi çok iyi yapabilecek bir sürü insanımız var. Bence yapılması gereken bir proje yarışması açılmalı ve- rasyonel kriterlere göre-seçilecek tasarım üretime alınmalı. Ayrıca Belediye bu araçlara dönüşümü belli bir takvime bağlayarak uygun koşullu banka kredisi imkanı tanımalı. Sonuçta üretilecek arabanın sadece ıstanbul değil tüm Türkiye’de kullanılabileceği düşünüldüğünde gayet karlı olacağı açık, hem de Türkiye’de tasarım çalışmalarında önemli bir bilgi birikimi ve yatırımı sağlanmış olur.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.