Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın Fan ve radyotör de?işimi

15 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

Mevcut radyotör panelim artık su koyvermeye başŸlamışŸtı fanda zaten bilenler bilir orjinal amerikan degil dizel ford mondeo fanı idi.. Mevcut imkanlar ve çömezlikle her bir şŸeyi yenilerken onu mondeo fanı olarak takmışŸtık. Her neyse bugün radyotör yapımı ile ilgili ve bu işŸte oldukça başŸarılı bir firmaya gittim üzerindeki radyotörü değişŸtirip summitten getirttiğim perma cool 2950 cfm fan summit davlumbazı monte ettiler sırasıylar resimlerde işŸlemleri görebilirsiniz 😆

Angelus
      Katılımcı

devam….

Angelus
      Katılımcı

ArkadaşŸlar bana ayrıca Avrupaya ihraç için ürettikler 1 adet motor yağ soğutucusu ve 1 adet şŸanzıman yağı soğutucusunuda hediye ettiler. Fakat şŸu an takmadım gerekli modifikasyonlar yapıldıktan sonra takılacak..

Radyotör üzerinden çıkan 3 sıra genişŸ petekli aluminyum taktıkları ise 4 sıra sık genişŸ petekli bakır radyotördü…

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

baya güzel gözüküyo hayırlı olsun güle güle kullan..

gtagucu
      Katılımcı

Senin araç otomatik vitesti dimi? Aldığın radyatörün içinde şŸanzıman soğutucusu varmıydı yoksa ayrıcamı taktın? Şu an ne durumda sıcaklık göstergesi?

Angelus
      Katılımcı
      gtagucu wrote:
      Senin araç otomatik vitesti dimi? Aldığın radyatörün içinde şŸanzıman soğutucusu varmıydı yoksa ayrıcamı taktın? Şu an ne durumda sıcaklık göstergesi?

Radyötörü komple almadım kazanları ayırdılar zaten içinde ayrı bir radyötörün içinde şŸanzıman soğutucusu vardı. Panel yenilendi ve kazanlar orijinaline göre yenilendi.. bağlandı.. Bana sanziman sog. ve motor yagi sog. ayrı iki radyotör verdiler bunu direk ana rad. önüne monte etmem için .. motor yagi sogutucusu için summitten TD Performance in oil sandwich adapter siparişŸiverdim .. Sogutma sisteminde acaip ince detaylar var mesela anafor olayı var tam sogutma için.. Biz sogutma sistemini kurarken hesaplamadığımız bir sürü detay araba hareket halinde iken anofor yaratıp aslında sogutma yapmıyormuşŸşŸ….. Neyse bunları anlatan fabrikanın sahibi amerikan arabalar üzerine yıllarca Türkiye ve Arap ülkelerinde çalışŸan kendiside 10 larca amerikan arabasi kullanmışŸ makine mühendisi yaşŸını başŸını almışŸ bir amca idi..

Hararet konusuna gelince benim su devirdaimindede problem varmışŸ otobanda gazladığım zaman hararetin çıkması trafikte ise prob. olmaması bundanmışŸ.. Nasıl dedim rad. üstü ve motor üstü kaynarken altı buz gibi devirdaime giren hortum buz gibi hemen üstü çıkışŸ sıcaktı…Devirdaim üst devirlerde suyu yetişŸtirmiyormuşŸ…. Kaderde onuda değişŸtirmek varmışŸ ki aslında geçen sene tam bakıma verdiğim ustaya devirdaimide yenile dediğim ve parasını verdiğim halde….. 👿 👿 😈 Ondan sonra konuşŸuyor diyorlar bana 🙄

Angelus
      Katılımcı

Bu arada motorunuzun ömrünün uzun olmasını ve tamirci,parcası ikilisine yamulmamak istiyorsanız yag sogutma rad. taktırın dedi amca ve 210 f yag sıcaklığı için termostat taktırın dedi….

700r4 şŸanzımanların %80 i ekstra yağ sogutucusu olmamasından dağıldığını… ıranda GM in fabrikası oldugunu ve Chevrolet Nova,Buick Skylark üretildiğini biliyormusunuz Humeyni den önce.. ǖyle diyolar..

XLR-V
      Katılımcı

Iyi gunlerde kullan verdigin bilgiler icin de sagol ;)

piyu
      Anahtar yönetici

hem araban ici iyi olmus hem de siteye gonderdiğin bilgiler enfes olmus…

eyvallah…

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

iran olayından haberim yok ama şŸirkette iranlı bi fizkçi var ona sorarım

Angelus
      Katılımcı

http://www.farhangsara.com/automobiletech.htm

http://www.iranyellowpages.net/en/About_iran/Economy/auto_industry/auto_industry01.shtm

Opel ve Cadillac ta üretiliyormuşŸ ıran’da.ıslam devrimi öncesi demek Tr. de novanın bu kadar çok olmasının sebebi Amerikadan değil ırandan gelmesimidir????

Bu arada Cherokee 1998 ‘den beri Mısırdada üretiliyormuşŸ bir bakın sizinkide Mısır üretimi olmasın??

acmecamaro
      Katılımcı

heheh benimki 95 model halis mulis amerikan :) misir olacagini sanmam, bildigim kadari ile daimler ile birlesince avusturyadaki steyr traktor fabrikasini da aldila orayi jeep fabrikasina cevirdiler…zaten bu CRDI makineler de o fabrikada takiliyor…

1967mustangfastback
      Katılımcı

evet arkadaslar ıranda cadıllac buıck gm ve ford uretılıyordu sah zamanı ıran en zengın modern devletlerden bırısıydı 1991 e kadar uretıldı novalar her parcası bulunuyor hala bıde ne arabalar var bır gormenız lazıkm http://www.irantransam.com gırın bakın

Angelus
      Katılımcı

Benzin ucuz tabii. Arabalarda mükemmel… 4 te hatun veriyolar … ıran’a mı gitmek lazım ne?

firrebird
      Katılımcı

Vayy bee, bu bebekler ıran’da mı şŸimdi..? 🙄
      Aaahh ah, paso 77-79 Trans Am var yahu, hayalimdeki F body 😥

Hakkatten, ıran’a gitmek lazım galiba..

NOMAD
      Katılımcı

ArkadaşŸımın aracında petekler saglam ancak kazanlar defalarca tamir görmüşŸ, ve artık iflas etmişŸ durumda.

Bu kazanların yenilenmesi ve peteklerin yenilenmesi olayına ne kadar ödediğini ve tam olarak nerede yaptırdığını öğrenmemizin bir sakıncası var mı?

15 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.