Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › 67 GT Shelby 500
- Bu konu 13 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 17 yıl 6 ay önce Tümer ARCAN tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
23 Kasım 2006: 02:15 #795AnonimZiyaretçi
GT
-
23 Kasım 2006: 21:34 #11674atilaKatılımcı
Dün auto week dergisinde bir haber okudum, kısaca size de özetlemek isterim: Haberin başlığı “eski arabalar büyük iş haline geldi”. Doug Hasty adında bir amerkalı kızı için bir elenor yapar ve bu arabayı bir show’a götürür, arkasından Carroll Shelby’den telefon alır ve Shelby ona bu işi devam ettirmesini teklif eder, sonunda Shelby ile bir kontrat imzalarlar. (Bildigim kadarı ile Carroll Shelby bu arabalara imzasını koyuyor.) Doug Hasty ve iki ortağı Unique Performance adında bir şirket kurmuşlar ve elenor’un yanında 69 Camaro, 70 Challenger’da yapıyorlar, ayrıca 2007 mustangleri alıp modifiye edip satıyorlar. Yani adamlar sektör olmuş durumda. http://www.uniqueperformance.com. Biraz uzun oldu ama okurken benim hayalimin nasıl başkaları tarafından gerçekleştirildiği gördüm. Eminim sizin de böyle hayalleriniz vardır.
-
25 Kasım 2006: 03:13 #11675AnonimZiyaretçi
ünlü “ELEANOR” dicek başka söze gerek yok gerçekten kalsiklerin şahı… 1967’de sadece 2050 tane üretilmiş böle bi arabayı yolda görsem kalp krizi geçiririm heralde
-
25 Nisan 2007: 12:52 #11676OnurUnverKatılımcı
Zaten sol arka tarafta adam kafasını eymıs arabaya tapıyor galiba nasıl tapılmasın kı super bırsey o
-
26 Nisan 2007: 00:17 #11677burning_tiresKatılımcı
böyle bi sektörün ülkemizde olmaması benide şaşıtıyo chip foose kalitesinde , eleanor şıklığında, “aşmış” denecek kadar profesyonel çalışmalar olmasada ülkemizde de yapılamazmı bu iş yaa bu sorular benimde kafamın içinde geziniyo neyle alakalı acaba böyle bi sektörün türkiyede var olmayışı… böyle makinalara para wercek adammı yok türkiyede? yoksa “değmez” mi diye düşünüyo insanımız? hergün izliyrz discovery de amerikanın bi çok ünlüsü tonla para werip yaptırıyo böyle makinalar… ahhh ben okumuyip babama mesleğine dewam etcektimki gircektim bu işe :p
-
26 Nisan 2007: 13:06 #11678atilaKatılımcıburning_tires wrote:böyle bi sektörün ülkemizde olmaması benide şaşıtıyo chip foose kalitesinde , eleanor şıklığında, “aşmış” denecek kadar profesyonel çalışmalar olmasada ülkemizde de yapılamazmı bu iş yaa bu sorular benimde kafamın içinde geziniyo neyle alakalı acaba böyle bi sektörün türkiyede var olmayışı… böyle makinalara para wercek adammı yok türkiyede? yoksa “değmez” mi diye düşünüyo insanımız? hergün izliyrz discovery de amerikanın bi çok ünlüsü tonla para werip yaptırıyo böyle makinalar… ahhh ben okumuyip babama mesleğine dewam etcektimki gircektim bu işe :p
Amerika’da bu şekilde yapılan arabalar 100.000 dolar’ın üzerinde paralara satılıyor, bu açıdan Türkiye’ de böyle bir pazar yok diye düşünüyorum ama parça sorunu işalatla veya yan sanayi ile çözülürse kaporta-boya ve işçilik açısından bizde bu arabalar çok daha ucuza yapılır bence. Böyle bir sektör Türkiye’de oluşsa baya bi ıhracat gelirimiz olur, hemde Sanayi sitelerinde canlılık olur 🙄
-
26 Nisan 2007: 13:52 #1167966coupeKatılımcı
kadosan sanayisinde halil usta bu araç kalitesinde bir cok araba topladı.
-
2 Mayıs 2007: 02:25 #116801967mustangfastbackKatılımcı
2000 tane uretıldı dıyen arkadas bu arabanın karoserı 67 fastbacktır bu araba 60 second fılmı ıcın yapıldı geçmişi bu kadarla sınırlıdır
-
4 Mayıs 2007: 21:51 #11681erdy_camaroKatılımcı
wow böyle bir canavara tapmamak mümkün değil yaf baksanıza tüm gözler üzerinde…
-
5 Mayıs 2007: 09:24 #11682MontoyaKatılımcı
bu Elenor değil mi? Ya da Yunikorn! Tam bir efsane!
-
5 Mayıs 2007: 13:10 #11683Mustafa YÜKSELKatılımcı
geçenlerde bu arabanın hikayesini duymuştum yada okumuştum
arabayı bir adam kızı için bu kasayı yapıyo bir mustag e sonra bi fuara götürüyo shelby firması bizede yaodiyo sonra film için kullanılıyo muş.
bununla ilgili bilgisi olan varmı acaba?
-
6 Mayıs 2007: 23:55 #116841967mustangfastbackKatılımcı
olay ole degıl
eleanor aslınd yanılmıyorsam ya 71 yada 72 model mach1 70 lı yıllarda cevrılmıs bır fılm yapımcılar yenıden cekmeye karar verıyor fakatt bu sefer daha ozel bır araba yapmak ıstıyorlar ve unlu aaba yapımcılarına eleanoru hazırlatıyorlar ve fılm cekılıyor arabanın adının eleanor
olmasının sebebi çalınan arabalara kadın ısmı verılerek kod adı seklınde telsızlerle anlasmalarındandır araba 67 fastback e fıberglas malzemeyle form değiştirerek yapmaktadırlar -
7 Mayıs 2007: 21:26 #11685Mustafa YÜKSELKatılımcı
bende hikayeyi böyle biliyordum lakin bu girdi aklıma bende şapşallaştım
-
12 Mayıs 2007: 08:21 #11686Tümer ARCANKatılımcı
UZUN Bı ARADAN SONRA BUGÇN BıR 67 CAMARO GÇRÇŞÇMÇN GAZIYLA GENE GELDıM SıTEYE HEHEHE:)
NEYSE HEPıNıZE TEKRAR SELAM ARKADAŞLAR
ben hikayeyi biliyorum.diğer arkadaşın dediği gibi bu aracı 60 seconds için shelby özel tasarladı ve tasarımın telif hakkı onun üzerinde. elemanlar aynısını yapmak için 60 saniye filminde arabanın içinde olduğu her bi sahneyi kare kare izleyerek arabayı yapıyolar.sonra da shelby görüyo bi şekilde.aracı beğeniyo.çocuklara finansal ve yedek parça yardımı da yaparaktan projeye destek veriyo ve şirket kuruluyo. yanlışım varsa düzeltin böle biliyorum.bu arada 😈 67 ❗ BıR GÇN GELECEK BENıM OLACAKSIN LASTıKLERıNıN KOKUSU GAZ PEDALININ YAPIŞTIÐI PASPASIN ALTINDAN GELECEK.KOKU GELDıKÇE VÇCUDUM HAYVANı HORMONLAR SALGILAYACAK.ELLERıMıN TERıNı DıREKSıYONUNDA HıSSETTıKÇE DAHA ÇOK DEVıR ÇEVıRECEKSıN GECE BOYUNCA HAYVANLARI KISKANDIRACAK BıR ŞEKıLDE SEVıŞECEÐıZ.BENZıN VE LASTıK KOKULARI ıÇERıSıNDE…..NE SEN DURACAKSIN, NE DE BEN….AŞIÐIM SANA 67 CAMARO 😈 😈 😈
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.