Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › Motorlu Araç Trafik Belgesi
- Bu konu 14 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 17 yıl 5 ay önce
OnurUnver tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
5 Eylül 2006: 20:57 #709
ExcellenceKatılımcıAraç Muayenesi geldi çattı derken aklıma başka bir nokta takıldı, bu kartın arkasındaki 3 tane boşluk dolu ne hikmetse;
yenisi çıkarılacak fakat nerden… Araç Muayene ıstasyonundan mı çıkarılacak yoksa Trafik Şubeden mi? -
5 Eylül 2006: 21:10 #10974
XLR-VKatılımcıTrafik subesi olmasi gerekiyor bildigime gore . Ama en dogrusunu Trafik Musaviri bilir
-
5 Eylül 2006: 21:51 #10975
gtagucuKatılımcıMuayeneye gidiyosun yeni ruhsat kağıdı için dilekçe dolduruyorsun (orda dilekçeciler var dolduruyorlar istersen) sonra tespit muayenesi yaptırıyorsun, daha sonrada aldığın bütün evraklarla beraber trafik şubene gidiyorsun yeni ruhsat kağıdı yazdırıyorsun.
-
6 Eylül 2006: 00:07 #10976
ExcellenceKatılımcıteşekkürler arkadaşlar, yarın gidip halledeyim şu işi..
-
6 Eylül 2006: 00:22 #10977
XLR-VKatılımcıKolay gelsin
-
6 Eylül 2006: 11:51 #10978
MemoKatılımcıHazır muayne muhabetti açıldı.
Modifiyelere bizimaraçların seslerine laf ediliyormu?
Yanş adam kaputu açsa ışıl ışıl edelbrockları görünce bir şey diyormu??? Yoksa önemli olan sadece egzos pulumuz mu?
-
6 Eylül 2006: 13:41 #10979
gtagucuKatılımcıEgzost pulu aynı muayene ayrı. Egzost pulu her yerde yaptırılıyor onda sorun yok ama muayene sadece belirli istasyonlarda yapılıyor. Olay tamamen muayenecinin o anki ruh haline bağlı ama genel olarak modifiyeye pek sıcak bakmıyorlar. En kötü ihtimalle muayene istasyonlarında dolaşan adamların %80’i muamelecidir. Muayeneciye rüşvet verecek kabiliyet yoksa bu elemanlardan yardım istersin onlar senin adına halleder.
-
6 Eylül 2006: 13:46 #10980
MemoKatılımcıYok ben egzos pulunu alınca haaa tamam temizmiş diyip gönderiyorlarmı diye düşündüm.
-
6 Eylül 2006: 13:56 #10981
gtagucuKatılımcıMemo wrote:Yok ben egzos pulunu alınca haaa tamam temizmiş diyip gönderiyorlarmı diye düşündüm.Tamamen muayenecinin o anki keyfiyle alakalı.
-
6 Eylül 2006: 19:26 #10982
ExcellenceKatılımcıSıcak sıcak bilgilerle geldim arkadaşlar
Muayenecinin keyfiyle alakalı olduğuna tamamen katılıyorum, bazen hiçbirşeye bakmadan imzalıyorlar bazense motor numarasını bulana kadar canını çıkarıyorlar insanın Netekim -sanırım 61 model- sarı Ford 100 Pick Uplı bi abi arka sıradaydı hemen; yeni toplamış arabayı mis gibi lakin motor numarası yok etrafta ben giderken hala arıyordu..Henüz bu deneyimi yaşamayanlar için bir anlatayım ben
Çncelikle araç için borcu olmadığına ilişkin temiz kağıdı alıyoruz. Hemen sonra yan tarafa muayene harcımızı yatırıp buna ilişkin bir de makbuz alıyoruz. Elimizdeki muayene kartı bittiği için Ek-1 denilen bir form dolduruyoruz. Bunu yaparken forma ruhsattaki bilgileri yazıyoruz, absürt şeyler sorulmuyor. Sonra aracımızla Tespit Muayene yazan bölüme giriyoruz. Ordaki görevli aracı inceliyor, evraklara bakıyor ve Ek-1 formuna imza atıp sizi sonraki aşama olan kaşeci-imzacı diğer görevliye yolluyor. Bu görevliye kaşeleyip imzalattığımız Ek-1 formumuzu alıp Tespit Muayene yazan klübeye gidiyoruz ve son bir kez imzalatıyoruz…
Muayene işlemi başarıyla tamamlanmış ve bir sonraki Trafik Şube macerasının ilk adımı atılmış oluyor. Peki trafik şubede neler mi oluyor? Onu da yarın yerinde inceleyip burdan sizlere aktarmayı kendime bir görev bileceğim. Olay Yeri ınceleme’den Excellence
-
6 Eylül 2006: 20:08 #10983
MemoKatılımcıSenin araba ne excellence… Modifiye varmı?
-
6 Eylül 2006: 20:41 #10984
ExcellenceKatılımcı’94 Hyundai Excel
tamamen stock -
7 Eylül 2006: 11:59 #10985
MemoKatılımcıEhh rahat halletmen kadar doğal bir şey olamaz
. -
29 Mayıs 2007: 02:40 #10986
Emre ÞanKatılımcıben muamelecime 40 ytl ve birde arabamın anahtarını verdim kendisi gidip bizzat yaptırdı getirdi. bu tür arkadaşların orada tanıdıkları mı var bilemiyorum ama o stresi , sırayı, sıkıntıyı çekmeye değmez diye düşünüyorum.Benim trafik ve ruhsat işlemlerimi noterden yaptıran, gerektiğinde tüm trafik işlemlerimi yapan kişi. arzu ederseniz bana özelden mesaj atın iletişim bilgilerini göndereyim.Bu bahsettiğiniz şeylerden hiçbirini bilmiyorum ve ne şekilde olduysa arabamın muayenesi ruhsatı sigortası herbişeyi sorunsuz sıfırlanmıştı.
-
4 Haziran 2007: 00:06 #10987
OnurUnverKatılımcıBen Muamelecime 80 Veriyorum Ne Ben Nede Arabam Gidiyor Arkadaşlar Bence Böyle Bir Muameleci Bulun (Arabanın Modeli Markası Modifiyesi Farketmiyor)
Zaten Bu Arabalarla ıstasyona Gidene Kadar 40 YTL Lik Benzin Yakıorsunuz.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.