Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › Fan ve radyotör de?işimi
- Bu konu 15 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce NOMAD tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
3 Haziran 2006: 21:11 #616AngelusKatılımcı
Mevcut radyotör panelim artık su koyvermeye başlamıştı fanda zaten bilenler bilir orjinal amerikan degil dizel ford mondeo fanı idi.. Mevcut imkanlar ve çömezlikle her bir şeyi yenilerken onu mondeo fanı olarak takmıştık. Her neyse bugün radyotör yapımı ile ilgili ve bu işte oldukça başarılı bir firmaya gittim üzerindeki radyotörü değiştirip summitten getirttiğim perma cool 2950 cfm fan summit davlumbazı monte ettiler sırasıylar resimlerde işlemleri görebilirsiniz 😆
-
3 Haziran 2006: 21:13 #9892AngelusKatılımcı
devam….
-
3 Haziran 2006: 21:17 #9893AngelusKatılımcı
Arkadaşlar bana ayrıca Avrupaya ihraç için ürettikler 1 adet motor yağ soğutucusu ve 1 adet şanzıman yağı soğutucusunuda hediye ettiler. Fakat şu an takmadım gerekli modifikasyonlar yapıldıktan sonra takılacak..
Radyotör üzerinden çıkan 3 sıra geniş petekli aluminyum taktıkları ise 4 sıra sık geniş petekli bakır radyotördü…
-
3 Haziran 2006: 23:02 #9894Mustafa YÜKSELKatılımcı
baya güzel gözüküyo hayırlı olsun güle güle kullan..
-
3 Haziran 2006: 23:17 #9895gtagucuKatılımcı
Senin araç otomatik vitesti dimi? Aldığın radyatörün içinde şanzıman soğutucusu varmıydı yoksa ayrıcamı taktın? Şu an ne durumda sıcaklık göstergesi?
-
4 Haziran 2006: 00:12 #9896AngelusKatılımcıgtagucu wrote:Senin araç otomatik vitesti dimi? Aldığın radyatörün içinde şanzıman soğutucusu varmıydı yoksa ayrıcamı taktın? Şu an ne durumda sıcaklık göstergesi?
Radyötörü komple almadım kazanları ayırdılar zaten içinde ayrı bir radyötörün içinde şanzıman soğutucusu vardı. Panel yenilendi ve kazanlar orijinaline göre yenilendi.. bağlandı.. Bana sanziman sog. ve motor yagi sog. ayrı iki radyotör verdiler bunu direk ana rad. önüne monte etmem için .. motor yagi sogutucusu için summitten TD Performance in oil sandwich adapter siparişiverdim .. Sogutma sisteminde acaip ince detaylar var mesela anafor olayı var tam sogutma için.. Biz sogutma sistemini kurarken hesaplamadığımız bir sürü detay araba hareket halinde iken anofor yaratıp aslında sogutma yapmıyormuşş….. Neyse bunları anlatan fabrikanın sahibi amerikan arabalar üzerine yıllarca Türkiye ve Arap ülkelerinde çalışan kendiside 10 larca amerikan arabasi kullanmış makine mühendisi yaşını başını almış bir amca idi..
Hararet konusuna gelince benim su devirdaimindede problem varmış otobanda gazladığım zaman hararetin çıkması trafikte ise prob. olmaması bundanmış.. Nasıl dedim rad. üstü ve motor üstü kaynarken altı buz gibi devirdaime giren hortum buz gibi hemen üstü çıkış sıcaktı…Devirdaim üst devirlerde suyu yetiştirmiyormuş…. Kaderde onuda değiştirmek varmış ki aslında geçen sene tam bakıma verdiğim ustaya devirdaimide yenile dediğim ve parasını verdiğim halde….. 👿 👿 😈 Ondan sonra konuşuyor diyorlar bana 🙄
-
4 Haziran 2006: 00:20 #9897AngelusKatılımcı
Bu arada motorunuzun ömrünün uzun olmasını ve tamirci,parcası ikilisine yamulmamak istiyorsanız yag sogutma rad. taktırın dedi amca ve 210 f yag sıcaklığı için termostat taktırın dedi….
700r4 şanzımanların %80 i ekstra yağ sogutucusu olmamasından dağıldığını… ıranda GM in fabrikası oldugunu ve Chevrolet Nova,Buick Skylark üretildiğini biliyormusunuz Humeyni den önce.. Çyle diyolar..
-
4 Haziran 2006: 00:38 #9898XLR-VKatılımcı
Iyi gunlerde kullan verdigin bilgiler icin de sagol
-
4 Haziran 2006: 00:45 #9899piyuAnahtar yönetici
hem araban ici iyi olmus hem de siteye gonderdiğin bilgiler enfes olmus…
eyvallah…
-
4 Haziran 2006: 00:58 #9900Mustafa YÜKSELKatılımcı
iran olayından haberim yok ama şirkette iranlı bi fizkçi var ona sorarım
-
4 Haziran 2006: 16:53 #9901AngelusKatılımcı
http://www.farhangsara.com/automobiletech.htm
http://www.iranyellowpages.net/en/About_iran/Economy/auto_industry/auto_industry01.shtm
Opel ve Cadillac ta üretiliyormuş ıran’da.ıslam devrimi öncesi demek Tr. de novanın bu kadar çok olmasının sebebi Amerikadan değil ırandan gelmesimidir????
Bu arada Cherokee 1998 ‘den beri Mısırdada üretiliyormuş bir bakın sizinkide Mısır üretimi olmasın??
-
5 Haziran 2006: 00:20 #9902acmecamaroKatılımcı
heheh benimki 95 model halis mulis amerikan misir olacagini sanmam, bildigim kadari ile daimler ile birlesince avusturyadaki steyr traktor fabrikasini da aldila orayi jeep fabrikasina cevirdiler…zaten bu CRDI makineler de o fabrikada takiliyor…
-
5 Haziran 2006: 23:13 #99031967mustangfastbackKatılımcı
evet arkadaslar ıranda cadıllac buıck gm ve ford uretılıyordu sah zamanı ıran en zengın modern devletlerden bırısıydı 1991 e kadar uretıldı novalar her parcası bulunuyor hala bıde ne arabalar var bır gormenız lazıkm http://www.irantransam.com gırın bakın
-
6 Haziran 2006: 00:16 #9904AngelusKatılımcı
Benzin ucuz tabii. Arabalarda mükemmel… 4 te hatun veriyolar … ıran’a mı gitmek lazım ne?
-
6 Haziran 2006: 19:54 #9905firrebirdKatılımcı
Vayy bee, bu bebekler ıran’da mı şimdi..? 🙄
Aaahh ah, paso 77-79 Trans Am var yahu, hayalimdeki F body 😥Hakkatten, ıran’a gitmek lazım galiba..
-
8 Haziran 2006: 10:13 #9906NOMADKatılımcı
Arkadaşımın aracında petekler saglam ancak kazanlar defalarca tamir görmüş, ve artık iflas etmiş durumda.
Bu kazanların yenilenmesi ve peteklerin yenilenmesi olayına ne kadar ödediğini ve tam olarak nerede yaptırdığını öğrenmemizin bir sakıncası var mı?
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.